Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bizgec
Novinec

Re: Kam so zginli DTI motorji? Megan ali Laguna?

Napisal/-a bizgec Po okt 07, 2013 4:38 pm

gasolinedream je napisal/-a:- Megane se iz vidika stroškov vozi na 175/70r13, laguna na 195/65r15. Razlika v ceni za komplet gum ni zanemarljiva.
- Laguna se je meni zdela mehkejša (bolj plava). Mogoče je bila razlika v opremi in posledično v sedežih, mogoče v podvozju.
- Laguna je bolje opremljena (elektrika tu pa tam, z plusi in minusi)
- Praktičnost pa, oba imata 5 vrat. Spredaj je tudi v meganeu dovolj prostora za normalno velikega človeka. Zadaj nisem sedel v nobenem avtu.
- Megane se znotraj lepo razdira in sestavlja (menjava žarnic za armaturko cca pol ure z povprečno levimi rokami), za laguno ne vem.

Megane ima 15 col gume in ne 13. laguna tudi 15 col,nekatere so imele 16 col. Jaz bi priporočil laguno,če le dobiš dobro ohranjeno. Lisko .če te bo kaj zanimalo oz. če boš kaj rabil pa pošlji zs. lp

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po okt 07, 2013 6:59 pm

Homologirane so tudi 13". Poznam vsaj nekaj takih primerov. Mogoče so imeli novejši drugače.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po okt 07, 2013 6:59 pm

Si ziher za colazo? Megani letniki okrog 2000?
Zadaj imata oba diske? Menjajo se komplet z lezaji zarad abs-a...mam prav? Take info so dobrodosle.. Zadaj ima premo na pusah kot clio al ma spet kako posebno vpetje? Spredaj podvozje je klasika mcperson ali spet kaj po svoje? Ima kater ze slucajn elektronski gas ali je to se vedno klasika od dizla? Dti bi naj bil klasika....a reno zna presenetit. Lomljenje zracnikov kot pri cliotu?....skratka take zadeve...

Aja govorimo o karavanih seveda. Kaj druga ne pride v postev.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po okt 07, 2013 7:10 pm

Mja, sem zdaj pogledal.. DTI-ji imajo očitno 175/70r14 ali 185/65r14. 1.6 8v je imel 175/70r13. Laguna od 195/65r15 naprej.

Moja napaka.

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Po okt 07, 2013 7:29 pm

lisko je napisal/-a:Si ziher za colazo? Megani letniki okrog 2000?
Zadaj imata oba diske? Menjajo se komplet z lezaji zarad abs-a...mam prav? Take info so dobrodosle.. Zadaj ima premo na pusah kot clio al ma spet kako posebno vpetje? Spredaj podvozje je klasika mcperson ali spet kaj po svoje? Ima kater ze slucajn elektronski gas ali je to se vedno klasika od dizla? Dti bi naj bil klasika....a reno zna presenetit. Lomljenje zracnikov kot pri cliotu?....skratka take zadeve...

Aja govorimo o karavanih seveda. Kaj druga ne pride v postev.

Imel sem CONCORDE 1.6 bencin ki je imela homologirane 16-ke in 15 -ke. Laguna diesel pa 15-ke,čeprav isti letnik. Moja je bila z cca 55000km pripeljana iz francije leta 2002, do letošnjega avgusta jih je prevozila 265000km. Razen rednih servisov skor nobene okvare-popravilo zaganjača in alternatorja bolj preventivno. Menjal sem alu cev povratnih plinov erg-turbina,prednji ležaj,del izpuha z loncem,diske spredaj cilindre zadaj in ferode, amortizerji so SUHI in original še nič menjani, tko da...
Moja je imela zadaj bobne,kar je boljše. Gas ima kombiniran zajla+potenciometer-to dela bp.
Ker sem imel priliko kupit poznan avto in to ugodno(Scenic 2.0 dci 150,automatic,star 4 leta z prevoženimi skoraj 35000km ), sem laguno prodal . Za borih 1500 eurčkov. Vem ,da ni več vredna po ceniku ampak tolk sem dobu. Malo jo že pogrešam saj je to resnično udoben in odličen nezahteven avto-bil je karavan.
Le upam lahko,da mi bo Scenic tako služil kot Laguna. lp

Ja Megani pa okrog letnika 2000 so meli 14 ali 15 col-vsaj dti.

brko00
Nov uporabnik

Napisal/-a brko00 Po okt 07, 2013 8:03 pm

@ lisko Moj megan ni karavan, pač pa berline. Ima pa gume 185/60/15 (original), diski spredaj, bobni zadaj. Kot pa sem dejal, zaenkrat se še ne prodaja. Če ujamem kakšnega dobrega Modusa, bom oglas o prodaji megana objavil tudi na avtomobilizem.com.

Brko

brko00
Nov uporabnik

Napisal/-a brko00 Ne jan 05, 2014 9:06 pm

Pozdravljeni.
Kot sem obljubil post višje, objavljam oglas za prodajo mojega megana

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=800 ... 0dTi%20Air

Brko
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov