Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Novi VW Touran 1.2T motor

Napisal/-a maniaxxx Sr okt 23, 2013 11:50 am

Doc_ je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
Doc_ je napisal/-a:Pozdravljeni, mi imamo doma seat Alteo XL 1.2TSI in je super motorček. Sigurno bol poskočen od starega 1.6 benz ali novega 1.6TDI.
poraba po mestu je do 7/100km. Smo pa redko na AC kjer zaradi višine in dolge 6 prestave mal trpi.
Zelo priporočam :mrgreen:

Zanimivo je, da ima nekdo na enem drugem forumu polota s tem motorjem in ima porabo tudi čez 7 litrov ( ac in mesto), vi pa z alteo pa še xl DO 7....ne razumem =P

Je pa res da on ni VAG delničar in pove po resnici =P

Kaj moram fotografirat računalnik? trenutno ima 6.4... pač z polotom vozi bol hitro kot moja žena ;)

No daj ker me zanima, za 6.5 na polotu sem moral res umirjeno voziti, altea je pa pol večja...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr okt 23, 2013 12:01 pm

sašo5 je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:
Ne vem pa kaj si hotel povedat s tem da sem prodajal Tourana?

Nič_razen tega, da (to si najverjetneje uvidel tudi sam) bi se prodal "isti dan" če ne bi bil bencinc....
PS. sorry, ja 140KM je (122 je bil v Golfu)

Absolutno bi se prodal dosti prej. Samo za 10.000 na leto od tega 80% mestne voznje pac ne kupim dizla.
Se pa na sploh avti slabse prodajajo se posebej rabljeni nad 20.000 €

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr okt 23, 2013 2:48 pm

Doc_ je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
Doc_ je napisal/-a:Pozdravljeni, mi imamo doma seat Alteo XL 1.2TSI in je super motorček. Sigurno bol poskočen od starega 1.6 benz ali novega 1.6TDI.
poraba po mestu je do 7/100km. Smo pa redko na AC kjer zaradi višine in dolge 6 prestave mal trpi.

Zanimivo je, da ima nekdo na enem drugem forumu polota s tem motorjem in ima porabo tudi čez 7 litrov ( ac in mesto), vi pa z alteo pa še xl DO 7....ne razumem =P

Kaj moram fotografirat računalnik? trenutno ima 6.4... pač z polotom vozi bol hitro kot moja žena ;)

Jaz sem imel z preko 200 konjskim bencinskim oplom porabo 5.7l na sto pa ne pišem take bedarije, da ima avto zdaj tako porabo :roll:

ps.: touran 1.2TSI ima 139g/km co2-ja tako, da pod 7l je bedarija govort

ps1.: novi seat leon, ki ima kao deklerirano porabo po mestu 5l na sto, sem jaz imel pri mešani vožnji 6.9 (tovarniški 4.1) pa ima 106g/km co2-ja
Lp

golfko di zlodko
Nov uporabnik

Napisal/-a golfko di zlodko Sr okt 23, 2013 3:30 pm

maserati je napisal/-a:Zdravo.

Zanima me kakšni so 1.2T(105KM) v novih Touranih. So z njimi še vedno kakšne težave?

Hvala za pomoč.

Pozdravljen.

Jaz sem že več kot pol leta lastnik pola TSI, sicer 90KM (66kW), pa vseeno: motor se temu avtu odlično poda. Ni niti najmanj podhranjen in vožnja z njim je res pravi užitek. Lahko ga voziš varčno ali pa tudi dinamično. Poraba tudi ni tako visoka. Je pa res, da bi bil Touran z 1.2 TSI (77kW) bistveno bolj podhranjen in je s te plati morda bolje poseči po močnejši verziji, to je 1.4 TSI, 103kW (140 KM). Menim, da bi bila stvar lahko primerljiva s polom ali celo boljša.
V kolikor pa se nagibaš k dizelski ponudbi, potem pa absolutno prednjači 2.0 TDI (103kW ali 140 KM).
Premisli.

Lp! :]

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr okt 23, 2013 3:51 pm

golfko di zlodko je napisal/-a:
maserati je napisal/-a:Zdravo.

Zanima me kakšni so 1.2T(105KM) v novih Touranih. So z njimi še vedno kakšne težave?

Hvala za pomoč.

Pozdravljen.

Jaz sem že več kot pol leta lastnik pola TSI, sicer 90KM (66kW), pa vseeno: motor se temu avtu odlično poda. Ni niti najmanj podhranjen in vožnja z njim je res pravi užitek. Lahko ga voziš varčno ali pa tudi dinamično. Poraba tudi ni tako visoka. Je pa res, da bi bil Touran z 1.2 TSI (77kW) bistveno bolj podhranjen in je s te plati morda bolje poseči po močnejši verziji, to je 1.4 TSI, 103kW (140 KM). Menim, da bi bila stvar lahko primerljiva s polom ali celo boljša.
V kolikor pa se nagibaš k dizelski ponudbi, potem pa absolutno prednjači 2.0 TDI (103kW ali 140 KM).
Premisli.

Lp! :]

sibkejsi dizel ima 1550kg, 2.0 pa 1600-1620.
res da so bencinarji lazji ampak 105km ni dovolj. no je dovolj če je motor učinkovit. In 1.2TSI ni učinkovit pri priganjanju. sem to tudi sam opazil na polotu, da ob stiskanju poraba naraste v nebo. Potem v touranu lahko pričakuješ porabo v nebo, ker 1/3 težji avto za normalno premikanje potrebuje precej dihanja 1.2 motorja. Da o prodaji ne govorim. že 1.4TSI se težje prodaj, kaj šele 1.2 na pram dizlom

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr okt 23, 2013 4:54 pm

Tle med porabami uporabnikov ima touran 1.2 tsi 105 za 0.8L nižjo porabo kot 1.4 140.

http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Sr okt 23, 2013 5:38 pm

pskoda je napisal/-a:
Doc_ je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

Jaz sem imel z preko 200 konjskim bencinskim oplom porabo 5.7l na sto pa ne pišem take bedarije, da ima avto zdaj tako porabo :roll:

ps.: touran 1.2TSI ima 139g/km co2-ja tako, da pod 7l je bedarija govort

ps1.: novi seat leon, ki ima kao deklerirano porabo po mestu 5l na sto, sem jaz imel pri mešani vožnji 6.9 (tovarniški 4.1) pa ima 106g/km co2-ja

Ja nevem kaj želiš s tem povedati, jaz sem pač navedu kolk ima porabo moja žena... tudi jaz imam z 3.5 motorjem 11 l/100km ma to ne sodi v to temo
Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr okt 23, 2013 9:33 pm

Glede zanesljivosti 1.2 TSI motorja ne vem, sem ga pa enkrat vozil v golfu VI. V enakem avtu sem vozil tudi 1.6 TDI in s stališča poskočnosti, se mi zdi 1.2 TSI veliko boljša izbira, tu zame sploh ni nobene debate.

Zatorej mislim da se bi dalo tudi v Touranu brez težav preživeti z 1.2 TSI, sploh če pomisliš, da je včasih tudi Touran imel kot osnovnega bencinarja atmosferskega 1.6, ki je bil kar pogost (med bencinarji, ki jih je pri Touranu sicer v splošnem zelo malo), sedaj pa je med dizli vstopni motor 1.6 TDI - in kot rečeono, oba motorja sta po mojem mnenju občutno manj dinamična kot 1.2 TSI s 105 KM.

Še to: doma je Touran z 1.4 TSI in je zadeva v bistvu več zadovoljivo močna za take sorte avto (ki se povečini kupuje in uporablja kot 'Pampers Bomber', kot se radi pošalijo Nemci glede družinskih enoprostorcev).
Če sem zelo realen, bi glede tudi jaz in moja žena (zlasti ona) komot bila zadovoljna za 1.2 TSI, no ampak ko se je kupovalo, se še itak ni dalo dobit 1.2 TSI v Touranu, če se prav spomnim, pa evo imamo 1.4 TSI. In kot rečeno, se mi včasih zazdi da je moči oz. navora na voljo več, kot bi ga realno res potreboval. Je pa fino imeti toliko rezerve, hehe.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če okt 24, 2013 6:13 am

sonic je napisal/-a:Zatorej mislim da se bi dalo tudi v Touranu brez težav preživeti z 1.2 TSI, sploh če pomisliš, da je včasih tudi Touran imel kot osnovnega bencinarja atmosferskega 1.6, ki je bil kar pogost (med bencinarji, ki jih je pri Touranu sicer v splošnem zelo malo), sedaj pa je med dizli vstopni motor 1.6 TDI - in kot rečeono, oba motorja sta po mojem mnenju občutno manj dinamična kot 1.2 TSI s 105 KM.

Glede na napisano, sem prepričan, da nisi vozil recimo golfa 5 (pa je lažji kot Touran) 1.6 atmosferca, ker to je pogreb.
1.6 TDI je notri zato, da se avto premika, to je pa tudi vse.

sonic je napisal/-a:pa evo imamo 1.4 TSI. In kot rečeno, se mi včasih zazdi da je moči oz. navora na voljo več, kot bi ga realno res potreboval. Je pa fino imeti toliko rezerve, hehe.

To pa je oxymoron - toliko rezerve na podhranjenem avtu.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Če okt 24, 2013 7:31 am

Edini problem, pri 1.2 TSI touranu vidim pri prehitevanju, pri malo večjih hitrosti. AC (pomoje) ni kritična, lepa vožnja tud ne. Prehitevanje bi se pa res lahko vleeeeklo....

1.2 TSI 105 KM sem vozil v golfu plus, pa je bil kar fajn prožen, edino občutek sem imel, da bi ta motor bil precej bolj poskočen z malenkost krajšim menjalnikom...

Tako da, če imaš dosti mestne vožnje, ali pa se ti nikoli ne mudi :twisted: ... pol je pomoje tud 1.2 TSI lahko čisto OK v touranu.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če okt 24, 2013 8:01 am

Pa saj je napisal da 1.2 TSI vozniku popolnoma ustreza, glede zanesljivosti novih motorjev se pa očitno še ne ve kaj dosti.

Smešno mi je pa, da bi nekateri 1.6 TDI tlačili v ne vem kakšne krave, 1.2 TSI je pa takoj prešibak in primeren samo za Polota. Bedarije na kvadrat, poglejte podatek in se čudite, 1.2 TSI je bolj zmogljiv od 1.6 TDI, če imate nekateri probleme s šaltanjem in poznate tudi za prehitevanje samo 6. prestavo boste pa še z 2.0 TDI (pre)počasni.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če okt 24, 2013 8:45 am

hippo je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:Zatorej mislim da se bi dalo tudi v Touranu brez težav preživeti z 1.2 TSI, sploh če pomisliš, da je včasih tudi Touran imel kot osnovnega bencinarja atmosferskega 1.6, ki je bil kar pogost (med bencinarji, ki jih je pri Touranu sicer v splošnem zelo malo), sedaj pa je med dizli vstopni motor 1.6 TDI - in kot rečeono, oba motorja sta po mojem mnenju občutno manj dinamična kot 1.2 TSI s 105 KM.

Glede na napisano, sem prepričan, da nisi vozil recimo golfa 5 (pa je lažji kot Touran) 1.6 atmosferca, ker to je pogreb.
1.6 TDI je notri zato, da se avto premika, to je pa tudi vse.

Potem pa sem slabo napisal. in nisem omenil, da pravzaprav sem vozil golfa Mk5 z 1.6 atmosfercem - in sicer ko sem se pred leti odločeval o nakupu in vzel na testno vožnjo dve-tri različne motorizacije v golfu 5.
In (morda je 'pogreb' vendarle pretiravanje), ampak dejansko je 1.2 TSI opazno zmogljivejši od starega N/A 1.6.
Ravno to je bila moja poanta - če so nekateri ljudje tudi v Touranih lahko shajali z N/A 1.6 bencinarjem, sedaj pa mnogi vzamejo 1.6 TDI, potem je 1.2 TSI lahko kvečjemu boljši.

sonic je napisal/-a:pa evo imamo 1.4 TSI. In kot rečeno, se mi včasih zazdi da je moči oz. navora na voljo več, kot bi ga realno res potreboval. Je pa fino imeti toliko rezerve, hehe.

To pa je oxymoron - toliko rezerve na podhranjenem avtu.

Podhranjen? Tukaj sem govoril o 1.4, ne 1.2. V Touranu imamo 1.4 TSI s kompresorjem in turbino, 140 KM in 220 Nm navora - pa če so številke samo številke, lahko verjameš meni ki ga pogosto vozim, ta avto s tem motorjem definitivno ni podhranjen.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če okt 24, 2013 12:23 pm

Imam Galaxya, čipanga iz 115 na 145 KM (navor iz 310 na 360Nm), pa lahko rečem, da je sedaj ravno prav za začetek za vozit. Kako je bilo prej na stock ne vem, ker sem že kupil čipanga, ampak verjetno je bila žalost.
Imam tudi A6 1.8T, ki je s standardnimi 150 KM ravno za odpeljat se in preživet, čipan na 200KM je pa ravno prav.
Tako da je to zelo relativna zadeva. Enemu je 100KM dovolj, drugemu je 200 KM premalo.
Moja poanta je ta, da ne moreš posploševat in pisat, da je pa za Golfa 105KM čisto dovolj, ker če mene vprašaš je to ena velika žalost. 8)

Uporabniški avatar
maserati
Nov uporabnik

Napisal/-a maserati Če okt 24, 2013 12:41 pm

Fantje ne se kregat :D

Kupcu bo motor čisto dovolj zmogljiv, tudi prodajna cena ga ne zanima, saj bo avto imel v lasti min. 10 let.

Zanima ga samo kako bulletproof je ta motor, je mogoče na dolgi rok boljša izbira Fordov 1.0 ecoboost?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če okt 24, 2013 1:41 pm

z 1.2TSIjem ali 1.0ecoboost zelo dvomim, da bosta zdržala 10let brez da bi bila mašina odprta
Lp

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če okt 24, 2013 2:39 pm

1.4 tsi v touranu ni podhranjen, edino vec proznosti bi si zelel v 6. Prestavi na AC

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Če okt 24, 2013 2:46 pm

nimaš kaj pričakovati od takšnega mlinčka s turbino v velikosti jabolka...
žal...sploh pa ne v 6. prestavi...

reciva, če se želiš hitro/z veliko prehitevanja peljati po AC, sploh ne daš v 6. ampak pustiš v 5.
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Če okt 24, 2013 2:49 pm

pskoda je napisal/-a:z 1.2TSIjem ali 1.0ecoboost zelo dvomim, da bosta zdržala 10let brez da bi bila mašina odprta

No še ena "pamentna" :mrgreen: 10 let oz koliko km po tvoje bodo zdržali? :mrgreen:
Kolk so zdržali pa stari 1.6 benz motorji?

no da se vrnem k temi... mene osebno bol privlačijo 4je cilindri, kot pa 3je od forda. Bi ga pa rad probal ;) lp
Slika

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če okt 24, 2013 6:18 pm

.com je napisal/-a:nimaš kaj pričakovati od takšnega mlinčka s turbino v velikosti jabolka...
žal...sploh pa ne v 6. prestavi...

reciva, če se želiš hitro/z veliko prehitevanja peljati po AC, sploh ne daš v 6. ampak pustiš v 5.

zahitro in urno voznjo sesta polna kapa ni potreba po peti. Ampak recimo da ti kdo vzame prednost na ac in zavres na 100 in potem hoces urno v sesti pospesit je mal len. Drugace pa top motor

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če okt 24, 2013 6:56 pm

hippo je napisal/-a:Imam Galaxya, čipanga iz 115 na 145 KM (navor iz 310 na 360Nm), pa lahko rečem, da je sedaj ravno prav za začetek za vozit. Kako je bilo prej na stock ne vem, ker sem že kupil čipanga, ampak verjetno je bila žalost.
Imam tudi A6 1.8T, ki je s standardnimi 150 KM ravno za odpeljat se in preživet, čipan na 200KM je pa ravno prav.
Tako da je to zelo relativna zadeva. Enemu je 100KM dovolj, drugemu je 200 KM premalo.
Moja poanta je ta, da ne moreš posploševat in pisat, da je pa za Golfa 105KM čisto dovolj, ker če mene vprašaš je to ena velika žalost. 8)

ka se midva "zopet" strinjava..... :mrgreen: =P

čisti podpis pod to :!:

MBtouran je napisal/-a:

zahitro in urno voznjo sesta polna kapa ni potreba po peti. Ampak recimo da ti kdo vzame prednost na ac in zavres na 100 in potem hoces urno v sesti pospesit je mal len. Drugace pa top motor

no vidiš_to je to o čem sem govori(tudi "hippo") :arrow: pa imaš kompresor + turbino, pa praviš, da je "len" - sedaj si pa zamisli 1.2.....pogreb

pskoda je napisal/-a:z 1.2TSIjem ali 1.0ecoboost zelo dvomim, da bosta zdržala 10let brez da bi bila mašina odprta

tud s tabo se strinjam....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov