GrEgEcN95 je napisal/-a:Potem sem pa videl 508 RXH, ki pa mi je vizualno izjemen. Tako da sedaj sem v nekakšni dilemi. 508 še nisem vzel na vožnjo in tudi ne poznam kako je z njihovimi motorji in predvsem kakšni so ti avtomatski menjalniki na Peugeotu.
Zato me zanima če kdo bolj pozna Peugeote in mi lahko poda kakšno mnenje.
Hvala in lp
Sicer sem imel na testu model 3008 Hybrid, ki pa si lasti isti pogonski sklop, kot 508 RXH. O pravem štirikolesnem pogonu tukaj pač ni moč govoriti - v hibridni kombinaciji dizelskega motorja ter elektromotorja, slednji (z močjo 27 kW) zgolj poganja zadnji kolesni par (če je seveda dovolj napolnjen!). Kljub hibridnosti prav posebne varčnosti (3008 Hybrid) ni kazal, kakor tudi ne 508 RXH (http://www.avtomobilizem.com/testi/peug ... 8-08-2012/). Nenazadnje je sparjen še z neprepričljivim robotiziranim avtomatskim menjalnikom, ki je precej počasen in cukajoč.
VW Passat Alltrack je na Slovenskem dokaj redek primerek ter po ceniku dokaj drag (z DSG menjalnikom 39.251 eur). Cenejša alternativa bi bil že omenjeni Superb Combi TDI 4x4 DSG, ki pa se ceni v Elegance opremi na 34.551 € (brez morebitnega popusta ter želene dodatne opreme!). Če karavanske izvedbe niso dokončni predpogoj, bi bile zanimive alternative tudi pri nekaterih srednje velikih SUV (Mazda CX5, Hyundai Santa Fe).
am bi se takisto nagibal k Passatu Alltrack