Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Nov avto, golf VII

Napisal/-a sonic Sr avg 28, 2013 8:31 am

.com je napisal/-a:glede motorja 1.6tdi 105km... imel sem ga na testu(2dni) in moram reči, da se bil presenečen na odzivnostjo in eksplozivnostjo pri mestni vožnji... zanimivo, če bi bil jaz osebno nezahteven in se vozil samo po mestu, bi ga brez razmisleka vzel...

... in z mestno vožnjo zapacal DPF filter :D
(malo za šalo, precej pa tudi zares - poznam primer Golfa V 2.0 TDI, ki mu je lastnica z mestno vožnjo zapacala DPF filter, da so ga morali menjati - €€€€€...)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Sr avg 28, 2013 8:46 am

Kvaliteta avtov je res padla na kvaliteto poceni narejenih copatov iz Kitajske. Pa še tisti copati najbrž dlje zdržijo.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Sr avg 28, 2013 9:13 am

sonic je napisal/-a:
.com je napisal/-a:glede motorja 1.6tdi 105km... imel sem ga na testu(2dni) in moram reči, da se bil presenečen na odzivnostjo in eksplozivnostjo pri mestni vožnji... zanimivo, če bi bil jaz osebno nezahteven in se vozil samo po mestu, bi ga brez razmisleka vzel...

(malo za šalo, precej pa tudi zares - poznam primer Golfa V 2.0 TDI, ki mu je lastnica z mestno vožnjo zapacala DPF filter, da so ga morali menjati - €€€€€...)

čist možno ja... no vseeno je odvisno, kako voziš...sem ter tja ga malo po celovški, dunajski, zaloški pritisneš, pa je ko nov... če ne greš pa na obvoznico, pa ga v tretji voziš 120km/h par minut...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr avg 28, 2013 9:26 am

Avtor teme je govoril o nakupu Golfa na BENCIN in v zadnjem postu je napisal, da bo še malo počakal, če bo treba, da se pokažejo hibe novih TSI motorjev. Res ne vem kaj ima zapacan DPF in nasploh to vaše debatiranje o tem in drugem dizlu in spet nekih uber VW konjih v praksi veze s to temo.

Jaz bi vseeno dal šanso še kateri drugi znamki, testne vožnje po salonih znajo biti kar zanimive.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr avg 28, 2013 9:50 am

Saj....BENCIN in testne vožnje ... :huh:

Najti avtohišo ki ima testnega bencinarja, je kot zadeti na lotu :( :evil:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr avg 28, 2013 5:02 pm

.com je napisal/-a:
For je napisal/-a:Tudi sam sem v tej fazi, in se odločam med Golfom, Astro, in i40.

Edino kar me pri golfu mika je DSG in obljubljena poraba 122konjskega in 140konjskega motorja. Če je pa zanesljivost vprašanje, potem me niti to ne zanima. Sem imel namreč zelo slabo izkušnjo z Golfom IV, tako da so tiste travme še zmeraj prisotne.

Vse drugo pri Golfu je nekonkurenčno: cena, servisi, dizajn, financiranje ... zanesljivost?

i40 je ''krava'' proti astri in golfu (hothatch) zato je malo nesmiselna primerjava... če pa ostanem pri omenjenem razredu golfa in astre...
če se ustavim pri motorju: še zdaj mi ne gre iz glave tisti motor pri astri 180KM ... ja nevem kje jih skriva, raje recite, da jih ima 120, pa pika...
medtem ko vag grupa pove realno oz. malo manjšo moč, kot je v resnici... torej, 122 jih ima dejansko 120+, 140 dejansko 140+.... ...
menjalnik: reciva, da je DSG top menjalnik, iz katerega imaš izpeljanke v top avtomobilih po svetu... samo malo ga moreš bolj pazljivo prestavljat...torej, reciva, iz P v D, počakaš pol sekunde in gasa... nekaterim se kvari, ker skoraj med prestavljanjem ročice že gas tišijo... potem je pa dsg kriv... :roll:
poraba... odvisna od noge...lahko je šparoven, lahko pa kar golta bencin(tako 122 kot 140km različica) reciva jaz imam porabo na 6000km(ali kolikor že meri...) 6.8l/100km, na 17'' (pozimi pa isto na 16'') relacija velenje-lj po avtocesti, tempomat na 150, razen v tunelih 110 poraba 7l... danes npr. sem ga vozil bolj sunkovito(gas-bremza), hitro(160-180kmh) in porabi neprijazno, pa je bila povprečna poraba 7.8l
servis: če se malo znajdeš, so tamali servisi okoli 80-100eur, večji pa do 200eur.... mislim, da ima opel dražje servise...
zanesljivost: loterija... jaz imam že skoraj 100000km v 3,5h letih, pa še zmeraj brez kakršnih koli težav...
kolega yashica pa ima take probleme, da glava boli... pa isti motor, isti letnik...vse...

na kratko vse... LP 8)

Brat je imel golfa VI s tsi 122 konjem. Če voziš po AC do max 120 pol še dosežeš 7 porabo, če si bolj dinamičen si na 9, tako da so te tvoje porabe kr neki stari ;) . Res je pa, da je imel on 18 col felge gor. Crknu mu u slabih 9000 km kolikor ga je mel ni ( kar ga je pozitivno presenetlo :mrgreen: ), je pa avto pač golf, niti približno ni vreden svoje cene.

Seveda bojo zdaj napadi da jaz ne maram VW in podobno, ampak sem že navajen, eni pač vidijo samo VW.

OSEBNO ene 10x raje izamem i40 kot golfa
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr avg 28, 2013 5:20 pm

Jaz se popolnoma strinjam da je golf predrag glede na konkurenco. Glede porabe je popolnoma brezveze govort ker vsak ima svoj režim vožnje. Med avti istega razreda z približno isto težo, mašino in vožnjo ne bo bistvene razlike v porabi

osebno sem gledal novega golfa gtd in sem ga opremil za moj okus oz podobno kot leon sem prišel pri golfu na 30keur,leon pa nekje 5keur manj z isto mašino. Osebno met tema dvema nimam kaj razmišljat
Lp

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Sr avg 28, 2013 5:58 pm

maniaxxx je napisal/-a:
.com je napisal/-a:
For je napisal/-a:Tudi sam sem v tej fazi, in se odločam med Golfom, Astro, in i40.

Edino kar me pri golfu mika je DSG in obljubljena poraba 122konjskega in 140konjskega motorja. Če je pa zanesljivost vprašanje, potem me niti to ne zanima. Sem imel namreč zelo slabo izkušnjo z Golfom IV, tako da so tiste travme še zmeraj prisotne.

Vse drugo pri Golfu je nekonkurenčno: cena, servisi, dizajn, financiranje ... zanesljivost?

i40 je ''krava'' proti astri in golfu (hothatch) zato je malo nesmiselna primerjava... če pa ostanem pri omenjenem razredu golfa in astre...
če se ustavim pri motorju: še zdaj mi ne gre iz glave tisti motor pri astri 180KM ... ja nevem kje jih skriva, raje recite, da jih ima 120, pa pika...
medtem ko vag grupa pove realno oz. malo manjšo moč, kot je v resnici... torej, 122 jih ima dejansko 120+, 140 dejansko 140+.... ...
menjalnik: reciva, da je DSG top menjalnik, iz katerega imaš izpeljanke v top avtomobilih po svetu... samo malo ga moreš bolj pazljivo prestavljat...torej, reciva, iz P v D, počakaš pol sekunde in gasa... nekaterim se kvari, ker skoraj med prestavljanjem ročice že gas tišijo... potem je pa dsg kriv... :roll:
poraba... odvisna od noge...lahko je šparoven, lahko pa kar golta bencin(tako 122 kot 140km različica) reciva jaz imam porabo na 6000km(ali kolikor že meri...) 6.8l/100km, na 17'' (pozimi pa isto na 16'') relacija velenje-lj po avtocesti, tempomat na 150, razen v tunelih 110 poraba 7l... danes npr. sem ga vozil bolj sunkovito(gas-bremza), hitro(160-180kmh) in porabi neprijazno, pa je bila povprečna poraba 7.8l
servis: če se malo znajdeš, so tamali servisi okoli 80-100eur, večji pa do 200eur.... mislim, da ima opel dražje servise...
zanesljivost: loterija... jaz imam že skoraj 100000km v 3,5h letih, pa še zmeraj brez kakršnih koli težav...
kolega yashica pa ima take probleme, da glava boli... pa isti motor, isti letnik...vse...

na kratko vse... LP 8)

Brat je imel golfa VI s tsi 122 konjem. Če voziš po AC do max 120 pol še dosežeš 7 porabo, če si bolj dinamičen si na 9, tako da so te tvoje porabe kr neki stari ;) . Res je pa, da je imel on 18 col felge gor. Crknu mu u slabih 9000 km kolikor ga je mel ni ( kar ga je pozitivno presenetlo :mrgreen: ), je pa avto pač golf, niti približno ni vreden svoje cene.

Seveda bojo zdaj napadi da jaz ne maram VW in podobno, ampak sem že navajen, eni pač vidijo samo VW.

OSEBNO ene 10x raje izamem i40 kot golfa

vse kar lahko napišem: Igor, ne s***... =P :lol: glava pravi eno, srce pa drugo... :DDD
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr avg 28, 2013 6:13 pm

Pričakovan odgovor...seveda si zdaj jaz zmišljujem a ne :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr avg 28, 2013 10:39 pm

Mater ste tecni s tem, da je Golf predrag glede na konkurenco, hkrati se vam pa Leon zdi poceni oz. realno cenovno pozicioniran. Ce bi Golfa prodajali po (zelo) podobni ali isti ceni, bi bil Leon nateg, ker je enostavno cenejsi izdelek in to bo opazil vsak, ki zna malo podrobneje prestudirat (serijsko) opremo, je sedel v enem in drugem in prebral kaksen test.

Ce bi vi imeli prav, sem preprican, da ne bi bil ze leta konstantno najbolj prodajan avto v Evropi.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr avg 28, 2013 11:04 pm

.com je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

čist možno ja... no vseeno je odvisno, kako voziš...sem ter tja ga malo po celovški, dunajski, zaloški pritisneš, pa je ko nov... če ne greš pa na obvoznico, pa ga v tretji voziš 120km/h par minut...

Jaooooo ....pa saj ne morem verjeti da se to še zmeraj dogaja?!?!?!? :shock: :shock: :shock:
10 let nazaj so imeli isto sranje z kratkim relacijami. Jaz sem imel 1.4 75KM in sem bil s tem totalno obremenjen.....vsako malo si ga moral prepihat KAO :roll: :roll: :roll: Ja, za božjo voljo .....a tega še niso rešili? A zdaj se vsak voznik mora s tem obremenjevat? Pa kaj potem če nekdo ima kratke relacije? Avto mora delat! Saj ga zato testirajo tisoče in tisoče kilometrov :shock: mislim, to je pa res katastrofa!

Mislim da je res boljše sprejeti Astrino slabšo in malo zastarelo tehniko (je vsaj preverjena in zanesljiva) večjo porabo, mogoče menjalnik in še kakšno malenkost, kot vzeti Golfa z vsemi presežki tehnike in biti na servisu dvakrat na mesec :roll: :?
maniaxxx je napisal/-a:OSEBNO ene 10x raje izamem i40 kot golfa

To pa res! Meni se tudi zdi da bom na koncu to naredil ...ker je mi je res fantastično dizajniran ...res lep avto!
Edina neznanka so mi stroški servisov ...še posebej z avtomatskim menjalnikom....? :?
Zanesljivost me ne skrbi....

Astro grem še enkrat malo testirat jutri. Tokrat bo GTC z 140konjskim bencinarjem 1.4.

Ne vem no ....čeprav sem zelo zadovoljen z tole mojo GTCjko ki mi služi že 6 let (166.000km), me tale nova nekako ne prepriča :? Ne gre mi iz glave tistih "140 konj", mehka pedala bremze, predolgi hodi ročice menjalnika in še par malenkosti.
Vse to je slabše kot v stari Astri! Bom videl jutri kako je z GTC ....mogoče bo kaj boljše :roll:

Če kdo ima informacijo kje imajo testnega Golfa VII 1.4 z 122 ali 140-imi konji, z DSG-ejem ali brez naj napiše tukaj. Res bi še Golfa sprobal, ampak povsod imajo dizle, kar se mi zdi res malo nepošteno do nas ki dizle nočemo.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr avg 28, 2013 11:17 pm

Bencinarja boš težko dobu za test.

Servis za Hyundai je precej drag če sem iskren, mislim da boš težko pod 200 evrov prišel, sploh kje v LJ. Če se pa malo ven zapelješ se pa da ceneje. A avtomatik je mus?

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr avg 28, 2013 11:26 pm

Ma mus .... :roll: ... ni mus, ampak sem res sit sklopke, še posebej v mestu....v Ljubljani naprimer. Pa človek se hitro razvadi in uživa v tem.
Moram še bencinarja 1.6 probat, da vidim in občutim. :) najbolj me zanima poraba ....

Z tem avtomatikom in 136 dizelskimi konji sem bil na 6.8 porabe. Pa naredil 380km in nisem ga šparal. Z ročnim bi ta poraba bila sigurno pod 6 ...predvidevam.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če avg 29, 2013 5:26 am

Tudi omenjenega bencinarja se da dobit na test. Za ostale pooblaščence ne vem, vem pa, da ima špan testnega leona 1.4tsi 122KM. Ni golf, neko sliko o zmogljivostih se pa le dobi.

Konec koncev ja pa tako. Ko sem jaz kupoval golfa 6 1.4 tsi ga tudi nikjer nisem dobil na test. Ponujali so mi vse od 1.6 tdi do same zastavonoše gti-ja, samo tistega motorja, ki sem ga kupoval ni bilo.
In, ker sem po naravi tak, da hočem testirati točno tisti motor, ki me zanima se nisem predal. Takrat sem se obrnil na Porsche Ljubljana in sem dobil na test omenjenega službenega tsi-ja direkt od uvoznika.

@For, če misliš astro z 1.6 115 konjskim atmosfercem ti ne bo do smeha. Sem zelo umirjen voznik in lahko rečem, da res ne vem kje se skrivajo poniji v tem avtu. Ta motor in teža astre J je slaba kombinacija.
Prava izbira bi bil 1.4 turbo 120 ali še kaj več, 1.6 nikakor.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če avg 29, 2013 6:17 am

122 KM golfa VI sem že vozil, ker sem kolega, ki si lasti tak avto peljal na Brnik. In me je avto predvsem pa motor enostavno navdušil. Predvsem to, da potgne takoj od štandgasa naprej, motorja sploh ne rabiš terat v obrate ampak tam pri 3 k obratih prestaviš v višjo prestavo. Po AC pri 130-140 je praktično neslišen, obrati so kot da bi peljal dizla, okol 3000, poraba pa tudi dosti nizka, ne vem od kje maniaxu taka poraba. Kolega pravi da z enim tankom komot naredi 700 km, torej je poraba okoli 7 litrov, ima pa zelo malo AC, večinoma regionalke in mestna vožnja. Tudi podatki BC so kazali podobno. Servis za tak motor so pa okoli 130-150€ na pooblaščencu, kjer večji stroške predstavlja olje, ki je svinjsko drago.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če avg 29, 2013 6:51 am

yashica je napisal/-a:@For, če misliš astro z 1.6 115 konjskim atmosfercem ti ne bo do smeha. Sem zelo umirjen voznik in lahko rečem, da res ne vem kje se skrivajo poniji v tem avtu. Ta motor in teža astre J je slaba kombinacija.
Prava izbira bi bil 1.4 turbo 120 ali še kaj več, 1.6 nikakor.

Ne, ne mislim na tega, ampak tudi ta 140konjski me ni navdušil. 1.6, 115 KM imam zdaj v Astri. Vem da ni nič posebnega, ampak dela že 166.000 km brez kakršnekoli napakice. To je res najbolj pomembno, glede na izkušnjo z Golfom IV pred tem.
Saj sploh ne vem ....je ta motor enak kot tale moj? Glede na podatke sta ista .... :? a niso nič delali na njem?

Predvsem to, da potgne takoj od štandgasa naprej, motorja sploh ne rabiš terat v obrate ampak tam pri 3 k obratih prestaviš v višjo prestavo.

Jaaaaaa, to je meni tudi fajn. Tista moč ko se motor že dere kot zmešan, me niti ne zanima, ker ne mislim dirkat. In točno to sem pogrešal pri Astrinem 1.4 Turbo motorju.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če avg 29, 2013 7:33 am

Če iščeš avtomatika z nič dodatnega vzdrževanja, zanesljivostjo in najnižjo porabo, potem je to definitivno Toyotin HSD. Dobiš Aurisa za 20k €. Testno vožnjo dobiš brez problema, po zmogljivostih je sicer bolj primerljiv z 1.2 TSI (1.6 TDI) kot z 1.4 TSI (2.0 TDI), zato ne pričakuj preveč od papirnatih 100 kW, za zavarovalnico jih je itak samo 73kW... Glede baterij malo pogooglaj, Toyota vgrajuje praktično enako baterijo že od vsega začetka leta 1997, če gre kaj k vragu po 10 letih (če boš avto takrat sploh še imel) ti vsak električar, po internetnih navodilih zna zamenjati posamezne zanič module v bateriji in to potem zbalansirati.

Nobenega predihavanja motorja na AC ali problemov z DPF, EGR, injektorji, pumpami, vztrajniki, sklopkami ni. Poraba z malo avtoceste in veliko relacije in mesta je v mojem podpisu, seveda kratke vožnje hitro dvignejo to povprečje sploh pozimi.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če avg 29, 2013 7:53 am

ban je napisal/-a:122 KM golfa VI sem že vozil, ker sem kolega, ki si lasti tak avto peljal na Brnik. In me je avto predvsem pa motor enostavno navdušil. Predvsem to, da potgne takoj od štandgasa naprej, motorja sploh ne rabiš terat v obrate ampak tam pri 3 k obratih prestaviš v višjo prestavo. Po AC pri 130-140 je praktično neslišen, obrati so kot da bi peljal dizla, okol 3000, poraba pa tudi dosti nizka, ne vem od kje maniaxu taka poraba. Kolega pravi da z enim tankom komot naredi 700 km, torej je poraba okoli 7 litrov, ima pa zelo malo AC, večinoma regionalke in mestna vožnja. Tudi podatki BC so kazali podobno. Servis za tak motor so pa okoli 130-150€ na pooblaščencu, kjer večji stroške predstavlja olje, ki je svinjsko drago.

Porabe so napisane v kakšnih pogojih na AC. Ne vem kaj imate od tega, da vam TSI tok mal žre. Sicer 1.4 tsi žre manj od 1.2 tsi, ki je pa na AC žrl okoli 8 brez težav. ( na tempomatu, da ne bo spet kdo komentiral ).

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če avg 29, 2013 8:03 am

maniaxxx je napisal/-a:
ban je napisal/-a:122 KM golfa VI sem že vozil, ker sem kolega, ki si lasti tak avto peljal na Brnik. In me je avto predvsem pa motor enostavno navdušil. Predvsem to, da potgne takoj od štandgasa naprej, motorja sploh ne rabiš terat v obrate ampak tam pri 3 k obratih prestaviš v višjo prestavo. Po AC pri 130-140 je praktično neslišen, obrati so kot da bi peljal dizla, okol 3000, poraba pa tudi dosti nizka, ne vem od kje maniaxu taka poraba. Kolega pravi da z enim tankom komot naredi 700 km, torej je poraba okoli 7 litrov, ima pa zelo malo AC, večinoma regionalke in mestna vožnja. Tudi podatki BC so kazali podobno. Servis za tak motor so pa okoli 130-150€ na pooblaščencu, kjer večji stroške predstavlja olje, ki je svinjsko drago.

Porabe so napisane v kakšnih pogojih na AC. Ne vem kaj imate od tega, da vam TSI tok mal žre. Sicer 1.4 tsi žre manj od 1.2 tsi, ki je pa na AC žrl okoli 8 brez težav. ( na tempomatu, da ne bo spet kdo komentiral ).

Kolk žre 1.2 ne vem, 1.4 pa ziher žre pod 7 na AC. Še moj 1.6 atmosferc po BC kaže pod 7, pa so obrati pri 130 skorej na 4000.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če avg 29, 2013 8:26 am

Pri 130 Km/h ima v šesti okrog 2850 obratov. Poraba po bc-ju je pri 140 7.4L. Tudi pri meni se vrti poraba okrog 7 litrov, več ali manj mestne in primestne lepe vožnje. Letni set gum imam dimenzije 225/45 17".
Najmanjša poraba po računalniku je bila 5.2 litra pri gumah širine 195.. S samo porabo se ne obremenjujem, ker ga nisem kupil zato, da bom podiral rekorde v varčni vožnji.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov