Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: Kateri avto?

Napisal/-a yashica Ne avg 11, 2013 6:41 am

For je napisal/-a:Pa to je res bruka! Vsakih 15.000 km na servis?????? Pa kaj so fuknjeni?
Mislim da je to eden od močnih razlogov da se ne odločim za Golfa, ker to podvoji stroške vzdrževanja.

Jaz pa ravno tega ne razumem, da se kupuje avto za 20 + tisoč eurov potem se pa gleda, da je servis čim kasneje ali, da ga po možnosti sploh ne bi bilo :o
Če ti je merilo podaljšani servis potem ti res ni pomoči. Sestavni deli motorja so dimenzionirani na meji in ob podaljšanem intervalu je samo vprašanje kdaj in kaj ti bo prej crknilo, poleg tega pri 30 tisoč olju lahko komajda rečemo olje. Za piko na i kupuješ še dizla z dpf filtrom, katerega regeneracija je še posebej stresna za motor.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Ne avg 11, 2013 8:55 am

For je napisal/-a:
Ne morem verjeti?!?!?! Mislim na tisto kar sem poudaril zgoraj.
Pa to je res bruka! Vsakih 15.000 km na servis?????? Pa kaj so fuknjeni?
Mislim da je to eden od močnih razlogov da se ne odločim za Golfa, ker to podvoji stroške vzdrževanja.

Saj ...priznam da mi je Golf bolj všeč, in če bi bilo več denarja se ne bi sekiral zaradi dražjega avta in dražjega vzdrževanja.....tkole pa v tej krizi.... to ni nezanemarljiv podatek.

A mogoče kdo ve kako je pri Peugeotu in Hyundaiu z servisi?
Mogoče konkretne izkušnje tistih ki so servisirali nov avto na pooblaščenem servisu ...to me pa res zanima?

Ne sodi kar nekaj na pamet. 1. je vsekakor bolj priporočlivo delati servise na 15 kot pa na 30 tisoč km, 2. pa niti približno ni nujno, da bodo servisi pri Golfu dražji kot pri konkurenci. Dejansko so servisi pri VAG grupi med ugodnejšimi, še posebej to velja za Seat in Škodo, medtem ko so korejci in japonci bistveno dražji. Ostali evropejci so s cenami v grobem nekje vmes. Vsekakor se pri vsaki znamki posebej pozanimaj koliko bi te stali redni servisi do recimo 150k km, potem pa pametuj. Mogoče boš presenečen, stvari niso vedno take kot se zdijo na prvi pogled...

For je napisal/-a:Glede budgeta ...

Kaj pa vem. Astra ki jo zdaj vozim ima 1.6 (115 KM), je Cosmo paket z nekaj dodatne opreme: biksenon, alarm z senzorji, tempomat, parkirni senzorji zadaj ... mogoče še kaj pa se ne spomnim http://www.mojalbum.com/delirium-2/astra-gtc

bencinar mora biti ...minimalno 130 KM, ker avti so se zredili in rabijo kakšnega konja več.
Teh 115 ki jih zdaj imam mi čist zadostuje ....mogoče je parkrat v tej vročini zmanjkalo, ko je klima delala na ful. Zato mora biti nekaj več

Pri Golfu sigurno 103 kW-nega (140 KM) ker tisti 105-konjski je sigurno premal.

Pri Oplu ne vem :? ta 1.6 je najbrž isti kot moj? Ali pač ne? ne vem .... :?:
Kaj pa tale 1.4, bi bil boljša izbira? 88 kW ali 103 kW?

Pri Peugeotu in Hyundaiu pa res pojma nimam, pomagajte glede na tisto kar sem zgoraj napisal.....katerega izbrati glede na težo teh velikih limuzin?

Tako kot pri servisih tudi tukaj že spet sodiš kar nekaj na pamet... avtomobili se niso vsi zredili, dejansko je pri večini znamk opazen trend zmanjševanja teže. Tukaj prednjači prav Golf (oz. Leon in Octavia), na nasprotnem bregu pa je Astra, ki je z novo generacijo pridobila kar nekaj kg. To je po mojem mnenju ena njenih večjih pomanjkljivosti. In če ti sedaj zadošča Oplov 115 konjski anemični bencinski motor, ti bo tudi 105 KM v novem Golfu več kot dovolj, saj je bolj zmogljiv kot to kar voziš sedaj. Pri Astri pa tudi zaradi prej omenjene teže pride v poštev ena izmed verzij 1.4 turbo bencinca - 120 KM bi moralo že zadoščati.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne avg 11, 2013 9:47 am

Ma kaj mene kot kupca zanima kaj je priporočljivo. Če mi prodajalec zagotovi da bo avto normalno delal eno leto po servisu, kar je tudi delal (Astra), potem res ne vidim razloga da bi jim dvojno plačeval vzdrževanje!?

Seveda sem se pozanimal. Sodelavka z Polotom je prvi servis plačala 170, drugi pa 240 €. Enako kot jaz z Astro v dveh letih (60.000 km)

Nobenih koristnih nasvetov ni od vas ki branite vw politiko. Vidim da se ni nič spremenilo.... :(

Raje vidim da zapriseženi vw-ovci sploh ne odgavoarjate na moja vprašanja, ker ste totalno pristranski in nerealni.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne avg 11, 2013 10:08 am

Ne pretiravaj! Mi je v interesu vse prej kot zagovarajti vag, ampak o ceni servisa za polota je pa pretiravanje. Če vzamemo za primer dizla, kjer je na račun večje količine olja pač dražje, prvi servis ne pride več kot 140€. Ta številka je tako visoka po zaslugi dragega olja kupljenega na servisu... cena 26€/l napram cca10€/l je pri 4-5 litrih več kot očitna. Strošek dela, filtra, priklop na tester, vodenej napak, ekološka taksa, čep karterja... je v povprečju nekje 58-60€. Torej, če olje prikotališ s seboj te pride prvi servis okrog 100€ in nič kaj pretirano več ni za 2.0tdi motor.

Pojdi na Kia, Hyundai servis in naj ti naredijo plan servisov za 1.6crdi za recimo prva tri leta pa te bo minilo :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Ne avg 11, 2013 10:09 am

Ti kot kupec in lastnik avta imas vso pravico servisirati avto na 30.000km... ce delas dolge relacije vsak dan, pa vlijes kakovostno olje...ni nobenih tezav... ampak je nek rizik, katerega moras sprejeti in biti pripravljen tudi placati, ce gre kaj narobe...
mimogrede...tvojo kolegico je servis mocno ocuril... moj uradni servis tamali me pride 65eur plus lastno olje... evo, zdej mi pa najdi cenejsi uradni servis opla renoja, kie.... ga ni... servis na 60000, tavelik, me je prisel 200eur z lastbim oljem.... vse uradno na uradnem... ja kaj bi pa se rad???
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne avg 11, 2013 10:19 am

.com je napisal/-a:Ti kot kupec in lastnik avta imas vso pravico servisirati avto na 30.000km... ce delas dolge relacije vsak dan, pa vlijes kakovostno olje...ni nobenih tezav... ampak je nek rizik, katerega moras sprejeti in biti pripravljen tudi placati, ce gre kaj narobe...
mimogrede...tvojo kolegico je servis mocno ocuril... moj uradni servis tamali me pride 65eur plus lastno olje... evo, zdej mi pa najdi cenejsi uradni servis opla renoja, kie.... ga ni... servis na 60000, tavelik, me je prisel 200eur z lastbim oljem.... vse uradno na uradnem... ja kaj bi pa se rad???

Kaj je všteto v teh 65€?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne avg 11, 2013 10:23 am

Servisi pri VAG vozilih so:

1)na 15.000km ali 1 leto (če želiš imeti 4 letno jamstvo oz. 2+2, ki ga da uvoznik)

2) lahko tudi longlife na 30.000km ali 2 leti in ti ostane 2-letna splošna garancija, ki jo da tovarna

Nihče nobenega ne sili, da delaš servise na 15.000km ;)

tomzzi je napisal/-a:
.com je napisal/-a:Ti kot kupec in lastnik avta imas vso pravico servisirati avto na 30.000km... ce delas dolge relacije vsak dan, pa vlijes kakovostno olje...ni nobenih tezav... ampak je nek rizik, katerega moras sprejeti in biti pripravljen tudi placati, ce gre kaj narobe...

Kaj je všteto v teh 65€?

Bom odgovoril namesto njega.

Če naštejem z računa:
-servis z menjavo olja (delo)
-oljni filter
-tesnilo čepa olja
-ekološka taksa
-potrošni material
+lastno olje (kolikor ga pač plačaš)

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Ne avg 11, 2013 10:33 am

For je napisal/-a:Ma kaj mene kot kupca zanima kaj je priporočljivo. Če mi prodajalec zagotovi da bo avto normalno delal eno leto po servisu, kar je tudi delal (Astra), potem res ne vidim razloga da bi jim dvojno plačeval vzdrževanje!?

Seveda sem se pozanimal. Sodelavka z Polotom je prvi servis plačala 170, drugi pa 240 €. Enako kot jaz z Astro v dveh letih (60.000 km)

Nobenih koristnih nasvetov ni od vas ki branite vw politiko. Vidim da se ni nič spremenilo.... :(

Raje vidim da zapriseženi vw-ovci sploh ne odgavoarjate na moja vprašanja, ker ste totalno pristranski in nerealni.

Če je tole letelo name, ti lahko povem, da sem zelo daleč od pojma "zaprisežen vw-jevec" :) Zdaj imam Seata, pred tem sem imel Opla... toliko o tem.
Glede servisov pa res ne vem kaj se razburjaš, razen če na vsak način iščeš prepir - pridobi si ponudbe oz. plan servisiranja za različne modele potem pa primerjaj. Čisto preprosto. In ne glede na dolžino servisnega intervala sem prepričan, da te bo redno servisiranje Golfa stalo manji kot pri Astri.

Glede cene servisa Polota pa je, kot je bilo že ugotovljeno, močno pretirana - 1. servis na 15k km stane okoli 100 €, 2. na 30k pa 130,140 €. Kje pa je sodelavka servisirala Polota, če ni skrivnost?

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne avg 11, 2013 10:56 am

Maaaaa.....res se mi ne da. Prav vedel sem da bo šlo v to smer....kdo in na kakšen način več prišpara z servisi.

Niti pod razno me ne zanima kakšno olje, kje ga kupit, komu iti servisirat.
Ne predstavljam si staro mamo ki gre v trgovino in se ukvarja z nakupom olja, filtrov....itd da bi nekaj prišparala.

Enako si sebe ne predstavljam pri tem početju. Pač.... na enem mestu kupim in servisiram avto, to je to.
Vse morebitne reklamacije lažje uveljavljaš če komplet storitve vzameš pri ENEM ponudniku.

Glede Vw-a in servisov pa vse vem....vsaj tisto kar se je dogajal pred šestimi leti. Zgleda da se ni veliko spremenilo.
Za info si lahko pogledate zadnji post viewtopic.php?f=7&t=21906&start=20

Pred tem sem imel trojko in je bilo malo boljše, ampak ne preveč.

Še zmeraj prosim za kakšen nepristranski nasvet glede mojih vprašanj iz posta na prvi strani te teme. :)

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Ne avg 11, 2013 11:05 am

Pa dobr...kaj bi ti rad?? Zastonj vse??? Potem pa lepo pesaka vzgi ali pa bicikelj...
res te ne razumem, zakaj je tezko narociti prek interneta olje, ti ga posta domov.prinese, ga lepo zlozis v prtljaznik in peljes na servis... ce si pa.prelen, pac placas 25eur/l olja... pokazi mi en servis uradni seveda, kjer je drasticno cenejse redno vzdrzevanje...

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne avg 11, 2013 12:32 pm

.com je napisal/-a:Pa dobr...kaj bi ti rad?? .

Kakšen nepristranski nasvet glede napisanega na prejšnji strani te teme, in da se nehaš oglašat tukaj, ker se mi res ne da .... :)

Če sem kakorkoli užalil znamko VW, se bodo že iz Porshe Slovenija oglasili.... ne rabiš biti njihov odvetnik.
Spreglej tisto kar sem napisal. ;)

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Ne avg 11, 2013 12:44 pm

Umiri se malo, ker ti ze nisi pristojen, da mi bos govoril, kje se naj umaknem iz debate... res sem nepristranski, ker sem prebil tvoj safety bubble, kjer imas zmotno misljenje o ceni vw servisev... in ker ti ne pase, da nekateri dajemo za servise 3x ali 4x manj kot drugi, smo nepristranski... res si jack... se naprej veruj svoji kolegici, katera daje po 200e za servise, kako so dragi in kako drago je vzdrzevanje vwja... hvala bogu, da obstajate taki ljudje...

lolita15
Nov uporabnik

Napisal/-a lolita15 So avg 17, 2013 11:25 pm

Morda tale: nov, še neregistriran Peugeot 308, 1,6, z vso opremo...cena 12.000 e, v salonu 18.500 e.

Edit mod: beri pravilnik!

matej112 je napisal/-a:malo sem gledal nova vozila , katero vozilo se splača kupit ,glede na zanesljivost ,varčnost, kvaliteto materia, vožnja predvsem po AC, kako je z garancijo

cena 15-16k

- Opel Astra 1.7 CDTI Enjoy Plus-Start Stop (96kw)
- Ford Focus Trend 1.6TDCi 85kW
- Hyundai i30 ?

cena do 17k-18k

-Kia CeeD 1.6 CRDi LX Elan
-Seat Leon 1.6 TDI CR Style

Prosim za pomoč , ker sem laik ,zanima me predvsem garancija , nekako se nagibam kia ,ceprav hyundai ponuja 5 let garancije in neomejeno KM?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov