Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Najprimernejši terenec

Range Rover (novi model)
24
43%
Toyota Land Cruiser V8
17
30%
Mercedes Benz GL (novi model)
3
5%
Porsche Cayenne
1
2%
Mercedes Benz G
7
13%
Drugo
4
7%

Skupaj glasov : 56

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Re: Nakup 4x4

Napisal/-a zgagaxxl Če apr 04, 2013 10:30 am

*** Hoy do I print my voice mail? ***

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če apr 04, 2013 11:53 am

Toyota landcruiser ali pa mercedes G klasa. Range roverji so pokvarljiva zadeva, ki v puščavi ne zdrži dolgo.
Old subarus never die, they just get faster!

mrkyweed
Nov uporabnik

Napisal/-a mrkyweed Če apr 04, 2013 5:29 pm

VW Amarok ali pa kakšen Subaru Outback

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če apr 04, 2013 5:48 pm

Mogoče bi bil še prej primeren kakšen podatek, recimo cenovni razpon :roll: . Lahko imaš v mislih Dacio Duster, ki stane s štirikolesnim pogonom 12.000€ in lahko tudi druge znamke, kateri zneski segajo v oblake.

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Če apr 04, 2013 6:14 pm

Gosic je napisal/-a:Mogoče bi bil še prej primeren kakšen podatek, recimo cenovni razpon :roll: . Lahko imaš v mislih Dacio Duster, ki stane s štirikolesnim pogonom 12.000€ in lahko tudi druge znamke, kateri zneski segajo v oblake.

Selitev v Emirate....cena ni ovira... torej ;)

Moj predlog vsekakor Toyota LC V8.
RiDe hArD

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Če apr 04, 2013 6:17 pm

nejc1 je napisal/-a:Definitivno Range Rover 8)

Jst bi tudi izbral Range-a... 8)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe apr 05, 2013 6:47 am

Range rover je narejen za anglijo in ne za v "pesek". V pesku ne zdrži prav dolgo. Za v pesek sta Land rover Defender, in Land rover Discovery, ki pa ne pašeta v Emirate, ker si dol klošar s takim avtom. Poleg tega se bosta vozila tudi po puščavi, kar pomeni ogromno peska v vseh sklopih. Torej za v pesek definitivno ali Toyota FJ Cruiser 4.0 V6, Toyota Land Cruiser V8 ali pa MB G klasa (puch po domače), mogoče še kak Nissan patrol bencinar, ampak ...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe apr 05, 2013 7:19 am

nebivedu je napisal/-a:Range rover je narejen za anglijo in ne za v "pesek". V pesku ne zdrži prav dolgo.

Si prepričan? =P

spyshots_2013_range_rover_in_desert_dubai_005.jpg

rr in dubai.jpg

Gosic je napisal/-a:Mogoče bi bil še prej primeren kakšen podatek, recimo cenovni razpon :roll:

gortnar je napisal/-a:
Cena ni ovira. LPK
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe apr 05, 2013 7:42 am

Sem čisto prepričan. Ti dve sliki sta samo dokaz, da se iz servisa do servisa lahko vmes še malo voziš. :twisted:

Sej je avto za pogledat res dober, tudi za vozit je odličen(sem ga že vozil tudi po terenu), tudi na terenu je kolikortoliko dober (prevelika teža je res ovira tega avta), ampak problem je ker imaš tak avto za na poslovne sestanke, za vsak dan rabiš pa potem zanesljiv avto. Uglavnem zanesljivost takega avta je nikakva. Nikoli ne veš, kdaj te bo avto pustil na cesti. Vsako najmanjše popravilo na uradnem servisu je pa v ceni 7 let starega rabljenega avtomobila srednjega razreda.
Kolega ima za vsak dan subaruja, za poslovne sestanke pa jaguarja. Sestanke pa sklicuje pri sebi v pisarni. In ko gre na poslovni sestanek se tja pripelje z jaguarjem, sestankuje in na koncu pomaha strankam zraven svojega jaguarja. Nato pa, šele potem, ko so se stranke že odpeljale, kliče servis, da avto odvlečejo in ga pripravijo na naslednji sestanek (dobr da so ti sestanki enkrat na 2 tedna, da lahko avto popravijo vmes). Ampak stranke so ga videle pripeljat z jaguarjem in samo to je pomembno. Ampak za vsak dan ga pa ni čez zanesljiv avto.

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Pe apr 05, 2013 8:34 am

chan je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Range rover je narejen za anglijo in ne za v "pesek". V pesku ne zdrži prav dolgo.

Si prepričan? =P

spyshots_2013_range_rover_in_desert_dubai_005.jpg

rr in dubai.jpg

Gosic je napisal/-a:Mogoče bi bil še prej primeren kakšen podatek, recimo cenovni razpon :roll:

gortnar je napisal/-a:
Cena ni ovira. LPK

Reklame vedno držijo vodo, reala pač ne....
RiDe hArD

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe apr 05, 2013 10:18 am

Novi RR se je komaj prav začel prodajat, pa ga je že kak forumaš vozil po terenu in ve kako je z zanesljivostjo, zanimivo...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe apr 05, 2013 10:42 am

~toMmy~ je napisal/-a:Novi RR se je komaj prav začel prodajat, pa ga je že kak forumaš vozil po terenu in ve kako je z zanesljivostjo, zanimivo...

Ti pa res ne razumeš, da je Subi tanartabulš na zemljski obli.... :twisted: :twisted:

lp

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Pe apr 05, 2013 10:53 am

Za moje pojme je tudi Range Rover proti G klasi in Land Cruiserju šminka. Je absolutno daleč najlepši terenec, najnaprednejši, najlepša notranjost itd...
Moja izbira bi bila
1. Mercedes G ( AMG bi bil Top )
2. Hummer H1 ( rabljen, nenormalno požrešen, neudoben, na terenu se smejiš tistim v Range Roverjih)
3. Toyota Land Cruiser ( verjetno isto varjanta kot če imaš Lexusa LFA, sram te je povedat znamko ( govorim izključno za Emirate))
4. Land Rover Defender ( nemoderen, v novega se da precej opreme vključiti, na terenu si "car" )
5. Range Rover ( lep, napreden, oh in sploh....)

Pred leti sem se vozil, po terenu z Hummerjem H1 s inštruktorjem ( mislim, da je bil od SKI&SEA avto, nisem prepričan). Vozili smo po takem terenu, kjer bi peš s težavo prišel, poraba je bila 30l/100km. Avto me je navdušil kot še nobeden terenec do sedaj. Res je da je neudoben in notranjost je "sroušna" vendar.....jeb*š Ranga če maš denar za Hummera al pa G klaso. :D
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe apr 05, 2013 11:27 am

Kakor imam jaz občutek, glede na podatke, da denar ni ovira, se išče predvsem luksuzni avto, ki bo zmožen priti čez kakšno sipino. Vsi našteti terenci so zmožni priti čez sipine, vendar tu ne gre za kakšen offroad ultimate challenge, da bi pa potreboval hummerja, ki popolnoma pogrne na področju luksuza oziroma mu je to povsem neznan pojem. Klinc gleda avto, za katerega daš celo premoženje in se v 80% primerov z njim voziš kot v yugecu (ali slabše), v ostalih 20% na terenu pa je totalen overkill. Da sploh ne govorim o imidžu hummerja ali pa defenderja. Podobno je z G klaso. To je tako, kot če bi si nekdo zaželel luksuzno cestno križarko ala Royce, ponujali bi mu pa cestno specialko ala lamborghini.
Če se išče luksuzno 4x4 vozilo za gospoda in gospo z zelo dobrimi sposobnostmi na terenu, je na trgu edina prava izbira RR. Tudi izjave, da ni za v puščavo, so rahlo smešne, saj bi bil Land rover neumen, če ne bi v kalkulacijo pri razvoju vzeli šejkov v puščavah. Pa še glede "ne tako dobrih" terenskih sposobnostih (na serijskih gumah):
http://www.youtube.com/watch?v=MppHxOmMolI (druga polovica videa)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe apr 05, 2013 12:31 pm

Pusti hummerja, tisto je kišta. Šejki se vozijo pa zadnje čase v MB G63 AMG. Recimo nekaj takega:

No specs are available yet, but if the truck utilizes the G63 AMG’s standard twin-turbocharged 5.5-liter V8 engine, then it’ll have plenty of oomph (544hp and 560lb-ft of torque) to back up its monstrous looks.

Slika
Slika

Vir: http://brakebanzeen.com/2013/02/17/two-6-wheeler-mercedes-benz-g63-amg-trucks-headed-for-the-middle-east/

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl Pe apr 05, 2013 1:30 pm

nebivedu je napisal/-a:Pusti hummerja, tisto je kišta. Šejki se vozijo pa zadnje čase v MB G63 AMG. Recimo nekaj takega:

No specs are available yet, but if the truck utilizes the G63 AMG’s standard twin-turbocharged 5.5-liter V8 engine, then it’ll have plenty of oomph (544hp and 560lb-ft of torque) to back up its monstrous looks.

Slika
Slika

Vir: http://brakebanzeen.com/2013/02/17/two-6-wheeler-mercedes-benz-g63-amg-trucks-headed-for-the-middle-east/

Poglej si videa, ki sem ju objavil... :hi
*** Hoy do I print my voice mail? ***

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Pe apr 05, 2013 3:36 pm

nebivedu je napisal/-a:Sem čisto prepričan. Ti dve sliki sta samo dokaz, da se iz servisa do servisa lahko vmes še malo voziš. :twisted:

Sej je avto za pogledat res dober, tudi za vozit je odličen(sem ga že vozil tudi po terenu), tudi na terenu je kolikortoliko dober (prevelika teža je res ovira tega avta), ampak problem je ker imaš tak avto za na poslovne sestanke, za vsak dan rabiš pa potem zanesljiv avto. Uglavnem zanesljivost takega avta je nikakva. Nikoli ne veš, kdaj te bo avto pustil na cesti. Vsako najmanjše popravilo na uradnem servisu je pa v ceni 7 let starega rabljenega avtomobila srednjega razreda.
Kolega ima za vsak dan subaruja, za poslovne sestanke pa jaguarja. Sestanke pa sklicuje pri sebi v pisarni. In ko gre na poslovni sestanek se tja pripelje z jaguarjem, sestankuje in na koncu pomaha strankam zraven svojega jaguarja. Nato pa, šele potem, ko so se stranke že odpeljale, kliče servis, da avto odvlečejo in ga pripravijo na naslednji sestanek (dobr da so ti sestanki enkrat na 2 tedna, da lahko avto popravijo vmes). Ampak stranke so ga videle pripeljat z jaguarjem in samo to je pomembno. Ampak za vsak dan ga pa ni čez zanesljiv avto.

In ti si očitno imel Range Roverja od novega in z njim prevozil ogromno kilometrov, da lahko govoriš o (ne)zanesljivosti? In kako lahko govoriš o zanesljivosti modela, ki je šele prišel na trg?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe apr 05, 2013 8:08 pm

Nisem ga imel, niti ga nočem met. Vozil pa nisem zadnjega modela (ne vem od kje ste to pobrali), vozil sem dosedanji model (letnik 2009). In ja, naredil sem kr nekaj kilometrov z njim, tudi na servisu sem bil z njim vmes, ker me je na cesti pustil - preprosto se je ugasnil na križišču in ni hotel vžgat. Sem bil tudi zraven, ko smo prevozili kr nekaj makadamov na Velebitu s tem avtom in še kje zavili tudi dol iz makadama na čisti offroad, tako da vem kaj govorim. Jih ima kar nekaj meni znanih ljudi.

Sej avto je res lep, upedenan, udoben in preprost za vozit, ampak tukaj se konča. Malo se kdaj s kakim lastnikom RR-ja pogovori. Ampak z entuziastom znamke Land rover, ne z novodobnimi japiji, ki imajo avto samo za po cesti, porabijo pa v celem mesecu en tank goriva, k so vse ostalo zmetal za lizing. Tak entuziast ti bo hitro povedal, da avto ni prav zanesljiv. Praktično noben land rover ni prav zanesljiv.

Uporabniški avatar
gortnar
Novinec

Napisal/-a gortnar Ne apr 07, 2013 6:41 pm

Hvala za vse vaše nasvete. Takoj, ko odločitev pade pa objavim fotko avtomobila.

Lep preostanek vikenda

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Po maj 13, 2013 10:04 pm

Je že padla kakšna odločitev? :D
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov