Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Re: 4x4 Karavan

Napisal/-a chan To avg 13, 2013 12:01 pm

GrEgEcN95 je napisal/-a:Potem sem pa videl 508 RXH, ki pa mi je vizualno izjemen. Tako da sedaj sem v nekakšni dilemi. 508 še nisem vzel na vožnjo in tudi ne poznam kako je z njihovimi motorji in predvsem kakšni so ti avtomatski menjalniki na Peugeotu.
Zato me zanima če kdo bolj pozna Peugeote in mi lahko poda kakšno mnenje.

Hvala in lp

Sicer sem imel na testu model 3008 Hybrid, ki pa si lasti isti pogonski sklop, kot 508 RXH. O pravem štirikolesnem pogonu tukaj pač ni moč govoriti - v hibridni kombinaciji dizelskega motorja ter elektromotorja, slednji (z močjo 27 kW) zgolj poganja zadnji kolesni par (če je seveda dovolj napolnjen!). Kljub hibridnosti prav posebne varčnosti (3008 Hybrid) ni kazal, kakor tudi ne 508 RXH (http://www.avtomobilizem.com/testi/peug ... 8-08-2012/). Nenazadnje je sparjen še z neprepričljivim robotiziranim avtomatskim menjalnikom, ki je precej počasen in cukajoč.

VW Passat Alltrack je na Slovenskem dokaj redek primerek ter po ceniku dokaj drag (z DSG menjalnikom 39.251 eur). Cenejša alternativa bi bil že omenjeni Superb Combi TDI 4x4 DSG, ki pa se ceni v Elegance opremi na 34.551 € (brez morebitnega popusta ter želene dodatne opreme!). Če karavanske izvedbe niso dokončni predpogoj, bi bile zanimive alternative tudi pri nekaterih srednje velikih SUV (Mazda CX5, Hyundai Santa Fe).

am bi se takisto nagibal k Passatu Alltrack
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

peroRS
Mojster foruma

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 To avg 13, 2013 2:37 pm

Najprej najlepša hvala za hitre odgovore. Torej Subaruji, Volvoti.... mi vizualno ne ležijo najbolj.
Sem bil ravnokar pri VW pooblaščencu in kar se tiče Alltracka me je prijazen prodajalec kar hitro postavil na realna tla, glede mojih " zahtev ".
Po konfiguratorju me takšen Alltrack, ki sem ga si sam zamislil pride skoraj 46.000€ s popustom okoli 43.000€ se pravi 10.000 preko moje meje.
2,0TDI 4 Motion DSG 177KM.
- srebrna kovinska barva
-Canyon 18" aluminijasta platišča
-Rear Assist
-Park Assist
- paket premium 2:
dinamično prilagodljiva biksenonska žarometa z LED dnevnimi lučmi
dinamično uravnavanje dolgih luči Dynamic Light Assist
asistenca za ohranjanje smeri na voznem pasu Lane Assist
asistenca za menjavo voznega pasu Side Assist
radio-navigacijski sistem RNS 510 MP3

Vsa ta oprema ni nujno potrebna vendar vseeno kupujem avto za precej časa. Brez Dsg menjalnika in nekaterih "bombončkov" mi je ponujal Alltracka 2,0 TDI za 26.000€.
No potem mi je pa dal tudi eno alternativo, na katero sam sploh pomislil nisem ampak mi je tudi precej všeč. Cross Caddy 4 Motion. Tam bi pa za tak denar dobil skoraj vse kar Caddy premore :lol:
Me je pa zmotila udobnost sedežev in pa malo preveč plastična notranjost....

Tako, da trenutno ne vem kaj bi. Najraje bi imel 508 zaradi videza, ostalo je torej tako tako, Passat je očitno izven moje ravni razen brez DSG, edini, ki bi ga zaenkrat še takoj imel je nova Octavia Scout, ki je pa torej še sploh ni.

Hvala

Lp
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 To avg 13, 2013 3:25 pm

Pojdi čimprej na testno vožnjo s 508 pa boš takoj videl ali ti ustreza ali ne...

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To avg 13, 2013 3:35 pm

ne razumem...zakaj je pogoj nov avto?... pač če ti "sede" passat vzemi leto starega, recimo testnega in dobiš avto, ki ti je všeč za denar, ki ga imaš...po drugi strani bi pa dal 33k€ za caddy-a :ue , hvala bogu imamo različne okuse...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 To avg 13, 2013 3:56 pm

TOYOTA je napisal/-a:ne razumem...zakaj je pogoj nov avto?... pač če ti "sede" passat vzemi leto starega, recimo testnega in dobiš avto, ki ti je všeč za denar, ki ga imaš...po drugi strani bi pa dal 33k€ za caddy-a :ue , hvala bogu imamo različne okuse...

Ne Caddy mi je všeč a nedam toliko za Caddya. Zakaj novega? Ker delam 40.000 km na leto in hočem vedet pri čem sem. Testni avti pa vsi vemo kakšni so ponavadi....

sim
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a sim To avg 13, 2013 6:28 pm

GrEgEcN95 je napisal/-a:Najprej najlepša hvala za hitre odgovore. Torej Subaruji, Volvoti.... mi vizualno ne ležijo najbolj.
Sem bil ravnokar pri VW pooblaščencu in kar se tiče Alltracka me je prijazen prodajalec kar hitro postavil na realna tla, glede mojih " zahtev ".
Po konfiguratorju me takšen Alltrack, ki sem ga si sam zamislil pride skoraj 46.000€ s popustom okoli 43.000€ se pravi 10.000 preko moje meje.
- srebrna kovinska barva
-Rear Assist
-Park Assist
- paket premium 2:

Vsa ta oprema ni nujno potrebna vendar vseeno kupujem avto za precej časa. Brez Dsg menjalnika in nekaterih "bombončkov" mi je ponujal Alltracka 2,0 TDI za 26.000€.
No potem mi je pa dal tudi eno alternativo, na katero sam sploh pomislil nisem ampak mi je tudi precej všeč. Cross Caddy 4 Motion. Tam bi pa za tak denar dobil skoraj vse kar Caddy premore :lol:

Tako, da trenutno ne vem kaj bi. Najraje bi imel 508 zaradi videza, ostalo je torej tako tako, Passat je očitno izven moje ravni razen brez DSG, edini, ki bi ga zaenkrat še takoj imel je nova Octavia Scout, ki je pa torej še sploh ni.

Hvala

Lp

Mogoče en hint: na mobile.de se začnejo novi Alltrack TDI DSG pri cca 30.5k€...

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM To avg 13, 2013 9:42 pm

GrEgEcN95 je napisal/-a:Sem bil ravnokar pri VW pooblaščencu in kar se tiče Alltracka me je prijazen prodajalec kar hitro postavil na realna tla, glede mojih " zahtev ".
...

Morda en namig glede davka na motorna vozila:
pri izpustu 130-150 g/km = 6%
pri izpustu 150-170 g/km = 11%

Navaden passat variant z DSG menjalnikom ima izpust 149 g/km in še ravno pade v nižjo stopnjo, Alltrack s 155 g/km pade v višji razred in je takoj 5% dražji. Pri navadnem Passatu lahko doplačaš podvozje za slabše ceste, ki je dvignjeno 1,5 cm namesto Alltrackovih 3 cm. Morda ti bo to dovolj. Pa poglej še radarski tempomat. Meni je za relacije bolj pomemben kot DSG menjalnik.

lp Gregor

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Sr avg 14, 2013 8:17 am

Caddy je dostavnik z togo zadnjo premo in listnatimi vzmetmi.... ne vem če je to ravno potovalnik....

A dejansko rabiš 4×4, pa DSG? Če se ne motiom, je pri pri 4motionu in DSG je treba menjati olje vsakih 60 kkm, to pa skupaj nanese ziher 200€...

Tako da mogoče ne bi bilo slabo razmislit o "navadnem" passatu, superbu, 140KM dizel, pa mal več opreme, ki bo bolj koristna kot pa DSG in pa 4motion. Da ne bo pomote 4 motion je super stvar, ampak treba je razmislit ali ga dejansko rabiš? Če se pozimi voziš samo po ravnini in ne po kakih zasneženih gorskih cestah, potem boš z 2WD in dobrimi gumami shajal čisto brez problemov. Pa še nižjo porabo in malenkost boljše zmogljivosti boš imel.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr avg 14, 2013 9:26 am

Pa si ti sploh prebral prvi post??

Človek je naredil 300.000km s 4x4 in menda ve ali ga rabi ali ne.

mike133
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mike133 Sr avg 14, 2013 9:49 am

RedBaron je napisal/-a:Caddy je dostavnik z togo zadnjo premo in listnatimi vzmetmi.... ne vem če je to ravno potovalnik....

A dejansko rabiš 4×4, pa DSG? Če se ne motiom, je pri pri 4motionu in DSG je treba menjati olje vsakih 60 kkm, to pa skupaj nanese ziher 200€...

Tako da mogoče ne bi bilo slabo razmislit o "navadnem" passatu, superbu, 140KM dizel, pa mal več opreme, ki bo bolj koristna kot pa DSG in pa 4motion. Da ne bo pomote 4 motion je super stvar, ampak treba je razmislit ali ga dejansko rabiš? Če se pozimi voziš samo po ravnini in ne po kakih zasneženih gorskih cestah, potem boš z 2WD in dobrimi gumami shajal čisto brez problemov. Pa še nižjo porabo in malenkost boljše zmogljivosti boš imel.

Bolj koristne stvari kot DNG ni ;) . Zame ima avto lahko do vrha opreme, pa če ni automatik, ga ne maram.

gassa
Nov uporabnik

Napisal/-a gassa Sr avg 14, 2013 10:08 am

[quote=".com"]dec sprašuje o jabolkih in hruškah, vi mu pa ponujate grozdje pa slive...sploh kdo prebere naslov in prvi post ter vprašanje/težavo avtorja???
izbiram med passatom in 508.... kupi subaruja ... mislim wtf???
a je napisal da išče alternativo???? ne...

Ti preberi do konca...
gregecn95 je na koncu napisal:

Sem pa odprt tudi za kakšne alternative...

Gregecn95 sorry za off...

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Sr avg 14, 2013 10:24 am

RedBaron je napisal/-a:

Pa dobr no, tip gleda avto za 33.000€, zdaj bo pa za 200€ šparal pri servisu? :roll:

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr avg 14, 2013 10:36 am

GrEgEcN95 je napisal/-a:Najprej najlepša hvala za hitre odgovore. Torej Subaruji, Volvoti.... mi vizualno ne ležijo najbolj.
- srebrna kovinska barva
-Rear Assist
-Park Assist
- paket premium 2:

Hvala

Lp

Si se pozanimal koliko bi te prišel Superb/Octavia s takšno opremo?

Caddy za 40k km? Pa se eni čudijo, da se je Subaruje predlagalo. :D

srcnik je napisal/-a:
RedBaron je napisal/-a:

Pa dobr no, tip gleda avto za 33.000€, zdaj bo pa za 200€ šparal pri servisu? :roll:

Ta je tudi dobra, ja.

Moje mnenje: če želiš res takšno opremo in nemško tehnologijo, si ubodi Octavio ali Superba. Oz. če je videz tako pomeben, Peugeot 508, ampak kot prvo pojdi na probno vožnjo in se pozanimaj glede cene primerno opremljenega, da ne bo spet kakšnih presenečenj. Nevem, nepreverjen hibrid, neprav 4x pogon, ne najbolj ugodna poraba? Mene to odbija...

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Napisal/-a RedBaron Sr avg 14, 2013 11:07 am

peroRS je napisal/-a:Pa si ti sploh prebral prvi post??

Ja sem prebral.... in če je naredu 300 jurjev po AC ne vem zakaj bi tak grozno rabu 4×4.. itak je pa to njegova stvar, na koncu se bo sam odloču, napisal je tudi, da je odprt za alternative.... a si ti prebral to??

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Napisal/-a RedBaron Sr avg 14, 2013 11:12 am

srcnik je napisal/-a:
RedBaron je napisal/-a:

?? kaj ti ni jasno??

Tud če gleda avto za 30+ jurjev, verjetno ne pobira denarja na cesti....

Ko nekdo omeni da je servis za KIO ali hyundai 300€, pa vsi skačete u luft, tule je pa samo menjava olja v haldexu, pa DSG-ju 200€ -- veliko al ne, naj vsak sam presodi -- če rabiš to zadevo pač tak je, če pa ne rabiš...

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Sr avg 14, 2013 11:14 am

peugeot 508 rxh ima samo 423l prtljažnika, to je manj kot karavanski clio :S

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr avg 14, 2013 1:36 pm

RedBaron je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Pa si ti sploh prebral prvi post??

Ja sem prebral.... in če je naredu 300 jurjev po AC ne vem zakaj bi tak grozno rabu 4×4.. itak je pa to njegova stvar, na koncu se bo sam odloču, napisal je tudi, da je odprt za alternative.... a si ti prebral to??

Še enkrat si preberi:
GrEgEcN95 je napisal/-a:Torej zaradi kilometrov v upoštev pride samo dizel. Ker sem precej na poti na zelo odročnih mestih ( predvsem pozimi), mora avto imeti 4 kolesni pogon.

In kot si napisal, njegova stvar je za kaj se bo odloču na koncu. Če zahteva 4x4 pogon, potem ga ne spraševat "če ga sploh potrebuje".
Za alternative pa je mislil na kak drug avto poleg dveh, ki jih je omenil na začetku. Zahteve so pa enake.

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Sr avg 14, 2013 2:46 pm

4 kolesni pogon je nujen, prav tako malo večja oddaljenost od tal. Na zimo ponavadi naredim 10.000km ( 1000 gor al dol ), in dosti je takšnih relacij kjer so ceste brez AWD težko prevozne. Z Tiguanom v vseh teh letih nisem imel nič problemov, je 4 Motion vedno naredil tako kot je treba. Preveč je pa tudi takšnih destinacij po Avstriji kot Sloveniji, kjer so stranske ceste naravnost obupne. Precej je tudi makedamskih cest, kjer je malo bolje imeti nekaj takšnega kot je Alltrack ali RXH. Lani ko sem imel Tiguana na servisu, sem šel kar z Golfom na cilj in sem na eni izmed cest, do končnega cilja na Golfu zaradi lukenj na cesti ( pesku ), poškodoval izpuh in zadnjo šoštango, kar se mi na Tiguanu skoraj ni moralo narediti. Zato tudi večja oddaljenost od tal. Da nebo sedaj pomote ne rabim Jeepa, ampak samo nekaj malenkost višjega.
In tudi vikend imam na bregu, kjer pozimi prav pride AWD.

Jutri sem naročen še na testno vožnjo za 508 RXH, kjer pa je tudi cena malo visoka, ker želijo za njihovega 48.000€. Tako, da jutri pa javim kako je Peugeot.

Hvala za vsa mnenja

Lp

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Sr avg 14, 2013 3:30 pm

Pozdrav!

Še moj predlog kot alternativa ...
Seat Altea Freetrack ... ima višjo oddaljenost od tal, diesel motor, 4x4 pogon in menim, da dovolj ''autobahn'' udobja.
Edino glede DSG menjalnika in ostale opreme ne vem, če je na voljo.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov