Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hippo
Poznavalec foruma

Re: NAKUP AUDI A4 ali VW PASSAT

Napisal/-a hippo Po nov 11, 2013 6:13 pm

No, da gremo nazaj na topic: jaz bi vsekakor raje vzel A4 napram Passata.

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Po nov 11, 2013 6:25 pm

Evo update:

Brat prišel iz "pregleda" oz testiranja A4-ke. Ugotovitve:

1. Prodajalec nadvse kooperativen in odprt glede vsakega vprašanja in zahtev (tudi kakšnega kritičnega oz zanj neprijetnega)
2. Avto s strani pooblaščenega Audi/VW servisa označen kot izredno ohranjen, redno vzdrževan, z znano in dokumentirano zgodovino, nekaramboliran in nebarvan (nemški avto, last podjetja, po vsej verjetnosti službeni avto vožen večinoma po avtocesti - podatki iz Audijeve baze oz baze lastnikov)
3. Brez vidnih napak pri vseh testih in ogledih (na računalniku, na dvigalu, merilec laka ipd.)
4. Označen kot potencialno zelo dober nakup s strani serviserjev oz. mehanikov
5. Avto se zelo lepo in mirno pelje

Brat se je na podlagi vsega odločil da bo avto verjetno kupil (morda bo še dobil s strani Audija 1 leto garancije, če ne pa bo vzel 1 letno prodajalčevo garancijo. Zdaj pa mislim da ne prestane druga kot da držimo pesti, da je res vse OK, da ne bo kakšnih neprijetnih presenečenj :)
Ali bi še sploh človek lahko kaj več naredil kot to ko kopuješ rabljen avto?

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po nov 11, 2013 6:50 pm

Za ta denar bi jaz raje (kot sem tudi naredil) kupil nov avto,ne pa rabljenog s 150 000km ,pa še,kot je v večini primerov,na leasing,in prosil boga,da me niso nategnili.Raje nekaj novega za razred nižjega,kot da bom po dveh,treh letih razmišljal o menjavi,ker bo avto imel že krepko čez 200 000km.Pa ne mi o kvaliteti,ker je kolega kupil A4 2,0 TDI 143KM,2 leti star,pa že pri 80 000km menjal vstrajnik,kar ni nič novega.Ne gre za audija,to je samo primer zakaj jaz ne bi kupoval rabljenog,še posebaj ne za takšen denar.Za par tisoč že,če imam vsaj kakšnih 8000,grem po novega,vzameš malo krede in to je to.Sicer pa,nardite kakor vam paše.

PS-upam,da bo brat srečno izbral ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Po nov 11, 2013 6:55 pm

xxl je napisal/-a:Za ta denar bi jaz raje (kot sem tudi naredil) kupil nov avto,ne pa rabljenog s 150 000km ,pa še,kot je v večini primerov,na leasing,in prosil boga,da me niso nategnili.Raje nekaj novega za razred nižjega,kot da bom po dveh,treh letih razmišljal o menjavi,ker bo avto imel že krepko čez 200 000km.Pa ne mi o kvaliteti,ker je kolega kupil A4 2,0 TDI 143KM,2 leti star,pa že pri 80 000km menjal vstrajnik,kar ni nič novega.Ne gre za audija,to je samo primer zakaj jaz ne bi kupoval rabljenog,še posebaj ne za takšen denar.Za par tisoč že,če imam vsaj kakšnih 8000,grem po novega,vzameš malo krede in to je to.Sicer pa,nardite kakor vam paše.

PS-upam,da bo brat srečno izbral ;)

Saj jaz več ali manj enako razmišljam (zato sem tudi pred leti raje kot rabljenega premium, kupil novo in polno opremljeno Kia Ceed, ki me do sedaj še ni pustila na cedilu (62000km v 6 letih, pa mam 1.6 Crdi 115KM, redno servisiran na uradnem servisu). On je pač bolj "značkar" :) Je pa res da bo verjetno čez leto ali 2 dobil služben avto (do 35k) in do takrat bo mu menda ta že služil :) Se pa tudi npr. Audiji zgleda dosti bolj prodajajo in so bolj popularni kot nekateri drugi avti kolko vidim. Npr. brat zdaj prodaja res vrhunsko opremljenega, vzdrževanega in ohranjenega S-maxa na avtonetu, pa ni nekega navala npr. :(

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po nov 11, 2013 7:17 pm

Še malo off:
eni pravijo naj raje kupim novega cliota kot rabljenega A4/A6 za isti denar (pustimo zdaj to, da sta A4 in A6 čisto drugi razred in da v bistvu nista primeljiva, pa tudi clio je čisto spodnji razred, vzel sem jih za primerjavo). Jaz pa vprašam dotičnega, če se je kdaj peljal v cliotu in v A4/A6. Mene v cliotu boli hrbet, sedeži so taki da jih raje ne komentiram, da ne govorim o legi in ostalih zadevah.
Kako lahko primerjaš Kio Ceed in Audija A4 ali pa BMW serijo3? Ja, avto je rabljen, ja, se kvari in nimaš garancije. Ampak kaj mi pomaga garancija, če za vsako stvar komplicirajo, vejo kje so tovarniške napake pa te jagajo do konca, da ne naštevam dalje. Rezervni deli za A4/A6 sarejše od letnika 2005 so v bistvu precej poceni, tako da ni sile.
Je pa res, da veliko ljudi ne razmišlja z glavo ko kupuje avto, ali pa grejo preko svojih zmožnosti, potem pa je :jao:

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Po nov 11, 2013 7:24 pm

hippo je napisal/-a:Še malo off:
eni pravijo naj raje kupim novega cliota kot rabljenega A4/A6 za isti denar (pustimo zdaj to, da sta A4 in A6 čisto drugi razred in da v bistvu nista primeljiva, pa tudi clio je čisto spodnji razred, vzel sem jih za primerjavo). Jaz pa vprašam dotičnega, če se je kdaj peljal v cliotu in v A4/A6. Mene v cliotu boli hrbet, sedeži so taki da jih raje ne komentiram, da ne govorim o legi in ostalih zadevah.
Kako lahko primerjaš Kio Ceed in Audija A4 ali pa BMW serijo3? Ja, avto je rabljen, ja, se kvari in nimaš garancije. Ampak kaj mi pomaga garancija, če za vsako stvar komplicirajo, vejo kje so tovarniške napake pa te jagajo do konca, da ne naštevam dalje. Rezervni deli za A4/A6 sarejše od letnika 2005 so v bistvu precej poceni, tako da ni sile.
Je pa res, da veliko ljudi ne razmišlja z glavo ko kupuje avto, ali pa grejo preko svojih zmožnosti, potem pa je :jao:

Kolikor sem se jaz uspel peljati z Audi A4 (143KM) se avto vozi res vrhunsko (lega na cesti, handling). Ta 143KM motor je kr dobra izbira ker je hkrati dovolj močan a hkrati dokaj varčen (dober kompromis). Ta avto je ustvarjen za požiranje avtocestnih kilometrov in po mojem če se je dokaj normalno z njim delalo in skrbelo zanj ima da avto gre 500.000km brez nekih večjih težav (če seveda ne naletiš na neki "ponedeljkov model") :) Drugače pa pravim...vsakomur svoje...razumem eno in drugo stališče...edino kar jaz ljudem polagam k srcu je, da naj se ne "zapufavajo" do onemoglosti za avto da potem nimajo za življenje, ampak svojim zmogljivostim primerno. Bratu je pač A4 najbolj všeč in si ga za to ceno tudi lahko privošči, ker ga bo npr. čez 2-3 leta če bo vse OK še vedno lahko za dobro ceno prodal ko ga več ne bo rabil...al pa ga meni dal ;) hehe

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo Po nov 11, 2013 7:30 pm

Pri takih podatkih 8) ,sam je to veliko denarja za avto ki ma kr neki kilometrov.Do sedaj sem imel audija a 6 ,vožnja ,udobje ni boljšega,motor no ja ,servis pa ...... :twisted: Od spomladi sem kupoval drug avto ,kolega ki se s tem ukvarja je imel passata cc 2,0 (vsa oprema) 2010 let. avto slo. porekla. 60 000 km.cena 20 000 eur.Avto ni da ni,samo pol sem se odločil za novega. Se vete kako je vsak ki ma 5 minut cajta te n......za ta denar se pa ne grem igrati.Naredi pa vsak po svoji vesti. ;)
Ni važno, samo da gre po vseh štirih .

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Po nov 11, 2013 7:54 pm

Zanimiva situacija. So brat in mehanik ter en prodajalec pri Porsche MB čakali prodajalca iz CE da prispe, pa mu je prodajalec Porscheja začel ponujati to: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7649995&show=1
avto da je super in oh in ah in slovenski in malo kilometrov itd. Po ogledu in temeljitem pregledu nemškega Audija sta oba prišla k njemu in mu rekla, da če bi onadva izbirala bi dejansko raje tistega nemškega vzela, sploh za le malenkosti višjo ceno :) hahaha
Kaki zabavljači :) So mu pa vsi omenjali, da so npr. avti za nem. trg vseeno drugačni od teh za balkan, italijo ipd. in tudi ravnajo z avti ponavadi drugače v posameznik deželah (da se o opremljenosti niti ne pogovarjamo), baje da je tudi končna izdelava in kvaliteta pri Nemškem avtu na malenkosti višjem nivoji....do sedaj sem mislim da so to le pravljice za lahko noč, a če ti to nekdo to reče, ki bi se recimo na to mogel spoznal, pa je res morda kaj resnice v tem... :mrgreen:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po nov 11, 2013 8:34 pm

mirkos je napisal/-a:
So mu pa vsi omenjali, da so npr. avti za nem. trg vseeno drugačni od teh za balkan, italijo ipd. in tudi ravnajo z avti ponavadi drugače v posameznik deželah (da se o opremljenosti niti ne pogovarjamo), baje da je tudi končna izdelava in kvaliteta pri Nemškem avtu na malenkosti višjem nivoji....do sedaj sem mislim da so to le pravljice za lahko noč, a če ti to nekdo to reče, ki bi se recimo na to mogel spoznal, pa je res morda kaj resnice v tem... :mrgreen:

To sem tudi sam trdil in celo bil prepričan, da je tako, čeprav vozim nove audije že lep čas, dokler me niso določene osebe prepričele z argumenti, vsaj, kar se tiče individualnega naročila po konfiguratorju za določeno osebo kajti delavci na traku nikakor ne vedo za koga oz v katero državo sestavljajo avto, dobijo samo kode opreme in to je to........
za naročila "na lager" rec. 50 100 enaki vozil, za rec balkan ali vzhodnjaške trge, še vedno trdim, da "mutijo" na način, da recimo dajo npr. kolesne ležaje od firme, ki so kak cent cenejši, kot je pa to npr. v avtih ki se delajo po individualnem naročilu.....

Pa ne mislit, da je pri drugih znamkah kaj drugače.....

mirkos je napisal/-a:Kolikor sem se jaz uspel peljati z Audi A4 (143KM) se avto vozi res vrhunsko (lega na cesti, handling). Ta 143KM motor je kr dobra izbira ker je hkrati dovolj močan a hkrati dokaj varčen (dober kompromis). Ta avto je ustvarjen za požiranje avtocestnih kilometrov in po mojem če se je dokaj normalno z njim delalo in skrbelo zanj ima da avto gre 500.000km brez nekih večjih težav

to si lepo napisal, pa še prav imaš... =P me ker mika, da bi res probal mojega do teh kilometrov zvozit :mrgreen:

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo Po nov 11, 2013 8:48 pm

So mu pa vsi omenjali, da so npr. avti za nem. trg vseeno drugačni od teh za balkan, italijo ipd. in tudi ravnajo z avti ponavadi drugače v posameznik deželah (da se o opremljenosti niti ne pogovarjamo), baje da je tudi končna izdelava in kvaliteta pri Nemškem avtu na malenkosti višjem nivoji....do sedaj sem mislim da so to le pravljice za lahko noč, a če ti to nekdo to reče, ki bi se recimo na to mogel spoznal, pa je res morda kaj resnice v tem... :mrgreen:[/quote]

To je pa na žalost resnica ,v firmi (s katero poslujemo) kopujejo delovne stroje iz avstrije (nemške).stroji zdržijo brez problemov 10 000ur , pri naših prodajalcih strojih niti pol toliko ne zdržijo,pa še so napake.Mi smo pač za nemce tretjo razredna država
l.p.
Ni važno, samo da gre po vseh štirih .

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer Po nov 11, 2013 9:08 pm

Mislim, da o nekih sanjah pri novih Audi-ih o magičnih 500.000 km lahko kr pozabite. To je mogoče šlo včasih 15 let nazaj, ko so še delali kvalitetne avtomobile tipa Audi 80/100, ta prve A4ke.

To kar zdej delajo, ne bo nardilo 500.000 km brez izrednih stroškov, ki bodo presegli vrednost vozila v roku par let, ko padejo cene. Poznam nekaj primerov A4, A6, ki so nardili cca. 300.000+ in so bli stroški astronomski. Od visokotlačnih, šob, par kompletov vstrajnikov, dročniki, turbina 2x menjana, nešteto kosov luftmeserjev, regulatorjev turbine itd.

In ja, mogoče sm čudn, ampak se strinjam z nekaterimi. rajši uzamem nov avto ranga Megana, Golfa, Astre, ki ima cca 3, 4, 5 let garancije, kot Audija, ki bo čez 100k km praktično star in precej rabljen avto.
Zadnjič spremenil Blasphemer, dne Po nov 11, 2013 10:48 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po nov 11, 2013 10:40 pm

Blasphemer je napisal/-a:Mislim, da o nekih sanjah pri novih Audi-ih o magičnih 500.000 km lahko kr pozabite. To je mogoče šlo včasih 15 let nazaj, ko so še delali kvalitetne avtomobile tipa Audi 80/100, ta prve A4ke.

To kar zdej delajo, ne bo nardilo 500.000 km, brez izrednih stroškov, ki bodo presegli vrednost vozila v roku par let, ko padejo cene. Poznam nekaj primerov A4, A6, ki so nardili cca. 300.000 in so bli stroški astronomski. Od visokotlačnih, šob, par kompletov vstrajnikov, dročniki, turbina 2x menjana, nešteto kosov luftmeserjev, regulatorjev turbine itd.

In ja, mogoče sm čudn, ampak se strinjam z nekaterimi. rajši uzamem nov avto ranga Megana, Golfa, Astre, ki ima cca 3, 4, 5 let garancije, kot Audija, ki bo čez 100k km praktično star in precej rabljen avto.

Saj lahko narediš 500 000,ampak,kot si rekel,za kakšno ceno?Mi smo s službenimi TDI delali po 300 000km,vse naštete okvare so se dogajale,enostavno ni več smisleno in varno nadaljevati,še posebaj,ker smo delali po 100k km na leto,pa naj bo to VAG ali kateri koli drug proizvajalec.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po nov 11, 2013 10:46 pm

Blasphemer je napisal/-a:Mislim, da o nekih sanjah pri novih Audi-ih o magičnih 500.000 km lahko kr pozabite. To je mogoče šlo včasih 15 let nazaj, ko so še delali kvalitetne avtomobile tipa Audi 80/100, ta prve A4ke.

To kar zdej delajo, ne bo nardilo 500.000 km, brez izrednih stroškov, ki bodo presegli vrednost vozila v roku par let, ko padejo cene. Poznam nekaj primerov A4, A6, ki so nardili cca. 300.000 in so bli stroški astronomski. Od visokotlačnih, šob, par kompletov vstrajnikov, dročniki, turbina 2x menjana, nešteto kosov luftmeserjev, regulatorjev turbine itd.

Podpis. Dati 15k evrov za zraubanga audija je bedarija.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Po nov 11, 2013 10:48 pm

Saj noben ne bo šel realno delat 500.000, ponavadi, če je le možno se je ljudje okoli 200.000km že ozirajo po drugem avtu... saj tudi tehnika (kot npr telefoni so bli na začetku delani da bodo delovali za lep počasi, pa si zdaj poglejmo pametne telefone...2-3 leta pa so že "zastareli", pojavljajo se napake, motnje, ipd.). Ničesar več ne izdelujejo za večno... če bi, ne bi imeli od česa služit :)

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer Po nov 11, 2013 10:53 pm

mirkos je napisal/-a:Saj noben ne bo šel realno delat 500.000, ponavadi, če je le možno se je ljudje okoli 200.000km že ozirajo po drugem avtu... saj tudi tehnika (kot npr telefoni so bli na začetku delani da bodo delovali za lep počasi, pa si zdaj poglejmo pametne telefone...2-3 leta pa so že "zastareli", pojavljajo se napake, motnje, ipd.). Ničesar več ne izdelujejo za večno... če bi, ne bi imeli od česa služit :)

Se strinjam. Glih zato ne razumem, zakaj nekateri mislijo da so določene Nemške znamke imune na sodobne pojave, kot so potrošništvo :D

Dejstvo je, da je Audi vrhunsko vozilo, ampak me noben ne bo prepričau da je Audi s 150.00km praktično nov avto in da na dolgi rok ni bolše imeti čist novi avto.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po nov 11, 2013 11:08 pm

hippo je napisal/-a:Še malo off:

Govorimo o letniku 2010/11,to je velika cenovna razlika proti 2005.Seveda je razlika med cliotom in A4/6,ali ceed in bmw 3,ampak,odvisno zakaj potrebuješ premium avto od 150 000km navzgor (05 letnik,verjetno 250k navzgor),verjetno ne za dolge ture,bolj za dvigovanje ega!?Potem za vsakdanjo uporabo je clio ali ceed,čisto dovolj.Tako hudo te ne bo hrbet bolel,tako velika razlika že ni.Službeno sem vozil različne razrede avtomobilov;toledo I,octavia I,superb,passat,touran,mondeo,mazda 6,multivan,to so tisti,s katerimi sem naredil veliko km,in še mnogi drugi katere sem peljal krajši čas (nekaj tisoč km) in ko na koncu dneva končaš šiht,sem utrujen od vsake kištre in jo imam poln kufer,udobje gor al dol.

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Po nov 11, 2013 11:40 pm

Malo sem pogledal kaj se dobi novega za 16-17.000. Ni zdaj neka ne vem kaka izbira ampak se zagotovo dobi dost dober avto :) Pa še kakšni primerni bi se zraven našli zagotovo...pač veste kako je 100 ljudi 100 čudi...eni raje rabljen premium, drugi nov srednji razred (cenovno). Skratka še dobro da smo si različni, če ne bi bilo preveč enolično :)
Razumem pa podpiram pa ene in drugi....jaz pa se smatran nevralen kot švica :) hehe

http://www.avto.net/_AVTO/results.asp?z ... ASC&stran=

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po nov 11, 2013 11:46 pm

mirkos je napisal/-a:Saj noben ne bo šel realno delat 500.000, ponavadi, če je le možno se je ljudje okoli 200.000km že ozirajo po drugem avtu... saj tudi tehnika (kot npr telefoni so bli na začetku delani da bodo delovali za lep počasi, pa si zdaj poglejmo pametne telefone...2-3 leta pa so že "zastareli", pojavljajo se napake, motnje, ipd.). Ničesar več ne izdelujejo za večno... če bi, ne bi imeli od česa služit :)

Pa to poskušamo cel cajt eni povedat.17000 eura za 150 000km+stroški+verjetno kakšen leasing,po dveh letih imaš 200k km in že začneš razmišljat o menjavi (primer,ni nujno tako),NO GO,imaš novega golfa,octavio,focusa,celo mondea,megana,ceeda in še in še+večletna garancija.Če že,jaz bi potem raje 3.4 leta starega s največ 60-70000km za pol cene novega,to je zame,poleg novega,bolj racionalno.

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos To nov 12, 2013 12:04 am

xxl je napisal/-a:

Pa to poskušamo cel cajt eni povedat.17000 eura za 150 000km+stroški+verjetno kakšen leasing,po dveh letih imaš 200k km in že začneš razmišljat o menjavi (primer,ni nujno tako),NO GO,imaš novega golfa,octavio,focusa,celo mondea,megana,ceeda in še in še+večletna garancija.Če že,jaz bi potem raje 3.4 leta starega s največ 60-70000km za pol cene novega,to je zame,poleg novega,bolj racionalno.

Se povsem strinjam...ampak kot rečeno...on bo čez 2 leti max 3 tako ali tako dobil služben avto v rangu cene novega A4 in do takrat naredil npr 40-60.000KM. Se pravi bi avto imel takrat dobrih 200.000 in vrjamem da se bodo še vedno našli ljudje ki ga bojo takrat z veseljem kupili (ker pa brat res izjemno pazi na avto). Jaz sem kupil novega Ceed-a takrat ker sem vedel da vsaj 5-6 let ne bo menjave in takrat res ni smotrno kupovat tak avto.
Res pa je da je kvalitetne rabljene avtomobile iz nemškega trga precej težko najti z malo kilometri (bi v bistvu bilo preveč sumljivo če bi jih imeli), slovenski avtomobili pa so npr. za nekoga ki si želi malo več dodatne opreme preveč oskubljeni in ljudje jih prodajajo po zelo visokih cenah (ker je pač iz SLO in ima ponavadi manj kilometrov)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To nov 12, 2013 4:27 am

spet pišete o teh magičnih kilometrih.. sam sem s passatom 2002 obrnil 300kkm. in težav dolgo ni blo ko sem se vozil na relaciji kp-split. avto čipiran, po AC sem vozil po suhi cesti zelo hitro. včasih ko sem bil tudi po celo uro sam na AC rajše ne povem koliko. delalo vse perfektno. pri 250kkm sem začel živeti v splitu eno zimo in se vozil po 3x na dan po 2km. po tisti zimi sem videl da sem zaje*al totalno. ceneje bi bilo če bi se vozil s taxijem, ker sem imel toliko stroškov.
kaj hočem povedati je, da avto pri 150kkm sploh ni za na odpad.. rajše imam 2 leti star avto s 150kkm kot 4 leta star z garancijo do sedmih let in 60kkm! veste zakaj? tisti ki je v dveh letih naredil 150kkm je prestavil 97% kilometrov v 6. in se vozil. hladnih vžigov je imel 100x manj kot ta drugi s 60kkm v 4ih letih. poleg rednega servisa so tej hladni vžigi najboljši pokazatelj. da ne govorim, koliko se zmaha podvozje po slovenski navadnih državnih cestah, pardon kolovozih na pram AC recimo v nemčiji. pa ja verjetno ni asfalt na odsekih, kjer ni omejitev luknjast? še valovčkov ni, ker je speglano kot na letališču

meni se zdi A4 čisto smotern nakup. res pa bi bila lahko cena malo bolj človeška. upam da je vsaj za 3 vijolične spustil ceno
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov