Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Re: Nakup Opel Insignije

Napisal/-a LeQuack Če nov 28, 2013 9:04 pm

Ja dobro to so pač popusti ala Kia, kjer že vnaprej veš koliko približno ga boš dobil plus še nekaj malega za dobro voljo. Ampak če se res ne "tala" popustov kako potem od vsakega drugega slišiš da se je zdilal za tako in tako ceno? Najbrž ne lažejo kar vsi po vrsti?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če nov 28, 2013 10:00 pm

LeQuack je napisal/-a:Sprašujem predvsem zato, ker meni še ni uspelo zrihtati si nekih popustov. Recimo ena moja izkušnja nekaj mesecev nazaj ko sem kupoval trenutno Kio, sem šel prej še nove Golfe 7 gledati, šel na testno vožnjo in se resno zanimal za enega od tistih na zalogi, prej sem namreč vozil Polota. Bil sem redna stranka v tistem avtosalonu na servisu, tako da sem že kar nekaj denarja tam pustil, imel sem namen kupiti, če bi bili malo fleksibilni pri ceni ali kakšni dodatni opremi, prtljažnik, gume, itd.

No na koncu mi povejo da mi ne morejo niti evra spustit cene, pa sem bil tam, resna stranka z namenom nakupa in vse. Kao šef ne pusti ali nekaj podobno smešnega. Tako da kako vam uspeva te bajne popuste zdilati?

Nekaj mesecev nazaj je bil Golf 7 čisto nov (oz. je še vedno), prodaja je štartala zelo dobro in jim je po salonih verjetno bilo lažje prodat avto, kot ga dobit na zalogo. V takšni situaciji ne bo noben pameten trgovec dal kakšnega resnega popusta in tukaj ni nič "smešnega". Čisto druga zgodba je pri VW-ju pri modelih, ki se počasi poslavljajo, na Golfu Plus lahko recimo dobiš 5k € popusta.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Če nov 28, 2013 10:02 pm

Se pravi ni možno sploh dobiti popusta recimo na nove Golfe? Kako pa potem ljudje dobivajo te silne popuste?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če nov 28, 2013 10:08 pm

Zdaj že je, ampak ne kaj pretiranega, 5% ni problem. Moraš vzet v zakup, da so nekateri čisto veseli, ko jim kdo da kaj popusta in malo piha na dušo, potem pa to poveličujejo in včasih tudi "opravičujejo" svoj nakup. Drugače pa maš pri VW-ju trenutno pri nekaj modelih kar zajetne popuste, ampak Golf 7 ne spada med njih.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če nov 28, 2013 10:13 pm

10% je dobil brat pr golfu 4 mesce nazaj ob narčilu....torej se da, sam sem brez truda prišel do cca 7% ob firbcanju
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Če nov 28, 2013 10:20 pm

Torej samo notri v salon prideš in dobiš kar 7% do 10% ali kaj? Ali moraš imeti določen izgled, mogoče zgledam tak da imam denar za razmetavat pa mi zato ne dajo? To že vem da vsi dobijo silne popusta saj to sem že omenil, ne vem pa kako jih dobijo!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če nov 28, 2013 10:41 pm

LeQuack je napisal/-a:Torej samo notri v salon prideš in dobiš kar 7% do 10% ali kaj? Ali moraš imeti določen izgled, mogoče zgledam tak da imam denar za razmetavat pa mi zato ne dajo? To že vem da vsi dobijo silne popusta saj to sem že omenil, ne vem pa kako jih dobijo!

Sam sem prišel v kavbojkah in navadnem jopiču, se malo pogovarjal, si dal narediti izračun pa je blo to to. Je bila pa ženska, mogoče je bila v tem razlika :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če nov 28, 2013 10:52 pm

LeQuack:
Tvoje pristop mora biti tak kot da kupuješ kostanje od lokalnega prodajalca. :mrgreen:

Če te vidi zbeganega in nedefiniranega, te bo še bolj zbegal ;)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe nov 29, 2013 9:03 am

LeQuack je napisal/-a:Dejte povedat vsi tisti, ki dobivate te blazne popuste pri nakupih (recimo nekaj tisoč evrov), kako vam uspeva, medtem ko drugim niti centa ne popustijo. Ker od vsakega skoraj slišim da je dobil nov avto za pol cene.

So to kake veze ali brez vez? Čisto tako informativno me zanima, kaj se kar tja pride pa reče dam vam toliko (recimo pol cene novega), take it or leave it? Pridete s starim biciklom in v šelesteči trenirki iz Špara, da se vidi da ni denarja? Kako recimo nekega nezainteresiranega prodajalca (ki ga ne poznaš, ni v žlahti itd...) prepričati v popust?

Povsem univerzalnega pravila pri tem definitivno ni, ampak je precej odvisno od posamezne znamke/modela. Tako je končni popust pač vezan na trgovčevo maržo, oz. do katere meje lahko sploh spusti ceno - tako imajo določene znamke že v osnovi povsem "zabetonirano" ceno, pri kateri ni več pretiranega manevrskega prostora (svoj čas je bilo tako pri Toyoti, dandanes pri Daciji). Nekateri ponujajo popust že v osnovi (v ceniku), zatorej imajo kupci dokaj ponarejen občutek, kolikšen popust so dobili (več tisoč evrov "popusta" pri Citroenu, Oplu). V zelo grobem povprečju pa je moč ugotoviti, da se je v Sloveniji pri večini znamk moč izpogajati dodatnih 5 - 10% popusta, ne glede na oglaševane popuste (tudi z dodatno opremo).

Prvo in osnovno pravilo pri pogajanjih pa naj bo, da dobi trgovec prvenstven občutek, da stranka kupuje avtomobil in ne popusta (kar je postal že nacionalni šport na Slovenskem, kupčevo prvo vprašanje v avtosalonu pa je: "Koliko popusta pa dobim?")! Šele ko bo stranka izkazala resen interes za dotično vozilo, se lahko prične (neizprosno) pogajati o dokončni ceni. Zatorej, ko je odločitev za dotično vozilo že dokončno znana, se je najbolje oborožiti z vsaj tremi predračuni, ki vsaj v določeni meri pokažejo, kolikšen je manevrski prostor (možnost popusta). Vendar pozor, previdnost je potrebna, da ne bi zašli v pretiravanje pri izsiljevanju s ceno (zgodilo se je že tudi, da so se trgovci v preteklosti takšnih kupcev tudi otepali, saj si takistih strank niso želeli imeti kasneje na servisu, kjer bi za vsak "drek" iskali šivanko v kopici sena)!

Na drugi strani pa je manevrski prostor večji pri vozilih, ki so na trgovčevi zalogi - še posebej s kakšnimi "čudnimi" specifikacijami, ki se jih ne more znebiti in čakajo na dvorišču že par mesecev. V teh časih je to moč opaziti pri avtomobilih prestižnejših znamk - kupci (podjetja) tovrstnih vozil imajo še vedno veliko denarja, vendar se praviloma odločajo za vozilo, ki ni iz zaloge in si želijo, da je vozilo konfigurirano po lastnih željah. Zatorej lahko kupec tovrstnega vozila, ki ni preveč razvajen in mu je vseeno, kakšno vozilo je na zalogi, pridobi izjemno velik popust, ki je najverjetneje podkrepljen tudi z dodatnim uvoznikovim popustom (samo, da se znebijo avtomobila, ki jih z zalogo bremeni). Tovrstna "panika" pri trgovcih pa bo seveda večja proti koncu leta (potencialni dodatni bonusi pri realizaciji planirane prodaje). Pri vseh znamkah obstaja tudi kakšna eventuelna zaloga vozil z enodnevno registracijo (četudi trgovci o njih neradi govorijo), pri katerih je moč dobiti večji popust (Fiat).
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Pe nov 29, 2013 9:43 am

Kul končno nekaj pametnih nasvetov. :pivo

bluesman
Novinec

Napisal/-a bluesman Po dec 02, 2013 11:25 am

Dodal bi še, da je tudi pri različnih ponudbah potrebno biti pazljiv. Jaz sem kupoval Scenica zadnji mesec in vsaj pri Renaultu imajo skupno mrežo. Sem šel k trem ampak so vsi vedeli za ostali dve ponudbi, ker imajo očitno skupno mrežo. So me hitro našli v njihovi mreži in od dobljenega popusta nisem mogel skoraj nič pri drugih dveh. Sta izenačila ponudbo in to je bilo to. Res pa je, da je že prva ponudba bila kr ok. :mrgreen:

Pred 4 leti sem zaradi zamude pri dobavi hitro dobil še 4 zimske gume, pa letno vinjeto pa poln tank goriva. To leto pa se ne premaknejo niti za mm. Ni videti, da je kriza. Sem bil 3 X v salonu in je 3X komaj našel čas za nas, ker je imel gužvo z izdajanjem vozil :D

V tem salonu tudi ni bilo neke panike ob koncu leta, glede na to, da so naročevali avtomobile za Februar že. Tako, da odvisno od znamke. Renaulti se očitno dobro prodajajo. Insigina je pa vseeno zgornji srednji razred in verjetno ni take gužve.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Po dec 02, 2013 12:51 pm

Kriza ni sploh.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Po dec 02, 2013 3:39 pm

LeQuack je napisal/-a:Kriza ni sploh.

Ne vem, v kateri državi živite vi, da ne opazite krize.

:? Npr. ko je debata o povišanju cene vinjete, vsi vpijejo v en glas, da ne bodo več mogli preživeti.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po dec 02, 2013 3:44 pm

Locher je napisal/-a:
LeQuack je napisal/-a:Kriza ni sploh.

Ne vem, v kateri državi živite vi, da ne opazite krize.

:? Npr. ko je debata o povišanju cene vinjete, vsi vpijejo v en glas, da ne bodo več mogli preživeti.

Ampak vsi bodo "najdli" denar za vinjeto
Lp

Uporabniški avatar
Partyzan
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a Partyzan To dec 10, 2013 9:52 pm

Ko se ravno govori tudi o Insigniji. Ali morda kdo ve koliko stane glavni servis Insignije pri 150.000km?

lp

Uporabniški avatar
Partyzan
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a Partyzan Pe jan 03, 2014 12:03 am

Hej!

A morda ve kakšna je dejanska razlika v porabi med Insignio 2.0cdti in 2.0 ecoflex modelom? Normno naj bi bila razlika 5.8l proti 4.9l/1ookm, ampak se mi zdi nekam velika. Razlika pri Ecoflex modelih je samo v nižjem podvozju in daljšem prestavnem razmerju. Ima kdo izkušnje glede tega?

Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov