ojnica je napisal/-a:Krivi ste si sami, treba že v štartu si rečt, da je skoraj vsak nategun, pol pa se gre dokazovanje, da ni. Definitvno pa obvezno avto na dvigalo pa na tester pa preverit servisno, da se ujemajo s servisom.
No pri dobrih avtohišah testi niso potrebni. Ko sem prišel do avta, ki sem ga na koncu kupil ga tudi sprobal nisem. Prižgal sem avto, da sem videl kako avto teče, preveril servise z klicem na Renault servis in je vse štimalo, v avtohiši so mi tudi poklicali bivšo lastnico, da sem lahko jo o vsem povprašal. Ko vidiš, da so res fer jim pač lahko zaupaš. Je pa res, da se tista avtohiša ne ukvarja z prodajo rabljenih avtomobilov, vendar so ga prodajali smao zato, ker je njihova stranka tam kupila nov avto in rabljenega pustila tam.
Sem pa najprej iskal avto, ki ga prodaja sam lastnik. Vsaj 4-5 primerov sem imel, ko sem 100-krat vprašal, če ni bilo nič štrihano, če je servisna potrjena itd in ti zatrjujejo, da je avto kot iz trgovine. Ko pa prideš z merilcem laka pa druga zgodba, pol je pa vse na parking preštrihano pa razni izgovori, tudi servisne se čudežno zgubijo. Me je minilo.
Sumljive preprodajalce pa niti klical nisem. In ja avtov iz tujine niti ne pogledam, ko kupujem rabljen avto. Razlog je v tem, da naši vrli preprodajalci nič ne dajo na ime. Iz tujine uvozijo avte samo za zaslužek jih malo popedenajo, prevrtijo kilometre itd.
Sam se držim načela, raje dam 1000 evrov več oz. kupim avto za isti denar z manj opreme, kot pa da tvegam z nekimi sumljivimi avtomobili saj te le slednji lahko na koncu stane veliko veliko več.