xxl je napisal/-a:Za ta denar bi jaz raje (kot sem tudi naredil) kupil nov avto,ne pa rabljenog s 150 000km ,pa še,kot je v večini primerov,na leasing,in prosil boga,da me niso nategnili.Raje nekaj novega za razred nižjega,kot da bom po dveh,treh letih razmišljal o menjavi,ker bo avto imel že krepko čez 200 000km.Pa ne mi o kvaliteti,ker je kolega kupil A4 2,0 TDI 143KM,2 leti star,pa že pri 80 000km menjal vstrajnik,kar ni nič novega.Ne gre za audija,to je samo primer zakaj jaz ne bi kupoval rabljenog,še posebaj ne za takšen denar.Za par tisoč že,če imam vsaj kakšnih 8000,grem po novega,vzameš malo krede in to je to.Sicer pa,nardite kakor vam paše.
PS-upam,da bo brat srečno izbral
hippo je napisal/-a:Še malo off:
eni pravijo naj raje kupim novega cliota kot rabljenega A4/A6 za isti denar (pustimo zdaj to, da sta A4 in A6 čisto drugi razred in da v bistvu nista primeljiva, pa tudi clio je čisto spodnji razred, vzel sem jih za primerjavo). Jaz pa vprašam dotičnega, če se je kdaj peljal v cliotu in v A4/A6. Mene v cliotu boli hrbet, sedeži so taki da jih raje ne komentiram, da ne govorim o legi in ostalih zadevah.
Kako lahko primerjaš Kio Ceed in Audija A4 ali pa BMW serijo3? Ja, avto je rabljen, ja, se kvari in nimaš garancije. Ampak kaj mi pomaga garancija, če za vsako stvar komplicirajo, vejo kje so tovarniške napake pa te jagajo do konca, da ne naštevam dalje. Rezervni deli za A4/A6 sarejše od letnika 2005 so v bistvu precej poceni, tako da ni sile.
Je pa res, da veliko ljudi ne razmišlja z glavo ko kupuje avto, ali pa grejo preko svojih zmožnosti, potem pa je
mirkos je napisal/-a:
So mu pa vsi omenjali, da so npr. avti za nem. trg vseeno drugačni od teh za balkan, italijo ipd. in tudi ravnajo z avti ponavadi drugače v posameznik deželah (da se o opremljenosti niti ne pogovarjamo), baje da je tudi končna izdelava in kvaliteta pri Nemškem avtu na malenkosti višjem nivoji....do sedaj sem mislim da so to le pravljice za lahko noč, a če ti to nekdo to reče, ki bi se recimo na to mogel spoznal, pa je res morda kaj resnice v tem...
mirkos je napisal/-a:Kolikor sem se jaz uspel peljati z Audi A4 (143KM) se avto vozi res vrhunsko (lega na cesti, handling). Ta 143KM motor je kr dobra izbira ker je hkrati dovolj močan a hkrati dokaj varčen (dober kompromis). Ta avto je ustvarjen za požiranje avtocestnih kilometrov in po mojem če se je dokaj normalno z njim delalo in skrbelo zanj ima da avto gre 500.000km brez nekih večjih težav
Blasphemer je napisal/-a:Mislim, da o nekih sanjah pri novih Audi-ih o magičnih 500.000 km lahko kr pozabite. To je mogoče šlo včasih 15 let nazaj, ko so še delali kvalitetne avtomobile tipa Audi 80/100, ta prve A4ke.
To kar zdej delajo, ne bo nardilo 500.000 km, brez izrednih stroškov, ki bodo presegli vrednost vozila v roku par let, ko padejo cene. Poznam nekaj primerov A4, A6, ki so nardili cca. 300.000 in so bli stroški astronomski. Od visokotlačnih, šob, par kompletov vstrajnikov, dročniki, turbina 2x menjana, nešteto kosov luftmeserjev, regulatorjev turbine itd.
In ja, mogoče sm čudn, ampak se strinjam z nekaterimi. rajši uzamem nov avto ranga Megana, Golfa, Astre, ki ima cca 3, 4, 5 let garancije, kot Audija, ki bo čez 100k km praktično star in precej rabljen avto.
Blasphemer je napisal/-a:Mislim, da o nekih sanjah pri novih Audi-ih o magičnih 500.000 km lahko kr pozabite. To je mogoče šlo včasih 15 let nazaj, ko so še delali kvalitetne avtomobile tipa Audi 80/100, ta prve A4ke.
To kar zdej delajo, ne bo nardilo 500.000 km, brez izrednih stroškov, ki bodo presegli vrednost vozila v roku par let, ko padejo cene. Poznam nekaj primerov A4, A6, ki so nardili cca. 300.000 in so bli stroški astronomski. Od visokotlačnih, šob, par kompletov vstrajnikov, dročniki, turbina 2x menjana, nešteto kosov luftmeserjev, regulatorjev turbine itd.
In ja, mogoče sm čudn, ampak se strinjam z nekaterimi. rajši uzamem nov avto ranga Megana, Golfa, Astre, ki ima cca 3, 4, 5 let garancije, kot Audija, ki bo čez 100k km praktično star in precej rabljen avto.
mirkos je napisal/-a:Saj noben ne bo šel realno delat 500.000, ponavadi, če je le možno se je ljudje okoli 200.000km že ozirajo po drugem avtu... saj tudi tehnika (kot npr telefoni so bli na začetku delani da bodo delovali za lep počasi, pa si zdaj poglejmo pametne telefone...2-3 leta pa so že "zastareli", pojavljajo se napake, motnje, ipd.). Ničesar več ne izdelujejo za večno... če bi, ne bi imeli od česa služit
hippo je napisal/-a:Še malo off:
eni pravijo naj raje kupim novega cliota kot rabljenega A4/A6 za isti denar (pustimo zdaj to, da sta A4 in A6 čisto drugi razred in da v bistvu nista primeljiva, pa tudi clio je čisto spodnji razred, vzel sem jih za primerjavo). Jaz pa vprašam dotičnega, če se je kdaj peljal v cliotu in v A4/A6. Mene v cliotu boli hrbet, sedeži so taki da jih raje ne komentiram, da ne govorim o legi in ostalih zadevah.
Kako lahko primerjaš Kio Ceed in Audija A4 ali pa BMW serijo3? Ja, avto je rabljen, ja, se kvari in nimaš garancije. Ampak kaj mi pomaga garancija, če za vsako stvar komplicirajo, vejo kje so tovarniške napake pa te jagajo do konca, da ne naštevam dalje. Rezervni deli za A4/A6 sarejše od letnika 2005 so v bistvu precej poceni, tako da ni sile.
Je pa res, da veliko ljudi ne razmišlja z glavo ko kupuje avto, ali pa grejo preko svojih zmožnosti, potem pa je
mirkos je napisal/-a:Saj noben ne bo šel realno delat 500.000, ponavadi, če je le možno se je ljudje okoli 200.000km že ozirajo po drugem avtu... saj tudi tehnika (kot npr telefoni so bli na začetku delani da bodo delovali za lep počasi, pa si zdaj poglejmo pametne telefone...2-3 leta pa so že "zastareli", pojavljajo se napake, motnje, ipd.). Ničesar več ne izdelujejo za večno... če bi, ne bi imeli od česa služit
xxl je napisal/-a:mirkos je napisal/-a:Saj noben ne bo šel realno delat 500.000, ponavadi, če je le možno se je ljudje okoli 200.000km že ozirajo po drugem avtu... saj tudi tehnika (kot npr telefoni so bli na začetku delani da bodo delovali za lep počasi, pa si zdaj poglejmo pametne telefone...2-3 leta pa so že "zastareli", pojavljajo se napake, motnje, ipd.). Ničesar več ne izdelujejo za večno... če bi, ne bi imeli od česa služit
Pa to poskušamo cel cajt eni povedat.17000 eura za 150 000km+stroški+verjetno kakšen leasing,po dveh letih imaš 200k km in že začneš razmišljat o menjavi (primer,ni nujno tako),NO GO,imaš novega golfa,octavio,focusa,celo mondea,megana,ceeda in še in še+večletna garancija.Če že,jaz bi potem raje 3.4 leta starega s največ 60-70000km za pol cene novega,to je zame,poleg novega,bolj racionalno.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov