Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Gosic
Poznavalec foruma

Re: Nakup druzinskega avtomobila

Napisal/-a Gosic Sr avg 07, 2013 9:33 pm

.com je napisal/-a:za dva otroka, govorim iz lastnih izkušenj... je dovolj kakšna octavia karavan, golf karavan(čeprav je grd k smrt), praktično vse karavan dolžine 4,2m+
pač, jaz sem bolj za nemško govoreče znamke... res, da je malce dražje, a če ga misliš imeti dlje časa, se definitivno bolj splača kot kak makaronar ali francoz... to je DEJSTVO

A bejž no bejž?! Ti ga pa pihneš!

viewtopic.php?f=6&t=83936

In to je dejstvo :-P

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Sr avg 07, 2013 9:43 pm

Scenic 1,5dci - 6 prestav Dynamic oprema cca 10.000 eur mislim da predzadnji model

vsekakor obvezno 6 prestava
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr avg 07, 2013 10:08 pm

Imel vse oblike vozil pa dva froca karavan je bil še kar ok, limo bejž stran 5 vrat ima pa visok nakladalni rob, .... Še najboljši so res maxi MPVi, kratke verzije pozabi ! A pazi, da kupiš s 5 vrati nkar s 4, ker boš okol skakla pa še not moraš lest, da jih pripneš :D Pa še obvezna drsna stranska vrata 8)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr avg 07, 2013 10:48 pm

MBtouran je napisal/-a:Kdor priporoca limuzine verjetno sam nima otrok. Kot je ze avtor teme povedal je ozka luknja prtljaznika (pustimo octavijo ipd) izjemno mimo ce zelis vozicek ipd kramo nalozit v avto.

Doma imamo Superba (prvo generacijo s 4 vrati) in je prostora za 2 otroka v izobilju. Noben problem ni dat (velik, a lepo zložljiv) voziček v prtljažnik, ter ostalo dopustniško prtljago, fasungo ipd., odprtina je čisto dovolj velika.
Da ne omenjam kako fajn je, ker je ogromno prostora na zadnji klopi in otroci ne morejo niti približno brcat po prednjih sedežih. 8)

Sam eni bi že pri prvem otroku najraje kupili šleper, ker je vse ostalo kao premajhno. Vsak ve sam zase ;)

sanny86
Nov uporabnik

Napisal/-a sanny86 Sr avg 07, 2013 11:48 pm

Vidim, da se je debata kar lepo razvila... No, najprej bi rad povedal, da smo tudi mi imeli doma Opel Corso, 93 letnik prvo leto najine hcerkice in smo spravili vse potrebno not. A kaj hudica mi to pomaga, ko gre vse na milimeter in potem hitro se zmanjka prostora na zadnjih sedezih itd. O limuzini smo doma ze razmisljali in nam res ne bi sfolgalo iz enostavnega razloga in sicer, zena je drobne konstrukcije in si je ne predstavljam, da gre sama zlagati vozicek in podobne stvari v prtljaznik... To je ze zame bil kar lep izziv, ko sem v Passata nas vozicek spravljal.

Kakorkoli ze, enoprostorec oz. je najboljsa opcija in danes sem naletel na oglas na uradni Citroenovi strani za c4 Picasso. Zelo ugodna cena in smesno malo km prevozenih... Upam le, da ni tiskarski skrat. :)

Glede Chrom sem dobil info, naj bom previden in odpeljem avto na pregled, preden ga kupim, ker jim znajo zbiti km, kar je ze eden od forumasev ze napisal... Se komu sanja, kam se splaca avto odpeljati pregledat? Jaz imam v mislih predvsem AMZS...

Definitivno pa bom iskal avto, pri katerem je njegova zgodovina 'transparentna' in predvsem, za vsak avto, ki si ga ogledam, vam porocam tu gor... Mi boste v veliko pomoc, zagotovo. :)

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Če avg 08, 2013 9:40 am

Croma je brez h-ja ;)

grammar nazis @ work

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če avg 08, 2013 10:24 am

peroRS je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:Kdor priporoca limuzine verjetno sam nima otrok. Kot je ze avtor teme povedal je ozka luknja prtljaznika (pustimo octavijo ipd) izjemno mimo ce zelis vozicek ipd kramo nalozit v avto.

Doma imamo Superba (prvo generacijo s 4 vrati) in je prostora za 2 otroka v izobilju. Noben problem ni dat (velik, a lepo zložljiv) voziček v prtljažnik, ter ostalo dopustniško prtljago, fasungo ipd., odprtina je čisto dovolj velika.
Da ne omenjam kako fajn je, ker je ogromno prostora na zadnji klopi in otroci ne morejo niti približno brcat po prednjih sedežih. 8)

Sam eni bi že pri prvem otroku najraje kupili šleper, ker je vse ostalo kao premajhno. Vsak ve sam zase ;)

Sem napisal da octavijo ipd ne stejmo k 4-vratnim limuzinam saj se prtljazna vrata odpirajo drugace. Spravi momot kaj v passata limuzino. Fajn je vse prebrat ne samo to kar ti pase

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če avg 08, 2013 11:47 am

MBtouran je napisal/-a:Sem napisal da octavijo ipd ne stejmo k 4-vratnim limuzinam saj se prtljazna vrata odpirajo drugace. Spravi momot kaj v passata limuzino. Fajn je vse prebrat ne samo to kar ti pase

Ne vem kdo slabo bere.
Superb 1 = podaljšan Passat 3BG (oba imata 4 vrata z "majhno" odprtino).

Poleg tega sem že na začetku napisal:
peroRS je napisal/-a:Imaš na voljo tudi 5-vratne limuzine (Laguna, Mondeo, Octavia), če ti 4 vrata ne odgovarjajo ;)

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Če avg 08, 2013 12:05 pm

peroRS je napisal/-a:

Res je, vsak zase najbolj ve. Ampak, če planiraš 2 ali 3 otroke, valda da boš pri prvemu kupil večji avto, ne boš menda vsako leto (ali pa 2,3) ko pride nov član družine menjaval avta....

Jaz osebno bi dal prednost enoprostorcem pred limuzinami (ali karavani, če hočete), ker se malo višje sedi (ko se navadiš je zakon :) ), ponavadi imajo zadaj 3 posamezne sedeže, pa še varni so bolj od limuzin ( v primeru trka z kakšnim drugim enoprostorcem ali SUV).

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 Če avg 08, 2013 12:37 pm

Mam družino pa mam limuzino, pa tisto ozko luknjo...za nakladat...po moje ne bom preživel :lol:

TheBurn22
Nov uporabnik

Napisal/-a TheBurn22 So avg 10, 2013 8:00 am

Kako se ti zdi Ford Mondeo? Je prostoren avto, z nekim normalnim razmerjem cena/oprema.
Glede na to, da še 20.000 km letno ne delaš, bi se ti splačalo pogledat za kakšnim bencinarjem.

Pa če imaš možnost vzeti karavana, ga vzemi nekje med 130 pa 150 KM, če ti ni problem zavarovanje. Če ga boš vzel s 100,110 konji ti zna bit žal. Sam vozim občasno 2.0 z 116 KM in se mi je že parkrat zgodilo, da sem dobil občutek, da je podhranjen za 1.5t težak avto. Drugače se pa tudi s temi konji solidno pelješ.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7539422&show=1

sanny86
Nov uporabnik

Napisal/-a sanny86 Če nov 21, 2013 6:58 pm

No evo. Po dooolgem casu odsotnosti(prekleta sluzba), sem se vrnil v LJ in se spet podal v lov za avtomobilom... Ceprav je minilo dolgo casa od zadnjega javljanja, se vedno racunam na vaso pomoc... :)

Skratka, situacija je sledeca. Nakup rabljenega avtomobila smo odpisali. Namrec, po ogledu milijon in enega avtomobila smo ugotovili, da je z vsakim nekaj. Ta je popraskan, tisti cudno ropota, spet tretji 'ne potegne' tako ali drugace. In sem udaril po mizi in zabrusil, novo ali nic.

Dva dni smo hodili po avto hisah in naredili manjso selekcijo avtomobilov, ki pridejo v postev:

- Hyundai i30 Wagon, 1.6 crdi, Elegance oprema, cena cca. 18.000
- Kia Cee'd SW, 1.6crdi, cena cca.19.000
- Opel Meriva, 1.7d, cena cca. 17.000

Te tri zadeve kotirajo visoko na nasih seznamih, ce ne zaradi drugega, pa zaradi moznosti brezobrestnega financiranja. Npr. Renault Scenic, cena 16.000, na koncu ga placas skoraj 20.000. Hvala ampak ne hvala.

No, mnenja, kritike? :)

Hvala in lp,

S.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Če nov 21, 2013 10:54 pm

sanny86 je napisal/-a:Dva dni smo hodili po avto hisah in naredili manjso selekcijo avtomobilov, ki pridejo v postev:
- Hyundai i30 Wagon, 1.6 crdi, Elegance oprema, cena cca. 18.000
- Kia Cee'd SW, 1.6crdi, cena cca.19.000
- Opel Meriva, 1.7d, cena cca. 17.000

Te tri zadeve kotirajo visoko na nasih seznamih, ce ne zaradi drugega, pa zaradi moznosti brezobrestnega financiranja. Npr. Renault Scenic, cena 16.000, na koncu ga placas skoraj 20.000. Hvala ampak ne hvala.

S.

Če imaš denar si seveda privošči novega. Vsaj veš kaj imaš in tako nimaš nekih skrbi. Toda preden si kupiš enoprostorca (Meriva), poskusi naredit kar nekaj kilometrov z njo, da vidiš če ti paše takšna vožnja. Ta visoka vožnja ni za vsakega, tako da ti ne bo potem žal. Enim je všeč takšno sedenje enim pa ni. Za dva otroka sigurno ne rabiš imeti enoprostorski avto, ampak je dovolj že manjši karavan (ker se lažje nalaga v avto), sicer pa tudi karavan ni obvezen.

Če pa že gledaš za oplom, kaj nebi potem premislil mogoče o nakupu Astre karavan.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe nov 22, 2013 4:48 am

Poglej se skodo rapid ali octavijo. Za 18.000 mislim da je skoda boljsa izbira od prej nastetih modelov in ima tudi brezobrestno financiranje.
Zadnjič spremenil MBtouran, dne Pe nov 22, 2013 9:11 am, skupaj popravljeno 2 krat.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe nov 22, 2013 9:07 am

Sicer se ne spoznam na financiranja-kaj pa kredit namesto lizinga? Verjetno ne bi smel biti tako drag? (samo razmisljam). Ce boste imeli avto nekaj let, bolje jurja vec pa imas avto, ki ti je res vsec.

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Pe nov 22, 2013 9:47 am

thunderbolt je napisal/-a:Sicer se ne spoznam na financiranja-kaj pa kredit namesto lizinga? Verjetno ne bi smel biti tako drag? (samo razmisljam). Ce boste imeli avto nekaj let, bolje jurja vec pa imas avto, ki ti je res vsec.

Stroške financiranja krije kupec praviloma sam, različne so le interpretacije.
RiDe hArD

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe nov 22, 2013 12:46 pm

MBtouran je napisal/-a:Poglej se skodo rapid ali octavijo. Za 18.000 mislim da je skoda boljsa izbira od prej nastetih modelov in ima tudi brezobrestno financiranje.

Rapid se ne more primerjat z i 30, se vidi da je nižji rang, octavia je pa dražja, edino mogoče kaka 1.2 tsi bi se znala napraskat za ta denar =P

edit. za 18 k dobiš bolj kot ne oskubljeno octo karavan...še zmeraj je i30 boljša izbira...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe nov 22, 2013 12:49 pm

maniaxxx je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:Poglej se skodo rapid ali octavijo. Za 18.000 mislim da je skoda boljsa izbira od prej nastetih modelov in ima tudi brezobrestno financiranje.

Rapid se ne more primerjat z i 30, se vidi da je nižji rang, octavia je pa dražja, edino mogoče kaka 1.2 tsi bi se znala napraskat za ta denar =P

Rapid je cisto ok vozilo, sam ne vidim v cem bi bil slabsi od i30. V motorizaciji pa je pred i30, v prostornini prtljaznika pa tudi.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe nov 22, 2013 12:54 pm

MBtouran je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

Rapid je cisto ok vozilo, sam ne vidim v cem bi bil slabsi od i30. V motorizaciji pa je pred i30, v prostornini prtljaznika pa tudi.

Si kdaj sedel v obeh? Rapid je vsaj razred nižje, je ožji in bolj cenen...o motorjih pa raje ne bi :mrgreen: , ampak neke prednosti tudi tu ne vidim
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov