Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kuosc
Nov uporabnik

Re: Študentski avto

Napisal/-a kuosc Če sep 26, 2013 6:44 am

Tudi za take hondice sem že gledal, pa mi vsak reče da majo ti japonci za pop***** drage rezervne dele.

Kar se lege na cesti tiče sem pa slišal že veliko hval.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če sep 26, 2013 6:50 am

Na tvojem mestu bi največ pozornosti namenil Focusu, dobiš relativno mladega z dokaj malo prevoženimi, vso željeno opremo in odličnim podvozjem.

Za te predpotopne Civice nima smisla dajat toliko denarja, ker se dobi marsikaj pametnejšega.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če sep 26, 2013 9:34 am

~toMmy~ je napisal/-a:Na tvojem mestu bi največ pozornosti namenil Focusu, dobiš relativno mladega z dokaj malo prevoženimi, vso željeno opremo in odličnim podvozjem.

Za te predpotopne Civice nima smisla dajat toliko denarja, ker se dobi marsikaj pametnejšega.

podpis
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če sep 26, 2013 11:32 am

Pri focusih edino pazi na redne servise, ker so zaradi cene in dejstva da so se ravno takrat pri fordu začeli podaljševat servisini intervali glede km ne pa glede let so jih nekateri še vedno vozili na km in je tako dostikrat kateri avto hodil na servise vsaki dve leti ali celo več...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

kuosc
Nov uporabnik

Napisal/-a kuosc Če sep 26, 2013 3:12 pm

Prvi fokus se mi še kar dopade, majo morda še kakšne druge hibe na katere moram biti pozoren, kakšen je v kombinaciji z 1.6 16v? Ali je smiselno gledati takega z 1.8?

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Če sep 26, 2013 3:20 pm

Preveri če je bila popravljena rja na notranjih robovih vrat, pokrova motorja in prtljažnika. Vsem so gnili pod original tesnilno maso na spojih. Nekatere so popravljali na servisi pod garancijo, nekatere so ljudje popravljali sami ali ličarji, eni so pa ostali gnili :) Če še ni hudo in je rja površinska se da ugodno in učinkovito zrihtat.
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

kuosc
Nov uporabnik

Napisal/-a kuosc Če sep 26, 2013 4:33 pm

Ima mogoče kdo kakšno mnenje glede takih in podobnih opelc? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7651720&show=1

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če sep 26, 2013 5:44 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Na tvojem mestu bi največ pozornosti namenil Focusu, dobiš relativno mladega z dokaj malo prevoženimi, vso željeno opremo in odličnim podvozjem.

A passat istega letnika je pa vreden recimo 1500 eur? Dej nehi sama stara j***a če mene uprašaš. Pojdi se izživljat z tvojim avtomobilom ali pa z staro japonsko drvarnico ala nissan,honda,toyota itd... pa boš videl o čem govorim.

Po mojih ocenah so še vedno najbolj trpežni avtomobili. Govorim iz izkušenj. Pa še nemc pravi,da se najmanj kvarijo torej? :mrgreen:

Moj nasvet za študentski avto, kupi nekaj za 500 eur pa bilokaj, naredi servis in vozi dokler gre...
Only music takes me there, where i can be me.

kuosc
Nov uporabnik

Napisal/-a kuosc Če sep 26, 2013 6:06 pm

Sta bila že prva dva avta kupljena za 500e oz. tam okoli, ampak glede na to, da sem z počitniškim delom, katerega vlečem tudi skozi šolsko leto (hvalabogu) dobil nekaj dinarčkov, bi si kupil en svoj avto, ki je znotraj omenjenega cenovnega razreda, vendar izpolnjuje večino mojih preferenc (prenese nekoliko hitrejšo vožnjo po raznih rovtah ter ne rabi popravila vsake 10 kilometrov).

Glede tega ali se mi splača ali ne? Verjetno ne, vendar ker imam rajši en všečen avto kot pa kolo ali pa karto za avtobus, bi bil do neke mere pripravljen požreti tudi stroške ki jih lastništvo tega avtomobila prinese; kakšni so ti stroški pa me zanima prav zato, da vem ali si jih še lahko privoščim.

Kar se pa tiče VW kvalitete sem jo tudi sam izkusil; v polota sem vložil okoli 400e naenkrat za komplet zavore spredaj zadaj, zajlo za ročno, servo pumpo, dihtungo pokrova, 2 mehanizma el. pomika šip, katalizator, filtri ter kar spada pod reden servis, malo prej pa je jermen utrgalo (baje zaradi zamašenega katalizatorja) takrat se je zamenjalo ventile ter še nekaj (pozabil) zdaj pa bi moral še dati notri nov motor, strošek vsaj 500e z delom vred (torej v slabem letu lastništva več kot 600e stroškov, pa še ni bilo konec). Ker pa motorja ni bilo za dobiti (takega ki nebi spil 1l olja na 500km kot takratnji) sem pač moral prodati kar se je prodati dalo oz. za kolikor... Pa ja, prejšnji lastnik je bil znanec in takrat smo sicer vedeli da pije olje (1l na 5000km) nič katastrofalnega, mehanik je rekel da imajo vsi stari 1.6 tak problem, tut vožen je bil manirno, malo km ter garažiran. In v zahvalo se je pokazala ta VW zanesljivost :roll:

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Če sep 26, 2013 6:17 pm

Polo 6n 1.4 60konjski dela brez problemov z 200.000km.

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann Če sep 26, 2013 6:32 pm

Kupi kar lahko za svoj denar, samo vedni si pusti nekaj malega rezerve za morebitne stroške, pa seveda obvezno kakšen preventivni pregled pred nakupom. Sicer pa, kolikor sem razbral iz tvojega popisa želja, ti še najbolj ugaja astra G, ki ni slab izbor - z njim se je namreč končala era pregovornega rjavenja oplov, saj je imela pocinkano karoserijo, ima tudi serijsko 4 zračne vreče in ABS ter dober rezultat 4 zvezdic na NCAP-u, če ti pasivna varnost kaj pomeni. So tudi solidno opremljene in kolikor-tolikor prostorne. Napopal sem ti linke od testov rabljenih, žal nisem našel nobenega v slovenščini, upam da boš kaj razumel.

http://www.superauto.rs/index.php?view= ... vi&id=1545
http://www.autoportal.ba/index.php?opti ... &Itemid=28
http://www.slobodnadalmacija.hr/Auto-mo ... fault.aspx

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če sep 26, 2013 8:52 pm

Jermen praviš da je odtrgalo zaradi zabitega katalizatorja?? Pa kdo ti te buče prodaja?'To je nekako tako kot bi rekel da ti je crknila žarnica ker si imel odprto okno.Karkoli starega boš kupil boš moral vlagat in gotovo.

kuosc
Nov uporabnik

Napisal/-a kuosc Če sep 26, 2013 9:39 pm

Če je katalizator zabit, kam potem izhajajo izpušni plini?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če sep 26, 2013 9:53 pm

Zamaši avspuh pa počakaj če ti bo odtrgalo jermen ali motor crknil.

matobeli
Novinec

Napisal/-a matobeli Če sep 26, 2013 9:59 pm

sicer je bolj v rangu polota ampak vseeno:
Hyunday getz.
Za 1500€ dobiš 2003 ali 2004 letnik, širok nabor opreme (lahko nimaš nič ali pa kar veliko), kilometri so dost realni okoli 100kkm.
Redni servis je ene 110€. pri pooblaščenem serviserju, doma ga verjetno narediš za okoli 50€ :D
Lega na cesti je OK če imaš dobre gume, ki pa so 14" in dobiš odlične za 150€, z menjavo. Menjalnik je dober, avto ni pretirano mehek, model ne slovi po nekih hudih napakah, edino mašina je pri modelih pred faceliftom še 1.399ccm, novejši so že 1.4 in imajo kakšnega konjička več. Torej, ni za dirkat, vseeno pa se NE trese pri 150km/h na avtocesti, prenese tudi vse ovinke. Spet največ odvisno od gum, mojemu še nikoli ni zdrsnilo. Definitivno meni prej zmanka j**c kot pa avtu gripa.

Praktičen je pa do amena, sploh za mesto. Prostora v kabini ogromno, nažalost na račun majhnega prtljažnika. Če rabiš več, podreš sedeže in ga imaš ogromno.

Poraba bencina pa je kar malo visoka za tak avto. Aktivna mestna vožnja in mejčken težja noga izven naselja pri meni kar nanese povprečno 7.2l

To je racionalno idealen študentski avto, zmore čisto vse kar hočeš. Ni pa hudo atraktiven, niti glede znamke niti glede izgleda.
Bruum Bruum!

kuosc
Nov uporabnik

Napisal/-a kuosc Če sep 26, 2013 10:52 pm

čare je napisal/-a:Zamaši avspuh pa počakaj če ti bo odtrgalo jermen ali motor crknil.

Ne bom se prepiral kdo ima prav, vem da je bil jermen dober še za precej več kilometrov, mehanik ni trdil, da je zaradi tega utrgalo jermen, je pa rekel da obstaja možnost.
Nisem se prav veliko obremenjeval kaj in kako je to povzročilo, katalizator pa je bil (zaradi olja?) neprepusten. Na avtu sem takrat dal preventivno menjati vse kar je bilo potrebno zamenjati. Ker pa je motor postal tako žejen olja se mi niti ni zdelo smiselno avto obdržati ali menjati motor (naj bi bili vsi 1.6 55kw taki). Tako da novejši VW so se mi še kar zamerili čeprav sem morda le jaz imel smolo...

Getz-a pa poznam sem v njem izpit delal :D Čeprav je bil en traktor od 3cyl dizla ki je bobnel tja do 3000 obratov, nato pa začel tresti in ropotati zaradi previsokih obratov. :D
Drugače pa edini hjundaj ki se mi še nekako v celoti dopade, ker je nekako enakovreden povprečnemu evropskemu majhnemu hatchbacku...

Je pa še vedno hjundaj, kar me nekako odvrača od nakupa, ga pa imam seveda kot rezervo v mislih že odkar se odločam za nakup...

matobeli
Novinec

Napisal/-a matobeli Pe sep 27, 2013 8:48 am

Z Getzom je Hyundai tehnično gledano popravil svoj ugled.
Armaturka je pa še vedno plastična. Če te to res moti potem tukaj Getz pogrne na celi črti.

Če pa to lahko prebaviš, bo pa to sigurno avto s katerim bo najmanj dela/vzdrževanja. Mogoče mašina ni za 300kkm. Ampak od 100kkm do 300kkm je dolga pot. Če imaš težave s parkiranjem ga pa že resno svetujem. Ta avto lahko parkiraš v vsako luknjo.

Sem pa ravno gledal avto.net, trenutno so Getzi precenjeni. Za mojega sem dal 2100€, ni bila najboljša cena, trenutni ekvivalent je nekje pri 2400-2500€ :D
Bruum Bruum!

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Pe sep 27, 2013 10:32 am

Ja, getzi so rabljeni res zelo dragi. Človeka kar zamika pogledat kaj večjega/močnejšega za enak denar.

Glede omenjene opelice pa, meni je avto super z dvemi slabostmi. Prva je da nekoliko več popije (ampak, ok, pijejo vsi bencinarji v tej generaciji), pa nepregledna je - debeli stebrički in malo oken. Drugače pa prepričljiv predstavnik tega razreda. Lepo gre čez ovinke, je tih, udoben, ni da ni. Če ti je všeč avto te velikosti se splača pogledat še xsaro.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe sep 27, 2013 10:46 am

eentox je napisal/-a:Preveri če je bila popravljena rja na notranjih robovih vrat, pokrova motorja in prtljažnika. Vsem so gnili pod original tesnilno maso na spojih. Nekatere so popravljali na servisi pod garancijo, nekatere so ljudje popravljali sami ali ličarji, eni so pa ostali gnili :) Če še ni hudo in je rja površinska se da ugodno in učinkovito zrihtat.

Focusi razen motorčka prostega teka ( cca 100e ) in stabilizator štangic ( ca 20e ) nimajo hib. Samo glej da ni preveč rjav ( so tudi taki, ki sploh niso ) in vozi. Hvaležen avto. Glej 1.6 motor, poraba okoli 7, lahko tudi manj če paziš.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

kuosc
Nov uporabnik

Napisal/-a kuosc Ne sep 29, 2013 1:57 am

Sej poraba niti ni tako bistvena. Zaenkrat. Samo da je nižja od 10l. Tudi praktičnost ni pomembna, niti ne parkiranje (zdaj ko sem brez avtomobila vozim očetovega galaxija, nobenega problema na nobenemu park placu pa tudi dovolj praktičen je za prenašanje večih ljudi/predmetov).

Se seveda zavedam, da športnost, dober izgled avtomobila ter poceni vzdrževanje ne gredo z roko v roki, vendar pa bi bil vesel predlogov, ki imajo minimalne stroške vzdrževanja za maksimalen užitek v vožnji (konkretni primeri), oz. ali je to pač odvisno od ohranjenosti posameznega avta (iste znamke).

Danes sem na primer preskusil toyoto celico. Ni bila sicer v najboljšem stanju če sem pošten (diski po 1500km skurjeni da se avto med zaviranjem trese kot pralni stroj med centrifugo - dosti pove o načinu vožnje prejšnjega lastnika). Seveda se lahko motim...
Drugače pa se mi avto zelo dopade; lega na cesti odlična, moč pri 1.8 motorju je zadostna, sama vožnja je pa relativno udobna, kot tudi športni sedeži ki dajejo oporo ter omogočajo izvrsten položaj za volanom.

Če si kdo lasti tak oz. podoben voz, če lahko deli kakšne uporabniške izkušnje.

Kar se stroška vzdrževanja tiče (brez reg, teh. pregleda, zavarovanja in bencina) je prbl. budget okoli 1000 letno premalo? Glede tega pač nimam niti približne prestave.

Pa čeprav so razni Getzi ipd. zadovoljivi avtomobili, nimajo nobenih lastnosti, ki bi me dejansko privabile k nakupu.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov