Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Gosic
Poznavalec foruma

Re: Vw golf VII ali Touran

Napisal/-a Gosic Pe feb 08, 2013 6:59 pm

Glede tistega, naj se javi nekdo ki v 9tih letih ni čisto nič 'crknilo'. Očetova Kia Sephia 1.5 bencinar, ima jih 200.000, stara 13 let. Do sedaj je bila menjana vodna pumpa pri 120.000km, tako kot je pisalo v servisni knjižici. S svojim cee'dom sem imel samo v 4ih letih in pol menjano: turbino, volansko gred in izpušni kolektor. Sicer pod garancijo, kar je plus.

Glede velikosti in cene vozila pa bi samo povedal: pustite ljudi pri miru. Noben si ne bo kupil avtomobila z vašim denarjem. Vsak ima svoje mišljenje in svoj prav. Če ima človek denar in si to želi, naj kupi. Osebno bi vzel Tourana.

Renault Co
Novinec

Napisal/-a Renault Co Pe feb 08, 2013 7:10 pm

Mogoče bi bilo dobro pogledat še, za opel zafira tourer , baje zelo udoben avtomobil.

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Pe feb 08, 2013 7:10 pm

peroRS je napisal/-a:
muc397 je napisal/-a:Touran je star 9 let,.........lahko bi bil pa bolj zanesljiv. Je že crknila kakšna zadeva.

A res?
Naj se javi lastnik 9 let starega avta, ki mu ni nikoli nič crknilo :mrgreen:

Doma imamo toliko starega Kalosa, 53.000 km. V vseh letih sta bili menjani le dve žarnici (od tega ena včeraj-zadnja desna luč). Drugo NIČ.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Pe feb 08, 2013 7:22 pm

dottore je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
muc397 je napisal/-a:Touran je star 9 let,.........lahko bi bil pa bolj zanesljiv. Je že crknila kakšna zadeva.

A res?

Doma imamo toliko starega Kalosa, 53.000 km. V vseh letih sta bili menjani le dve žarnici (od tega ena včeraj-zadnja desna luč). Drugo NIČ.

Saj se praktično nič niste vozili, bolj težko kaj crkne v teh kilometrih.

Če bi jaz izbiral med golfom in touran, bi izbral golfa, ker gre za novejši avto in ker ni enoprostorec. Za moje pojme so enoprostorci praktični samo na papirju. Ves dodaten prostor je nekje nad glavo in ga ne moreš izrabit. Karavan je veliko bolj praktična zadeva.

mv46
Nov uporabnik

Kraj: stajerska

Napisal/-a mv46 Pe feb 08, 2013 7:29 pm

kak avto se zaj sploh kupuje, ker glede na odgovore sem mal zmeden postal :)
lp

bluesman
Novinec

Napisal/-a bluesman Pe feb 08, 2013 8:19 pm

Sem videl danes novega golfa (navadnega ne karavana) in morem rečt, da mi je kr všeč, sploh notranjost je precej dobro narejena. Pri touranu mi je všeč to, da bom lahko otroka dajal not v višjem položaju. Seveda pa je tudi odvisno koliko bo razlika v ceni.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe feb 08, 2013 9:05 pm

Gosic je napisal/-a:Glede tistega, naj se javi nekdo ki v 9tih letih ni čisto nič 'crknilo'. Očetova Kia Sephia 1.5 bencinar, ima jih 200.000, stara 13 let. Do sedaj je bila menjana vodna pumpa pri 120.000km, tako kot je pisalo v servisni knjižici.

Tudi akumulator prvi? =P
Stanje podvozja---> amortizerji, roke?
Vodna pumpa pa itak spada pod redni servis.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Pe feb 08, 2013 10:11 pm

Renault Co je napisal/-a:Mogoče bi bilo dobro pogledat še, za opel zafira tourer , baje zelo udoben avtomobil.

Priporočam! Če je v budgetu seveda. Samo 1.8 16v se izogibat. Dizla pa toplo priporočam ;)

muc397
Nov uporabnik

Napisal/-a muc397 Pe feb 08, 2013 11:49 pm

peroRS je napisal/-a:

A res?

Se kar javim: drug avto imam Octavio 1.6, letnik 1998. Torej 14 let star avto. Še nič crknilo, razen dve, tri žarnice. NIČ. Sem pač srečko.

Srečno!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So feb 09, 2013 5:44 am

Če že med tema dvema pol gre moj glas touranu. Kak liter prtljažnika več sabo vozit ni nič slabega. ;)

lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So feb 09, 2013 11:17 am

King1 je napisal/-a:Če že med tema dvema pol gre moj glas touranu. Kak liter prtljažnika več sabo vozit ni nič slabega. ;)

lp

golf ima večji prtljažnik od tourana
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 So feb 09, 2013 11:24 am

Misliš? Jaz sem se vedno nameraval držati načela, da več placa, kot ga potrebujem, ne bom vozil s sabo. Pa sem končal pri karavanu in 99% vozimo preveč placa s sabo. Ko ga rabimo, je super, ko je premalo, zaprežemo prikolico.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr feb 13, 2013 7:05 am

maniaxxx je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:Če že med tema dvema pol gre moj glas touranu. Kak liter prtljažnika več sabo vozit ni nič slabega. ;)

lp

Ja itak ja. ;)

lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr feb 13, 2013 8:49 am

Nobenga od teh dveh, izber si superba karavan, ne bo ti žal ;)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr feb 13, 2013 9:40 am

King1 je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

lp

Ja itak ja. ;)

lp

Tukaj je odvisno, ali gledaš litre ali dejanske dimenzije (slednje bolj relevantno). Pri merah širina x dolžina je celo možno, da pri dolžini zmaga Golf karavan, širina je najbrž podobna. Pri višini prtljažnika (pri čemer je seveda najpomembnejši tisti del od dna do višine roloja) je pa gotovo v prednosti Touran.
Skratka, v kak VW salon pa pogledat oba prtljažnika (po možnosti z metrom v rokah), če je prostor v prtljažniku zelo pomemben.

UPDATE: vmes ko sem pisal, sem se spomnil da dimenzije prtljažnika se da pogledat in sicer so pri VW v brošurah s tehničnimi podatki, vedno tam nekje pri koncu. Tule imaš linke (pri Golfu karavanu seveda še za Golf VI):
-Touran
http://www.volkswagen.si/media/Kwc_Basic_DownloadTag_Component/2635-9031-downloads-14725-downloadTag/default/12833e6bc32b89d310fc7f6f4a4b33e4/1358930752/touran_november_2012.pdf

- Golf VI Variant:
http://www.volkswagen.si/media/Kwc_Basic_DownloadTag_Component/2589-8908-downloads-14402-downloadTag/default/ea3587243c580c831a1cd677f0d7f45c/1356347651/golf_variant_november_2012.pdf

Vidi se, da je pri Touranu prtljažnik daljši in tudi par cm širši, seveda pa tudi višji...

Kakorkoli, jaz ti bolj svetujem Tourana, posebej ker si rekel da ti je kul višje sedenje. In ne pozabit, da če pri Golfu karavanu ciljaš na novo generacijo Mk.VII, ki prihaja, bo najbrž tudi cenovno manj ugodno - predvidevam da se bo pri Touranu lažje izpogajati za večji popust...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 13, 2013 11:10 am

Glede prtljažnika ni za zanemarit, da ima novi Golf Variant le 2-3 litre manjšo prostornino od aktualnega Passata Varianta, se pravi da je prostora več kot dovolj. Bistvena razlika je v praktičnosti, predvsem višini (za nameščanje otroka na zadnji sedež). Je pa po drugi strani lega na cesti pri Touranu slabša zaradi višjega težišča.

Jaz bi se še vedno nagibal k Golfu enostavno zato, ker gre za generacijo novejši avto.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 13, 2013 12:08 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Je pa po drugi strani lega na cesti pri Touranu slabša zaradi višjega težišča.

Jaz bi se še vedno nagibal k Golfu enostavno zato, ker gre za generacijo novejši avto.

Tudi jaz bi izbral Golfa zaradi enakih razlogov, predvsem prvega. Meni osebno enoprostorci (=visoki avti) ne sedejo :D

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr feb 13, 2013 1:02 pm

enoprostorc!! zaradi vsestranske praktičnosti!

ps: imamo s-maxa......en otrok (za enkrat) pa ko gremo na morje, je vse polno...na strehi pa polna truga

tko da, enim je dovolj lupo, drugim pač ne......vse je odvisno od stvari, ki jih pelješ s seboj.
tisti, ki pa ste zakompleksani z lupotom in familjo 5ih....pa prav...prepričujte se , da je to dovolj za vas, ni pa treba tega vsiljevati drugim!

In avto (enoprostorec) je za veliko stvari zakon!!!....tudi tist prostor v višino, se dostikrat zafila (prevoz kake mize, omare.....brez da jo moraš podreti!!

PpS: pred s-maxom smo hodili z alfo 156 SW, pa smo tudi vse not zložili, ampak to ne moreš primerjati

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Sr feb 13, 2013 1:08 pm

Moj glas gre touranu... vozil oba... za tvoj namen absolutno boljsa izbira touran! :D
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr feb 13, 2013 1:28 pm

Gricko je napisal/-a:In avto (enoprostorec) je za veliko stvari zakon!!!....tudi tist prostor v višino, se dostikrat zafila (prevoz kake mize, omare.....brez da jo moraš podreti!!

Ja, to je tudi včasih fajn. In ravno Touran ima praktične sedeže v drugi vrsti, ki se enostavno odklopijo (kot lego kocke) in zložijo ven iz avta - voilá, pa imaš kombi! Enkrat sem nekaj rabil večjega peljat in sem to naredil - ful veliko placa, ne verjameš, dokler ne vidiš.

In malo smešne se mi zdijo stalne pripombe nekaterih, da je karavan bolj fajn za dinamično vožnjo - no saj to je sicer čisto res, ampak ko prevažaš familijo pač ne boš gnal v ovinke, a ne. In tudi karavan še vedno ni GTI, dajmo bit realni no.
To stalno omenjanje dinamične vožnje je že malo trapasto, se opravičujem če sem koga užalil ampak tako je. Poleg tega ne mislit da je Touran povsem nebogljen - če je prazen in si sam v njem, se da fino letet, tudi čez ovinke - sploh s tako motorizacijo in DSGjem, kar namerava avtor teme.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: weasel in 15 gostov