Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

andrazstrukelj
Nov uporabnik

Re: Prvi avto

Napisal/-a andrazstrukelj Po avg 26, 2013 9:16 am

abbe je napisal/-a:
andrazstrukelj je napisal/-a:Mislim da še vedno ostajam pri nakupu dizla, dva avta v družini imamo dizla in je mogoče res da je kakšen servis dražji ampak je le teh manj...vsaj zdi se mi....Kar se tiče cliotov mi je premajhen...mislim da sem se odločil za fabio combi 1.9 sdi,se mi zdi da dobim najnovejši avto za najmanj dnarja....
sicer bi bil pa tudi fiat stilo zanimiv, če nima preveč kilometrov in ima kaj opreme...
lp

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7587905&show=1

Teli fiati so res dobro opremljeni, samo mislim da majo za moj budget preveč moči in posledično mi bo predraga registracija,bom pa premislil
Še zanima me kako je z deli in popravili pri teh avtih...?

TheBurn22
Nov uporabnik

Napisal/-a TheBurn22 Po avg 26, 2013 2:30 pm

Mislim, da si v zmoti, da je pri dizlu manj servisov, kot pri bencinarju. Pri novih ja, ki imajo servisni interval na 30.000 km. Samo pri teh starejših boš pa moral kar na 15.000 km delat servise.

S to 1.9 jtd mašino nimaš kaj sfalit, je zelo neproblematičen motor in nima nekih hib. Ima kar nekaj kolegov te mašine v avtih in nobenih problemov, če je bil redno vzdrževan.
Obvezno poglej, če je bilo podvozje porihtano, če ne te tam čaka nekaj stroškov.
Drugače pa, če je avto dobro vzdrževan boš dobil boljši avto, kot pa če bi iskal kakšnega švaba.

Za tisto razliko pri zavarovanju si pa najdi enega agenta pa si malo spogajaj pa boš dobil ugodno ceno, ker imajo fore pri cenah samo malo se moraš potrudit.

andrazstrukelj
Nov uporabnik

Napisal/-a andrazstrukelj Po avg 26, 2013 5:32 pm

Aha hvala za vaše odgovore, mogoče res kupim stilota... :)

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Po avg 26, 2013 5:59 pm

Glej Stilote nad letnik 2002, pa da je redno servisiran

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To avg 27, 2013 8:06 am

andrazstrukelj je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
andrazstrukelj je napisal/-a:Mislim da še vedno ostajam pri nakupu dizla, dva avta v družini imamo dizla in je mogoče res da je kakšen servis dražji ampak je le teh manj...vsaj zdi se mi....Kar se tiče cliotov mi je premajhen...mislim da sem se odločil za fabio combi 1.9 sdi,se mi zdi da dobim najnovejši avto za najmanj dnarja....
sicer bi bil pa tudi fiat stilo zanimiv, če nima preveč kilometrov in ima kaj opreme...
lp

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7587905&show=1

Teli fiati so res dobro opremljeni, samo mislim da majo za moj budget preveč moči in posledično mi bo predraga registracija,bom pa premislil
Še zanima me kako je z deli in popravili pri teh avtih...?

tega dotičnega prodajam jaz.
poznam zgodovino vozila zadnjih 4 let.
redno vzdrževan podvozje v brezhibnem stanju.pomenjano vse kar je bilo zanič.
lamela občasno zdrrsne pri polni obremenitvi,ker je pri menjavi filtra za nafto stekla naftna na lamelo.PRILOŽIM NOVO LAMELO.
na vozilu deluje vse brezhibno. gori le air bag lučka,mreža na sovoznikovi strani. lahko bi notr zatlaču upor pa bi reku da je vse ok pa nebom.
mam pa samo 1 ključ.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 To avg 27, 2013 9:00 am

če nimaš rednih prihodkov je boljše da ne kupuješ avta saj boš samo staršem težil za denar ker so avti okrog 2.000€ takšni da skoz nekaj crkne.

(že recimo za zimske gume čez 2 mesca boš rabil približno 200€ če ne več)

2 ali 3 leta pač vozi avtomobil od staršev, ne boš edini ki to dela

drugače pa zato ker si mlad, tudi jaz priporočam bencinarja. pričakuj pa stroške za manjša popravila do 150€ mesečno. vendarle govorimo o avtomobilih ki se jih prejšni lastniki znebijo ker so se pač začele raznorazne okvare

andrazstrukelj
Nov uporabnik

Napisal/-a andrazstrukelj To avg 27, 2013 9:31 am

Avto potrebujem, ker mi ga starši preprosto nočejo posojati...mislim mati bi mi ga posodila ampak je večinoma ni ko bi ga potreboval(Služba), oče pa pravi da mi avta ne posodi pa pika. Ne, da mi ne zaupa ampak ima pač takšno razmišljanje, da če je on ko je bil toliko star zaslužil za svoj avto lahko tud jaz. Denar sem našparal, ne bom pogonil vsega za avto, ker vem da pridejo stroški. Če se bo le dalo bom delal sobote in imam štipendijo...upam da mi bo ratal :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To avg 27, 2013 9:33 am

andrazstrukelj je napisal/-a:Avto potrebujem, ker mi ga starši preprosto nočejo posojati...mislim mati bi mi ga posodila ampak je večinoma ni ko bi ga potreboval(Služba), oče pa pravi da mi avta ne posodi pa pika. Ne, da mi ne zaupa ampak ima pač takšno razmišljanje, da če je on ko je bil toliko star zaslužil za svoj avto lahko tud jaz. Denar sem našparal, ne bom pogonil vsega za avto, ker vem da pridejo stroški. Če se bo le dalo bom delal sobote in imam štipendijo...upam da mi bo ratal :)

word.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 To avg 27, 2013 12:15 pm

takrat so bili drugi časi, ni se bilo problem z avtobusom v službo peljat....

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To avg 27, 2013 12:22 pm

Pa kupi eno kanto za 400€ +, da ima tehnični vsaj 8 mesecev pa teraj in čez kako leto ali dve kupi boljši avto ;) Ne razumem, kaj se plete novodbni mulariji, da hoče takoj imeti dober avto :roll: A nima keša za rihtat ga ???

andrazstrukelj
Nov uporabnik

Napisal/-a andrazstrukelj To avg 27, 2013 12:46 pm

Mi je že žal ker sem tukaj karkoli vprašal, sicer pa ne razumem ljudi, ki govorite druge stvari od tistih katere mene zanimajo...Če sem avto zmožen kupit bom že vedel, če nebi bil ga pač nebi kupoval...

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica To avg 27, 2013 1:08 pm

Najslabši je kupovat za 400 evrov, ker to mora bit pa avto res drvarnica, menim da moraš dat vsaj jurja da dobiš vsaj solidn avto z nekaj opreme.

Poskusi dobit avto, ki ima narejen velik servis, je brez rje in ima dobre gume ter je reg. še dlje časa.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr avg 28, 2013 12:44 am

glede motorja in kW, ne glej toliko na to, ker je pri zavarovanju to 30-40 eur razlike
ti glej da motor ni masten pa da je menjano kar je potrebno, da ni sklopka pri koncu, itd

kaj ti bo poceni zavarovanje in cestnina (50 eur) če boš moral menjat delow za 500 eur in več
Alergičen na rjo

iced
Nov uporabnik

Napisal/-a iced Sr avg 28, 2013 6:53 am

edit (mod): beri pravilnik!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov