Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Re: kriza srednjih let

Napisal/-a damjan Ne apr 07, 2013 7:18 am

Sam ste mi mal bogi vsi s temi predlogi....res...

Človeka zanima avto do 5.000 evrov in z vsemi ostalimi karakteristikami,katere je napisal.....

Nebi mu mogoče kdo predlagal Bugatti Veyrona?? al pa mogoče Pagani Zondo?? al pa Nissana GTR??

Mislim .......Get real folk,pa odgovarjajte v nekih mejah vprašanja.....

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Ne apr 07, 2013 10:29 am

Problem je, ker se še sam ne spozna najbolje na oznake avtomobilov, obenem pa apetiti segajo precej čez finančne zmožnosti....

tema je že čist off...

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Ne apr 07, 2013 12:10 pm

Sedaj je čisto odvisno kakšna kriza te daje, ali te daje po tem da bo avto hud na pogled, da bo kabrio, udobje, moč ... Naštel si praktično verzije vsakdanjih avtov katero bi imel malo bolj močnejšo? Torej išči to, z nekaj dodatne opreme katera ti je po godu, HDi/TDCi ter ga čipiraj. In imaš svoj avto za "krizo srednjih let".

Jaz osebno za tako krizo na kaj "vsakdanjega" nebi niti pomislil, iskal bi kaj bolj eksotičnega oz. kaj takega ki sem si želel imeti v mladosti, a ni šlo ker so bili avti še predragi. In če bi že imel otroke, sta pri meni dve opciji:
- en družinski avto 4x4 ter 300+ konjev
- dva avta, en uglajen in umirjen družinski karavan, ter nekaj za mojo dušo

Če hočeš nekaj bolj konkretnega, potem svetujem:
- pozabi na kabrio (sj nisi baba, pa brez zamere lastnikom kabrioletov, sem pač mnenja da je kabrio primarno za žensko ne glede na avto... in ja, sem paše tudi MB SL55 AMG),
- pozabi na dizla, ampak raje razmišljaj o kakem V8 (pa ne tistem iz BMWja k ima čuden glas, ampak pravem ameriškem V8)
- zadnji zici... odvečna teža, babo pa tt že mam
- MOČ (torej, pod 200 konji sploh ni interesantno, že 200 je "malo" slišat)
- avtomatik (pač si že star in se ti neda več šaltat :))
- izgled (da te vrže na rit ko ga samo gledaš)
- oprema (odvisno od želja, pri meni mora biti vse elektronsko - stekla, sedeži, avt. klima, šibedah, tempomat, ...)

Moji predlogi so sledeči:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6970213&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7075217&show=1 (če je popravilo na menjalniku res ta ugodno, zna biti tole še kar vredu nakup)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7145002&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7127353&show=1 (ta bi moral biti črn ter 4.0 ali 5.0 motor in bi bil idealen)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7141637&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7123903&show=1

Ponudbe je kar nekaj, sem bil dejansko presenečen kaj vse se najde za tak denar. Mogoče bom tudi jaz imel predčasno "krizo srednjih let" in si kupil eno zverino :D

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Ne apr 07, 2013 4:56 pm

meganer sam ne si avtomatika kupit kot ti je bilo predlagano v prejšnjem komentarju. Če si nameravaš kupit tak avto, kot si napisal potem sigurno tudi želiš, da boš v vožnji užival. Kar pa z avtomatikom sigurno ne boš. Ne vem kaj ti bo avto, ki ti naredi že skoraj vse sam, potem je isto kot da si še voznika nabaviš pa vedno zadaj sediš, pa se boš potem počutil kot direktor.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne apr 07, 2013 5:38 pm

matejxx je napisal/-a:meganer sam ne si avtomatika kupit kot ti je bilo predlagano v prejšnjem komentarju. Če si nameravaš kupit tak avto, kot si napisal potem sigurno tudi želiš, da boš v vožnji užival. Kar pa z avtomatikom sigurno ne boš.
Spet en pameten buče kotali.
Seveda bo tudi z avtomatikom užival, le izbrati mora pravi avto in ustrezno velik motor. V 15 let stari Astri 1.6 avtomatik verjetno res ne bo kaj dosti užitkov.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Ne apr 07, 2013 5:52 pm

sonic je napisal/-a:Spet en pameten buče kotali.
Seveda bo tudi z avtomatikom užival, le izbrati mora pravi avto in ustrezno velik motor. V 15 let stari Astri 1.6 avtomatik verjetno res ne bo kaj dosti užitkov.

Kako lahko uživaš v avtu, ki dela namesto tebe. Meni je naprimer čist brez veze, da bi bil v avtu in samo pritiskal na plin. Isti primer je tudi tempomat, čeprav ga imam v avtomobilu, ga ne uporabljam skoraj nikoli, ker bi bilo potem preveč dolgočasno. V avtu moraš čim več sam delat, drugače je tk brez veze vozit in je isto, kot da si samo potnik.

Pač moje mnenje je takšno, in tudi forum je namenjen, da napišeš kakšno mnenje. Tako da ne vem kaj je narobe da sem to napisal.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Ne apr 07, 2013 6:06 pm

Sicer deloma se strinjam s tabo, da mora biti avto za užitek kaj spodnjega, ampak ti si mu vse svetoval s porabo 10+ litrov bencina, on bi pa nekaj s porabo 6 dizla :D :D :D .
DePalmo je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7075217&show=1 (če je popravilo na menjalniku res ta ugodno, zna biti tole še kar vredu nakup)

Tole moram pa še posebej komentirat: zgolj kot intermezzo: S klasa pred to serijo je imela serijsko napako na prednjih brisalcih. Posledično seveda rabljenih NI možno dobiti, novi pa stanejo 5000+ EUR :D :D :D :D . In pri takih avtih je servis za jurja EUR poceni. Močno dvomim, da je meganer pripravljen na karkoli od tega. :lol:

Sicer pa še moj predlog: ena klasika, oldtimer: Golf enka Cabrio, BMW serija 3 cabrio (E30 serija) ali pa tudi navaden, kakšna 205-ka GTI ali CTI, morda Golf II GTI, itd. Če imaš malo sreče lahko za tak denar (5 jurjev) dobiš dobrega in čez 2 leti ga boš lahko prodal za isti denar naprej. Pa še registracija (če je uradno oldtimer) je na pol zastonj. Slabost je varnost, katere praktično ni :( in pa (pri določenih avtih) dosegljivost rezervnih delov. Dodaten plus pa je užitek pri vožnji, ki ti ga nudijo te škatle, saj daleč presega vse zgoraj predlagane novejše avte.
Zadnjič spremenil mtl, dne Po apr 08, 2013 4:42 am, skupaj popravljeno 2 krat.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Ne apr 07, 2013 6:11 pm

matejxx je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:Spet en pameten buče kotali.

Kako lahko uživaš v avtu, ki dela namesto tebe. Meni je naprimer čist brez veze, da bi bil v avtu in samo pritiskal na plin. Isti primer je tudi tempomat, čeprav ga imam v avtomobilu, ga ne uporabljam skoraj nikoli, ker bi bilo potem preveč dolgočasno. V avtu moraš čim več sam delat, drugače je tk brez veze vozit in je isto, kot da si samo potnik.

Pač moje mnenje je takšno, in tudi forum je namenjen, da napišeš kakšno mnenje. Tako da ne vem kaj je narobe da sem to napisal.

Predvidevam, da si tam med 20 in 25 let star? Te bom povprašal o tem čez kakšnih 10 let. :D
To tvoje mišljenje je seveda popolnoma legitimno in zate tudi pravilno. Sem bil sam podobnega mišljenja, sedaj pa avta brez tempomata ne kupim, razen če bi bila res fenomenalna priložnost. Ko se voziš za užitek je seveda fajn, da vse delaš sam, ko pa MORAŠ delat recimo 40 jurjev letno ti pa vse pride prav, da je vožnja čim bolj netežavna in udobna. Recimo sam upam, da bo pri naslednjem avtu noter ACC (radarski tempomat), pa zraven še sistem za prepoznavanje črt in avtomatik, potem pa lahko avto sam vozi :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD . Itak pa, če imaš vso tehnologijo zraven je lahko tudi izklopiš in še vedno sam ''ročno'' delaš stvari. Če pa nimaš, si pač tam kjer si.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Ne apr 07, 2013 9:10 pm

Sicer MBja sem dal zraven ker je res sumljivo poceni, drugače ga nebi svetoval. Slavijo po tem da so več na servisu kot na cesti.

O avtomatiku ter tempomatu pa takole: kakor komu paše. Pri 20. letih nebi imel nič od tega, sedaj sem 30. in naslednji avto bo vse to že imel, pri 50. pa sploh razmišljal nebom da bi si kupil kakega z ročnim menjalnikom ali brez tempomata. Takrat bom verjetno že gledal koliko funkcij ima masaža zica :)

In če komu ne paše imet tempomata, avt. menjalnika, klime, karkoli, ja, kdo ti pa brani da si tega NE kupiš? ;) Meni je vseeno kaj kdo hoče, jaz vem kaj hočem in povem svoje mnenje. Od avtorja teme je pa odvisno kaj si bo želel in kupil.

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Ne apr 07, 2013 9:26 pm

končno pameten odgovor, golf gti, 205 gti, 5 turbo to so klasike ne pa tiste zvali z 4.0 bencinam, ali pa clio wiliams, ford cosworth. sam raje bi da gre streha dol da bi ga imel namesto motorja, konji pa NISO važn za uživanje folk in tega se je treba zavedat. pred leti sem imel starega kamperja in sem bluzil cca 5-6 tdnov letno, žlahtnik pa kupil novega il sel letno za 10 max pa 14 dni KDO je tukaj užitkar???? primer se vržeš v hrošča daš dol streho in piči v portorož daš musko na max in boli te k.......... to je uživancija in ne 250kmh po ac. isto je pri motorjih nekdo kupi goldwinga in naredi 500km, drug ima skuterja maxi in naredi recmo 20000-kdo je tuki motorist???? ni vse v velikosti in moči!! je tud tehnika :))

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Ne apr 07, 2013 10:24 pm

matejxx je napisal/-a:Kako lahko uživaš v avtu, ki dela namesto tebe. Meni je naprimer čist brez veze, da bi bil v avtu in samo pritiskal na plin. Isti primer je tudi tempomat, čeprav ga imam v avtomobilu, ga ne uporabljam skoraj nikoli, ker bi bilo potem preveč dolgočasno. V avtu moraš čim več sam delat, drugače je tk brez veze vozit in je isto, kot da si samo potnik.

Glej, potem pa najbolje, da si še servo volan in servo zavore odstraniš, da ne bo avto vse delal namesto tebe in ti ne bo dolgčas :roll: Ali pa kar motor ven vrži pa se pelji, kot Kremenčkov Fred :lol: .
Saj lahko razumem, da imajo nekateri raje ročni menjalnik v kakšnem športaku ampak argumenti, ki jih ti navajaš so pa milo rečeno blesavi.

meganer je napisal/-a:Lep pozdrav, kriza srednjih let dela svoje :) zanima me kak mal drugačen avto beetle,golf, kak 308, megane kabrio. pogoj je da je tdi, dci, hdi, oz dizel ter da je zadaj kokr toliko dovolj placa za mulce zadaj peljat. kaj mislite kje je največ placa avto mora bit max 5 jurjev?? to bi bil avto tako za foro za kak let dve.

Glede avtorjeve teme pa imam mnenje, da je tole precej brezvezna kriza srednjih let.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Po apr 08, 2013 9:48 am

x2

Pa taka kriza...

Sicer pa, vsakemu svoje. Če je tebi rajc da gre streha dol, super. Mene to ne gane, mene gane velik konjev pod havbo in udobje v avtu.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Po apr 08, 2013 10:10 am

Ja, res švoh kriza. Za malo kilometrov vzami benicnarja.
Glede na tvoj ozki izbor, bi mogoče megana 2.0 bencinarja.

Glede avtomatika pa res škoda besed. To lahko izjavi le nekdo, ki ni nikol vozil (novejšega) avtomatika.

Sicer krizo srednjih let jaz razumem nekako takole: http://www.autoscout24.eu/Details.aspx? ... 00&asrc=st
Ali pa kakega Goldwing-a, Can Am outlander 1000,...

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po apr 08, 2013 12:21 pm

Najprej se odloči če hočeš zmogljivost, izgled, ali mogoče oboje? :)

Megane, tisti piđo je IMO bolj za dekleta v krizi srednjih let. Če iščeš nekaj manjšega in ne pre dragega, kak z4?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po apr 08, 2013 1:51 pm

jack86 je napisal/-a:Glede avtomatika pa res škoda besed. To lahko izjavi le nekdo, ki ni nikol vozil (novejšega) avtomatika.

Novejši avtomatiki (npr DSG, s tem imam izkušnje, s klasičnimi skoraj nič) so dejansko fajn zadeva, le upam da bo z vzdržljivostjo vse ok.
Je pa res da težko se bo kaj pametnega dobilo z DSG menjalnikom oz. podobnim, za 5 jurjev.

Bi pa jaz rekel da zame osebno bi bilo zabavno imeti eno 'ameriško varianto' - res ameriški avto, lahko pa kaj drugega, z bencinskim motorjem velike prostornine in klasičnim avtomatikom.

Je pa v osnovi tole vse skupaj malo zgrešeno. Odločiti se je treba, ali se res kupuje avto 'za dušo' oziroma za 'izdivjanje krize srednjih let'? Ker če gledaš avte tipa megane, 308 in golf, pa da mora bit dizel, potem to ni avto za dušo, temveč kupovanje povprečnega prevoznega sredstva.

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Po apr 08, 2013 2:37 pm

jack86 je napisal/-a:Ja, res švoh kriza. Za malo kilometrov vzami benicnarja.
Glede na tvoj ozki izbor, bi mogoče megana 2.0 bencinarja.

Glede avtomatika pa res škoda besed. To lahko izjavi le nekdo, ki ni nikol vozil (novejšega) avtomatika.

Sicer krizo srednjih let jaz razumem nekako takole: http://www.autoscout24.eu/Details.aspx? ... 00&asrc=st
Ali pa kakega Goldwing-a, Can Am outlander 1000,...

Vsak ima pač svoje predstave o tem, kako bi se zdivjal, tako da je nesmiselno razpravljat ali je Megane CC za krizo srednjih let ali ni? Za njega morda je, saj vozi družinskega karavana s 100 KM, za nekoga je pa to gaymobil. Pač vsak ima svoje predstave. Meganer jih je precej jasno zapisal in je verjetno najbolje, da se tega držimo. Brez veze je tiščat zraven V8 avte s porabo 15 litrov, ker zna bit to za njega že za umobolnico, ne za krizo srednjih let. :D

@meganer: ja 5 GTT je prava zadevca, žal je pri nas verjetno ne boš dobil pametne, sploh pa ne za tak denar. Uh, bi pa ta leteča krsta sedla :D . S krizo srednjih let ali pa brez. Pa še dva predloga (na slikah izgledata lepotca (čeprav Golf je že preveč načičkan skoraj):
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6818859&show=2 Ritmo Cabrio
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6841206&show=1 Golf I Cabrio
Žal to nista avtomobila za vsak dan, ampak za vikend. Pa Ritmo predvidevam, da tudi sol zelo nerad vidi in bi ob zimski uporabi zelo hitro zacvetel.

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy Po apr 08, 2013 8:46 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6938239&show=1
Če že gledaš cabrio..
Vsi tisti "kinderjajčki" ala Megane, 307 so res bolj tako..nič od nič :)

Iz prve roke ti povem, da se za takim audijem marsikdo obrne, na lep sončni dan si največji frajer ko po regionalki kruzaš na morje(prej se je treba konkretno namazat, da nisi kot rak v glavo :)), pač kulski avto. Tako nekako jaz razumem krizo srednjih let - pozornost, ki jo s takim avtom (nehote) pridobiš.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To apr 09, 2013 8:05 am

cruiser1 je napisal/-a:
matejxx je napisal/-a:Kako lahko uživaš v avtu, ki dela namesto tebe. Meni je naprimer čist brez veze, da bi bil v avtu in samo pritiskal na plin. Isti primer je tudi tempomat, čeprav ga imam v avtomobilu, ga ne uporabljam skoraj nikoli, ker bi bilo potem preveč dolgočasno. V avtu moraš čim več sam delat, drugače je tk brez veze vozit in je isto, kot da si samo potnik.

Glej, potem pa najbolje, da si še servo volan in servo zavore odstraniš, da ne bo avto vse delal namesto tebe in ti ne bo dolgčas :roll: Ali pa kar motor ven vrži pa se pelji, kot Kremenčkov Fred :lol: .
Saj lahko razumem, da imajo nekateri raje ročni menjalnik v kakšnem športaku ampak argumenti, ki jih ti navajaš so pa milo rečeno blesavi.

meganer je napisal/-a:Lep pozdrav, kriza srednjih let dela svoje :) zanima me kak mal drugačen avto beetle,golf, kak 308, megane kabrio. pogoj je da je tdi, dci, hdi, oz dizel ter da je zadaj kokr toliko dovolj placa za mulce zadaj peljat. kaj mislite kje je največ placa avto mora bit max 5 jurjev?? to bi bil avto tako za foro za kak let dve.

Glede avtorjeve teme pa imam mnenje, da je tole precej brezvezna kriza srednjih let.

x2. Za krizo srednjih let si moraš privoščit neki....nevsakdanjega. Ne pa enga dizla do 5 jurjev. :roll:

damjan je napisal/-a:Sam ste mi mal bogi vsi s temi predlogi....res...

Človeka zanima avto do 5.000 evrov in z vsemi ostalimi karakteristikami,katere je napisal.....

Nebi mu mogoče kdo predlagal Bugatti Veyrona?? al pa mogoče Pagani Zondo?? al pa Nissana GTR??

Mislim .......Get real folk,pa odgovarjajte v nekih mejah vprašanja.....

Torej...in kaj ti predlagaš?
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To apr 09, 2013 8:17 am

Tale tema je kar malo zašla. Malo je kriv avtor teme in to predvsem zaradi ne najbolj posrečene izbire že samega naslova teme.
Ko piše 'kriza srednjih let' pač vsi takoj razmišljamo, da gre za nakup nekega bolj uživaškega, cool in nevsakdanjega vozila, kjer tudi stroški (zlasti za gorivo itd) načeloma nimajo toliko pomena.
In 'uživaško/nevsakdanje/cool' vozilo, ki bi ga enkrat rad imel, pa ga sedaj (še) nimaš, si itak vsak predstavlja malo po svoje - za ene je to majhen strupen športnik, za ene velika ladja kot kak 20 let star S-klasa mercedes, za ene vintage originalni hrošč ali prvi mini morris, zame recimo full size pickup ali pa največji ameriški SUV kar je možno...

Skratka bolje bi bilo če bi bila tema enostavno "iščem kabrio v velikosti golf/megane, dizel, budget 5k", mislim da bi bilo več uporabnih odgovorov.

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov