Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Badzo
Stalni uporabnik

Re: Slabe firme avtov

Napisal/-a Badzo So jul 13, 2013 8:27 pm

peroRS je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:Ob tako posplošenem vprašanju ne pričakuj kredibilnih odgovorov

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7427488&show=1 :mrgreen:

Glih ulaufan avto, naslednjih 350.000km bo šlo zlahka :D
Mal za hec mal za res ;)

Bi rekel, da je dotični passat na koncu še precej boljša izbira kot kakšen drug veličastni primerek z komaj malce čez 120k km.
In verjetno bo ta avto še kar nekaj km prevozil, preden ga pobere.

Dejstvo pa je: ni važno katera znamka je, važno je kako se jo vzdržuje in neguje in temu primerno tudi dela. Seveda so določeni avti bolj problematični, določeni malo manj, pa vseeno pod črto je delovanje avta zgolj odraz človekove skrbi in vzdrževanja avta.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 So jul 13, 2013 11:27 pm

.com je napisal/-a:zanimivo je, da se oglašajo samo lastniki renaultov, ki pravijo, da je renault čist ql... :lol: :lol: :lol:

Hja mi smo brez avtov, ker so na popravilih, pa mamo cajt pisat ;)
Ostali se pa vozjo in se nimajo časa oglašat po forumu =P :twisted: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
gizmo7
Nov uporabnik

Napisal/-a gizmo7 Ne jul 14, 2013 8:20 am

Dotični pasat je ze kar nekaj obnovil ,da je prišel do sem ,nekaj bo pa itak še treba vložit nanj ,da jih bo naredil še 200k ... Mogoče bo bolj zanimiv če mu prevrtijo kilometrena 210K ... Ta prodajalec se mi zdi pošten. "redkost v SLO" +
Najprej si izberi 3 znamke avtov ,ki so ti všeč in tri modele potem iščeš in iščeš sprobaš "probna vožnja" po tri vozila enake znamke enak model in videl boš razlike med njimi. Glej ,da je vozilo vzdrževano tako kot se zagre itd. Ne poslušat čenč k babe so kle gor ne tega pa ne tega. Na koncu boš kupu Novo kio k ima 7 let garancije.
Kdor ni imel dotičnega avta v uporabi nima kej pluvat čez njih ,ko pa jih nekdo zapelje krog al dva pa imajo usta do tal :-o :shock: :bow vsak avto ima otroške bolezni. Znanec je kupoval vedno nove avte ... prodajal jih je ko so imeli 150k + z vakim je bilo kaj narobe enkrat šobe drugič to in ono ... Ko je vozilo prodal ,ga čez nekaj let pokliče lastnik vozila in se mu zahvaljuje ,kako dober avto mu je prodal ... on pa zaprepadeno bulji v zid. Zdaj raje kupi avto z 100k kot pa novga in je mirnejši ...
Odvisno kakšen tip človeka si ?
Velikost avta dolžina ,limo ,kraravan ,suv ,športen ...
Za tolko denarja se ,da dobit že zelo dober avto ,na vsakega je treba dat nekaj eurov ,ne glej najcenejših primerkov ,ker niso zastonj najcenejši. Raj 1 kveč pa boš zadovo0ljen pa cenkaj se za vse kar opaziš "taki cajti so" dnar ne raste na drevesih. Včasih je 1 lastnik najslabša izbira ,ker je tok škrt in misli ,da ko kupi avto ,da je to to in da do 100k ni treba evra nanj dat potem, ko je treba kaj postorit pa ga raj proda. ser listki ,ser knjiga, računi ... so obvezna oprema.
Vzemi si čas za pogovor spoznaj lastnika ... itd. Ne hiti, pa na razne fore ne nasedaj sej sam ves verjetn ... dva sta ze klicala danes itd. "vsi so radi pomembni" Dober avto je na netu max 36h pol pa zgine dol in ga ni gor kak mesec ali dva. (višjega razreda)
Zdaj je sezona dopustov oktobra bo avtov kot listja ,cene ugodne ,če se ne mudi počakaj in presenečen boš.
Če še nisi imel kakega avta ,ko si se z njim peljal 10min ,da te je prevzel ?!l je zdaj mogoče čas ,da poskusiš nekaj drugega in se zaljubiš. Poglej si kako oddajo Top gear. preberi teste ... na koncu se pa odloči za Julio če si pravi Romeo ;)
Dober nakup želim .
LP

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne jul 14, 2013 1:06 pm

gizmo7 je napisal/-a:Poglej si kako oddajo Top gear
LP

Moram reči da vse ostalo kar si napisal je dejansko zelo dobro povedano, ampak tole sem se pa nasmejal... Jaz sicer zelo rad gledam Top Gear, ampak to ni oddaja z uporabnimi nasveti glede avtov, temveč sicer odličen zajebantski šov, ki ima za temo pač avtomobilizem, prav zelo uporaben pa ni...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne jul 14, 2013 3:00 pm

sonic je napisal/-a:
gizmo7 je napisal/-a:Poglej si kako oddajo Top gear
LP

Moram reči da vse ostalo kar si napisal je dejansko zelo dobro povedano, ampak tole sem se pa nasmejal... Jaz sicer zelo rad gledam Top Gear, ampak to ni oddaja z uporabnimi nasveti glede avtov, temveč sicer odličen zajebantski šov, ki ima za temo pač avtomobilizem, prav zelo uporaben pa ni...

To je res.. pa tudi statistike ti nebojo nič pomagale. Rabljen avto je vedno loterija. Tudi tisti ki morda velja kot zanesljiv in nekvarljiv avto, ti bo lahko naredil stroškov za mnogo € !

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann Po jul 15, 2013 7:53 am

Kot je gizmo napisal, predvsem ni treba na vrat na nos opravljati cele zadeve - bolje spuščen dober avto kakor pa kupljen slab.

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Po jul 15, 2013 8:07 am

Saj ni važno, ali govorimo za avtomobile ali kakšne druge izdelke.

Nekoč so enega strokovnjaka vprašali, kateri avtomobili so dobri in kateri slabi. Njegov odgovor je bil, da slabih avtomobilov ni, ker danes ob tako hudi konkurenci si nihče ne privošči, da bi delal slabe avtomobile, saj to pomeni konec njegove proizvodnje.....

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jul 15, 2013 8:57 am

peroRS je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:kolo je zakon :)

In daleč najbolj drago in precenjeno prevozno sredstvo :roll:

Imaš kolo za 200€ in kolo za 10 jurjev :mrgreen:

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec Po jul 15, 2013 9:48 am

MRV je napisal/-a:izogibaj se tudi italjanov kot je alfa, fiat, lancia in podobni. res da so lepi in JTD motorji niso slabi, a kaj ko vse ostalo je kar je. Če boš gledal za kakšno škodo, probaj najt octavio z 1.9tdi motorjem. Kakšnega "ugodnega" rapida se izogibaj. Tudi superb ne bi bil slaba izbira, a verjetno ti je prevelik.
BMWja se tudi izogibaj. razen tega da se vozi dobro nima nič drugega dobrega. če pa bi se rad počutil kot v 2.sv vojni za volanom Panzerja, potem pa je to to.
Hondo civic se tudi izogibaj.

Da ne bodo samo renoji črne ovce :D

si mel alfo? verjetno ne? si mel fiata? verjetno ne
lastil sem si fiat bravo 1.2 16v res je bila žalost od opreme in konjev ampak problemov razen dihtunge na glavi enkrat ni bilo
imel sem alfo z JTD motorjem... jaz jtd-ja ne bom hvalil kakor tud kateregakol druzga dizla ne bom ker to ni to konc debate vsi ti egr ventili, razne cevi za turbino senzorji bla bla bla
in isto kot pri jtd-ju so problemi pri tdi-ju v času ko sem si lastil alfo 1.9 jtd z 240k+km si je kolega lastil octavio tdi in oba sva šla nazaj na atmosferskega bencinarja iz istega razloga ker je simpl in ker dela
vse napisano je moje osebno mnenje in ni potrebe po kregariji in razvijanju debate iz tega samo povedal sem svoje mnenje iz svojih izkušenj....jaz vem da dizla ne kupim nikoli več sploh pa zdaj ko imajo še dodatne dpf filtre itd itd....

LP

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Po jul 15, 2013 11:50 am

ne vem zakaj si me moral citirat. če pa misliš da je tesnilo na glavi mala malica, si raje kupi končno avto in ne mikserje.

Uporabniški avatar
Pristan
Nov uporabnik

Napisal/-a Pristan Po jul 15, 2013 6:22 pm

Mogoče ti zna za orientacijo pomagat tudi tale link z najnovejšo raziskavo o zanesljivosti posameznih avtomobilskih znak.

http://www.avtovizije.com/razno/6606-ja ... e-mercedes

Želim ti uspešen nakup in lep pozdrav.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Če jul 18, 2013 11:19 am

-
Zadnjič spremenil darkside, dne Ne jan 11, 2015 3:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Če jul 18, 2013 6:24 pm

Darko, jaz sem ti že na drugem forumu omenil, da prodaj reno-ja,jca in kupi folcvagna :lol: :lol:
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če jul 18, 2013 8:38 pm

.com je napisal/-a:Darko, jaz sem ti že na drugem forumu omenil, da prodaj reno-ja,jca in kupi folcvagna :lol: :lol:

da boš imel kvadratna j***a :lol:

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Če jul 18, 2013 9:51 pm

-
Zadnjič spremenil darkside, dne Ne jan 11, 2015 3:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Pe jul 19, 2013 5:15 am

Kupi golf 2 1.6D s 500.000 prevoženimi km, naredi generalno na motorju, pa boš mel mir za naslednjih 200.000 km. :mrgreen:

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Pe jul 19, 2013 9:41 pm

darkside je napisal/-a:reno pri hiši 4 leta pa stroški servisa toliko kot smo za avto dali.
trije hyundai pri hiši (sedaj samo dva ker sem jaz svojega razbil in spet pristal na hyundaiu) pa v par letih nobenega stroška.

reno je bil v primorskih koncih kjer je zrak drugačen in ne solijo cest, straška v nulo ohranjen a kaj ko francozi kar se naredi drugače kot parfumi je zelo zanič. tist ko pravi da je reno dober avto mora vozi še kaj boljšega :D

darkside, jaz ti pa lahko povem obratno izkušnjo. Hyudnai je edini avto pri hiši, ki smo ga prodali že v manj kot dveh letih od nakupa. Oče je kupil novega Hyundaia, pa so bili z avtom sami problemi. Saj res, da je bilo večino popravljenega z garancijo, toda se naveličaš ko ti avto nalagajo na avto vleko in ti ga peljajo na servis, pa ne samo enkrat. Zato se je avto prodal v manj kot dveh letih in seveda je bila s tem tudi zelo velika izguba denarja. Trenutno pa imamo pri hiši dva renaulta in mojega seata, pa s temi avti ni nobenih težav in smo zadovoljni.
Tako, da jaz nebom nikoli nikomer predlaga, da si kupi Hyundaia, ker takšnih izkušenj ne pozabiš. In Hyundai zagotovo ne bo nikdar več parkiran v naši garaži.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jul 21, 2013 2:37 pm

ule je napisal/-a:Kupi golf 2 1.6D s 500.000 prevoženimi km, naredi generalno na motorju, pa boš mel mir za naslednjih 200.000 km. :mrgreen:

:mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Ne jul 21, 2013 3:52 pm

Golf 2, zadnji zanesljivi VW. :D

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jul 21, 2013 3:58 pm