renault_dti je napisal/-a:3. Sprašuješ glede servisa. Ja servisi se delajo praviloma na 20k km, novejši na 30k, to pomeni servis 2 na leto vsaj. Pa vzemi moj nasvet kot dobronameren, menjaj olje vsaj na 30k če misliš avto imeti dlje časa, vse kar je dlje vodi v okvare na dolgi rok, longlife gor ali dol!
J.McLane je napisal/-a:
1. Udobje in nizka poraba:
Rabljen BMW 320d EfficientDynamics
Rabljen ali nov Passat 1.6 TDI Bluemotion
Rabljen ali nov Superb 1.6 TDI GreenLine
Nova Octavia 1.6 TDI Greenline
Pa brez DSG-ja in na 16" platiščih
JG2 je napisal/-a:Tudi sam kupujem avte tam okrog 20000 eur, sicer res delam samo cca. 40000 na leto, ampak vedno kupim avto z 100000 kilometri pa potem vozim 3 ali štiri leta. Do sedaj sem to naredil že trikrat vedno enaka znamka, (Volvo) pa nikoli ni bilo nobenih problemov, kupim pri 100000 prodam pri 250000, to je to. Da bi kupoval avto za nevem 22000 eur in bi delal veliko kilometrov ne bi nikoli pomislil, na novo oktavijo ipd, malo je pa treba dati tudi na udobje in kvaliteto vožnje.
Tako da moj nasvet za te kilometre je rabljen, znamko si pa izberi sam, svetujem ti da pa gledaš za udobnimi avti.
MBtouran je napisal/-a:JG2 je napisal/-a:Tudi sam kupujem avte tam okrog 20000 eur, sicer res delam samo cca. 40000 na leto, ampak vedno kupim avto z 100000 kilometri pa potem vozim 3 ali štiri leta. Do sedaj sem to naredil že trikrat vedno enaka znamka, (Volvo) pa nikoli ni bilo nobenih problemov, kupim pri 100000 prodam pri 250000, to je to. Da bi kupoval avto za nevem 22000 eur in bi delal veliko kilometrov ne bi nikoli pomislil, na novo oktavijo ipd, malo je pa treba dati tudi na udobje in kvaliteto vožnje.
Tako da moj nasvet za te kilometre je rabljen, znamko si pa izberi sam, svetujem ti da pa gledaš za udobnimi avti.
Volvo pa je pojem udobja?
JG2 je napisal/-a:MBtouran je napisal/-a:JG2 je napisal/-a:Tudi sam kupujem avte tam okrog 20000 eur, sicer res delam samo cca. 40000 na leto, ampak vedno kupim avto z 100000 kilometri pa potem vozim 3 ali štiri leta. Do sedaj sem to naredil že trikrat vedno enaka znamka, (Volvo) pa nikoli ni bilo nobenih problemov, kupim pri 100000 prodam pri 250000, to je to. Da bi kupoval avto za nevem 22000 eur in bi delal veliko kilometrov ne bi nikoli pomislil, na novo oktavijo ipd, malo je pa treba dati tudi na udobje in kvaliteto vožnje.
Volvo pa je pojem udobja?
Je, ni avta, ki bi bil bolj udoben v rangu do 100000 eur, vsaj jaz se še nisem peljal s takim.
ozze je napisal/-a:Toyota Avensis 5 let garancije, neomejeno kilometrov
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6238993&show=1
Ivan36 je napisal/-a:Ne bo vredu Ta pa bo http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7040539&show=1 Chevrolet Cruze 2.0 VCDi LT Plus
Ali pa NOV http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4980159&show=1 Chevrolet Cruze 2.0 VCDi LT+ 10 LET GARANCIJE 13750€
sonic je napisal/-a:renault_dti je napisal/-a:3. Sprašuješ glede servisa. Ja servisi se delajo praviloma na 20k km, novejši na 30k, to pomeni servis 2 na leto vsaj. Pa vzemi moj nasvet kot dobronameren, menjaj olje vsaj na 30k če misliš avto imeti dlje časa, vse kar je dlje vodi v okvare na dolgi rok, longlife gor ali dol!
Opa, že 30.000 km je običajno precej predolg interval, olje in filter je treba praviloma menjati na 15.000! Recimo pri VW je to običajni interval, LongLife pa 30.000 - ker avtor teme dela 50.000 km letno, se mu morda splača vzeti Long Life olje (ali kar pač imajo druge znamke, odvisno kaj bo kupi), a bi bilo tudi v tem primeru vseeno pametneje olje menjati bolj pogosto, recimo na 20-25 tisoč. Mislim, v povprečen avto ob menjavi na 15.000km, naliješ pri vsaki menjavi za cca 40 EUR kvalitetnega olja (če ga sam kupiš), oljni filter je pa v rangu 10-15 EUR, skupaj z delom te pride vse skupaj cca toliko kot en povprečen tank goriva (ki ga ob 50.000 letnih km pokuriš v enem tednu ali prej), skratka mislim da nima smisla šparat pri olju.
No, z vsem ostalim, kar si napisal, se pa lahko samo navdušeno strinjam!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov