opelcar je napisal/-a:
Govoriš nekaj na pamet. Doma si lastimo 407 1.6 hdi, pa čudno da ni teh problemov. Osebni bi se raje odločil za 2.0hdi. Peugeot 1.6hdi ima napako samo jermenico in vztrajnik, naš ima prevozenih 184000km pa ima prvo sklopko. Pa od kolega mama ima tudi 1.6 hdi brez problemov, tako da ni tako slabo vozilo kot omenjaš.
Nisem napisal, da je slabo vozilo. Ni slab. Je pa tudi zelo daleč od kvalitetnega vozila. So vedno neke malenkosti. Je avtor rekel in se strinjam z njim, dobiš nekaj let star avto za ugodno ceno, v primerjavi s konkurenco nudi veliko udobja in opreme....ampak to je pa to. Nikoli ga ne bi proporočal za dnevno relacijo 100 km.
Vprašanje je koliko km delate in koliko kolegova mama? Dvomim, da 100 km/dan. Če jih, in avto služi, super! Ste dokaj redki srečneži.
Na pamet pa zgleda ti bolj govoriš;.
Z DPFom ima večina hude težave, ali ga odstraniš ali razkiraš jurja za novega.
Ekrani v vročini pogosto crkujejo.
Klima piha kot ji paše, tudi če imaš skoz na 22 C piha ena stran toplo, druga mrzlo.
Kar se tiče temperature motorja, se pa dvigne za vsak manjši hribček, kar me osebno moti! Na daljšem hribu je temperatura skozi visoko, na prelazu Ljubelj pa smo stali, ker je prišla do vrha in izpisalo STOP. Edini avto do sedaj

Je bil avto potem na servisu in je vse normalno, od termostata,hladilnika,vseh cevi,...vse. Če pogledaš po netu, je tudi to pogosto.
Manjših napak ne bom pisal, ker se dogajajo pri vseh znamkah, odvisno je tudi veliko od lastnika in števila kilometrov. Za vse zgornje napake sem zvedel na internetu in so jih potrdili na Peugeot servisu, kjer imam dobra poznanstva. Sem bil zelo zainteresiran za nakup 407 2.0 hdi za res ugodno ceno, vendar se na koncu nisem odločil. Spisek pogostih okvar je pač (pre)dolgi in tudi nič kaj poceni.
Ne žalim vozila, vendar se mi zdi prav, da se bodočega potencialnega kupca informira o napakah nekega vozila. Nisem nikjer napisal, da so turbine zanič, ker je nekomu crknala. Turbina lahko crkne na vseh turbo dizlih od Fiata do Audija in vse vmes. V letu 2014 so okvare senzorjev "normalne" ne glede na znamko, gume in zavore so pri vseh potrošni material.
Sicer pa nisem rekel, da so sklopke slabe, so pa vztrajniki slabši, včasih so samo glasni, včasih pa tudi zreli za menjavo že krepko pod 200k km
jony je napisal/-a:
A so teli problemi ki si jih navedel tudi pri zadnjih letnikih 2008, 2009? Peugeoti so zanimivi tudi zaradi cene, ker se za dobre 7000 evrov dobi 2008 letnik avto. Če evri ne bi bili problem, bi raje kupil passata 2.0 tdi CR 2008 letnik, sam je cena 9000 evrov dalje. A je mogoče boljša izbira kot 407, 308 Laguna III 2.0 DCi?
DPF je isti, temperatura je ista, za ekrane in delovanje klime nevem.
Kaj je boljše ne ve niti Danny. Osebno izmed teh treh bi se težko odločil. Laguni štejem v plus kvalitetn motor z verigo, bolj svežo obliko kot 407. Velik minus je visoka poraba (7l+), kar pri tvojih km letno znese kar lepo vsoto...