Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hahehihoh
Uporabnik

Re: Nakup dizla do 7500€

Napisal/-a hahehihoh Ne maj 19, 2013 1:34 pm

J.McLane je napisal/-a:
1. Kakšen car si pa ti da z Aveom v praksi dosegaš porabo 3,7 l/100 km (1500€ / 1,341 / 30k km * 100)? V zimi, v snegu, v dežju, vročini s klimo?
2. Z bencinsko Cordobo dosegat 5,7 l/100 km je tudi skoraj nemogoče vendar verjetno lažje kot tisto pod točko 1
3. primerjat star, večji bencinski avto z novim malim dizelskim ni ravno merodajno, lahko bi zraven za foro primerjal še Fabio 1.2 TSI

Res bi rad videl tvoje račune iz bencinske in prevožene kilometre.

Res je, da je s tem avtomobilom doseganje porabe 3,7l/100km skoraj nemogoče ob normalnih pogojih na cesti, vendar je za izračun razlike med porabama obeh avtomobilov in razlike v strošku za gorivo, povprečna poraba, ki jo navaja tovarna, najbolj merodajna! Če je torej tako pri cordobi kot pri aveotu vzel za izračun porabo, ki jo navaja tovarna, je naredil edino pravilno. Alternativa je spritmontior.de, ki nam poda realnejšo porabo, razlika v porabi je pa med avtomobili zelo podobna tisti, ki jo navaja tovarna. Naj omenim še, da sta cordoba in aveo v enakem velikostnem razredu, tako da ne moremo ravno reči, da je cordoba velik avto.

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 Ne maj 19, 2013 2:50 pm

Nisem provokator. S svojim zapisom sem samo zelel pokazati kako je mogoce pri prevozu v sluzbo in nekaterih drugih voznjah prihraniti kaksen evro. Sem pa toliko posten sam do sebe, da si ne lazem, ne vem kaj bi imel koristi od tega. Avto, ki ga sedaj vozim eno leto in en mesec, ima prevzenih okoli 35kkm. Ob prvih voznjah sem se naucil voziti tako,da sem dosegal porabe okoli 3.7 po potovalnem racunalniku. Seveda sem preveril koliko odstopa potovalni računalnik od resnične porabe. Ob točenju goriva sem vsakič računal tudi to. Potovalni računalnik kaže
3.7 l/100km, izračun pa 2 do 3 dcl več, torej okoli 4l/100km. pazim,da ne delam kolone, voznja je defenzivna, v smislu: ko vidim na celovški,da se prižiga rdeča luč in je do semaforja še 200 metrov, spustim plin, avto z motorjem v 5. prestavi skoraj ne zavira kaj dosti, pridem do repa kolone in gremo dalje. Saj vem, najdejo se ljudje z nekoliko večjim krvnim tlakom, ki me prehitijo, češ kakšen mačkač, samo potem pa padem mimo, ko on še speljuje z mesta. Poskušam voziti z glavo. To je to.

Timoo
Nov uporabnik

Napisal/-a Timoo So jun 15, 2013 11:28 am

Timoo je napisal/-a:Živjo,

zaradi nove službe bo potrebno menjati avto (vožnja v službo 150+km/na dan). Zaradi kilometrine je seveda v prvem izboru dizel (zadeve na plin me ne zanimajo, ker bom moral vsake par dni tankat). Z avtom delam zelo lepo, ne divjam, zato me niti ne zanimajo prepričevanja, da moram nabaviti mrcine s 150+KM.

Seveda so tu omejitve.
1. Prva je denarna - 8000€ bi bilo že kar preveč.
2. Na drugi strani bi rad imel tudi "poceni" registracijo, zato gledam avte pod 1800ccm in do 80kW (Zadnjih 5+let vozim lahkega bencinarja 1.2 -> 80KM in dobrih 900kg in sem zadovoljen s performansi).
3. Zaradi 80-90% avtoceste bi imel 6. prestav.

Kolikor sem gledal na avto.net v izbor pridejo sledeči avti (letniki 08-09):
- Fiat Bravo 1.6 HDI 77kW
- Peugeot 308 1.6 SW 80kW
- Renault Megane Berline 1.5 dCi 78kW

Zelo bi bil vesel kakšnih napotkov... Hvala že vnaprej.

Evo, da ima zgodba epilog...

Na koncu sem nabavil Seat Leona 1.6 77kW, letnik 2010, sicer za še kar nekaj € več kot sem planiral. Je neka posebna različica z (na papirju) zelo nizko porabo ( 4.7, 3.4, 3.8 ). Za nizko porabo je vgrajenih kar nekaj zadevščin, kot so zelo dolga prestavna razmerja (super tudi na avtocesti, čeprav ima le 5 prestav), Start-Stop, polnjenje akumulatorja ob zaviranju,... Bomo videli - čeprav ne verjamem ravno v te številke.

Gre se pa točno za tega: http://www.auto-types.com/seat-leon-16- ... 60756.html
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov