.com je napisal/-a:sonic je napisal/-a:.com je napisal/-a:glede motorja 1.6tdi 105km... imel sem ga na testu(2dni) in moram reči, da se bil presenečen na odzivnostjo in eksplozivnostjo pri mestni vožnji... zanimivo, če bi bil jaz osebno nezahteven in se vozil samo po mestu, bi ga brez razmisleka vzel...
... in z mestno vožnjo zapacal DPF filter
(malo za šalo, precej pa tudi zares - poznam primer Golfa V 2.0 TDI, ki mu je lastnica z mestno vožnjo zapacala DPF filter, da so ga morali menjati - €€€€€...)
čist možno ja... no vseeno je odvisno, kako voziš...sem ter tja ga malo po celovški, dunajski, zaloški pritisneš, pa je ko nov... če ne greš pa na obvoznico, pa ga v tretji voziš 120km/h par minut...
Jaooooo ....pa saj ne morem verjeti da se to še zmeraj dogaja?!?!?!?
10 let nazaj so imeli isto sranje z kratkim relacijami. Jaz sem imel 1.4 75KM in sem bil s tem totalno obremenjen.....vsako malo si ga moral prepihat KAO

Ja, za božjo voljo .....a tega še niso rešili? A zdaj se vsak voznik mora s tem obremenjevat? Pa kaj potem če nekdo ima kratke relacije? Avto mora delat! Saj ga zato testirajo tisoče in tisoče kilometrov

mislim, to je pa res katastrofa!
Mislim da je res boljše sprejeti Astrino slabšo in malo zastarelo tehniko (je vsaj preverjena in zanesljiva) večjo porabo, mogoče menjalnik in še kakšno malenkost, kot vzeti Golfa z vsemi presežki tehnike in biti na servisu dvakrat na mesec
maniaxxx je napisal/-a:OSEBNO ene 10x raje izamem i40 kot golfa
To pa res! Meni se tudi zdi da bom na koncu to naredil ...ker je mi je res fantastično dizajniran ...res lep avto!
Edina neznanka so mi stroški servisov ...še posebej z avtomatskim menjalnikom....?
Zanesljivost me ne skrbi....
Astro grem še enkrat malo testirat jutri. Tokrat bo GTC z 140konjskim bencinarjem 1.4.
Ne vem no ....čeprav sem zelo zadovoljen z tole mojo GTCjko ki mi služi že 6 let (166.000km), me tale nova nekako ne prepriča

Ne gre mi iz glave tistih "140 konj", mehka pedala bremze, predolgi hodi ročice menjalnika in še par malenkosti.
Vse to je slabše kot v stari Astri! Bom videl jutri kako je z GTC ....mogoče bo kaj boljše
Če kdo ima informacijo kje imajo testnega Golfa VII 1.4 z 122 ali 140-imi konji, z DSG-ejem ali brez naj napiše tukaj. Res bi še Golfa sprobal, ampak povsod imajo dizle, kar se mi zdi res malo nepošteno do nas ki dizle nočemo.