Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: avto za 2500e

Napisal/-a .com Sr sep 04, 2013 8:48 am

frooteg je napisal/-a:
.com je napisal/-a:1.6 16V bencinar s 100km+ nikoli ne bo in nikoli ni pil 6l, razen če se voziš 70km/h po ravnini...ali pa v garaži :)
drugače je pa poraba 8l, ker ga je treba konkretno priganjat....

Priganjat ? Kot sem napisal 6-8 ( kaj ti ni jasno??? Pametn ? ) je vse odvisno od stila vožnje, za 8l morš bit pa že mal talenta :D

Očitno ti vožnja dela probleme. Sam imam na identičnem avtu povprečno 6,5 ( po BC ) , tako da se zamisli malo kaj govoriš, ali pa kako voziš :D

BTW. : Not the point here !!!

LP M .

Prosim, ne me izivat, da ti prilepim vse možne dokaze, da ti lažeš... ker na koncu se boš samo ti osramotil...
PSA ne zna narediti bencinskega motorja, ki bi imel zmerno porabo...
in to, kar ti prodajaš, so buče in ostala zelenjava, katera sodi na tržnico in ne v to temo...
ker avtor CILJA NA NIZKO PORABO
in tu odpade 90% bencinarjev...

Kaj meni ni jasno? to, da želiš napeljati človeka, da bo kupil dokaj potraten motor, če se normalno vozi po omejitvah... Če se pa jajcaš, pa lahko dobiš 7l ven...
Stil vožnje? ti povem, da na passatu variant 2.0tfsi z 240KM imam porabo 7,8l na 6000km? torej nekako že znam voziti...

praviš na koncu not the point? Seveda je, ker išče nizko porabo...

p.s. nažalost je v familiji takle motor 1.6 16V 110km alikolikorpačže ... na relacijah pri 90kmh bo poraba res 6.5l, takoj ko pa v mesto pridem ali na AC na 130.. pa čudežno poskoči za liter... zgleda, da smo mi nevem, taki bolj čudni :D
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr sep 04, 2013 10:11 am

- Ni nujno da tu kdo laže, saj je razvidno po spritmonitorju, da je poraba lahko od 6,5 do 10 l/100 km
- Če znaš vozit varčno turbaka ni nujno ta znaš tudi atmosferca, sploh glede na tvojo tezo, da ga je treba terat da kam gre.

Z varčno tehniko vožnje pa je iz atmosferca veliko lažje pasti pod tisto povprečje na spritmonitorju, brez nekega kompromisa nižje hitrosti. Kako? Voziš ga podobno kot turbaka, dokler gre, šele ko rabiš več moči šaltaš niže, kar pri turbaku ni treba. Tako se lepo voziš s 5. prestavo po naseljih 50 kmh, ampak jasno to ne bo tako udobno kot pri turbaku ker boš moral za vsak drek šaltat v nižjo, zato se 90% voznikov s podhranjenimi NA motorji vozi 50 kmh v 3. prestavi. Avtocesta je pa smrt za porabo pri takem motorju, to se strinjam ampak po večini zato ker taki motorji nimajo dovolj dolge končne prestave, ker take prestave itak 90% voznikov nebi uporabljalo, ker bi bila dovolj zgolj za držanje potovalne hitrosti, za rahel klanec ali prehitevanje pa bi spet mogel šaltati nižje. Edino kar te na AC lahko reši je, da občasno šaltaš v ler.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

frooteg
Nov uporabnik

Kraj: Republic of Quotle

Napisal/-a frooteg Sr sep 04, 2013 11:23 am

Ma reci kar hočeš :

Na relaciji Maribor-SG-Maribor brez problema tudi pod 6 brez kot ti pravič cincanja 70 km/h. Nikjer nihče ni omenjal AC in mestne vožnje. Pol mi pa prosim povej za varčnejši NA bencinski motor z 105+ konji. ( Vprašanje na tvojo trditev, da PSA dela požrešne bencinske motorje ) Sam sploh še nisem videl 8+l , razen prej, ko ga je vozil 80+let star dedek in naredil 4kkm na leto :D

Najbolje da vzame kar v sosednji temi predstavljenega Audia Quattro, k naj bi mel 3+ l porabe. Bo prišparal ogromno. Skupni strošek ni le poraba poraba in še enkrat poraba. Jaz sem z avtom zadovoljen, za vožnjo v službo je idealn :D

LP M .

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Sr sep 04, 2013 11:52 am

stari,

ti kar mešaš jabolka pa hruške pa kar neke trditve v tri dni nabijaš

ja, relacija sg maribor, regionalna, kjer, če je sreča, imaš par šlaparjev na tej cesti, da se lahko ti ''varno za njimi'' voziš 70-80kmh konstantno, iz tistih vasic vuzenice, mute ipd pa pospešuješ kilometer na uro; torej kot polno naložen tovornjak... katerih ni malo na tistih koncih...
na tvojo žalost dobro poznam tisto cesto in če kolikor toliko ti voziš DINAMIČNO, ti s tvojim motorjem ne uide poraba 7,5+
seveda da nisi videl 8l+, če pa voziš na taki relaciji... pojdi enkrat od MB do LJ, pa vozi 130-140, pač prometu primerno... vozi mrzel motor v središču mesta...
tako kot ''povprečen'' uporabnik... pa boš videl 9l komot...

evo ti primer enega motorja: jaz imam babico v velenju..in ko se vračam v LJ, mam od velenja do arje vasi, po omejitvi 90-60-50 čez pirešico-90 do avtoceste porabo 4.2l; motor je opisan spodaj v podpisu
pravtako vsak prisilno polnjen malček z 1.0 in 1.2 motorjem dosega ob isti vožnji manjšo porabo, hkrati pa ima večjo eksplozivnost in elastičnost kot ta tvoj motor...(reciva ecoboost ford, tsi vag... že 1.8 v MB a klasi s 120km je poskočnejši in varčnejši, kljub večji prostornini in 10km več...) še naštevam?

frooteg
Nov uporabnik

Napisal/-a frooteg Sr sep 04, 2013 12:12 pm

.com je napisal/-a:stari,

ti kar mešaš jabolka pa hruške pa kar neke trditve v tri dni nabijaš

ja, relacija sg maribor, regionalna, kjer, če je sreča, imaš par šlaparjev na tej cesti, da se lahko ti ''varno za njimi'' voziš 70-80kmh konstantno, iz tistih vasic vuzenice, mute ipd pa pospešuješ kilometer na uro; torej kot polno naložen tovornjak... katerih ni malo na tistih koncih...
na tvojo žalost dobro poznam tisto cesto in če kolikor toliko ti voziš DINAMIČNO, ti s tvojim motorjem ne uide poraba 7,5+
seveda da nisi videl 8l+, če pa voziš na taki relaciji... pojdi enkrat od MB do LJ, pa vozi 130-140, pač prometu primerno... vozi mrzel motor v središču mesta...
tako kot ''povprečen'' uporabnik... pa boš videl 9l komot...

evo ti primer enega motorja: jaz imam babico v velenju..in ko se vračam v LJ, mam od velenja do arje vasi, po omejitvi 90-60-50 čez pirešico-90 do avtoceste porabo 4.2l; motor je opisan spodaj v podpisu
pravtako vsak prisilno polnjen malček z 1.0 in 1.2 motorjem dosega ob isti vožnji manjšo porabo, hkrati pa ima večjo eksplozivnost in elastičnost kot ta tvoj motor...(reciva ecoboost ford, tsi vag... že 1.8 v MB a klasi s 120km je poskočnejši in varčnejši, kljub večji prostornini in 10km več...) še naštevam?

Mislim, da se lahko malo umiriš z svojim nabijanjem postov v tridni! Prvo se prepričaj, nato govori. ( Kje se tej ti pelješ v Mb, da greš skozi MUTO ( spodnjo al zgornjo ? ) :D lol Zakaj zdaj turbaše mešaš v temo, ki so daleč nad omenjenimi 2,5k Eur buđeta. Nea bluzi :D Še enkrat : Če neznaš pač NEZNAŠ. Face it.

Pa mislim, da to tvoje bluzenje tistemu, ki je odprl temo nebo ravno v pomoč ! :D

LP M .

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr sep 04, 2013 12:28 pm

Jp, pežo je j**c k dela požrešne motorje :lol: Dejmo, gremo vsi na "das auto" :roll: Da se nebom še teb smejal k ti bo tvoj priljubljeni "das auto" crknu, js se bom pa s svojim požrešnim pežojem peljal naprej ;)

A zame boš tudi rekel da sem lažnivec, če ti rečem da imam na 406 kupeju 2.0 motor s 138 KM, porabo med 6.8 in 10l? Toravniško deklarirana je 8, z veliko mestne vožnje je tam tam, relacije so pa 7 ali manj, če hočem in vožnja ni nič kaj lenobna, izven naselij vsaj 110 km/h, ravnotako na AC (pa pejt ti 130 ob treh popoldne, boš vesel če boš lahko šel 100!).

Je zelo odvisno kakšne imaš relacije in kako avto voziš. Jaz sem prepričan da se bi z mojim dalo priti na še nižjo porabo, a nimam pravega občutka za to.

In na 307 z 1.6 motorjem je 6-8l kar realno, 8 je pa bolj realno za 1.4 ker je le pretežak avto za tak motor in ga moraš skos priganjat da kam gre.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr sep 04, 2013 12:42 pm

DePalmo je napisal/-a:In na 307 z 1.6 motorjem je 6-8l kar realno, 8 je pa bolj realno za 1.4 ker je le pretežak avto za tak motor in ga moraš skos priganjat da kam gre.

Za foro sem pogledal na spritmonitor tudi porabo za 307 1.4 in ima za 1.0 litra nižjo porabo kot 1.6 :D tako da ta tvoja teorija...
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr sep 04, 2013 1:00 pm

Jaz sem tut ;) Po spritmonitorju sta 1.4 in 1.6 nekje tam tam, ti pa iz prakse povem da je ta motor enostavno preveč len za tak avto. In če bojo same relacije ter je nedeljska vožnja vredu, potem se naj gre v nakup. Osebno bi raje gledal za 1.6 (ok, jaz sploh nebi gledal 1.6, ampak 2.0 ali 2.0 HDi).

1.4 motor je vredu za npr. 206, tam je dovolj živahen da lahko tudi koga prehitiš.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Sr sep 04, 2013 2:13 pm

seveda, vsi ste pametni in vsi vse veste... japajade... jaz se umikam iz te zelo strokovne in konstruktivne debate, saj ni nič drugega kot poveličevanje tistega debilnega motorja in neka ogromna želja po prepričevanju mene, da tisti motor res pije 6l...
res je, se ne pelješ čez Muto ampak mimo... pa kaj ma to veze? imam dobrega kolega in soforumaša s tam(vuzenica), pa ti lahko sam potrdi, da je to kar ti govoriš...nonsens... ali po domače...budalaština..

@depalmo...sam si povedal, da je poraba od 6.8-10 torej... povprečje 8... ker ga moraš zelo pazit, da pije 6,x, pa terat, da pije 10...
in kje sem jaz drugače trdil?
pa še nekaj, kje sem poveličeval vw oz. vag? ker sem napisal, da ga vsak tsi oz. ecoboost motor pelje scat v porabi? sem se morda zlagal?
torej ti frutek...preden pišeš neke slavospeve dobro preberi, kaj pišem...potem pa kokodakaj...

frooteg
Nov uporabnik

Napisal/-a frooteg Sr sep 04, 2013 3:25 pm

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ni ti pomoči :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Imam pa en izziv zate vseved : Najdi mi ecoboost ali tsi za 2,5 k eur :D

Bodi toliko uvideven in predlagaj odpiralcu teme nekaj z majhno porabo, kar bo dovolj visoko zanj. Bo šlo ?

LP M .

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Sr sep 04, 2013 3:34 pm

ti vseved...prvi moj post je bil zanj...

zakaj bi že iskal tsi in ecoboost za 2500eur?? butl, to je bilo mišljeno zate... najdi mi bencinski motor, ki je varčnejši od PSA motorja... odgovor: TSI in ECOBOOST

kaj si mu pa ti predlagal? 1.6 16V z 8l+ porabe...kekec :roll: :huh:

frooteg
Nov uporabnik

Napisal/-a frooteg Sr sep 04, 2013 3:36 pm

.com je napisal/-a:ti vseved...prvi moj post je bil zanj...

zakaj bi že iskal tsi in ecoboost za 2500eur?? butl, to je bilo mišljeno zate... najdi mi bencinski motor, ki je varčnejši od PSA motorja... odgovor: TSI in ECOBOOST

Lej nebom se spuščal na tvoj nivo :D Poglej si raje moje vprašanje , pa zguglaj kaj pomeni NA , potem pa odgovarjaj :D

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr sep 04, 2013 3:36 pm

.com je napisal/-a:butl, to je bilo mišljeno zate... najdi mi bencinski motor, ki je varčnejši od PSA motorja... odgovor: TSI in ECOBOOST

Pozabil si še enega...PSA 1.6T tako 155 kot 200KM, sta oba varčnejša od zgodovinskega 1.6 16V :D

frooteg
Nov uporabnik

Napisal/-a frooteg Sr sep 04, 2013 3:38 pm

.com je napisal/-a:ti vseved...prvi moj post je bil zanj...

Ja seveda si namerno spregledal, da mu je premali avto ne :D Tvoj predlog je bil torej strel v prazno :D

frooteg
Nov uporabnik

Napisal/-a frooteg Sr sep 04, 2013 3:39 pm

peroRS je napisal/-a:
.com je napisal/-a:butl, to je bilo mišljeno zate... najdi mi bencinski motor, ki je varčnejši od PSA motorja... odgovor: TSI in ECOBOOST

Pozabil si še enega...PSA 1.6T tako 155 kot 200KM, sta oba varčnejša od zgodovinskega 1.6 16V :D

Raje z svojimi možgani razmišljaj in si preberi kaj sem napisal, ne pa odgovoarjat na nebuloze tvojega predhodnika :D

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr sep 04, 2013 3:46 pm

Saj razmišljam, zato pa nimam takega motorja. :lol:

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Sr sep 04, 2013 3:53 pm

oprosti dr. frutek, sem ti močno na žulj stopil, ker si lastiš pežo 307 1.6 16V z nenormalno močjo in porabo, pa ni vsem po godu?
prvo njegovo vprašanje je bilo o avtu za 2500 eur in nizko porabo...o velikosti ni bilo ne duha ne sluha...
kasneje je povedal, da mu je premali...
in potem prideš ti dr. znanosti in mu daš kot predlog 1.6 16V z NIZKO???? porabo... torej, kdo mu je bolje svetoval s prve??
kasneje se nisem več oglašal, do tega momenta, ko si napisal neumnost...
in zdaj se šopiriš kot petelin in pišeš multiple poste... ti manjka pozornosti? vse kaže proti, samo ti še zmeraj mlatiš prazno slamo...

priznaj si, da si kupil zastarel motor v dokaj novem avtu in te to pizdi, zdaj pa to jezo/ihto prevračaš na druge...
tudi jaz se ne šopirim...moj TSI pa pije 0,2l na 200km...

frooteg
Nov uporabnik

Napisal/-a frooteg Sr sep 04, 2013 4:00 pm

.com je napisal/-a:oprosti dr. frutek, sem ti močno na žulj stopil, ker si lastiš pežo 307 1.6 16V z nenormalno močjo in porabo, pa ni vsem po godu?
prvo njegovo vprašanje je bilo o avtu za 2500 eur in nizko porabo...o velikosti ni bilo ne duha ne sluha...
kasneje je povedal, da mu je premali...
in potem prideš ti dr. znanosti in mu daš kot predlog 1.6 16V z NIZKO???? porabo... torej, kdo mu je bolje svetoval s prve??
kasneje se nisem več oglašal, do tega momenta, ko si napisal neumnost...
in zdaj se šopiriš kot petelin in pišeš multiple poste... ti manjka pozornosti? vse kaže proti, samo ti še zmeraj mlatiš prazno slamo...

priznaj si, da si kupil zastarel motor v dokaj novem avtu in te to pizdi, zdaj pa to jezo/ihto prevračaš na druge...
tudi jaz se ne šopirim...moj TSI pa pije 0,2l na 200km...

Pa kaj tebi ni jasno ... Kdo pravi, da si lastim 307 ? Error no 1 ;)

Kdo se je šopiril - edino ti z svojimi neumesnimi provokacijami :D Error no2.

Kdaj sem rekel, da je to najboljši motor ? --> motorji tega letnika +-01 1,6 benz so vsi boljkotne isti kar se tiče porabe in moči.

POraba je takšna kot sem napisal :D

BTW : Še vedno mi nisi odgovoril na niti eno vprašanje, ampak klobasaš svoje naprej.

Torej:

1. Najdi atmosferski motor z primerljivo kubikažo in močjo , pa poglej porabo, pol pa bluzi. Aja pa za 2.5k eur ga morš dobit :D lol
2. Najdi boljši predlog za odpiralca temo, pa bomo vsi bolj srečni :D

LP M .

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr sep 04, 2013 5:56 pm

Prvo kot prvo, napisal si, da imaš identičen avto.

Drugo kot drugo, jaz ti tudi ne verjamem, da brez cincanja dosežeš POVPREČNO porabo 6,5 litrov. Razen, če so ceste ameriško ravne in po mestih ne voziš. Tovraniško je mislim da 5,8l/100 relacijske. Pa tovarne lažejo. Torej ti s 6,5 kvečjemu prideš v kategorijo izključno relacijske vožnje brez mest in ovinkastih cest in prometa.

Pomoje ali se lažeš, ali pa se cincaš, pa se tega niti ne zavedaš.

frooteg
Nov uporabnik

Napisal/-a frooteg Sr sep 04, 2013 6:49 pm

Moj zadnji post v tej temi:

1. Nihče ne zahteva, da verjamete karkoli, tudi nimam karkoli komurkoli dokazovat.
2. Navedel sem DEJSTVA, pa če se na glavo postavljate ali pa se vam blowoff v vetrnico turbine zatika.
3. Na nobeno vprašanje nimate odgovora ( je pretežko ? ), zato je debata z vašimi sem bral, imam kolega, tsi porabi manj brezplodna in nemogoča.
4. Kar se tiče laži boste mogli najt koga drugega, saj nimam niti kapljice olivnega olja od tega, da bi navajal neresnice.
5. Kvaliteta tega foruma je od mojega zadnjega obiska očitno res pod nivojem. ( Vsaj nekateri uporabniki so očitno otroci, ki so jih zapostavljali v otroštvu )
6. Očitno je namen teme podaljševanje z naravo prikrajšanih organov določenih osebkov in ne pomoč človeku, ki se je obrnil na vas z konkretnim vprašanjem. ( pomagati očitno neznate )
7. Otroci se igrajo v peskovniku.
8. Bralne ure v čitalnici vam nebi škodile.
9. Tisti, ki me poznajo vejo kako vozim, tako da naj oni povedo, če se res sam ne zavedam :D
10. Peugeot je za v smeti.

Over and out.

LP M.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov