MBtouran je napisal/-a:Slovenci smo pac dizel narod. Ni vazno koliko prevozimo, ni vazna visja nabavna cena samo da nam zere 5 litrov na ac pri 110km/h.
maniaxxx je napisal/-a:MBtouran je napisal/-a:Slovenci smo pac dizel narod. Ni vazno koliko prevozimo, ni vazna visja nabavna cena samo da nam zere 5 litrov na ac pri 110km/h.
Delno se strinjam s tabo, samo se pa vidijo tvoje frustracije zaradi neuspešne prodaje tourana tukaj...če bi bil diesel bi ga najbrž že prodal do zdaj...
MBtouran je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:MBtouran je napisal/-a:Slovenci smo pac dizel narod. Ni vazno koliko prevozimo, ni vazna visja nabavna cena samo da nam zere 5 litrov na ac pri 110km/h.
Delno se strinjam s tabo, samo se pa vidijo tvoje frustracije zaradi neuspešne prodaje tourana tukaj...če bi bil diesel bi ga najbrž že prodal do zdaj...
Zakaj frustracije? Vedno nekaj po svoje intrepretirate. Ob nuji bi ceno dal na 20k in avto bi bil prodan v roku 10 dni.
Mislim da si ti imel frustracije z tsi in te se drzijo ocitno.
Kot se povedano mene poraba ne skrbi saj delam 7.500 na leto, ostalo javni prevoz v sluzbo. In mi ni mar za 3 l vec za 100km
Razlika v porabi dizel-bencin je največja takrat, ko se porablja največ energije - npr. mestna vožnja (pospeševanje) ali pa hitra avtocestna vožnja, posebej 130 kmh in več (premagovanje vedno večjega zračnega upora). Glede slednjega je najhuje pri enoprostorcih.torcida1989 je napisal/-a:ker si omenil da se po veliki vecini vozis po avtocesti:teli enoprostorci in bencinarji ti znajo bit kar precej zejni na avtocesti.moje mnenje karavan+6prestav.Dilemo bencin ali dizel pa prepuscam tvoji osebni presoji,
MBtouran je napisal/-a:Se strinjam s tabo @maniaxx Govoril sem da se ob vsakrsnji kilmetrini kupuje dizl, na to sem meril. In potem beremo o dpf.
kljukec je napisal/-a:kar se tiče porabe ni vsak dizel varčen
kot sem omenil espace ima porabo preko 10l
tretji_tir je napisal/-a: Kaj pa posredniki? Katere priporočate z Gorenjskega konca? Kdo pozna Avto-dom Lesce? Ali pa Avto Planet iz KR?
lp
MBtouran je napisal/-a:Kolega ima 2.0dci 150km Espace in mu pije 10l tako da....
Badzo je napisal/-a:MBtouran je napisal/-a:Kolega ima 2.0dci 150km Espace in mu pije 10l tako da....
Jaz pa imam čast naredit kar nekaj km na mesec z Grand Espace 2.0dci 173KM in mi povprečno pije 7-7.5 na AC pri 124-130 tempomat. Vsaj v eno stran smo v avtu štirje in poln prtljažnik prtljage.
Teh 10l ta 173konjski espace pridela zgolj mrzel po mestu in sicer natančneje s preudarno vožnjo torej da se ne zaletavam od semaforja do semaforja in pa da ne delam zastojev ko speljem s križišča - 10.3l/100km.
Resda avto ni šparovec samo za skoraj dve toni težko kravo z toliko konji nima tako slabe porabe.
Od tvojega kolega 10l/100km = mestna vožnja. Ta podatek je tudi važen, zato da si potem ljudje ustvarijo pravo sliko...
Bat_zajla je napisal/-a:
Offtopic: Drugače pa za primerjavo kako "varčna" je ta mašina. BMW 535d z okoli 300konji in 2ma tonama ima porabo okoli 8ih litrov in to brez kakršnih koli problem in šparanja.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov