Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

opelcar
Nov uporabnik

Re: avto za relacijo

Napisal/-a opelcar Sr jan 08, 2014 10:19 pm

renault_dti je napisal/-a:1.6 hdi je prešvoh za tak avto, to je avto za eno osebo relacija/AC. Ga je imel sodelavec pa ko se nas je usedlo 4 komade v avto je bil precej nepremicnina, sploh razni klanci ipd, ti pa če še misliš kovček na strehi vozit ufff....samo matranje avta in voznika. Jaz bi rajši 2.0 , poraba je ista, vožnja pa dosti bolj smooth.
Zakaj si se zapičil ravno v 407ko ? Imaš še kup drugih karavanov v tem cenovnem rangu. Sedaj bo forum skočil v zrak in hitel razlagat, da temu ni tako,pa vendar ne morem mimo.....s temi Peugeot dizli so sami križi. Saj motorji so praviloma neproblematični, ampak vedno nekaj crkuje.
Vztrajniki crkujejo oz. ropotajo že pri 100k km in ravno toliko zdržijo, ko jih menjaš. Dihtunge glave se menjujejo pri 150k km. DPF ima konstantne izpade. Ekrani so v riti, Ventilator klime ima svojo pamet, elektronika je spet razred zase, hladilni sistem je poddimenzioniran v vsakem večjem klancu se temperatura dvigne proti rdečem....
Pred nakupom obvezno pelji na servis pregledat avto, da ne boš potem razočaran.

Govoriš nekaj na pamet. Doma si lastimo 407 1.6 hdi, pa čudno da ni teh problemov. Osebni bi se raje odločil za 2.0hdi. Peugeot 1.6hdi ima napako samo jermenico in vztrajnik, naš ima prevozenih 184000km pa ima prvo sklopko. Pa od kolega mama ima tudi 1.6 hdi brez problemov, tako da ni tako slabo vozilo kot omenjaš.

renault_dti
Novinec

Napisal/-a renault_dti Če jan 09, 2014 12:31 am

opelcar je napisal/-a:
Govoriš nekaj na pamet. Doma si lastimo 407 1.6 hdi, pa čudno da ni teh problemov. Osebni bi se raje odločil za 2.0hdi. Peugeot 1.6hdi ima napako samo jermenico in vztrajnik, naš ima prevozenih 184000km pa ima prvo sklopko. Pa od kolega mama ima tudi 1.6 hdi brez problemov, tako da ni tako slabo vozilo kot omenjaš.

Nisem napisal, da je slabo vozilo. Ni slab. Je pa tudi zelo daleč od kvalitetnega vozila. So vedno neke malenkosti. Je avtor rekel in se strinjam z njim, dobiš nekaj let star avto za ugodno ceno, v primerjavi s konkurenco nudi veliko udobja in opreme....ampak to je pa to. Nikoli ga ne bi proporočal za dnevno relacijo 100 km.
Vprašanje je koliko km delate in koliko kolegova mama? Dvomim, da 100 km/dan. Če jih, in avto služi, super! Ste dokaj redki srečneži.
Na pamet pa zgleda ti bolj govoriš;.
Z DPFom ima večina hude težave, ali ga odstraniš ali razkiraš jurja za novega.
Ekrani v vročini pogosto crkujejo.
Klima piha kot ji paše, tudi če imaš skoz na 22 C piha ena stran toplo, druga mrzlo.
Kar se tiče temperature motorja, se pa dvigne za vsak manjši hribček, kar me osebno moti! Na daljšem hribu je temperatura skozi visoko, na prelazu Ljubelj pa smo stali, ker je prišla do vrha in izpisalo STOP. Edini avto do sedaj :roll: Je bil avto potem na servisu in je vse normalno, od termostata,hladilnika,vseh cevi,...vse. Če pogledaš po netu, je tudi to pogosto.
Manjših napak ne bom pisal, ker se dogajajo pri vseh znamkah, odvisno je tudi veliko od lastnika in števila kilometrov. Za vse zgornje napake sem zvedel na internetu in so jih potrdili na Peugeot servisu, kjer imam dobra poznanstva. Sem bil zelo zainteresiran za nakup 407 2.0 hdi za res ugodno ceno, vendar se na koncu nisem odločil. Spisek pogostih okvar je pač (pre)dolgi in tudi nič kaj poceni.

Ne žalim vozila, vendar se mi zdi prav, da se bodočega potencialnega kupca informira o napakah nekega vozila. Nisem nikjer napisal, da so turbine zanič, ker je nekomu crknala. Turbina lahko crkne na vseh turbo dizlih od Fiata do Audija in vse vmes. V letu 2014 so okvare senzorjev "normalne" ne glede na znamko, gume in zavore so pri vseh potrošni material.

Sicer pa nisem rekel, da so sklopke slabe, so pa vztrajniki slabši, včasih so samo glasni, včasih pa tudi zreli za menjavo že krepko pod 200k km

jony je napisal/-a:
A so teli problemi ki si jih navedel tudi pri zadnjih letnikih 2008, 2009? Peugeoti so zanimivi tudi zaradi cene, ker se za dobre 7000 evrov dobi 2008 letnik avto. Če evri ne bi bili problem, bi raje kupil passata 2.0 tdi CR 2008 letnik, sam je cena 9000 evrov dalje. A je mogoče boljša izbira kot 407, 308 Laguna III 2.0 DCi?

DPF je isti, temperatura je ista, za ekrane in delovanje klime nevem.
Kaj je boljše ne ve niti Danny. Osebno izmed teh treh bi se težko odločil. Laguni štejem v plus kvalitetn motor z verigo, bolj svežo obliko kot 407. Velik minus je visoka poraba (7l+), kar pri tvojih km letno znese kar lepo vsoto...

jony
Novinec

Napisal/-a jony Če jan 09, 2014 7:44 am

Hvala, glede na vse opisano potem odpade 407, saj rabim zanesljiv avto. Trenutni focus mi je služil 7 let le z rednimi servisi + 1 x cinkšpula. Novejši focus 1.6 tdci (HDi) že ni pojem zanesljivosti. Kolega je že velike vsote denarja plačal za razna popravila (EGR, stalno cukanje, ...). Izgleda da idealnega avta za ta denar ne bo. Eden ima dober motor vendar porabi preveč, drugi ima težave z elektroniko...

Treba se bo za nekej odločit in potem upat da zadeva pač laufa.

Če pa ima kdo še kakšen predlog...

Uporabniški avatar
lowrajder
Nov uporabnik

Napisal/-a lowrajder Če jan 09, 2014 8:09 am

če hočeš res zaneslivi avto si nabavi 5cilinderskiga mercedesa, vloži v njega 300€ in bo šel večno!
ne pa neka francoska j***a ko neveš če še bo šel al kaj bo ko je pod turami na ac :roll:
sem imel laguno dizla in sem totalno razočaran kako spoh prodajajo taka j***a :evil: :evil:

AU
Nov uporabnik

Napisal/-a AU Če jan 09, 2014 9:06 am

ZA druge sicer ne vem ampak motor 2.0 dci je po mojih izkušnjah odličen. Sam imam sicer laguna II karavan 127kW. prevoženih 225000 (vsaj). Poraba na avtocesti je pri hitrosti 130 (temopomat) 6l oziroma kakše dcl gor ali dol. (govorimo o vožnji s to hitrostjo seveda z določenimi zaviranji in pospeševanji, ki pa so vsa odločna brez nekega šparanja) V povprečju imam pa porabo med 6 in 6,5, ker ponavadi vozim malo nad 130 imam pa 90 % avtoceste. Servisi me pridejo cca. 80-90EUR (7l olja in filtri MANN). Pri 215.000 sem menjal še jermen za pogon alternatorja..., vodno pumpo, rolce... Filter DPF se mi regenerira nekje na 500km po občutu bi rekel, da se mi je pred 120000km, ko sem kupil avto regeneriral nekoliko redkeje ampak to je bolj subjektivni občutek.
Skratka jah motor lahko samo priporočam ker je vrhunski.

Če te pa še kaj zanima komot vprašaš.

Lp

jony
Novinec

Napisal/-a jony Če jan 09, 2014 9:17 am

AU je napisal/-a:ZA druge sicer ne vem ampak motor 2.0 dci je po mojih izkušnjah odličen. Sam imam sicer laguna II karavan 127kW. prevoženih 225000 (vsaj). Poraba na avtocesti je pri hitrosti 130 (temopomat) 6l oziroma kakše dcl gor ali dol. (govorimo o vožnji s to hitrostjo seveda z določenimi zaviranji in pospeševanji, ki pa so vsa odločna brez nekega šparanja) V povprečju imam pa porabo med 6 in 6,5, ker ponavadi vozim malo nad 130 imam pa 90 % avtoceste. Servisi me pridejo cca. 80-90EUR (7l olja in filtri MANN). Pri 215.000 sem menjal še jermen za pogon alternatorja..., vodno pumpo, rolce... Filter DPF se mi regenerira nekje na 500km po občutu bi rekel, da se mi je pred 120000km, ko sem kupil avto regeneriral nekoliko redkeje ampak to je bolj subjektivni občutek.
Skratka jah motor lahko samo priporočam ker je vrhunski.

Če te pa še kaj zanima komot vprašaš.

Lp

Tale poraba me zanima, slišal sem da tale močnejša verzija 127 kw porabi manj. Šel sem tudi gledat eno Laguna II 2.0 dci 110 kw, pa je možakar povedal da ima porabo v povprečju malenkost nad 7 litrov po avtocesti 130 km/h. Če ima kdo Laguno III 2.0 Dci 110 kw naj se prosim oglasi glede porabe.

AU
Nov uporabnik

Napisal/-a AU Če jan 09, 2014 10:52 am

Ja za laguno III ti bolj težko povem, sem pa enkrat vozil lagunoIII coupe (110kW, letnik 2010) na isti relaciji kot običajno vozim mojo, pa je bila poraba zelo podobna mogoče celo malenkost nižja. Je pa res, da na podlagi ene vožnje bolj težko oceniš, ker lahko hitro varira sploh na dokaj krati razdalji cca. 80km. Glede porabe pa moraš tudi pri ostalih pazit in sicer po mojih izkušnjah recimo Škoda octaviaTDI 2.0TDi 110KM letnik 2011 pije recimo cca. 0,4l -0,6l manj (govorimo o realni porabi preračunani na podlagi tankano prevozil kilometrov) ampak je pa tudi res da škodi pri hitrosti 130 števec laže cca. 7 - 8 km/h, pri laguni pa samo 3 (govorim če primerjamo z GPS izračunom hitrosti), kar se pri končnem izračunu seveda spet pozna, ker poraba pri recimo 122 km/h ali 127 km/h je seveda različna (pri laguni vsaj 3-4dcl ), pri višji hitrosti pa je razlika seveda še večja. Tako da hitro ugotoviš da porabe niso tako zelo različne(podobne odstopanje pri hitrostih imajo baje tudi pasati).
Za laguno III ti bo moral res nekdo pogledat, ki jo ima in uporablja, drugače imaš pa še laguno z 1.5dCi, ki verjetno nekaj manj porabi pa še vedno solidno pelje.

Lp

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Če jan 09, 2014 8:08 pm

Oče ima Laguno III 2.0 dCi 150 KM in je poraba tam 7 do 7,5 l/100km. Pot je avtocesta + mesto, na avtocesti je ponavadi hitrost nekaj nad omejitvijo. Če je bil kakšen teden ko je bil promet zjutraj bolj gost je šla poraba tudi malo pod 7l. Kar se mehanike tiče zaenkrat nič problemov, še akomulator je po malo več kot 6 letih še prvi :D . Znajo pa biti črički če te to kaj moti.

opelcar
Nov uporabnik

Napisal/-a opelcar Če jan 09, 2014 8:37 pm

renault_dti je napisal/-a:
opelcar je napisal/-a:

Nisem napisal, da je slabo vozilo. Ni slab. Je pa tudi zelo daleč od kvalitetnega vozila. So vedno neke malenkosti. Je avtor rekel in se strinjam z njim, dobiš nekaj let star avto za ugodno ceno, v primerjavi s konkurenco nudi veliko udobja in opreme....ampak to je pa to. Nikoli ga ne bi proporočal za dnevno relacijo 100 km.
Vprašanje je koliko km delate in koliko kolegova mama? Dvomim, da 100 km/dan. Če jih, in avto služi, super! Ste dokaj redki srečneži.
Na pamet pa zgleda ti bolj govoriš;.
Z DPFom ima večina hude težave, ali ga odstraniš ali razkiraš jurja za novega.
Ekrani v vročini pogosto crkujejo.
Klima piha kot ji paše, tudi če imaš skoz na 22 C piha ena stran toplo, druga mrzlo.
Kar se tiče temperature motorja, se pa dvigne za vsak manjši hribček, kar me osebno moti! Na daljšem hribu je temperatura skozi visoko, na prelazu Ljubelj pa smo stali, ker je prišla do vrha in izpisalo STOP. Edini avto do sedaj :roll: Je bil avto potem na servisu in je vse normalno, od termostata,hladilnika,vseh cevi,...vse. Če pogledaš po netu, je tudi to pogosto.
Manjših napak ne bom pisal, ker se dogajajo pri vseh znamkah, odvisno je tudi veliko od lastnika in števila kilometrov. Za vse zgornje napake sem zvedel na internetu in so jih potrdili na Peugeot servisu, kjer imam dobra poznanstva. Sem bil zelo zainteresiran za nakup 407 2.0 hdi za res ugodno ceno, vendar se na koncu nisem odločil. Spisek pogostih okvar je pač (pre)dolgi in tudi nič kaj poceni.

Ne žalim vozila, vendar se mi zdi prav, da se bodočega potencialnega kupca informira o napakah nekega vozila. Nisem nikjer napisal, da so turbine zanič, ker je nekomu crknala. Turbina lahko crkne na vseh turbo dizlih od Fiata do Audija in vse vmes. V letu 2014 so okvare senzorjev "normalne" ne glede na znamko, gume in zavore so pri vseh potrošni material.

Sicer pa nisem rekel, da so sklopke slabe, so pa vztrajniki slabši, včasih so samo glasni, včasih pa tudi zreli za menjavo že krepko pod 200k km

jony je napisal/-a:
A so teli problemi ki si jih navedel tudi pri zadnjih letnikih 2008, 2009? Peugeoti so zanimivi tudi zaradi cene, ker se za dobre 7000 evrov dobi 2008 letnik avto. Če evri ne bi bili problem, bi raje kupil passata 2.0 tdi CR 2008 letnik, sam je cena 9000 evrov dalje. A je mogoče boljša izbira kot 407, 308 Laguna III 2.0 DCi?

DPF je isti, temperatura je ista, za ekrane in delovanje klime nevem.
Kaj je boljše ne ve niti Danny. Osebno izmed teh treh bi se težko odločil. Laguni štejem v plus kvalitetn motor z verigo, bolj svežo obliko kot 407. Velik minus je visoka poraba (7l+), kar pri tvojih km letno znese kar lepo vsoto...

Peugeot ni tako slab avtomobil, kot ga vi predstavljate. Naš ima prevoženih 183000km, delamo samo kratke relacije 3000-5000km letno pa čudežno brez problemov. Od kolega mama ima prevoženih 150.000 1lastnica pa brez problemov, stric ima sicer 307 2.0 hdi pa grre tude brez problema. Jaz pravim, da je Peugeot dober avtomobil. Nimam pa volje dokazovat.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če jan 09, 2014 9:54 pm

S pežoji je tako kot z nemci, ali bo dober in bo delal brez problemov, ali boš pa bankrotiral. Npr.: antipollution fault še v Franciji ne znajo popravit, kaj šele naši mojstri.

jony
Novinec

Napisal/-a jony So jan 18, 2014 3:28 pm

Verjetno bom nabavil megana grandtour III (verjetn 1.5 dci 110 km.) Nudi vse tisto kar jaz potrebujem, ima nizko porabo, motorji niso več problematični, 6. prestavo, esp, dost varen... :D

Ko ga nabavim, sporočim in ga predstavim v galeriji.

lp

jony
Novinec

Napisal/-a jony Ne jan 19, 2014 5:42 pm

Je kdo že imel kakšno izkušnjo z LINT d.o.o. iz Novega mesta?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov