sonic je napisal/-a:Ne vem če je tako samoumevno da je Laguna bolj udobna/primerna za avtocesto.
Glede na to, da je Laguna ravno letnik 2007, bi bilo najprej treba vedeti, ali gre za generacijo II (2000-2007) ali generacijo III (2007-). S slednjo novejšo nimam izkušenj, sem pa pred meseci imel priložnost voziti Laguno II. generacije in lahko rečem, da je za vožnjo, sploh avtocestno, grozna v primerjavi z Golfom V. Slednji je, vsaj zame osebno, nekaj razredov boljši pri tem, kako se lahko udobno namestim za volanom - sedeti v Laguni pa je mučno, se nikakor nisem mogel dobro namestiti v sedežu in za volanom, ni nobenega naslona za roko, skratka polom totalni. Peljati 20-25 km po AC je bila prava muka, vesel sem bil ko je bilo konec.
thunderbolt je napisal/-a:sonic je napisal/-a:Ne vem če je tako samoumevno da je Laguna bolj udobna/primerna za avtocesto.
Glede na to, da je Laguna ravno letnik 2007, bi bilo najprej treba vedeti, ali gre za generacijo II (2000-2007) ali generacijo III (2007-). S slednjo novejšo nimam izkušenj, sem pa pred meseci imel priložnost voziti Laguno II. generacije in lahko rečem, da je za vožnjo, sploh avtocestno, grozna v primerjavi z Golfom V. Slednji je, vsaj zame osebno, nekaj razredov boljši pri tem, kako se lahko udobno namestim za volanom - sedeti v Laguni pa je mučno, se nikakor nisem mogel dobro namestiti v sedežu in za volanom, ni nobenega naslona za roko, skratka polom totalni. Peljati 20-25 km po AC je bila prava muka, vesel sem bil ko je bilo konec.
Tole mi je bilo pa kar zabavno bratiVozim francoza, pa sem vceraj po dolgem casu vozil spet golfa V. V primerjavi z meganom 1 je golf udobnejsi samo cez lezece policaje, ki jih glede na cvrstost presenetljivo lepo pobere (tiste asfaltne). Cez luknje na cesti pa obcutno bolj strese. Je pa zato svetlobno leto naprej, kar se tice sportnejse voznje-udobne pa nikakor. Hmm, da francoz ne bi bil udoben, sploh tisti izpred parih let, je pa res cisto nekaj novega.
MORDOR je napisal/-a:Kar vzemi Laguno,boš zelo zadovoljen,golf sicer ni slab a francoz je bolj udoben ter zanesljiv in uglajen.
sonic je napisal/-a:Odvisno, kaj misliš pod 'udobje'. Eno je trdota podvozja čez neravnine itd na cesti, tu pri Golfu V res ni neke mehkobe, vzmetenje je dokaj trdo. Drugo je pa položaj za volanom, ki je, vsaj zame osebno, pri Golfu V svetlobna leta pred Laguno II. Če iščeš nekaj za po avtocesti, kjer je večinoma asfalt dober, udobje podvozja ne igra tako velike vloge, položaj za volanom pa precej. In tu bi jaz brez pomislekov raje vzel Golfa V kot Laguno II. Mora pa vsak preizkusiti zase...
misticni_piskot je napisal/-a:Hvala za mnenja. Gre se za Laguno II, in ne za III, ce bi dobil za to ceno slednjega sploh ne bi bilo izbireVem da se avta karakteristicno sploh ne primerhata, hotel sem vase mnenje kar se tice obeh avtov, motor, itd.
Sam se nagibam bolj k laguni trenutno, predvsem zaradi udobja in prostornine. Pa tudi 6. prestava je dobrodosla.
Lp
Badzo je napisal/-a:sonic je napisal/-a:Odvisno, kaj misliš pod 'udobje'. Eno je trdota podvozja čez neravnine itd na cesti, tu pri Golfu V res ni neke mehkobe, vzmetenje je dokaj trdo. Drugo je pa položaj za volanom, ki je, vsaj zame osebno, pri Golfu V svetlobna leta pred Laguno II. Če iščeš nekaj za po avtocesti, kjer je večinoma asfalt dober, udobje podvozja ne igra tako velike vloge, položaj za volanom pa precej. In tu bi jaz brez pomislekov raje vzel Golfa V kot Laguno II. Mora pa vsak preizkusiti zase...
Glede na to da sem prevozil že kar nekaj km in vozil eno malenkost vozil različnih razredov, lahko trdim da golf ni nobena svetlobna leta pred laguno (primerjam pa sicer VI proti zadnji laguni) - zakaj bi že bil (kaj je tako svetlobnega v golfu da je laguna še vedno v kameni dobi, sploh laguna 3)?! Če ti paše bolj golf super, govorit o tem kako je pa golf svetlobna leta pred laguno je nekako nizek komentar - takih komentarjev ponavadi ni s tvoje strani...
Patrik_A3 je napisal/-a:jaz sem imel in laguno ter tudi recimo, da primerjam Tourana. Sedeži pri VW kot klopce trdi in vožja bolj kot ne trda. na testu sem imel tudi 150km še takrat golfa 5. Poraba mi je bla super, ampak manjkala je peta prestava,bohnedaj kakšen tempomat, sedeži pa kot klopce na postaji kjer se klošari zležavajo. vglaunem, ne primerjat hitler mobila - nemca z francozi. ker nikoli nebojo niti do kolena segli kar se udobja tiče, pa so lahko za polovico dražji.
MORDOR je napisal/-a:Najbrž si že v letih pa ti paše v traktorju sedet.
~toMmy~ je napisal/-a:MORDOR je napisal/-a:Najbrž si že v letih pa ti paše v traktorju sedet.
Ja saj če ni argumentov, je najlažje takšne primitivne komentarje dajat.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov