Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Nakup avtomobila do nekje 5k ali 6k €

Napisal/-a maniaxxx To apr 09, 2013 7:08 pm

dottore je napisal/-a:To je definitivno najboljša izbira ta trenutek: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7177291&show=1 Avto poznam in je res enkratno ohranjen, tudi za ceno se še da dogovorit. Pije pa 4,7 l/100 km. Stroški uporabe so minimalni.
Če te zanima, pohiti, ker ne bo čakalo celo večnost ;).

Pri porabi si pa malo kisknil, verjetno si mislil 7.4 :mrgreen: . Je pa res da je motor delovno živinče in bo dolgo delal ob normalnem vzdrževanju

Badzo je napisal/-a:Samo renoja ne križ božji! Crkujejo vsi renoji po vrsti, 90% se jih pokvari že v tovarni.
Raje Nissan-a z DCI motorjem! V Nissanu sigurno bolje dela :twisted:

:mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore To apr 09, 2013 7:25 pm

maniaxxx je napisal/-a:
dottore je napisal/-a:To je definitivno najboljša izbira ta trenutek: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7177291&show=1 Avto poznam in je res enkratno ohranjen, tudi za ceno se še da dogovorit. Pije pa 4,7 l/100 km. Stroški uporabe so minimalni.

Pri porabi si pa malo kisknil, verjetno si mislil 7.4 :mrgreen: . Je pa res da je motor delovno živinče in bo dolgo delal ob normalnem vzdrževanju

Glede porabe mi je bilo tako rečeno konkretno za zgornji avto, ne vem pa, kako ga ona vozi. Bi bilo treba sprobat :)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To apr 09, 2013 7:31 pm

dottore je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

Glede porabe mi je bilo tako rečeno konkretno za zgornji avto, ne vem pa, kako ga ona vozi. Bi bilo treba sprobat :)

Kolikor sem jaz vozil astro s takim motorjem ni bila najbolj varčna ( pač rahlo zastarela konstrukcija motorja ) je pa precej zanesljiv motor in če je avto res takšen kot si ga opisal je vreden nakupa
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Napisal/-a dottore To apr 09, 2013 7:43 pm

Vseeno je boljše, da kupi nek preverjeno dober avto (npr. Astra), v katerega ne bo treba nič vlagat.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To apr 09, 2013 7:45 pm

Stellaria28 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7158112&show=1

tega bomo šli verjetno tudi pogledat, smo govorili s prodajalcem, pa se nam je zdel kar vredu. Nissan je le japonec ;)

Skoraj ziher ni Japonec, tele Primere so izdelane v Angliji, če se ne motim. :mrgreen:

http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_Primera
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt To apr 09, 2013 7:50 pm

dottore je napisal/-a:Vseeno je boljše, da kupi nek preverjeno dober avto (npr. Astra), v katerega ne bo treba nič vlagat.

Pri 50 tisoč letnih kilometrih bo sigurno treba v avto vlagat, samo vprašanje koliko (da ne bo stellaria mislila, smo jo tu gor našponal :mrgreen: ). Je bila pa astra že predlagana, pa očitno ni aktualna pri avtorici.

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 To apr 09, 2013 9:20 pm

Ma ja sej vem noooo :-P da ima tudi Nissan noter Renojev motor...ampak naj bi po letu 2004 bilo to zrihtano z napakami turbine. Isti letnik ima kolega Primero in mu dela kot ura, zdaj ima na števcu 270k km.Je pa res, da je pri 195k km menjal turbino, ker je začela žvižgati. U bistvu me je on prepričal naj še kakšen primerek tega avta pogledam, pa itak avto vedno peljem in imam s sabo mehanika. Zato pa sem razočarana, ker samo še odkimava z glavo. Astrica je meni zelo všeč in če bi kupovala samo zase, bi si vzela tak avto. Moj pa ni preveč navdušen, ker je velik 1,96 in ima raje malo večje avte. Samo budget imava pa res omejen, ker tale dogodek ni bil ravno v planu.

Jaz sicer lepo vozim...pod prisilo :D (umirjeno odkar imam otroka), sicer pa imam bolj težko nogo in sem punca, ki obožuje avtomobile. Doma nama stoji stara sedmica, ki je res strup od avtomobila in ko bo malo več financ jo bomo do konca zrihtali. Za zraven pa rabim umirjen velik družinski avto. 8)
Mogoče mi je tale Astra malo premajhna, sicer pa lepa. Priznam Oplov sploh nisem gledala. No pa dajmo še malo. Jutri bom poklicala omenjene lastnike, ker me veseli, da ste mi v pomoč ;) Hvala. Samo res nisem tip ženske, ki kupuje po sliki. Pač gledam, gremo poskusit in gremo naprej. Kakšen avto gremo pa res samo iz firbca, ker imam nekaj zmenjeno na tistem koncu in da se ne vozim 100X isto relacijo. Res ste pridni, hvala :)

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 To apr 09, 2013 9:51 pm

Zdaj sem šla še enkrat, čez novo ponudbo in imam ves čas isti problem. Ta Astra je res lepo ohranjena ampak že kar malo presega cenovno mejo....6k sem si postavila res nekje najvišjo, ker je treba še uredit zavarovanje in vedno si pustim še nekaj rezerve, ker avto prvo peljem na servis. Ne glede na rečeno že prej. Tudi Ople sem šla čez celotno ponudbo - večinoma isti model samo karavan, ampak je pri vseh, ki so uredu in servisirani cena kar čez moj budget. Ostali pa km kar nekaj več, res bi rada avto z malo manj km, ker hitro zrastejo in potegne za sabo takoj večje servise.

Potem so problem vrteni km. Ne konca ne kraja. Kupila bom kolo :lol: Šalo na stran, naprej iskat... :cry:

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Napisal/-a dottore Sr apr 10, 2013 7:18 am

Pri Astri se da dogovorit za ceno ;).

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr apr 10, 2013 7:48 am

Badzo je napisal/-a:Samo renoja ne križ božji! Crkujejo vsi renoji po vrsti, 90% se jih pokvari že v tovarni.
Raje Nissan-a z DCI motorjem! V Nissanu sigurno bolje dela :twisted:

Odvisno, kakšne ima Nissan 'predpise' za servisni interval. Če Nissan zahteva menjavo olja na 15.000 km, Renault pa 30.000, in ker kupci v najboljšem primeru upoštevajo navodila proizvajalca, je vsekakor bolj varen nakup rabljenega Nissana kot rabljenega Renaulta...

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Sr apr 10, 2013 7:58 am

Dogovorila sem se za ogled Astre, kot tudi Nissana. Res je zelo lepo ohranjena in malokrat ima človek možnost dobit tako urejen avto. Samo še glede cene bi se mogli nekako dogovorit. ;) Joooj naj bo jutri končno srečen dan in bomo videli en normalen avto, ki mu vse ne štrli in odpada, ni opran motor in ne smrdi v notranjosti.Še kakšen primerek omenjenih moram dobit proti obali in pa proti Koroški, da ne bom zaradi enega avta tekala in se vrnem že z nakupom :D

Če še kakšnega vidim ga pripopam. LP

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Sr apr 10, 2013 8:55 am

Zanima me še ali morda kdo ve kaj o tem prodajalcu, ker ima avtomobile na prvi pogled zelo negovane. In že kar nekaj všečnih oglasov sem videla pri njemu. Sicer je uvoz ampak me vseeno malo bolj prepriča uvoz iz Nemčije in Avstrije kot pa Italija. Ne vem kaj naj si mislim. Ta astra mi je všeč in tudi tista priporočena ampak bi nam karavan resnično prišel bolj v poštev. Pogledala pa bi oba. Oplov pa ne poznam preveč, oče je imel staro Vectro 98l. pa je bila uvožena iz Italije in vem, da je bila elektronika kot loterija. S sabo bom vzela voziček in upam da ne bo preveč okupiran prtljažnik, da bi nam morda tudi mala Astra odgovarjala.

Tole je omenjeni:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7188148&show=1

Tale mi je pa sploh padel v oči :
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7188125&show=1

Malo sem prebrala na forumu, nekaj jih je zadovoljnih, videla sem pa tudi dosti kritik na omenjeni model avta. Kupiti dober avto v Slo je prava znanost.

Potem pa še Škoda, katero sem želela vzet novo, ampak ne grem na rizik lizinga, ker danes služba ...jutri ne :roll:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7068481&show=1

Tako da bolj pusta...ampak vseeno

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr apr 10, 2013 9:17 am

Stellaria, ne vem zakaj sprašuješ "kdo ve kaj o tem prodajalcu, ker ima avtomobile na prvi pogled zelo negovane" - vedno nejprej išči oglase fizičnih oseb. Kjer tudi nikoli ni nič 100% in tudi lahok naetiš na mino. Ampak od teh malih sumljivih kšeftarjev preprodajalcev mi je kar slabo, kakšen krš imajo večinoma - no saj tudi pri najbolj zloglasnih najbrž najdeš tudi kak dober primerek, ampak se moraš kar dobro spoznati da pravilno ugotoviš.
Če imaš keš, je najbolje najti direktno kupčijo.

Pa še komentar na dva oglasa iz tvojega zadnjega sporočila, Meriva 1.7 CDTI in Octavia 2.0 TDI - zanimivo, da je isti letnik in ista oglaševana cena, pomojem ni šans da Meriva stane toliko kot Octavia, posebej ker ima Octavia boljši motor in tudi nekaj več opreme, pa v splošnem boljši avto. V bistvu je za Octavio nastavil dokaj razumno ceno (itak bo še par stotakov spustil, saj piše 'gotovinski popust', že vemo kako in kaj), tisti z Merivo pa IMO precej previsoko.

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Sr apr 10, 2013 12:12 pm

Sonic, saj vem, da je najboljše pri fizičnih osebah, ampak s financami se mi bo zelo na tesno izšlo in sem zato gledala tudi te prodajalce, ker bi si lahko uredila financiranje, morda še nekih 2k € na lizing in ko dobim denar iz tega vlekla do konca obrokov. Ker na odškodnino bom še nekaj časa čakala in zato imam tak problem. Sicer mi je veliko bolje kupiti avto od fizične osebe, ker tudi po človeku ocenim kako je skrbel za avto. In če je sam/a zelo zanemarjen/a potem mi to veliko pove tudi o avtu. Saj zato pa sploh več ne vem, avto malo starejši za manj denarja ali pa it na tako varianto kot sama iščem. V roki imam 4k € to je to ampak želela sem pa le malo novejši letnik, da morda res ne bi bil avto tako zmatran. Tole Škodo bom vseeno šla pogledat, samo drage so, to mi je najhuje, če je pa cenejša ima pa ogromno km -blizu 200k ali pa še več. Saj potem ko grem na ogled k omenjenim kšeftarjem, mi je slabo in žalostna odidem, ker imajo res bruh od vozil. Moj kolega mehanik se samo križa. Zdaj že po obrazu vem, da ni vredu. Samo noče mi pa pomagat poiskat nobenega avta, ker je rekel, da če gre v prihodnosti kaj narobe, da ne bom potem krivila njega za napake. :D Ga čisto razumem.

Ah obupujem počasi :| Ravnam že proti vsem svojim merilom, ki sem si jih postavila, zbiram že bolj na oko ker sem sita vsega...Avto bi pa potrebovala že včeraj ;) Tako je to. Probala si bom še nekaj sposodit, da bi res gledala samo fizične osebe in avto izplačala v kešu. Težko je ko ti nagajajo finance.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr apr 10, 2013 12:51 pm

Saj lahko kupis pri fizicni osebi in financiranje uredis pri kaksni AH za neko provizijo.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr apr 10, 2013 1:05 pm

In kakšen problem je iti v najbližjo banko in dobit tiste 2-3 jurje kredita?

Sicer pa si poglej še tale seznam (Ceed in I30), ne bo ti žal.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr apr 10, 2013 1:06 pm

Ker si smotana in gledaš sam dizle smrduhe evo par BENCINCEV :lol:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7188460&show=1 Peugeot 307 Break Style 1.6 16V HDI no ta je HDi :lol:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7180923&show=1 Volkswagen Sharan
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7155752&show=1 Citroen Xsara Picasso 1.6i 16V Elegance.SLO.1.LASTNIK.SAMO 76.000KM
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7178679&show=1 Ford Focus 1.6i Trend Avantura..POKLIČITE LASTNICOposredniška
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7177736&show=1 Renault Megane Grandtour 1.6 16V Dynamique Plus 2008 letnik :shock: 5700€!

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr apr 10, 2013 1:12 pm

Ivan36 je napisal/-a:Ker si smotana in gledaš sam dizle smrduhe evo par BENCINCEV :lol:
Ti tudi ne bereš, kaj je napisala? Pri 50.000km/leto bo z dizlom vsako leto prišparala 1500€. In ti bi ji podturil bencinarja?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr apr 10, 2013 1:56 pm

Ivan36 je napisal/-a:Ker si smotana in gledaš sam dizle smrduhe evo par BENCINCEV :lol:

Se lahko izogibaš takih izrazov? Za nekatere so žaljivi, vsekakor pa nepotrebni in v tvojem konkretnem primeru povsem neumestni.
Ostalo je pa že predhodnik napisal. Kdo je torej smotan?

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Sr apr 10, 2013 4:26 pm

Žal kredita ne dobim, ker mi v službi pogodbo podaljšujejo in prikazanega imam minimalca. Tako da na že en malo večji obrok, mi ne bo nihče odobril financiranja.
In ne Ivan, rade volje bencinarja, ker jih je veliko več na izbiro, študirala sem tudi bencin+plin - ampak po vsem preračunanem me bo drago prišlo+ da so mi za kar nekaj znamk v Plinexu odsvetovali plin. Če bo vse po sreči bom zamenjala tudi službo in bo tako samo še nekje 30k km na leto. Na žalost diesel mi je zaenkrat zapečaten ...reees pogojno bencin+plin. Bojim se, da se mi finančno ne bo izšlo, ker žal nimamo vsi kupov denarja.

MBtouran je napisal/-a:Sicer pa si poglej še tale seznam (Ceed in I30), ne bo ti žal.

Smo se pozanimali tudi za Kio Ceeda in i30, ju imam rade volje, a se mi financiranje ne bo izšlo. Vsaj ko smo računali za rabljene in najcenejšo varianto.

Resnično nisem imela v planu še takojšnje menjave avta, začela sem gledat ...ampak nesreče pa res nisem pričakovala, tako da... sem brez besed.
Zdaj sem še brez avta od asistence, tako da brez koles človek sploh ne more skoraj nič. Nujna dobrina. :?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov