Partyzan je napisal/-a:@ Jerry007: Kakšno porabo pa imaš z 1.4 TCe motorjem in kje se voziš (mesto, avtocesta, ...)? Bi še enkrat kupil Megana s tem motorjem?
Avto je čipan na 157HP(bencin) in 145HP na plin, poraba je okoli 9-10L, ampak imam predelanga na plin tako da ne šparam s plinom

Vozim po AC in regionalki, nič mesta.
Na relacijo sem ga že spravil na 8l, ampak to po omejitvah okoli 130 po AC. Sem ga pa že spravil tudi do 12.4, sam sem bil kr priden
1.4 TCe imajo hibo da hladni malo potresavljejo, a sem se pred nakupom zavedal tega. 1.2TCe nisem gledal zarad zmogljivosti, do dizla mi pa ni, ker so manj odzivni, dlje rabijo da se segrejejo, ne delam več kot 15k na let tak da odločitev je bila jasna kaj uzet. Je pa res prožen motor, od 1500 obratov se ga da čisto lepo voziti. Registrcija je manj kot 100€ zaradi kubikov napram 1.9dci ali 2.0dci. Ali bi še enkrat kupil megana s tem motorjem, če bi bil denar bi padu RS ali TCe 2.0, drugače pa vsekakor ja vzel bi 1.4TCe

Čeprav trenutno imam težave s plinom a grem na servis drug teden... poročam še kaj je bilo narobe.