Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ekipa1
Nov uporabnik

Re: Izbira novega avta (Ceed, i30, Astra, Focus)

Napisal/-a ekipa1 Ne apr 14, 2013 11:53 am

Tako, sem opravil nekaj testnih voženj. Sem preveril tudi Mazdo3, pa je malo predraga za mene. Sem se že skoraj odločil za Opel Astro, ki me je na teh testnih vožnjah še najbolj prepričala. Sedaj sem pa malo začel brskati tudi glede C4. Razmišljam o e-HDI 1.6, 115 KM, seduction Bi prosil še za kakšno mnenje glede tega avta, če ima kdo izkušnje z njim?
Zadnjič spremenil ekipa1, dne Ne apr 14, 2013 12:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne apr 14, 2013 12:40 pm

ekipa1 je napisal/-a:Tako, sem opravil nekaj testnih voženj. Sem preveril tudi Mazdo3, pa je malo predraga za mene. Sem se že skoraj odločil za Opel Astro, ki me je na teh testnih vožnjah še najbolj prepričala. Sedaj sem pa malo začel brskati tudi glede C4. Razmišljam o e-HDI 1.6, 110 KM, seduction Bi prosil še za kakšno mnenje glede tega avta, če ima kdo izkušnje z njim?

Motor je isti kot v mazdi in focusu, če ti avto kot tak ustreza je OK nakup....koliko denarja pa pride tak citroen dandanes?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Marek_
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne apr 14, 2013 4:02 pm

Marek_ je napisal/-a:C4 je zelo soliden avto
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7198531&show=1

+1

Če bi sedaj kupoval bi osebno izbiral med Kio ceed, Citroen C4, Mazdo 3 in verjetno še Hyundai i30. Morda še Golfa samo nevem koliko je trenutno cenovne razlike glede na opremo.
Astro bi pa vzel OBVEZNO facelift in OBVEZNO najmočnejši 1.7 dizel. Samo osebno najverjetneje trenutno ne bi vzel ponovno opla.
Oziroma bi počakal na novo paleto motorjev.
Avto je soliden ima pa tudi nekaj napak. Faceliftana naj bi bila boljša.

lp

ekipa1
Nov uporabnik

Napisal/-a ekipa1 To apr 16, 2013 6:37 pm

maniaxxx je napisal/-a:
ekipa1 je napisal/-a:Tako, sem opravil nekaj testnih voženj. Sem preveril tudi Mazdo3, pa je malo predraga za mene. Sem se že skoraj odločil za Opel Astro, ki me je na teh testnih vožnjah še najbolj prepričala. Sedaj sem pa malo začel brskati tudi glede C4. Razmišljam o e-HDI 1.6, 110 KM, seduction Bi prosil še za kakšno mnenje glede tega avta, če ima kdo izkušnje z njim?

Motor je isti kot v mazdi in focusu, če ti avto kot tak ustreza je OK nakup....koliko denarja pa pride tak citroen dandanes?

Sem šel danes še v živo pogledat ta C4. Deluje, kar v redu in sem se naročil za testno vožnjo, da vidim, kako se obnese na cesti.
Cena je pa dokaj sprejemljiva:
Dizel e-HDI 115 Km selection je 16940€ pri financiranju pa še od 500 do 1000€ cenejši plus dodatna garancija še eno leto.
Najbolje opremljeni Exclusive pa 17930€.

Malo me vseeno žre, ker gre za Citroena in me ljudje kar svarijo, da se pogosto kvarijo...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To apr 16, 2013 6:47 pm

ekipa1 je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

Sem šel danes še v živo pogledat ta C4. Deluje, kar v redu in sem se naročil za testno vožnjo, da vidim, kako se obnese na cesti.
Cena je pa dokaj sprejemljiva:
Dizel e-HDI 115 Km selection je 16940€ pri financiranju pa še od 500 do 1000€ cenejši plus dodatna garancija še eno leto.
Najbolje opremljeni Exclusive pa 17930€.

Malo me vseeno žre, ker gre za Citroena in me ljudje kar svarijo, da se pogosto kvarijo...

Ne poslušaj jih....

Koliko bi te pa prišla mazda? Mogoče imam ponudbo zate ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To apr 16, 2013 6:49 pm

A si se naveličal pomanjkanja konjev? :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To apr 16, 2013 6:51 pm

~toMmy~ je napisal/-a:A si se naveličal pomanjkanja konjev? :D

oops :mrgreen: :mrgreen: =P

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To apr 16, 2013 8:14 pm

maniaxxx je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:A si se naveličal pomanjkanja konjev? :D

oops :mrgreen: :mrgreen: =P

Sej ne moreš, da verjameš...... =P

lp

p.s. si se na srečanju preveč z tomijem družil..... :mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To apr 16, 2013 8:18 pm

:lol: :lol: :lol:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To apr 16, 2013 9:33 pm

temo si oprl že na začetku marca, avta še nisi izbral, tavaš nekje v "temi" zastopiš na tehniko se tudi bore malo, ti svetujem, da si izbereš takega, ki se ti vizualno najbolj dopade, kar se tiče pokvarljivosti, je pa relativna stvar oz. čista sreča-neglede na znamko....

Od tega, kar si si ti zamislil, bi brez obotavljanja vzel Astro z novim 1.7 130 konjskim dizlom.....

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr apr 17, 2013 2:56 pm

sašo5 je napisal/-a:temo si oprl že na začetku marca, avta še nisi izbral, tavaš nekje v "temi" zastopiš na tehniko se tudi bore malo, ti svetujem, da si izbereš takega, ki se ti vizualno najbolj dopade, kar se tiče pokvarljivosti, je pa relativna stvar oz. čista sreča-neglede na znamko....

Od tega, kar si si ti zamislil, bi brez obotavljanja vzel Astro z novim 1.7 130 konjskim dizlom.....

Zanimivo.
Jaz bi sedaj dvakrat premslil predno bi se ponovno odločil za Astro. Pa tale 1.7 130 niti ni nov motor. Je pa več kot dovolj za vsakdanjo uporabo. Le v nizkih obratih je len za kar je kriva teža samega avtomobila.
Avto kot tak je soliden. Če dela tako kot mora. Pri meni je to dolga zgodba. Drugače pa moti še škripanje plastike. Nevem pa kako se konkurenca obnese pri tej kilometrini glede tega.
Pa avto je postal "rahlo" trd zadnje čase. Kljub temu, da imam 17" nafilane le na 2.3.
Osebno bi trenutno kupil kaj drugega kot Astro. Recimo Kio Ceed. Astra ima boljše podvozje. To sem siguren. Ampak drugih prednosti pa ne vidim več in je po moje Ceed dobra alternativa Astri.
Seveda je tukaj še C4 in pa i30.
Meni osebno je zanimiv nov Leon. Nisem si ga pa še ogledal in ne morem primerjat z Astro.
Zadnja možnost je pa nekako Golf. Soliden a tudi ne brez napak. Pa po moje med dražjimi.

Se pa strinjam, da naj izbere (če že ni) tisto kar mu je všeč. Na slab primerek lahko naletiš pa pri vseh. Tudi pri tako hvaljenih modelih.

Bom pa še jaz vprašal nekaj. Kaj si mislite o novem Leonu? Če primerjam Leon-a in Astro se mi zdi na papirju vsaj kar se tiče zmogljivosti Leon boljši.
Nisem pa prepričan kako je glede kakovosti razlike med omenjenima.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr apr 17, 2013 3:22 pm

Osebno bi v izbor dodal Hondo Civic, predvsem zanimiva flexibilnost.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr apr 17, 2013 3:25 pm

tomzzi je napisal/-a:
Bom pa še jaz vprašal nekaj. Kaj si mislite o novem Leonu? Če primerjam Leon-a in Astro se mi zdi na papirju vsaj kar se tiče zmogljivosti Leon boljši.
Nisem pa prepričan kako je glede kakovosti razlike med omenjenima.

sam si si odgovoril, da je Astra presenetljivo "težka" naspram konkurenci(mogoče niti ni slabost, glede varnosti) Ti si naredil kardinalno napako, ko si kupil najslabšo verzijo, povrhu pa še sreče nisi imel(tako stvar sem preživljal l. 1997 pri A4, ni ga da ni zadeve, ki jo nisem rihtal v garanciji, same prčkarije, res pa nikoli nič kar se tiče motorja oz. samega pogonskega sklopa, ampak ležaji, homokinetični, palica ročne, zavorni cilinder...ma ni da ni.....ampak vseeno sem kasneje kupil še dva in bom tudi še tretjega oz. četrtega) V tej 130 konjski piše, da je motor drastično dodelan, že kar se tiče samega izpusta je malo nad 100, praktično eur. 6 že zadovoljuje) sicer bi bilo treba probat, ampak nisem skeptičen - meni osebno je zanimivo, da se mi ta Astra po parih letih za vsako bolj dopade....

Leon je pa prava stvar 2.0 150 dizelček, pa kakšen bonbonček od opreme zraven, samo potem si pa že na xxxx eur, te pa zamika že kaka druga stvar........

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Če apr 18, 2013 7:19 am

sašo5 je napisal/-a:temo si oprl že na začetku marca, avta še nisi izbral, tavaš nekje v "temi" zastopiš na tehniko se tudi bore malo, ti svetujem, da si izbereš takega, ki se ti vizualno najbolj dopade, kar se tiče pokvarljivosti, je pa relativna stvar oz. čista sreča-neglede na znamko....

Jaz imam 1.7 130 KM.
Avto se pelje solidno, mogoče še vedno premalo konjev za tako težko "kravo".
Poraba realna 6.5, vendar ga ne šparam.
Avto je za moj okus res lep, tako zunaj kot notri, vendar pa lahko rečem, da ne najbolj zanesljiv.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če apr 18, 2013 7:33 pm

emozul je napisal/-a:

Jaz imam 1.7 130 KM.
Avto se pelje solidno, mogoče še vedno premalo konjev za tako težko "kravo".
Poraba realna 6.5, vendar ga ne šparam.
Avto je za moj okus res lep, tako zunaj kot notri, vendar pa lahko rečem, da ne najbolj zanesljiv.

Saj to jaz pravim. Avto je res najlepši kot celota v razredu. Na žalost pa ima tudi veliko napak.
Vsaj do facelifta. Enim dobro dela. Spet kar nekaj jih ima probleme.
Ople dobro poznam. In astra j se jim ni najbolj posrečila. Preveč napak. Vsaj take so moje izkušnje. Pa slišim, da imajo drugi tudi podobne probleme. Ne sicer vsi ampak kar velik procent pa.
Pa ne bom trenutno našteval vseh stvari katere so "kritične".
Mene sedaj moti ropot notranjosti (črički), trdota kljub tlaku 2.3 v gumah... Nevem kaj bi bilo. Lani je bilo mehkejše na istih gumah. Pa sedaj se izpod kolotekov sliš tak zamolkel zvok ko grem čez neravnine. Nevem opisat zvoka.
Se pa strinjam glede porabe. Lahko bi bila nižja a je še vedno zelo ok glede na težo avtomobila.
Vem samo, da te Astre ne bi več vzel.

Fishman
Nov uporabnik

Napisal/-a Fishman Po maj 20, 2013 1:00 pm

Pozdravljeni,

tudi mi se bomo v prihodje odločali za nakup karavanske verzije enega izmed naštetih modelov., predvsem me zanima kako se obnesejo novejši motorji (Astrin SIDI in Focusov 1,0 EcoBoost). V glavnem bomo kupovali družinskega karavana, glede na kilometre cca.22000 letno in razmerje 50/50 avtocesta/"ceste" gledamo tako bencinarje kot dizle. V glavnem vsak nasvet je dobrodošel. Sem pa opazil da ima Ford nekam čudno postavljeno ročno zavoro in nima xsenonskih žarometov, teh nimajo tudi chevroleti če se ne motim. Za avto je meja cca 18k eur.

Gatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Gatsu Če maj 30, 2013 12:22 pm

Kaj pa Škoda Octavia Edino kar tukaj manjka je tempomat. Vsega ostalega, predvsem pa prostora v prtljažniku je pa na pretek. Če bi ti bil prešvoh ga pa pelješ na chiptuning in je.

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Če maj 30, 2013 12:25 pm

Gatsu je napisal/-a:Kaj pa Škoda Octavia Edino kar tukaj manjka je tempomat. Vsega ostalega, predvsem pa prostora v prtljažniku je pa na pretek. Če bi ti bil prešvoh ga pa pelješ na chiptuning in je.

Tempomat JE napisan pri spisku opreme. ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov