Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Re: Karavan ali SUV

Napisal/-a MBtouran Sr jan 30, 2013 1:21 pm

Z cx5 je kar nekaj tezav. Predvsem pri dizlih je problem glede menjave olja. V Nemciji ga menjujejo na 8-10.000 km. Ker se razredci zaradi izjemno pogostih regeneracij dpf filtra, s tem pa avto dosega eu6 normo. In se kopico drugih tezav....

Uporabniški avatar
pametni
Nov uporabnik

Napisal/-a pametni Sr jan 30, 2013 1:22 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Kot je že napisano, sta tako Yeti kot Sportage za potnike prostorsko en drek vredna, že če ju primerjaš recimo z i30, Ceed-om, Golfom, ...

Kotališ buče. Yetijev in sportagov prostor za potnike hvalijo po vseh testih.

FFST je napisal/-a:
danatory je napisal/-a:
Na tvojem mestu bi jaz vzel ST karavana. V večini testov pravijo, da je hiter ter udoben. Kaj češ boljšega? Če lahko vzdržuješ zdajšnjega, zakaj ne bi moral tudi novega?

Jah... sej pravim... zarad voznih sposobnosti in "pripadnosti" znamki, bi tud sam najraj vzel ST-ja... kar je zaenkrat tud izbor št. 1... Ampak sej veš... razum morda res govori k čemu drugemu.

Poskusi superba, boš uvidel, da je največ avta za najbolj ugoden denar. Kdo ve, morda potem "pripadeš" češki znamki. 8)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 30, 2013 1:29 pm

pametni je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Kot je že napisano, sta tako Yeti kot Sportage za potnike prostorsko en drek vredna, že če ju primerjaš recimo z i30, Ceed-om, Golfom, ...

In kaj mi to pomeni, če že spredaj sedim utesnjeno, zadaj pa sploh ne morem sedet normalno, medtem ko v omenjeni trojki lahko normalno sedim spredaj in zadaj? :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
FFST
Nov uporabnik

Napisal/-a FFST Sr jan 30, 2013 1:31 pm

Jah, sej superba sem vozil... nimam kaj grajat, avto je super... udoben in predvsem ogromen, ampak res ogromen... ko si sprednji sedež nastavim na svojo mero lahko zadaj odrasla oseba skoraj leži... v prtljažniku pa še dobro da je lučka, ker drugače ne vidiš do konca... Sej pravim... morda celo prevelik za 50% mestne vožnje. ST in CX5 sta enako dolga in za moje pojme dovolj prostorna glede na trenutne potrebe. Res pa je, da bo avto za 6+ let in nikol ne veš, kaj bo v prihodnosti :twisted:

4tuning_team
Novinec

Kraj: Podčetrtek

Napisal/-a 4tuning_team Sr jan 30, 2013 1:33 pm

...sem vozil 1.8 TSI DSG in 2.0 TSI DSG ... poraba od 7.4 pa do 11.6 litra. Povprečje pri 1.8, 8.4, pri 2.0 pa 9.6 litra. Je pa res, da večino na AC.
lp
Boštjan

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Sr jan 30, 2013 1:33 pm

@pametni:

Nimam nič proti Yetiju. Meni je odličen, ampak je kratek, s kratko medosno razdaljo. Tiste litre so namerili zaradi škatlaste oblike. CX5 ima 1620l prostora:).

O Sportagu sem si pa pač ustvaril tako mnenje, ko sem se peljal z njim in bil kar malo razočaran. Razen opremljenosti ni prav nič boljši od našega 4 leta starega Proceeda, v katerem je za tista dva spredaj celo več prostora. Zato jaz ne bi dal 30k€ kolikor stane boljše opremljena različica.

Sicer pa brez veze razglabljati. Mislim, da bo avtor teme dovolj pameten in se ognil SUVov.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr jan 30, 2013 1:37 pm

pametni je napisal/-a:

Katerih testih? Jaz sem s svojim 180 cm drgnil po stropu v Spotrage-u s panoramsko (ajde, bom pošten - ko sem imel gel na laseh).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 30, 2013 1:37 pm

FFST je napisal/-a:Jah, sej superba sem vozil... nimam kaj grajat, avto je super... udoben in predvsem ogromen, ampak res ogromen... ko si sprednji sedež nastavim na svojo mero lahko zadaj odrasla oseba skoraj leži... v prtljažniku pa še dobro da je lučka, ker drugače ne vidiš do konca... Sej pravim... morda celo prevelik za 50% mestne vožnje. ST in CX5 sta enako dolga in za moje pojme dovolj prostorna glede na trenutne potrebe. Res pa je, da bo avto za 6+ let in nikol ne veš, kaj bo v prihodnosti :twisted:

Ma ne vem, na tvojem mestu bi se kar za ST-ja odločil, ker CX-5 praktično nima nekih izrazitih prednosti pred njim. Bo pa obstajal en kompromis med ST-jem in Superbom, Octavia Combi RS, kjer bo po "limuzinski" verziji sodeč tudi ogromno prostora. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
pametni
Nov uporabnik

Napisal/-a pametni Sr jan 30, 2013 1:39 pm

~toMmy~ je napisal/-a:In kaj mi to pomeni, če že spredaj sedim utesnjeno, zadaj pa sploh ne morem sedet normalno, medtem ko v omenjeni trojki lahko normalno sedim spredaj in zadaj? :roll:

Morda to, da ne znaš uporabljat ročk za nastavitve sedeža? :roll:

Po dva sem ti pogooglal sam, ostale lahko sam...

"There's plenty of space available, both for rear-seat passengers and for luggage. We managed to fit one six-foot passenger behind a six-foot driver, with no cracked knees in the process. "
http://autos.aol.com/cars-Kia-Sportage- ... rt-review/

"All this hard work would be worthless if the Sportage weren't comfortable to sit in and drive, and it is. There was ample room in the backseat for all passengers, and when I sat behind the driver's seat (adjusted for my size, 5-foot-10), I had inches of knee room. "
http://www.cars.com/kia/sportage/2012/expert-reviews/

"Rear passengers will find the Skoda Yeti’s interior particularly comfortable. Thanks to individually sliding seats, it’s flexible enough to offer adequate leg and elbow room for two adults, and head room is plentiful."
http://www.autocar.co.uk/car-review/skoda/yeti/interior

"With its boxy shape and versatile rear seating layout, it has plenty of passenger space for five people and much of the versatility of a compact MPV, but with the appearance of an SUV"
http://www.carbuyer.co.uk/reviews/skoda/yeti/elegance

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jan 30, 2013 1:40 pm

pametni je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
pametni je napisal/-a:nikar pa ne kupuj 3.6, ker so težave z njimi.

Kakšne težave?

Naprimer: http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... ork-orders

Še en, ki samo visi po forumih in ni videl delavnice s 100km razdalje.
Taprav nick imaš.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Sr jan 30, 2013 1:45 pm

Kaj pa Mazda 6?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6912160&show=1

Na Octavio RS Combi bo treba čakati še vsaj pol leta...
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr jan 30, 2013 1:51 pm

peroRS je napisal/-a:
pametni je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Kakšne težave?

Taprav nick imaš.

Samo še čakal sem kdaj bo kdo točno tole napisal :mrgreen:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN Sr jan 30, 2013 1:53 pm

Kaj pa kakšen Hyundai i40 karavan, ki je tudi voz od avtomobila?

Uporabniški avatar
pametni
Nov uporabnik

Napisal/-a pametni Sr jan 30, 2013 1:56 pm

peroRS je napisal/-a:
pametni je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Kakšne težave?

Taprav nick imaš.

Ne razumem od kje ta sovražnost? Lepo sem ti dal povezavo do foruma, kjer govorijo o problemih z vagovimi 3.6 mašinami. Če te je slučajno strah, da napadam "tvojo" ekipo, se nič ne boj, vagova 2.0 mašina (ki jo imaš, predvidevam, tudi sam v rs škodilaku, razen če si vzel dizlaka, sam pol si pekovski traktorist) je ena boljših, predvsem pa dosti bolj neproblematična kot pa 3.6.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 30, 2013 2:00 pm

pametni je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:In kaj mi to pomeni, če že spredaj sedim utesnjeno, zadaj pa sploh ne morem sedet normalno, medtem ko v omenjeni trojki lahko normalno sedim spredaj in zadaj? :roll:

Morda to, da ne znaš uporabljat ročk za nastavitve sedeža? :roll:

Po dva sem ti pogooglal sam, ostale lahko sam...

"There's plenty of space available, both for rear-seat passengers and for luggage. We managed to fit one six-foot passenger behind a six-foot driver, with no cracked knees in the process. "
http://autos.aol.com/cars-Kia-Sportage- ... rt-review/

"All this hard work would be worthless if the Sportage weren't comfortable to sit in and drive, and it is. There was ample room in the backseat for all passengers, and when I sat behind the driver's seat (adjusted for my size, 5-foot-10), I had inches of knee room. "
http://www.cars.com/kia/sportage/2012/expert-reviews/

"Rear passengers will find the Skoda Yeti’s interior particularly comfortable. Thanks to individually sliding seats, it’s flexible enough to offer adequate leg and elbow room for two adults, and head room is plentiful."
http://www.autocar.co.uk/car-review/skoda/yeti/interior

"With its boxy shape and versatile rear seating layout, it has plenty of passenger space for five people and much of the versatility of a compact MPV, but with the appearance of an SUV"
http://www.carbuyer.co.uk/reviews/skoda/yeti/elegance

Verjetno sem kar retardiran, ker nimam prostora not, a? :roll: V omenjene HB-je spraviš komot tri komade visoke 190cm in enega 185cm, če isto narediš v Yeti-ju ali Sportage-u, bodo po pol ure vožnje potrebovali kiropraktika. Za majhne ljudi je vsak avto prostoren, če si visok 190cm in imaš št. noge 49, potem pa kristalno jasno vidiš razliko v prostornosti, ki se pozna tudi nekomu manjšemu, ko mora recimo namestit otroka zadaj v otroški sedež. In ja, začuda si znam nastavljat višino sedeža!
Slika

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Sr jan 30, 2013 2:09 pm

Kot si že sam ugotovil, če ne potrebuješ toliko prostora, kot ti ga omogoča superb, če bi se še vedno rad vozil vsake toliko časa tudi špotno, potem focus st. Ali ti več pomeni, da imaš malo več udobja in malo manj nasmeška čez ovinke? To moraš pa sam ugotovit. :D
Focusa kup, pa se ne muč preveč, bejba lohk pa barvo zbere pa bo mir pr bajt! ;) :lol:
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 30, 2013 2:24 pm

noj je napisal/-a:Kot si že sam ugotovil, če ne potrebuješ toliko prostora, kot ti ga omogoča superb, če bi se še vedno rad vozil vsake toliko časa tudi špotno, potem focus st. Ali ti več pomeni, da imaš malo več udobja in malo manj nasmeška čez ovinke? To moraš pa sam ugotovit. :D
Focusa kup, pa se ne muč preveč, bejba lohk pa barvo zbere pa bo mir pr bajt! ;) :lol:

To sem imel namen tudi sam predlagat! :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jan 30, 2013 2:40 pm

~toMmy~ je napisal/-a:...če si visok 190cm in imaš št. noge 49...

Yeti živi sam ne mara Yetija :mrgreen:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 30, 2013 2:43 pm

ban je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:...če si visok 190cm in imaš št. noge 49...

Yeti živi sam ne mara Yetija :mrgreen:

:lol: :lol: :lol:
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jan 30, 2013 4:41 pm

pametni je napisal/-a:Ne razumem od kje ta sovražnost? Lepo sem ti dal povezavo do foruma, kjer govorijo o problemih z vagovimi 3.6 mašinami. Če te je slučajno strah, da napadam "tvojo" ekipo, se nič ne boj, vagova 2.0 mašina (ki jo imaš, predvidevam, tudi sam v rs škodilaku, razen če si vzel dizlaka, sam pol si pekovski traktorist) je ena boljših, predvsem pa dosti bolj neproblematična kot pa 3.6.

Ko si že tak "pametni" internetni človek, ki išče forumske povezave bi lahko tudi vedel, da se v ZDA v Passatu prodaja različica 3.6 motorja, ki pa je bila razvita samo za njihov trg.
V Superbu oz. nasploh pri nas (tudi v drugih modelih) je ta motor popolnoma neproblematičen in do sedaj nisem videl niti enega razstavljenega na servisu.

Glede "moje" ekipe lahko rečem samo :lol: :lol: :lol:
Prav tako zelo slabo predvidevaš kaj vozim.

noj je napisal/-a:Kot si že sam ugotovil, če ne potrebuješ toliko prostora, kot ti ga omogoča superb, če bi se še vedno rad vozil vsake toliko časa tudi špotno, potem focus st. Ali ti več pomeni, da imaš malo več udobja in malo manj nasmeška čez ovinke? To moraš pa sam ugotovit. :D

Podpis pod tole, pa čeprav bi osebno raje vzel Superba. ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: weasel in 15 gostov