Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Re: Možnosti leasinga

Napisal/-a f.taunus Ne sep 15, 2013 4:18 pm

M3-E92 je napisal/-a:Plače imam vse skupaj nekaj čez 700, stroška nimam NITI ENEGA.. razen če se 9eur telefona šteje kot strošek ;)

Saj, od zdaj naprej boš imel dva dodatna stroška, 100eur za gorivo in 100eur za zavarovanje avta.
Aja, pa dopolnilno zdravstveno si še skleni, pride 28eur na mesec. V kombinaciji s tem avtom, ti bo najbrž prav prišlo.

M3-E92
Nov uporabnik

Napisal/-a M3-E92 Ne sep 15, 2013 4:38 pm

Vse bo urejeno ;)

stiloman
Nov uporabnik

Napisal/-a stiloman Po sep 16, 2013 4:59 pm

f.taunus je napisal/-a:
M3-E92 je napisal/-a:Plače imam vse skupaj nekaj čez 700, stroška nimam NITI ENEGA.. razen če se 9eur telefona šteje kot strošek ;)

Saj, od zdaj naprej boš imel dva dodatna stroška, 100eur za gorivo in 100eur za zavarovanje avta.
Aja, pa dopolnilno zdravstveno si še skleni, pride 28eur na mesec. V kombinaciji s tem avtom, ti bo najbrž prav prišlo.

Pa 250€ lizike.. pa zavarovanje mislim da bo mal več k 100€ na mesc :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To sep 17, 2013 7:45 am

luxxx7 je napisal/-a:
M3-E92 je napisal/-a:S porokom naj bi šlo, je pa že znanec z isto plačo kupil audija za 17,000€ na 7 let :) Tudi z nemčije pripeljan..

Ne razumem kako si lahko eni tako zafurate finance, da daš ''polovico'' plače samo za neko nemško garo, ki pa jo je treba vzdrževati, če pride do kakšnih nepridvedljivih dogodkov... :roll:

tako kot enim ni problem "furat" 5.0 bencinarja tako enim ni problem leasing za 7 let...

kakorkoli že...če imaš željo jo izpolni, jo uresniči in to je to, ne kolebaj "ali bi ali nebi" ;)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To sep 17, 2013 10:31 am

Zavarovanje + kasko, katerega boš rabil nujno vzet so tvoje dve plače. Pa rnfl pnevmatike, ki so zelo drage,... samo v razmislek!

M3-E92
Nov uporabnik

Napisal/-a M3-E92 To sep 17, 2013 11:14 am

Sem odločen da vzamem BMW 3 Coupe in to se bo tudi zgodilo. Ker si ga od nekdaj želim! Kar se pa tiče stroškov pa mislim da ne bo panike, ker nimam absolutno nobenega stroška, poleg tega pa za polog imam že en avto, torej tega ne bom rabil plačat. Našparano je pa tudi že kar nekaj tako da..

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking To sep 17, 2013 11:22 am

M3-E92 je napisal/-a:Sem odločen da vzamem BMW 3 Coupe in to se bo tudi zgodilo. Ker si ga od nekdaj želim! Kar se pa tiče stroškov pa mislim da ne bo panike, ker nimam absolutno nobenega stroška, poleg tega pa za polog imam že en avto, torej tega ne bom rabil plačat. Našparano je pa tudi že kar nekaj tako da..

Meni tole težko gre v račun, da boš dobil leasing. Prvič imaš 650€ neto, za določen čas, minimalka je 570€ neto (nekatere banke dopuščajo nižje za svoje komitente). Tvoj mesečni obrok, z pologm 4.000€ za vozilo vredno 16.000€, pa bo znašal čez 200€.
Ne verjamem da ga boš dobil, če ga pa dobiš, pa če so to tvoji edini prihodki, boš živel z 400€ mesečno? Pa sploh nsimo vklaluirali še letno zavarovanje za vozilo, gorivo, servis...
Od oka skalkulirano, boš potem živel z 250€ mesečno. To je kar ti ostane naslednjih 7 let. S tem da si zaposlen za določen čas, obljube da te bodo kasneje zaposlili za nedeločoen čas ne pomenijo ničesar.

Če pa živiš še na plečih staršev, pa ti bo zneslo za sproti.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul To sep 17, 2013 11:57 am

yashica je napisal/-a:
M3-E92 je napisal/-a:Moja bruto plača znaša 650€, neto pa rahlo čez 700€.

S tole matematiko pa nekaj ne štima. Edino, če dobiš uradno bruto 650€ in razliko do neto zneska 700€ še na roko. Drugače dobro premisli o lizingu na 7 let za kos pločevine, ki ga je mimogrede potrebno še vzdrževati. Moj dohodek je še enkrat večji pa sploh ne pomislim, da bi se zapufal za avto na toliko let.

Evo lepo napisano, zakaj bi dal toliko za pleh, se ne splača.
Raje poglej za cenejši avto.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To sep 17, 2013 12:14 pm

adis je napisal/-a:tako kot enim ni problem "furat" 5.0 bencinarja tako enim ni problem leasing za 7 let...

kakorkoli že...če imaš željo jo izpolni, jo uresniči in to je to, ne kolebaj "ali bi ali nebi" ;)

tebi se vidi, da si komercialit/bankir...
za provizijo vse, pa ce se i**** potem zadavi na suhem kruhu in vodi, a ne?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc To sep 17, 2013 12:48 pm

7 let biti zapufan zaradi kupa pleha ki bo čez 7 let vredn 2k€ ? :roll: kakšne sanje ima(mo)jo eni in s 700€ lahko samo sanjamo....

en primer: pokvari se ti nekaj na vozilu, popravilo 500€.... boš čakal 3 plače da ga boš popravil' :roll: kot vidiš boš že avto komaj odplačeval kaj šele redni servisi in okvare.ko boš delal glavni servis boš spet čakal 3 mesece?

daj raje si najdi eno staro grajo od bmwja za 2k€ skešeri in se vozi z njo.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox To sep 17, 2013 1:04 pm

sicer se me ne tiče in delaj s svojim denarjem kot želiš ampak 7 let se zapufati in vse dati za avto je bedarija, da ni večje.

S preostalim drobižom še punci (oz. kakšni pleh-punčari ki pade na novi BMW) ne boš mogel niti deci juica plačat.

No razen, če boš vzel s seboj financ ministra, ki te živi in skrbi za tvoje osnovne potrebe za življenje. Upam, da je majhne narave, ker zadaj v kupeju sedet ni za vsakogar...
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

M3-E92
Nov uporabnik

Napisal/-a M3-E92 To sep 17, 2013 3:52 pm

Ne vem zakaj vas vse tako peče.. vidim da nekatere ljubosumje daje.. Jaz nisem tak da bom šparal celo življenje pol si bom pa pri 40ih komaj prvošo "malo boljši" avto. Pri meni gre denar sproti, tokrat bo šel za avto, kar mi je v največje veselje. Punce nimam in niti nimam interesa je met, kaj pa bi z njo če lahko vprašam? :) Živim še trenutno pri starših, in nimam nekih dolgoročnih ciljev zastavljenih še zaenkrat.

Še vedno lahko grem v tujino delat, in M3-ko skeširam če hočem.. ampak ker nisem "deloven" tip človeka, se raje zadovoljim s takim delom kjer ne delam NIČ in za to še dobim plačano, poleg tega pa si privoščim še bmwja in mi še vedno nič ne fali.

Dejte za sebe razmišljat kaj je dobro za vas, in ne podajajte pridig nekomu ki ga sploh ne poznate. Ni vsepovsod isto stanje ;)

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To sep 17, 2013 4:50 pm

Bravo stari. Kupi vsaj 335i, najbolje pa kar M3, da ne boš slulajno pri 40tih obžaloval, kako si se v mladosti nazaj držal pri izbiri motorja. Sej veš, BMW brez vsaj 6 cilindrov :ne S takim še stare mame ne prepričaš!
Veliko sreče ob gledanju bavarca pred hišo.

In vsi ljubosumneži lahko takoj nehate fantu pamet solit. Nekateri finance raje porabimo za kakšen lep trenutek s punco, vlagamo za osamosvojitev, finančno stabilno prihodnost, družino... Nekateri pa raje denar zapravijo za BMW 3 coupe, robčke in losion.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To sep 17, 2013 5:22 pm

M3-E92 je napisal/-a:Ne vem zakaj vas vse tako peče.. vidim da nekatere ljubosumje daje.. Jaz nisem tak da bom šparal celo življenje pol si bom pa pri 40ih komaj prvošo "malo boljši" avto. Pri meni gre denar sproti, tokrat bo šel za avto, kar mi je v največje veselje. Punce nimam in niti nimam interesa je met, kaj pa bi z njo če lahko vprašam? :) Živim še trenutno pri starših, in nimam nekih dolgoročnih ciljev zastavljenih še zaenkrat.

Še vedno lahko grem v tujino delat, in M3-ko skeširam če hočem.. ampak ker nisem "deloven" tip človeka, se raje zadovoljim s takim delom kjer ne delam NIČ in za to še dobim plačano, poleg tega pa si privoščim še bmwja in mi še vedno nič ne fali.

Dejte za sebe razmišljat kaj je dobro za vas, in ne podajajte pridig nekomu ki ga sploh ne poznate. Ni vsepovsod isto stanje ;)

To stari, ti si moj idol =P . pa seveda sem ti fouš, kdo ti pa ne bi bil fouš bmw coupeja :evil:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar To sep 17, 2013 7:49 pm

ko tole berem se malo zamislim..
nekdo je trdno odločen, da bo kupil avto, za katerega je prepričan, da ga bo lahko spodobno in redno vzdrževal, zaenkrat nima punce, nima redne službe, nima stroškov za življenje,.... in človeku tako nasprotujete - zakaj?

vsak živi svoje življenje - kupi si ga naj in bo na koncu videl, da mu bo potem ob navedenih plačah ostajalo bore malo.... oziroma ali bo lahko živel, tako kot si je zamislil... vsi se učimo iz napak - nekateri iz svojih, drugi pa iz napak drugih in odvisno je samo v katero skupino spadaš..

p.s. - kje piše da so to njegovi realni podatki o plači?
p.s.1. - ni povedal, kako so premožni starši in koliko so mu pripravljeni pomagati!
p.s.2. - poznam osebo, ki si je kupila bmw 530i - bil je res super ohranjen avto, lastnica je bila navdušena nad njim, vendar se tudi nemci kvarijo in ne porabijo po 6 litrov kot so ji nekateri trdili po forumih,
stroški so postali preveliki zanjo in počasi je vse veselje izpuhtelo, avto pa je na koncu šel v prodajo pod ceno....

zato ne obsojajte človeka in mu raje pomagajte z nasveti, da naj kupi omenjeno vozilo, opozorite ga na morebitne hibe, itd...
v glavnem - če si se odločil -KUPI!

lp

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking To sep 17, 2013 10:08 pm

Nihče ni nič ljubosumen. Tudi iz ostalih postov, ki so jih nekateri prispevali nisem zasledil ljubosumja. Samo želimo pomagati z nasveti, koliko več pomeni samostojnost od kateregakoli vozila. Tako se boš pa za naslednjih 7 let vezal na starše. Pač kot samostojna oseba boš prej odrasel in prej razumel kako deluje svet, okolje in vse ostalo.

Hej če dobiš leasing go-for-it. Če pa ga boš sploh dobil pa pokličeš celo kopico leasing hiš in povprašaš. Boš veliko hitreje dobil direktne odgovore, kot pa tukaj. Za posoditt denar so vedno na voljo.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Sr sep 18, 2013 8:18 am

radar je napisal/-a:ko tole berem se malo zamislim..
nekdo je trdno odločen, da bo kupil avto, za katerega je prepričan, da ga bo lahko spodobno in redno vzdrževal, zaenkrat nima punce, nima redne službe, nima stroškov za življenje,.... in človeku tako nasprotujete - zakaj?

vsak živi svoje življenje - kupi si ga naj in bo na koncu videl, da mu bo potem ob navedenih plačah ostajalo bore malo.... oziroma ali bo lahko živel, tako kot si je zamislil... vsi se učimo iz napak - nekateri iz svojih, drugi pa iz napak drugih in odvisno je samo v katero skupino spadaš..

p.s. - kje piše da so to njegovi realni podatki o plači?
p.s.1. - ni povedal, kako so premožni starši in koliko so mu pripravljeni pomagati!
p.s.2. - poznam osebo, ki si je kupila bmw 530i - bil je res super ohranjen avto, lastnica je bila navdušena nad njim, vendar se tudi nemci kvarijo in ne porabijo po 6 litrov kot so ji nekateri trdili po forumih,
stroški so postali preveliki zanjo in počasi je vse veselje izpuhtelo, avto pa je na koncu šel v prodajo pod ceno....

zato ne obsojajte človeka in mu raje pomagajte z nasveti, da naj kupi omenjeno vozilo, opozorite ga na morebitne hibe, itd...
v glavnem - če si se odločil -KUPI!

lp

Morda vse to velja, napisal pa ni. Mi lahko delamo zaključke samo na podlagi napisanega.

Nasvet?! Mislim, da mu je bilo več kot odlično svetovano glede na postavljeno vprašanje. Dodam še svoj lonček "svetovanja":

1. če hočeš tak avtomobil, da ti ne bo v breme, rabiš neto plače +1500 EUR
2. vzdrževanje teh avtomobilov stane "majčkeno" več kot vzdrževanje "reasonably priced" avtomobila
3. na tvojem mestu si ne bi upal kupiti avta, dražjega od 5.000 EUR (max razred Clio), !na leasing in kredite pa sploh pomislil ne bi
4. včasih je dobro poslušati starejše ljudi z izkušnjami
5. neizmerno smo ti nevoščljivi NOT

Morda boš uresničil svoje sanje, tvoj ugled pa bo verjetno padel v poden.

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Sr sep 18, 2013 8:30 am

Nekje sem enkrat zasledil (ne vem več točno kje), da je smotrno kupiti na kredit, leasing takšen avto, ki stane vstoto vseh naših prejemkov v enem letu (beri 12 plač)....
Potem pa naj si vsak naredi sam svojo računico....

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr sep 18, 2013 8:32 am

radar je napisal/-a:ko tole berem se malo zamislim..

Ker je še en primerek sfaljene populacije, ki se bo še praktično kot mulc zapufal, postal socialni problem in bomo ostali vse življenje plačevali davke namesto njega in še več ... živel bo na naš račun. On bo pa na socilani podpori, vse življenje, tu in tam pa bo v tujino šel malo zaslužit, ali pa bo tu in tam malo delal na črno, več pa se mu ne bo splačalo delati ker bodo nad njem vse življenje bdele banke in zavarovalnice.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Sr sep 18, 2013 8:41 am

M3-E92 je napisal/-a:Ne vem zakaj vas vse tako peče.. vidim da nekatere ljubosumje daje.. Jaz nisem tak da bom šparal celo življenje pol si bom pa pri 40ih komaj prvošo "malo boljši" avto. Pri meni gre denar sproti, tokrat bo šel za avto, kar mi je v največje veselje. Punce nimam in niti nimam interesa je met, kaj pa bi z njo če lahko vprašam? :) Živim še trenutno pri starših, in nimam nekih dolgoročnih ciljev zastavljenih še zaenkrat.

Jaz sem ti neizmerno fouš za takle "lajf" in tvoje razmišlanje....
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov