Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Re: K: Citroen C4 1.6i 16v /// Ford Focus 1.6i

Napisal/-a black So apr 20, 2013 11:41 pm

Pragovi na spoju blatnika s pragom če ni grdih originalnih zavesc, zadnji koloteki zaradi ''tepiha'' namesto plastike, zadnja hauba pod letvico nad tablico, in sem opazil pri nekaterih da rjavi zadnja obroba pri spoju z odbijačem, ker se odbijač tišči ob bok-obrobo. Pa še to sem pozabil da peska celoten spodnji rob vrat, ki slej ko prej pride do pleha.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So apr 20, 2013 11:47 pm

Torej klasika
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Ne apr 21, 2013 7:55 am

Napram mk1 so odpravili rjavenje robov vrat. :)

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne apr 21, 2013 12:22 pm

Citroen je dosti bolj udoben kot Focus.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne apr 21, 2013 12:59 pm

black je napisal/-a:Napram mk1 so odpravili rjavenje robov vrat. :)

To že,ampak tudi ostale napake na MK2 so sorodne z ostalimi znamkami....recimo nemškimi...natančneje bavarskimi. Je tudi marsikateri spodaj po pragovih speskan, če ni zavesic gor.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Ne apr 21, 2013 3:03 pm

Danes je skoraj pri vseh isto. Nobene kvalitete nikjer...

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po apr 22, 2013 4:49 pm

Torej, dilema? Citroen vs. ford? Še kaj druga mogoče za podoben denar?

zigyec
Nov uporabnik

Napisal/-a zigyec Po apr 22, 2013 10:35 pm

Mi mamo focusa FL 1.6 MK II Zaenkrat nimamo nobenih problemov. Povprečna poraba je dobrih 7l. Drgač se pa avto pele ko po tirih pa 100KM je čist dovol za vsakodnevno uporabo (prehitevanja niso noben problem, sam v obrate ga morš dat), drgač pa morem rečt da je ful prožn motor. Res pa je, da če je avto puno naložn, te bi prav prišl par kojev, sam to je sam parkrat na let, tak da ni panike.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Pe apr 26, 2013 5:37 pm

No, danes kupil focusa iz oglasa pri reberniku. Vse kul, le malček problemov z rjo. Tema se lahko zaklene, lahko pa se nadaljuje debata, če bo kdo kdaj v podobni dilemi.

P.s. pozna kdo kakšnega ličarja, ki bi za neko normalno ceno porihtal pragove in ne računal miljon za to delo?

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Pe apr 26, 2013 5:45 pm

Mislim da je mel ford 10 let garancije na prerjavenje - malo povprašaj... ker je dost znan problem z rjavenjem pragov. Je pa res, da se tega vsi servisi tega izogibajo.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Pe apr 26, 2013 7:34 pm

Super, bom povprašal. Je pa vrjetno nekje trik v "prerjavenju" in "rjavenju". Na to foro jih ogromno igra.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So apr 27, 2013 6:47 pm

ManIAK je napisal/-a:No, danes kupil focusa iz oglasa pri reberniku. Vse kul, le malček problemov z rjo. Tema se lahko zaklene, lahko pa se nadaljuje debata, če bo kdo kdaj v podobni dilemi.

P.s. pozna kdo kakšnega ličarja, ki bi za neko normalno ceno porihtal pragove in ne računal miljon za to delo?

S kirga konca pa si?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Ne apr 28, 2013 9:24 am

Celje - Sl. Konjice.

No, po prevoženih 500km tudi sam precej zadovoljen s samim motorjem v avtu. Sicer sem glede avta naknadno ugotovil neke zadeve, ki so mi bile ob nakupu prikrite, ampak zaenkrat o tem nebom, bom prej poklical k reberniku, da vidim kaj se bomo dogovorili.

Drugač pa motor, menjalnik in podvozje zaenkrat res presenečajo. Motor je za svojih 100hp RES lepo prožen, v nizkih vrtljajih povsem zadovoljivo vleče za vsakodnevno vožnjo, vbistvu ga čez 3000rpm sploh ne rabiš priganjat. Podvozje in volan delujeta zelo Fordovsko usklajeno. Sicer napram francozem sta malenkost trša, ampak neprimerno bolj direktna in ti posredujeta kup informacij iz ceste. Pravi bombonček v tem avtomobilu pa je za moje pojme menjalnik. Prestavlja se hitro, natančno, hodi so kratki... Sem si lastil cli rs200, 2010 letnik in menjalnik niti približno ni tako lepo delal kot dela na tem fordu. Zaenkrat zadovoljen.. :!:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne apr 28, 2013 10:47 am

ManIAK je napisal/-a:Celje - Sl. Konjice.

No, po prevoženih 500km tudi sam precej zadovoljen s samim motorjem v avtu. Sicer sem glede avta naknadno ugotovil neke zadeve, ki so mi bile ob nakupu prikrite, ampak zaenkrat o tem nebom, bom prej poklical k reberniku, da vidim kaj se bomo dogovorili.

Drugač pa motor, menjalnik in podvozje zaenkrat res presenečajo. Motor je za svojih 100hp RES lepo prožen, v nizkih vrtljajih povsem zadovoljivo vleče za vsakodnevno vožnjo, vbistvu ga čez 3000rpm sploh ne rabiš priganjat. Podvozje in volan delujeta zelo Fordovsko usklajeno. Sicer napram francozem sta malenkost trša, ampak neprimerno bolj direktna in ti posredujeta kup informacij iz ceste. Pravi bombonček v tem avtomobilu pa je za moje pojme menjalnik. Prestavlja se hitro, natančno, hodi so kratki... Sem si lastil cli rs200, 2010 letnik in menjalnik niti približno ni tako lepo delal kot dela na tem fordu. Zaenkrat zadovoljen.. :!:

V Celju ( okolici ) imaš avto Luka firmo, tip obvlada pa ni drag, če te zanima telefonska pošlji pm. Kar se tiče forda pa poznamo situacijo, se mi kar malo kolca po njemu, čeprav mam njegovo japonsko sestrično zdaj pri kateri je menjalnik še boljši =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Ne jun 02, 2013 9:58 am

Kaj mislite o tem avtu. Zanima me predvsem motor. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7277393&show=1
Se vidmo ko se zagledamo.

golfko di zlodko
Nov uporabnik

Napisal/-a golfko di zlodko Ne jun 02, 2013 7:37 pm

kamal je napisal/-a:Kaj mislite o tem avtu. Zanima me predvsem motor. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7277393&show=1

Motor ni ravno neka inovacija. Je klasični atmosferski bencinar. Ker je focus kar velik in težak avto, je po moje za premisliti. SIcer pa odvisno, za kaj se vozilo uporablja. Za dnevno relacijsko vožnjo zagotovo ni primeren. Takšen motor imajo tudi astre H.
Jaz osebno ne bi imel takšnega motorja. Mislim, da bi se temu modelu bolje podal kakšen TDCI ali ecoboost.

Lp! :hi

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Ne jun 02, 2013 7:57 pm

Na pamet govoriš,saj očitno vozila s tem motorjem še nisi vozil ter ga prosim ne primerjaj z oplovim,ker ni primerljiv ter bistveno slabše odziven.Ta motor je res atmosverc a je opremljen s ti-vct tehnologijo odpiranja sesalnih ter izpušnih ventilov,kar pripomore k odlični prožnosti v vsem območju vrtljajev.Za fokusa je pravzaprav kot ustvarjen ter ga žene brez težav.Je originalni fordov motor ter zelo zanesljiv.Jaz osebno ga toplo priporočam. :D
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po jun 03, 2013 5:08 pm

MORDOR je napisal/-a:kar pripomore k odlični prožnosti v vsem območju vrtljajev.

Jaz mislim da ti še nisi peljal avtomobila z motorjem ki nudi odlično prožnost v vseh območjih vrtljajev.
Je pa ok motor oz. odvisno od potreb in uporabe. Načeloma pa dokaj zanesljiva zadeva.. imamo v službi enega s tem motorjem in je ob rednem servisu brez težav in večjih okvar opravil že slabih 200 000km.

golfko di zlodko
Nov uporabnik

Napisal/-a golfko di zlodko To jun 04, 2013 9:20 am

MORDOR je napisal/-a:Na pamet govoriš,saj očitno vozila s tem motorjem še nisi vozil ter ga prosim ne primerjaj z oplovim,ker ni primerljiv ter bistveno slabše odziven.Ta motor je res atmosverc a je opremljen s ti-vct tehnologijo odpiranja sesalnih ter izpušnih ventilov,kar pripomore k odlični prožnosti v vsem območju vrtljajev.Za fokusa je pravzaprav kot ustvarjen ter ga žene brez težav.Je originalni fordov motor ter zelo zanesljiv.Jaz osebno ga toplo priporočam. :D

Spoštovani MORDOR!
Naj omenim, da nikakor ne govorim na pamet in tja nekaj v tri dni.
Vozil sem astrina H motorja 1.6 (Twinport), in sicer v izvedbi 100 konjev in 116 konjev. In vem, kaj govorim. Kar pa se tiče prožnosti motorja, poskusi enega izmed turbobencinskih agregatov, pa ti bo vse takoj jasno. Takšnega si pa lastim in vem, da se klasični atmosferski agregat, bodisi v astri, citroenu ali pa v fordu, z njim pač ne more primerjati. Zato pa sem predlagal inačico Ecoboost, ki pa se s TSI-jem lahko primerja.

Lp! :D

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To jun 04, 2013 3:35 pm

golfko di zlodko je napisal/-a:
MORDOR je napisal/-a:Na pamet govoriš,saj očitno vozila s tem motorjem še nisi vozil ter ga prosim ne primerjaj z oplovim,ker ni primerljiv ter bistveno slabše odziven.Ta motor je res atmosverc a je opremljen s ti-vct tehnologijo odpiranja sesalnih ter izpušnih ventilov,kar pripomore k odlični prožnosti v vsem območju vrtljajev.Za fokusa je pravzaprav kot ustvarjen ter ga žene brez težav.Je originalni fordov motor ter zelo zanesljiv.Jaz osebno ga toplo priporočam. :D

Spoštovani MORDOR!
Naj omenim, da nikakor ne govorim na pamet in tja nekaj v tri dni.
Vozil sem astrina H motorja 1.6 (Twinport), in sicer v izvedbi 100 konjev in 116 konjev. In vem, kaj govorim. Kar pa se tiče prožnosti motorja, poskusi enega izmed turbobencinskih agregatov, pa ti bo vse takoj jasno. Takšnega si pa lastim in vem, da se klasični atmosferski agregat, bodisi v astri, citroenu ali pa v fordu, z njim pač ne more primerjati. Zato pa sem predlagal inačico Ecoboost, ki pa se s TSI-jem lahko primerja.

Lp! :D

Twinport v astri im a115 konjev, un s 105 konji ( ne 100 ) ni twinport, noben od teh pa se ne ugrajuje v forde. Da so pa turbo bencinarji v prednosti v prožnosti imaš pa prav, vendar se v focusa mk2 takšen motor NI ugrajeval.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov