Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Suicidal
Novinec

Re: Kaj vzeti

Napisal/-a Suicidal So dec 15, 2012 6:21 pm

Verjetno je mišljen špric, torej barvanje haube?
Slika

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Po dec 17, 2012 12:26 pm

Ok, thanx vsem, sem nekako odločen da bom vzel BMW, v kolikor mi bo OK ob ogledu in v kolikor bo lastniku tudi moj OK za v menjavo z mojim doplačilom.

Če le ni bil nevem kako hudo polomljen avto, in da so vsi vitalni deli podvozje in motor OK in bili nepoškodovani ga bom vzel, za pleh in odstopanje v barvi mi pa kratkomalo "dol visi", avto je da se ga vozi in uporablja, se nardi da se kdaj kam nasloni in zaleti, je le 10 let star...

Grem ta teden enkrat pogledat ko mi uspe, pa se bom potem lažje odločil.

Hvala in lep pozdrav!

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po dec 17, 2012 1:08 pm

Jst bi pa vsaj probat šel thesisko :) . Je zelo dober avto. Popolnoma drugačen od tega bmw-ja, dnevna soba na kolesih.

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Če dec 20, 2012 7:19 pm

Sem danes šel na ogled in "preizkus" bmwja....in sem rahlo "razočaran" ker mi ni potegnil...

Nisem picajzlast človek, vendar me je pa tle preveč stvari, lahko tudi rečeš brezveznih zmotilo....desna luč znotraj zamegljena, se nabira not voda al kaj jst vem, najbolj pa me je "odtegnilo" to, da je avto rabil 10 min polne ventilacije, da so se šipe odmeglile, po zadnji šipi iz notranje pa ornk mokro, ne par kaplc sem in tja, ampak konkretno mokro steklo z notranje strani....ne vem a je to posledica zunaj stoječega avta, ki naj bi "počival" cca en mesc v tem mrazu al pa strešno okno "pušča" in se nekje not voda nabira.

Peljal sem ga, pelje se pričakovano lepo, šalta se malček "čudno" oz. ni vsaj zame dovolj točna "ročka" sploh za v 5 prestavo dat, skoči raje v tretjo...priganjal ali vrtel ga nisem nič, ker se ni dovolj ogrel še do časa, tko da se niti nisem matral, nisem pa opazil nobene utripajoče lučke za "traction" control, pri sunkem speljevanju oz. na pesku ko podrsijo kolesa...to bi se morala lučka takrat najbrž prižgat takrat ko sklaplja al se motim?

Uglavnem škoda, sicer avto za moja merila zgleda OK vendar sta me te dve malenkosti s pretiranim rosenjem, predvsem znotraj avtomobila zmotile...al pa si ga sploh ne želim tkao močno, da bi brezglavo šel v menjavo kaj jst vem :) Ne dvomim, da je avto mehansko v odličnem stanju vendar kot pravijo, boljše en dober avto spustit kot enga slabga vzet :)

lp,
Jure

Uporabniški avatar
Bostyan87
Nov uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Bostyan87 Če dec 20, 2012 7:47 pm

No meni osebno meni tista Lancia Thesis je tako grda sprednje luči :D :D ali pa zadnje :D ma je nti ne pogledam ne pa, da bi jo še kupil :D

Ok sedaj pa na BMW v luči spredaj se lahko nabira voda ali je steklo kje počeno ali okrog stekla/plastike je luknjica (Jaz sem na mojem BMW najdlu luknjico zalimal in je OK) rosenje stekel meni se stekla odrosijo v dobrih 2 minutah ali še manj. No ja res, če čakam nevem koliko časa, da so vse stekla 100% zarosena, da niti ven ne vidim nič potem rabi malo več to je normalno.

Ne razmem pa zadnje steklo je mokro ........ lahko pušča strešno okno hm (strešno okno je spredaj zadnje steklo pa zadaj?) Kaj je samo steklo mokro ali tudi polica pa vse tam okoli?

Za menjalnik pa ti ne morem pomagat, ker imam Steptronic (Avtomatik).

Poglej še kakšen drugi avto/BMW ali kar misliš, ampak meni Lancia Thesis je full grda saj notranjost je še "OK" ampak zunanjost pa....

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Če dec 20, 2012 7:50 pm

Glede rosenja imam v mislih samo večje količine "vode" ali kapljic kakor želiš na notranji strani zadnje šipe...

Kot kakšen kondenz se nabere, ampak tega je res velik, prvič v življenju videl tako mokro šipo z notranje strani. Okoli strešnega okna je ok in suho. Pravtako vse ostalo, mokra je samo šipa z notranje strani.

Heh zanimivo, pokazal mi je levo luč katera ima vidno "luknjo" v plastiki in se nič ni rosila, ta ki je pa cela pa je zarošena z notranje strani :)

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To dec 25, 2012 1:06 am

a samo to???

si preveč picajzlast za ta stara rabljena vozila, zdaj če je vozilo res stalo je normalno, da je potrebovalo 10 min za odtalit ampak
če avto stoji 3 dni pomojem se bo odtalilo v dveh minutah, kot se kolegu zgoraj, ne pa desetih.

glede menjalnika, navajen si na svoje vozilo in moraš vedet da pri vsakem drugem vozilu bodo neki plusi, minusi, razlike ampak
na te razlike se navadiš.

glede na to da iščeš menjavo, bi jaz na tvojem mestu premislil še enkrat o BMWju
Alergičen na rjo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov