Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hahehihoh
Uporabnik

Re: Ko ženska kupuje avto...:)

Napisal/-a hahehihoh Po mar 25, 2013 4:55 pm

Energetik81 je napisal/-a:Aveo razred Cliota? S 2,3m dolžine in 500L prtljažnika? Aveo ima tudi 5*, je ekonomičen in neproblematičen.

Če ni vešča nakupovanja rabljenega vozila, se bo presneto namatrala in po možnosti tudi nategnila z nakupom omenjenih rabljenih dizlov.

Ja, aveo je v razredu majhnih vozil (clio, polo, 208, C3 ipd.). Že v prvem postu je napisala, da ji ne ustrezajo majhni avtomobili. Če pa ji je aveo po velikosti OK, ne vidim zadržkov, da ga ne bi kupila (s predhodno testno vožnjo).

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Po mar 25, 2013 6:10 pm

Fantje, namesto, da tu anonimno pametujete o avtomobilih boditite vljudni in samozavestni do punce in jo zapeljite v kako avtohišo in ji pomagajte izbrati kak avto in se dokažite, da je kak konj v vaših hlačah.
Z vašimi nasveti in gostilniškimi debatami bo nazadnje kupila mačka v žaklju.
Avto, moj partner!

Gregor Humar
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor Humar Po mar 25, 2013 7:33 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7019674&show=1

Ceno zbij vsaj za 1500 EUR in si zmagala.

zuzu
Nov uporabnik

Napisal/-a zuzu To mar 26, 2013 4:01 pm

moj-avto je napisal/-a:Fantje, namesto, da tu anonimno pametujete o avtomobilih boditite vljudni in samozavestni do punce in jo zapeljite v kako avtohišo in ji pomagajte izbrati kak avto in se dokažite, da je kak konj v vaših hlačah.
Z vašimi nasveti in gostilniškimi debatami bo nazadnje kupila mačka v žaklju.

Se strinjam. :)))

Hvala za nasvete. Naslednji teden bom šla malo v avtohiše, da si pobližje ogledam Avea, Megana in Golfa.

zuzu
Nov uporabnik

Napisal/-a zuzu Po apr 08, 2013 9:34 am

Fantje, še vedno sem na točki 0. :)

Vendar imam še enega favorita. Kaj pravite o takem vozilu?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7111751&show=1

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po apr 08, 2013 9:59 am

tega pežoja ne bi imel, ker mi je glupo da leta 2013 novi avto nima gumba na prtljažniku za odpiranje prtljažnih vrat. francozi pač (lahko pa odpreš s ključem in v notranjosti kabine)

pa še ozek je zelo. torej nekako za 4 ljudi samo

če imaš redno službo, vzami audi A6 rabljenega dizla za 9.500€ :D ali pa A4

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7162857&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7061144&show=1

ali pa rabljenega pasata ali golfa.

v glavnem stran od italijanov pa francozov. torej ti odsvetujem tudi novega megana (sem ga vozil pa je boljše če vzameš prejšnjo generacijo)

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Po apr 08, 2013 10:07 am

thunderbolt je napisal/-a:Še en primer novega vozila, vendar nekoliko nad budžetom:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7069648&show=1
Garancija je tu relativno kratkotrajna - pri tvojih kilometrih to pomeni cca. 2 leti.

V času objave je bila cena tega na linku nekaj nad 12 jurji - dobiš pa za to več opreme in kovinsko barvo.

A4, brez komentarja :roll:

edit: ima že spet ceno
Zadnjič spremenil thunderbolt, dne Po apr 08, 2013 9:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Denis89
Novinec

Uporabniški avatar
Suicidal
Novinec

Napisal/-a Suicidal Po apr 08, 2013 10:42 am

LoL A4, odsvetuješ francoze pa italijane, pol pa prlimaš gor link od avto KEKO :D ja kdo te bo pa resno vzel? :roll:
Slika

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po apr 08, 2013 12:08 pm

Denis89 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7177369&show=1 en dober primerek :)

Jaz ti tudi svetujem nekaj takega. Dobro opremljen 3 leta megane z močnim in varčnim motorjem, nimaš kaj zgrešit, če ti je avto všeč.

Nasvete @A4 pa raje jemlji bolj z rezervo. :D

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po apr 08, 2013 12:32 pm

Gregor Humar je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7019674&show=1

Ceno zbij vsaj za 1500 EUR in si zmagala.

Tole bi tudi jaz svetoval, če uspeš dobit ustrezno ceno. Mi imamo tako službeno, ki jo vozi vsak, ki jo rabi iz firme in ni nobenih problemov.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po apr 08, 2013 2:05 pm

zuzu je napisal/-a:Fantje, še vedno sem na točki 0. :)

Vendar imam še enega favorita. Kaj pravite o takem vozilu?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7111751&show=1

Fajn bi bilo zraven avto.net linkov napisati v par besedah, za kakšen avto gre. Kajti oglasi pač niso stalni in nekdo, ki ti odgovarja dan-dva kasneje, že ne vidi, za kateri avto je šlo, pa ima morda kako uporabno info ali nasvet.
(to sicer leti na splošn na večino forumašev, dajte zraven linkov še kratek opis - model, letnik, vrsta motorja itd)

Skratka, dala si link na nov Peugeot 301 1.6 HDi za 11.690.
Če se potrebuje nov avto, varčen z gorivom in za razumno denarno vsoto, bi jaz rekel da je to dobra varianta.
Tole so bolj ceneni avti, ampak kje pa piše da je treba vedno zmetati 20 jurjev in več, večino razlike v ceni plačaš za luksuz in preseravanje. Morda malo tudi za večjo varnost ter za zanesljivost - ampak sploh ni nujno da pri dražjem avtu to res dobiš!
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Po apr 08, 2013 8:07 pm

priporočam octavio 1.6 tdi, letnik 2009 in naprej. meganov in chevroletov sploh ne bi gledal. avto je prostoren, varčen, tih na avtocesti, zanesljiv.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po apr 08, 2013 9:08 pm

Obvezno nov avto, če si ga lahko privoščiš. Ta 301 je čisto soliden paket.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po apr 08, 2013 10:09 pm

Enako tudi jst, kot so zgoraj omenili.. ce je le mozno nov. Imas garancijo, 301 bo varcen. To ti je vazno. Zdej kaj si mislimo o dizajnu niti ni pomembno.. rabljene avte si precej lazje kupi nekdo ki se vsaj malo spozna na mhaniko. Takemu pac manjse okvare ne predstavljajo nocnih mor...

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 Po apr 08, 2013 10:28 pm

Lep pozdrav!

Morda je ta prispevek brezpredmeten, pa vendar se oglašam kot lastnik leto starega avea 1.3 D LT. Pred enim letom sem pošteno pretehtal odločitev za nakup novega avtomobila. Vozim že kar nekaj časa, je pa to moj prvi novi avto. Vsi vemo, da je poraba v največji meri odvisna od načina vožnje. zato ne bi tukaj pametoval koliko kakšen avto kuri, niti ne bi razlagal zakaj se mi je spremenil tudi stil vožnje. Dejstvo je, da je aveo dizel lahko družinski avtomobil. Vozim različico s 4 vrati, kar avtu doda dobrih 150 litrov prtljažnika. Res je ,da ne morem v avto porinit bicikla in hladilnika, roko na srce ob zasedeni zadnji klopi tega ne moreš narediti niti v touranu za celo družino. Najpomembneje v teh recesijskih časih je to, da z dizelskim avtom znižam stroške goriva na minimum. In to lahko dosežem le z avtomobilom takšne velikosti in oblike. In z aveom to dobro uspeva. Opreme je polno, dizajn je v koraku s časom, zvočna izoliranost in vzmetenje odlična, prav tako varnost, zavore....vse to za novi dizel za 11800 eur.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To apr 09, 2013 4:58 am

lada2103 je napisal/-a:Lep pozdrav!

Morda je ta prispevek brezpredmeten, pa vendar se oglašam kot lastnik leto starega avea 1.3 D LT. Pred enim letom sem pošteno pretehtal odločitev za nakup novega avtomobila. Vozim že kar nekaj časa, je pa to moj prvi novi avto. Vsi vemo, da je poraba v največji meri odvisna od načina vožnje. zato ne bi tukaj pametoval koliko kakšen avto kuri, niti ne bi razlagal zakaj se mi je spremenil tudi stil vožnje. Dejstvo je, da je aveo dizel lahko družinski avtomobil. Vozim različico s 4 vrati, kar avtu doda dobrih 150 litrov prtljažnika. Res je ,da ne morem v avto porinit bicikla in hladilnika, roko na srce ob zasedeni zadnji klopi tega ne moreš narediti niti v touranu za celo družino. Najpomembneje v teh recesijskih časih je to, da z dizelskim avtom znižam stroške goriva na minimum. In to lahko dosežem le z avtomobilom takšne velikosti in oblike. In z aveom to dobro uspeva. Opreme je polno, dizajn je v koraku s časom, zvočna izoliranost in vzmetenje odlična, prav tako varnost, zavore....vse to za novi dizel za 11800 eur.

Z ostalim se nekako strinjam ampak z odebeljenim tekstom pa ne.... V tourana spraviš več kot hladilnik....Malo si poglej obliko in ne govori nekaj na pamet.... ;)

lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To apr 09, 2013 6:28 am

King1 je napisal/-a:
lada2103 je napisal/-a:Lep pozdrav!

Z ostalim se nekako strinjam ampak z odebeljenim tekstom pa ne.... V tourana spraviš več kot hladilnik....Malo si poglej obliko in ne govori nekaj na pamet.... ;)

lp

Odvisno kakšen hladilnik, maš take 90 cm in take 180 cm višine :D

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To apr 09, 2013 8:25 am

King, @lada2103 je napisal "ob zasedeni zadnji klopi" - v tem primeru res ne vem, če bi v Tourana šel hladilnik, kakršni so dandanes ponavadi. Kakšen manjši in predvsem nizek hladilnik morda. Skoraj gotovo pa najbrž lahko pelješ kak pralni stroj (prtljažnik v Touranu je dolg 114 cm, širok 105 cm in do stropa visok cca 110 cm; seveda, če vzameš drugo vrsto sedežev ven, pa se dolžina poveča na cca 180 cm, potem pa res lahko pelješ marsikaj).
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To apr 09, 2013 9:30 am

Pralni stroj gre tudi v Octavio Combi brez podiranja sedežev. Preverjeno ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov