Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Kia Carens 2013

Napisal/-a Ivan36 Če avg 29, 2013 2:09 pm

ps.: Verjetno bom sedanjega dal ženi, za firbce...

Pa uno zverino od 4.5s na 100kmh je tudi že podaril pa službo obdržal :lol: Aja pol nisi kupil Dacio kao nekvarljivo vozilo samo DCI :shock: Je ravno blo na radiu, da so ravno zardi vas še dodatno popustili s ceno za Carensa 3 :mrgreen:

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če avg 29, 2013 3:48 pm

nooblette je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:Spet se kupuje vozilo :DDD

Niti ne bom razlagal zakaj,kako... itd ampak kaj mislite o teli prihajajoči kii? Avto mi je naravnost fantastičen. Naj bo sproščen pogovor prosim.

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ki ... 38334.html

ps.: Verjetno bom sedanjega dal ženi, za firbce... :D

Pocitnice so mimo in noblete se vratio :D

Za to so počitnice,da odmoriš :D
Btw: Si ti že prodal tvojga dekovca? :D

Ze zdavnaj....

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če avg 29, 2013 5:40 pm

Ivan36 je napisal/-a:
ps.: Verjetno bom sedanjega dal ženi, za firbce...

Pa uno zverino od 4.5s na 100kmh je tudi že podaril pa službo obdržal :lol: Aja pol nisi kupil Dacio kao nekvarljivo vozilo samo DCI :shock: Je ravno blo na radiu, da so ravno zardi vas še dodatno popustili s ceno za Carensa 3 :mrgreen:

Tisti audi je trgal gate ;) Žal pa je zaribal po 2900km... :mrgreen: Ampak bistvo je bilo dokazano.
Kar se tiče dacie, kupi pa boš videl :D . Kia carens se mi zdi pa malo bolj udobna za 100km+ na dan. Bomo videli.

ps.: Je mogoče kakšna tema odprta za 1.7crdi motorje, ne najdem nikjer ,da bi imeli kakšne napake? :?:
Only music takes me there, where i can be me.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če avg 29, 2013 5:43 pm

MBtouran je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:Spet se kupuje vozilo :DDD

Niti ne bom razlagal zakaj,kako... itd ampak kaj mislite o teli prihajajoči kii? Avto mi je naravnost fantastičen. Naj bo sproščen pogovor prosim.

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ki ... 38334.html

ps.: Verjetno bom sedanjega dal ženi, za firbce... :D

Pocitnice so mimo in noblete se vratio :D

Za to so počitnice,da odmoriš :D
Btw: Si ti že prodal tvojga dekovca? :D

Ze zdavnaj....

Super, si kupil že kaj drugega?

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če avg 29, 2013 6:11 pm

nooblette je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:Poleg tega vw v ničemer ne prekaša kie...

Razen v skoraj vsem (če govorimo splošno o znamki/modelih)...

Ne razumem kaj hočeš povedat, ;) :?:

Hotel je povedati, da gre na nož in da take izjave ne more spregledati! Raje metek v koleno, kot pa da je Kia enakovredna svetemu obesku za vratom in v srčku.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 29, 2013 6:58 pm

Gosic, daj prosim obišči psihiatra, dokler ni prepozno. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

xxseby
Novinec

Kraj: medvode/pirnice

Napisal/-a xxseby Če avg 29, 2013 8:18 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

In še ena tema kjer tomažek poveličuje WW ......... Ti bi se mogu izogibat tem ki majo besedo KIA ker očitno ti povzročajo nek čuden pojav v tvojih prstih in morš začet pisat (pa drkat folk)
Just checking....... ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 29, 2013 9:55 pm

Ne vem po kaksni logiki jaz tu kaj povelicujem, ce gre za "izmerjena" in dokazana dejstva, on je pac napisal neumnost. Itak pa clovek ne bi zaznal razlike med Sanderotom in C6...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Pe avg 30, 2013 1:12 am

Gosic je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Ne razumem kaj hočeš povedat, ;) :?:

Hotel je povedati, da gre na nož in da take izjave ne more spregledati! Raje metek v koleno, kot pa da je Kia enakovredna svetemu obesku za vratom in v srčku.

Zaradi mene naj vsak strastno zagovarja znamko ki mu ustreza. Jaz pa kupujem avto :lol: Glede na to,da sem oseba ki precej naštudira stvari preden se spustim v nakup, zame vw odpade. Če bi kupoval 20 let nazaj bi bilo drugače. Ne predstavljam si 23k eur odšteti za "golfa". Za golfa ljudje....omg. :shock: :huh: Ampak nekdo bo pa pač dal še vedno 3k eur za deset let starega passata z 400k prevoženimi. :noro Nekdo bo dal pa 13k za dacio, tko ,da tukaj je brez veze diskutirat. Denar je vaš delajte z njim kar vam je volja :)

Še vedno ni noben nič povedal o 1.7crdi motorjih ki so že kar nekaj časa na trgu...

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Pe avg 30, 2013 10:32 am

~toMmy~ je napisal/-a:Ne vem po kaksni logiki jaz tu kaj povelicujem, ce gre za "izmerjena" in dokazana dejstva, on je pac napisal neumnost. Itak pa clovek ne bi zaznal razlike med Sanderotom in C6...

Še zdaj mi nisi povedal v čem bi bil vw boljši od kie? Pa ne sprašujem ker bi nekaj zajebaval ampak čisto tako, v čem je vw boljši?

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe avg 30, 2013 1:11 pm

nooblette je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ne vem po kaksni logiki jaz tu kaj povelicujem, ce gre za "izmerjena" in dokazana dejstva, on je pac napisal neumnost. Itak pa clovek ne bi zaznal razlike med Sanderotom in C6...

Še zdaj mi nisi povedal v čem bi bil vw boljši od kie? Pa ne sprašujem ker bi nekaj zajebaval ampak čisto tako, v čem je vw boljši?

Debata naj ostane na želeni temi o novem Carensu (oz. eventuelnih alternativah), preden se razvije v povsem drugo, anarhično smer!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 So avg 31, 2013 4:28 pm

Da mal presekam. Carens je lušten avto, ki ima veliko in nudi veliko za to ceno. Sam sem ga lastil (prejšnjega tri leta) in ga pred par meseci zamenjal za spet KIO Ceeda. Moram reči, da primerjava z VW je neprimerna in brez potrebe. Vsak bo svoje govoril, sam pa lahko povem (vozim tudi Golfa 5 od tasta), da sta oba OK - z pomanjkljivostmi. VW (1.9 TDI, 90 PS) je pač trd, špartanski in z manj emocij, dražji in kar ni nujno s tem boljši. Daje pa občutek varnosti in seveda drži ceno. KIA (2.0 CDRI, 118 PS) pa je bolj družinska, manj vpadljiva, manj zastopana in nudi več za isto ceno.

Sam bi lahko vozil kaj drugega, tudi golfa, sam zakaj če mi nudi KIA podobno in za manj cene. S tem pa lahko družini nudim več za tisti denar, ki bi ga dal za avto. Raje gremo na morje, kupimo kaj novega, gremo kam obisk. Edina pomanjkljivost KIE, pa je izguba cene, ko je rabljena; kar pa se počasi popravlja z novejšimi modeli. Jaz sem kupil tri leta staro za 9.000€ (dizla 2.0 z vso opremo) in jo vozil 4 leta, ter jo prodal za 3.000€. Sedaj dodal 3.500 € in dobil rabljenega CEEDa karavana (bencin, saj se manj vozim) z vso opremo od prve lastnice, še z 2 letno garancijo (avto ima verigo, torej velik servis odpade) o vsakoletnimi servisi za 90 € na uradnem servisu. Za ostali denar, ki pa bi ga lahko vložil v avto (15.000€) pa namenil družini. Pa še ne sekiram se, da bo pred blokom kaj.

Je pa res, da Carensa 2013 ne bom kupil. Mi je golf 7 bolj všeč. Hehe.
Nikoli ni prepozno.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette So avg 31, 2013 6:06 pm

maius28 je napisal/-a:Da mal presekam. Carens je lušten avto, ki ima veliko in nudi veliko za to ceno. Sam sem ga lastil (prejšnjega tri leta) in ga pred par meseci zamenjal za spet KIO Ceeda. Moram reči, da primerjava z VW je neprimerna in brez potrebe. Vsak bo svoje govoril, sam pa lahko povem (vozim tudi Golfa 5 od tasta), da sta oba OK - z pomanjkljivostmi. VW (1.9 TDI, 90 PS) je pač trd, špartanski in z manj emocij, dražji in kar ni nujno s tem boljši. Daje pa občutek varnosti in seveda drži ceno. KIA (2.0 CDRI, 118 PS) pa je bolj družinska, manj vpadljiva, manj zastopana in nudi več za isto ceno.

Sam bi lahko vozil kaj drugega, tudi golfa, sam zakaj če mi nudi KIA podobno in za manj cene. S tem pa lahko družini nudim več za tisti denar, ki bi ga dal za avto. Raje gremo na morje, kupimo kaj novega, gremo kam obisk. Edina pomanjkljivost KIE, pa je izguba cene, ko je rabljena; kar pa se počasi popravlja z novejšimi modeli. Jaz sem kupil tri leta staro za 9.000€ (dizla 2.0 z vso opremo) in jo vozil 4 leta, ter jo prodal za 3.000€. Sedaj dodal 3.500 € in dobil rabljenega CEEDa karavana (bencin, saj se manj vozim) z vso opremo od prve lastnice, še z 2 letno garancijo (avto ima verigo, torej velik servis odpade) o vsakoletnimi servisi za 90 € na uradnem servisu. Za ostali denar, ki pa bi ga lahko vložil v avto (15.000€) pa namenil družini. Pa še ne sekiram se, da bo pred blokom kaj.

Je pa res, da Carensa 2013 ne bom kupil. Mi je golf 7 bolj všeč. Hehe.

Brez veze govorimo zdej o golfih ceedih itd... Rabim večji avto :D

Samo neki pocen pa lih nebo: (seveda taka kot mi je všeč)

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ki ... es=LEATHER

ps.: Ampak moram priznat,da renault z dacio vred pa res ne zna delat sedežev, me vse tko boli po 500km,da je za popizdit :huh:

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So avg 31, 2013 10:47 pm

Ne serij klanfe ! Sem se vozil po 900km v D v 1 smer pa nismo bili nič utrujeni ;) R Megane Grt. 012 Dci GTline. Za Dacio pa itak ne delajo sedeže ampak KLOPI & Stole spredaj :twisted:

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne sep 01, 2013 1:20 am

Ivan36 je napisal/-a:Ne serij klanfe ! Sem se vozil po 900km v D v 1 smer pa nismo bili nič utrujeni ;) R Megane Grt. 012 Dci GTline. Za Dacio pa itak ne delajo sedeže ampak KLOPI & Stole spredaj :twisted:

Poglej vozil sem se 700km v kangooju, 500km v dacii in me je pri obeh vse bolelo po taki vožnji. Pa je vožnja drugače prijetna samo sedeži so pri obeh pretrdi. Zdaj pa nazaj h kii lepo prosim,da ne zajadramo preveč. :)

Če bojo še dolgo mencal se bom kar v graz odpeljal jo pogledat. :D

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne sep 01, 2013 2:18 am

Kolo si nabavi, te ne bo nič bolelo, sploh pa ne spet v fantazijski "kaj želim kupit" temi. Jaz bi tudi imel vse, en dan blondinko, pol črnolasko, ob vikendih rdečelasko za praznike pa kako eksotično... pa ne pišem po forumih, katera je bolš, kaj si drugi mislijo o njej, pa če jo je že kdo slučajno v slo testiral... :roll:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne sep 01, 2013 2:34 am

nooblette je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:Ne serij klanfe ! Sem se vozil po 900km v D v 1 smer pa nismo bili nič utrujeni ;) R Megane Grt. 012 Dci GTline. Za Dacio pa itak ne delajo sedeže ampak KLOPI & Stole spredaj :twisted:

Poglej vozil sem se 700km v kangooju, 500km v dacii in me je pri obeh vse bolelo po taki vožnji. Pa je vožnja drugače prijetna samo sedeži so pri obeh pretrdi. Zdaj pa nazaj h kii lepo prosim,da ne zajadramo preveč. :)

Če bojo še dolgo mencal se bom kar v graz odpeljal jo pogledat. :D

Nekaterim je hitro jasno, da v takšnih avtih ni za pričakovat kaj več glede udobja, ampak ti očitno nisi med njimi. ;) Trditev, da so sedeži pretrdi, je pa tudi brca v temo, imaš avte, ki imajo po občutku izredno trde sedeže, pa te ne bo po nekaj sto kilometrih nič bolelo, ravno tako lahko iz mehkih sedežev izstopiš ves polomljen. Načeloma so pa mehki prej problematični...
Slika

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne sep 01, 2013 1:26 pm

srcnik je napisal/-a:Kolo si nabavi, te ne bo nič bolelo, sploh pa ne spet v fantazijski "kaj želim kupit" temi. Jaz bi tudi imel vse, en dan blondinko, pol črnolasko, ob vikendih rdečelasko za praznike pa kako eksotično... pa ne pišem po forumih, katera je bolš, kaj si drugi mislijo o njej, pa če jo je že kdo slučajno v slo testiral... :roll:

Kakšni "fantazijski" temi, lepo te prosim...?! Zakaj oziroma čemu je namenjen ta podforum "kupujem avto"? Da lahko malo predebatiramo kako pa kaj, drži? Namesto svoje ocene, pogleda itd o dotičnem avtu ,rečeš osebi ki kupuje avto za 25k eur naj si kupi kolo :roll: Daj če kaj pametnega veš, povej, bom vsakega dejstva vesel. Z dacio sem turbo zadovoljen, vendar sem začel delat daljšo kilometrino in resnično potrebujem malo bolj udoben avto. Poleg tega se 2krat na teden z mano pelje direktor ki presedla iz S500 v dacio. In potem ko kaj spije jih poslušam v kakšni "gajbi" ga vozim :mrgreen: (pa on ima vsak mesec avto na servisu! :D ). Sicer so rekli,da je dacia narejena za slabe ceste ampak mislim,da bo vožnjo po tiranah in skopju za potnike bolje prenašala kakšna moderna kia. ;)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne sep 01, 2013 1:58 pm

nooblette je napisal/-a:
Kakšni "fantazijski" temi, lepo te prosim...?! Zakaj oziroma čemu je namenjen ta podforum "kupujem avto"? Da lahko malo predebatiramo kako pa kaj, drži? Namesto svoje ocene, pogleda itd o dotičnem avtu ,rečeš osebi ki kupuje avto za 25k eur naj si kupi kolo :roll: Daj če kaj pametnega veš, povej, bom vsakega dejstva vesel. Z dacio sem turbo zadovoljen, vendar sem začel delat daljšo kilometrino in resnično potrebujem malo bolj udoben avto. Poleg tega se 2krat na teden z mano pelje direktor ki presedla iz S500 v dacio. In potem ko kaj spije jih poslušam v kakšni "gajbi" ga vozim :mrgreen: (pa on ima vsak mesec avto na servisu! :D ). Sicer so rekli,da je dacia narejena za slabe ceste ampak mislim,da bo vožnjo po tiranah in skopju za potnike bolje prenašala kakšna moderna kia. ;)

Se pravi, da ne studiras dosti preden kaj kupiš, ker več kot očitno je da si par mesecev nazaj kupil dacio za 10k evrov in zdej se ti direktor smeje ko ga ma mal pod kapo. Glede na tvoje pisanje in vedenje, ki mimogrede ni na ravni najstnika bi si mislil, da boš te opazke požru in si mislil svoje. Ampak ker direktorju ne moreš reči pa mi ti kupi merklo ali novo Kio si zdej obupan in zaradi njega kupuješ nov avto. Zaradi direktorja??? WTF!!! Nej ti ga on kupi pa se bosta peljala. Al pa se vozita z njegovo S500 in ko ga preveč spije pelji ti. Simpl kot pimpl. Pa ne bo opazk kako gajbo imaš. ;) Aja pa še to. Verjemi, da boš zelo veliko izgubil ko boš hotel prodajati svojo dacio. Tu se tvoji računi ne izidejo in NE nisi dobro preračunal vsega. Upam pa da je ne boš podaril tako kot si prejšnega. Če pa... me imej v mislih. =P

lp

p.s. prosim, da ne razumeš narobe posta a vseeno se mi zdi smešno kupovati avto zaradi drugega. Pa naj bo to direktor ali pa žena. :mrgreen:

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne sep 01, 2013 2:15 pm

King1 je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:

Se pravi, da ne studiras dosti preden kaj kupiš, ker več kot očitno je da si par mesecev nazaj kupil dacio za 10k evrov in zdej se ti direktor smeje ko ga ma mal pod kapo. Glede na tvoje pisanje in vedenje, ki mimogrede ni na ravni najstnika bi si mislil, da boš te opazke požru in si mislil svoje. Ampak ker direktorju ne moreš reči pa mi ti kupi merklo ali novo Kio si zdej obupan in zaradi njega kupuješ nov avto. Zaradi direktorja??? WTF!!! Nej ti ga on kupi pa se bosta peljala. Al pa se vozita z njegovo S500 in ko ga preveč spije pelji ti. Simpl kot pimpl. Pa ne bo opazk kako gajbo imaš. ;) Aja pa še to. Verjemi, da boš zelo veliko izgubil ko boš hotel prodajati svojo dacio. Tu se tvoji računi ne izidejo in NE nisi dobro preračunal vsega. Upam pa da je ne boš podaril tako kot si prejšnega. Če pa... me imej v mislih. =P

lp

p.s. prosim, da ne razumeš narobe posta a vseeno se mi zdi smešno kupovati avto zaradi drugega. Pa naj bo to direktor ali pa žena. :mrgreen:

:lol: Seveda ne kupujem avto zaradi drugega... Sem samo omenil. Dacio sem pa kupil izrecno,da ne bo težav z avtomobilom(beri pokvarljivost). In kot avto se izkazuje z odliko. Prav tako z porabo ter ostalim. Žal pa ni to ni potovalen avtomobil za vsakodnevno velike relacije. In tako je nekaj časa nazaj doma nanesel pogovor,da bi si jaz kupil drugega žena bi se pa z lodgyem vozila ker ji je všeč. Pa smo rekli vredu si bom pa jaz novega kupil (bolje kot ,da si ga žena :mrgreen: ). Tako sem začel gledat,raziskovat kaj je velikega, zelo zanesljivega ter ima bolj udobno vožnjo. Prišel sem do nove kie carens. Oziroma po vsem prebranem se mi zdijo korejci zelo smotern nakup.

Ps.: Ko si omenil,da naj se z direktorjevo "mečko" voziva. Ta je dobra :D On sam se noče peljat tako daleč z svojim s500 ker mu ne zaupa. Ga je že prevečkrat na cesti pustil :D
Zadnjič spremenil nooblette, dne Ne sep 01, 2013 2:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov