Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Re: družinski avto do 12.000€

Napisal/-a MBtouran Ne mar 10, 2013 11:10 am

Osebno bi premislil koliko je ac, koliko mesta, koliko skupnih km na leto. Potem pa racunanje. Upostevaj dpf filtre ki so muhasti glede regeneracij

tretji_tir
Nov uporabnik

Napisal/-a tretji_tir Ne mar 10, 2013 11:16 am

Bi kdo komentiral linke vozil, ki sem jih pripel prej? Karavanov bencincev je tko mal ponudbe

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 10, 2013 12:32 pm

MBtouran je napisal/-a:Slovenci smo pac dizel narod. Ni vazno koliko prevozimo, ni vazna visja nabavna cena samo da nam zere 5 litrov na ac pri 110km/h.

Delno se strinjam s tabo, samo se pa vidijo tvoje frustracije zaradi neuspešne prodaje tourana tukaj...če bi bil diesel bi ga najbrž že prodal do zdaj...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne mar 10, 2013 1:39 pm

maniaxxx je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:Slovenci smo pac dizel narod. Ni vazno koliko prevozimo, ni vazna visja nabavna cena samo da nam zere 5 litrov na ac pri 110km/h.

Delno se strinjam s tabo, samo se pa vidijo tvoje frustracije zaradi neuspešne prodaje tourana tukaj...če bi bil diesel bi ga najbrž že prodal do zdaj...

Zakaj frustracije? Vedno nekaj po svoje intrepretirate. Ob nuji bi ceno dal na 20k in avto bi bil prodan v roku 10 dni.
Mislim da si ti imel frustracije z tsi in te se drzijo ocitno.

Kot se povedano mene poraba ne skrbi saj delam 7.500 na leto, ostalo javni prevoz v sluzbo. In mi ni mar za 3 l vec za 100km

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 10, 2013 1:46 pm

MBtouran je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

Zakaj frustracije? Vedno nekaj po svoje intrepretirate. Ob nuji bi ceno dal na 20k in avto bi bil prodan v roku 10 dni.
Mislim da si ti imel frustracije z tsi in te se drzijo ocitno.

Kot se povedano mene poraba ne skrbi saj delam 7.500 na leto, ostalo javni prevoz v sluzbo. In mi ni mar za 3 l vec za 100km

Pri taki kilometrini se tudi sam ne bi obremenjeval s porabo, ker jih pa delam 30 in več tisoč na leto pa moram gledati na porabo nažalost.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne mar 10, 2013 1:49 pm

torcida1989 je napisal/-a:ker si omenil da se po veliki vecini vozis po avtocesti:teli enoprostorci in bencinarji ti znajo bit kar precej zejni na avtocesti.moje mnenje karavan+6prestav.Dilemo bencin ali dizel pa prepuscam tvoji osebni presoji,
Razlika v porabi dizel-bencin je največja takrat, ko se porablja največ energije - npr. mestna vožnja (pospeševanje) ali pa hitra avtocestna vožnja, posebej 130 kmh in več (premagovanje vedno večjega zračnega upora). Glede slednjega je najhuje pri enoprostorcih.

Primer, doma je Golf TDI in Touran TSI. Če tempomat naštimam na 100 kmh ali 130, je pri Golfu razlika v porabi 4,5-5 litrov vs cca 6 litrov; pri bencinskem Touranu pa cca 6,5 vs 8,5 litrov.
Bencinar, posebno škatlast enoprotorec, faše precejšnje povečanje porabe če ga na avtocesti res goniš.

Vprašanje je torej, ali so pričakovane/želene potovalne hitrosti bližje 100 km/h ali 130 kmh.

No, pri kilometrini 20.000 km letno ali manj se sicer pridružujem mnenju, da je lahko bencinar še vedno komot v igri.
Ker se kupuje rabljenega, je vsaj teoretično možno izposlovati večji 'popust' pri nabavni ceni kot pri rabljenem dizlu - sitnost je le, da je na trgu bencinskih primerkov pri teh sortah avtov bolj malo.
Če je klasičen bencinar brez turbine, je načeloma prednost tudi v večji zanesljivosti.

V praksi bi jaz gledal dobro ohranjene primerke bencinarjev, če se jih da dobiti poceni. Če ne dobiš nobenega OK, pa je varianta tudi dizel.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne mar 10, 2013 1:49 pm

Se strinjam s tabo @maniaxx Govoril sem da se ob vsakrsnji kilmetrini kupuje dizl, na to sem meril. In potem beremo o dpf.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne mar 10, 2013 1:59 pm

kar se tiče porabe ni vsak dizel varčen
kot sem omenil espace ima porabo preko 10l
vectra žre pri isti vožnji cca 3 l manj - tudi cls žre malo manj - pa sta oba avtomatika
in če smo z njim v 6 letih naredili 210.000 km si pa računaj
sam sem tak tip človeka, da veliko lažje prebolim, če se izprsim pri nabavi avta - torej od tega da je dizel, avtomatik, usnje, ksenon..., in se potem relativno bolj nobel peljem in se predvsem vozim kadarkoli kamorkoli, ker smatram da se vozim ugodno- ne pa da se za na morje sekiram koliko bo to koštal
je pa dejstvo, da če ne delaš prav veliko km, ti oprema ne pomeni veliko - je za razmislit o kii Ceed SW - ker ga dejansko dobiš za ta denar in to novega z še pa još garancije
lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 10, 2013 2:17 pm

MBtouran je napisal/-a:Se strinjam s tabo @maniaxx Govoril sem da se ob vsakrsnji kilmetrini kupuje dizl, na to sem meril. In potem beremo o dpf.

Tu se pa jaz strinjam s tabo kar si napisal, dizel more bit pa magar samo za v trgovino :mrgreen:

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne mar 10, 2013 4:13 pm

Ne bom konkretno o modelih, bom pa predlagal nekaj..

Če je veliko vstopanja/izstopanja iz avtomobila, bi jaz gledal nekaj, kar je dokaj visoko (visoko sedenje in visok strop), poleg tega, da se vrata odprejo široko. Pač, če že kupuješ družinski avto. Sploh če imaš otroke in otroške sedeže, lupince, vozičke, itd. Pa recimo iščeš neko stvar, pa greš v Špar - nimajo, greš v Mercator - nimajo, Tuš - nimajo, Lidl - nimajo, Hofer - nimajo, Merkur - imajo. In to narediš v krogu 5km. Pa moraš potem še na pošto in na koncu še natankat.

Sicer bi od predlaganih modelov jaz pogledal kako Škodo Octavio. Jaz bom tudi v prihodnje (verjetno proti jeseni, če bomo vsi ok in ne bo kakih večjih pretresov) iskal nek večji družinski oz dodatni avtomobil, ampak se bolj nagibam k kakemu VW Touranu. Bom pa z veseljem potem prebiral take teme. Sicer mi prej nikoli ni šlo v glavo, zakaj folk, takoj ko dobi otroke, kupuje te enoprostorce. Sedaj, ko sem tudi sam starš, pa sem videl, da je preceeeej lažje. Sicer, če se usedeš in pelješ na daljšo pot je itak bolj prijetno s kakim karavanom ipd, ampak če imaš "stalno neke sitnice", potem.... Dobro...če se je prej dalo z Yugotom, potem seveda pretiravam, ampak če stalno hodiš gor/dol, pa babice in dedki, pa prenosne posteljce, pa vozički, košare, lupinice, pa tista mala kolesa.... :twisted:

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Ne mar 10, 2013 4:33 pm

kljukec je napisal/-a:kar se tiče porabe ni vsak dizel varčen
kot sem omenil espace ima porabo preko 10l

Kje, pa za kateri motor si pa ti dobil ta podatek? 130 konjski, kuri relacijsko pri 130 km/h 6,8 po potovalcu, 175 konjski (oba 2,0 dci, grand espaca) pa je pri podobnem tempu spil pol litra več.

Za 20.000 km letno, ob predpostavki, da so od tega res večina avtoceste, torej relacije, definitivno dizla. Dizli so nekoliko specifični (ne sme se jih vozit s prenizkimi obrati), vendar pa tudi niso iz cukra. Kot je sonic napisal, je razlika v porabi bencin:dizel cca. 2 litra, kar s pomočjo nekaj osnovne matematike prideš že na kar očiten denarni plus.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne mar 10, 2013 4:54 pm

Kolega ima 2.0dci 150km Espace in mu pije 10l tako da....

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Ne mar 10, 2013 5:12 pm

Lahko da mu pije toliko - odvisno kje in kako se vozi. Tudi 1,2 tsi mlinček si lahko vzame 10. Z normalno vožnjo pa je številka bistveno nižja. 10 litrov porabe pri espacu je že območje 2,0T bencinarja.

Še glede tvojih vprašanj, tretji tir: zanesljivosti motorjev so tam tam. Glede espacov imaš ti v mislih 2,2 dci, ki jih pa ne boš več dobil za tak budžet, 2,0dci pa je načeloma zanesljiv (nič manj kot drugi). Tudi drugače dci-ji niso nek strašen bav-bav. Glede mazdinega cd140 smo pisali v sosednji temi. Je pa tudi tvoj izbor avtov še vedno zelo širok - med alfo 159 in espacom je razlika ogromna, že tudi med mazdo 6 in alfo, glede na prostor. Pojdi malo naokrog in si zooži izbor. Prav tako se moraš zavedat, da boš kakšnega focusa karavana dobil sigurno 2 tisočaka ceneje kot pa mazdo. Osebno mi je zanimiv tale c-max - ceno še nekoliko zbiješ, pa za poleti ti ostane za ene dolge počitnice z družino :) :
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7048384&show=1
Zadnjič spremenil thunderbolt, dne Ne mar 10, 2013 6:13 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Ne mar 10, 2013 5:27 pm

tretji_tir je napisal/-a: Kaj pa posredniki? Katere priporočate z Gorenjskega konca? Kdo pozna Avto-dom Lesce? Ali pa Avto Planet iz KR?

lp

poznam oba in nisem slišal kakšnih slabih stvari, sploh avto planet mi je zelo dober, tako jaka kot danilo, sem gledal pri njiju mazdo pa so mi jo spulili, vem pa da sedaj prihajata dve, tako da čakam, vso zgodovino avta boš videl in tudi pri ceni se da za kakšnih 100€ dogovorit...s tem sem ti tudi odgovoril na vprašanje...jaz bi izbral mazdo6, slaba stran teh dizel motorjev je le da imajo jermen, tako da če jo kupiš se ti mogoče splača kupit avto z 125000km in preverjeno servisno zgodovino, saj se tako izgoneč velikemu servisu, kateri stane v mazda akciji cca. 750€...aja, za primerjavo imaš pa tam tudi toyoto avensisa pa se pelji, sicer je dražji, ampak ima verigo in boljšo opremo...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne mar 10, 2013 6:25 pm

Tud jest se najbolj nagibam k C5... Veliko veliko avta za svoj denar. Pa uspešen nakup.

lp

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Ne mar 10, 2013 11:13 pm

MBtouran je napisal/-a:Kolega ima 2.0dci 150km Espace in mu pije 10l tako da....

Jaz pa imam čast naredit kar nekaj km na mesec z Grand Espace 2.0dci 173KM in mi povprečno pije 7-7.5 na AC pri 124-130 tempomat. Vsaj v eno stran smo v avtu štirje in poln prtljažnik prtljage.
Teh 10l ta 173konjski espace pridela zgolj mrzel po mestu in sicer natančneje s preudarno vožnjo torej da se ne zaletavam od semaforja do semaforja in pa da ne delam zastojev ko speljem s križišča - 10.3l/100km.
Resda avto ni šparovec samo za skoraj dve toni težko kravo z toliko konji nima tako slabe porabe.
Od tvojega kolega 10l/100km = mestna vožnja. Ta podatek je tudi važen, zato da si potem ljudje ustvarijo pravo sliko...

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Po mar 11, 2013 12:05 am

Badzo je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:Kolega ima 2.0dci 150km Espace in mu pije 10l tako da....

Jaz pa imam čast naredit kar nekaj km na mesec z Grand Espace 2.0dci 173KM in mi povprečno pije 7-7.5 na AC pri 124-130 tempomat. Vsaj v eno stran smo v avtu štirje in poln prtljažnik prtljage.
Teh 10l ta 173konjski espace pridela zgolj mrzel po mestu in sicer natančneje s preudarno vožnjo torej da se ne zaletavam od semaforja do semaforja in pa da ne delam zastojev ko speljem s križišča - 10.3l/100km.
Resda avto ni šparovec samo za skoraj dve toni težko kravo z toliko konji nima tako slabe porabe.
Od tvojega kolega 10l/100km = mestna vožnja. Ta podatek je tudi važen, zato da si potem ljudje ustvarijo pravo sliko...

Mogoče je avtomatic in če je isti kot pri našem 2.2dci je poraba konkretno večja res da gre za polom od mašine, ampak primerljiv ročni ima dosti nižjo porabo.

Offtopic: Drugače pa za primerjavo kako "varčna" je ta mašina. BMW 535d z okoli 300konji in 2ma tonama ima porabo okoli 8ih litrov in to brez kakršnih koli problem in šparanja.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Po mar 11, 2013 8:18 am

Ja avtomatik je. Sem pozabil napisat

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po mar 11, 2013 9:42 am

Bat_zajla je napisal/-a:
Offtopic: Drugače pa za primerjavo kako "varčna" je ta mašina. BMW 535d z okoli 300konji in 2ma tonama ima porabo okoli 8ih litrov in to brez kakršnih koli problem in šparanja.

Če si to napisal v odgovor na porabo Espace-a, tukaj težko primerjaš mašine. Na avtocesti pri 130 kmh pač premagovanje zračnega upora porabi precej več energije, če je to karoserija velikega škatlastega enoprostorca. BMW serija 5 (posebej limuzina) je v osnovi neprimerno bolj aerodinamična od Espace-a. Teža vozila tu nima toliko veze (ta bolj pride do izraza v mestni vožnji, kjer je treba veliko pospeševanja te mase, zračni upor je pa tam ečinoma zanemarljiv faktor)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov