Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Kakšne so vaše splošne izkušnje z marketingom?

Nimam negativnih izkušenj
15
17%
Nisem bil žrtev zavajajočega marketinga, ga pa opažam dostikrat.
40
45%
Take rabote mi dvigajo pritisk in odvračajo od nakupa tudi v prihodnosti
25
28%
Bil sem žrtev zavajajočega marketinga - do 100 €
2
2%
Bil sem žrtev zavajajočega marketinga - do 500 €
2
2%
Bil sem žrtev zavajajočega marketinga - nad 500 €
3
3%
Zaradi nepoštenega marketinga sem uporabil pravna sredstva (tudi prijave) - neuspešno
1
1%
Zaradi nepoštenega marketinga sem uporabil pravna sredstva (tudi prijave) - uspešno
1
1%

Skupaj glasov : 89

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Re: Velika KIA akcija

Napisal/-a chan Če dec 05, 2013 7:18 pm

spaceair je napisal/-a:
chan je napisal/-a:
spaceair je napisal/-a:Bo treba obvestit urad za varstvo potrošnikov.
Ker to je izgleda spet izkoriščanje luknje v zakonu!

V kakšnem smislu pa so izkoriščali luknje v (katerem?) zakonu? Da bi bilo potrebno urgirati pri Uradu za varstvo potrošnikov (btw, slednji ima le svetovalno funkcijo pri razjasnjevanju določenih postopkov in zakonov, sankcionira pa Tržni inšpektorat) ...

Če si bral kdaj revijo od zveze potrošnikov se lahko prebere marsikaj uporabnega ,kako delovati oziroma se odločati v takšnih primerih
ponujenih akcijah,raznih 0 procentnih financiranjih itd. če so smiselne ali nesmiselne.
Tržni inšpektorat pa je nekaj drugega tega pa omenjaš ti ne jaz!

Pa še vedno ne vem, v katerem delu bi bila Kijina akcija zavajajoča do potrošnika (?). Oziroma v katerem delu bi šlo za eklatantno kršenje Zakona o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami. Svoje produkte so v vmesnem času pač podražili (kar je pač zgolj in samo Kijin problem) ter potencialnim kupcem ponudili akcijsko brezobrestno financiranje, kar je pri slednjem povsem dobro obrazloženo v njihovih prospektih in cenikih. Od potrošnika samega pa je odvisno, če bo njihov produkt kupil ali pač ne - in si lahko povsem sam izračuna, kaj prinese omenjeno financiranje in če mu je smiselno ali ne.

Kot že omenjeno, delovanje Urada za varstvo potrošnikov je zgolj posvetovalnega značaja, ki svetuje ob morebitnih kršitvah, prvenstveno navezujoč se na Zakon o varstvu potrošnikov ter Obligacijski zakonik. A vendarle bo njihov svetovalec potrošnika najprej vprašal, v KATEREM delu gre za kršitev! Če pa misliš, da je Kia pri tej akciji zavajajoča do potrošnika (a pri tem se nikakor NE šteje brezbrižen odnos trgovca, da ne bo pomote!), pa je edini naslov, kogar je potrebno "obvestiti" - Tržni inšpektorat. A, kot sem že dejal, najprej je potrebno sploh ugotoviti ali gre sploh za zavajajoč odnos, pri katerem je kršena zakonodaja. Ne pa zgolj za neko grobo oceno, da so se "v zadnjem času Kie podražile". Pa, da ne bo pomote, podobna praksa prodajnih akcij je pri vseh avtomobilskih znamkah ;)
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

bluesman
Novinec

Napisal/-a bluesman So dec 07, 2013 4:57 pm

Avti se dražajo, ker so postali nuja v življenju, razen, če človek živi sred Lj in ima dobro povezavo z javnim prevozom vsepovsod. V vseh drugih primerih je vozilo nujno imeti. In rabljeni avtomobili oz. cene teh so precej visoke, če želiš kupiti nekaj z garancijo in ne prestaro.

Posledica so akcije, ki privabijo kupce. Ko si tam pa so kr neke omejitve. Jaz sem naročil avto pri Renaultu, pa so prišli v istem mesecu z akcijo gum pa vinjete. In sem pisal če zame ne velja. So rekli, da seveda velja, ampak potem je popust 500 € nižji. :D

Kar nekaj.

miko
Nov uporabnik

Napisal/-a miko Po dec 09, 2013 2:08 am

Velika Kia Akcija pomeni to , da imajo v akciji visoko ceno. Kia je zelo napredovala v dizajnu in kvaliteti, ampak s cenami so šli pa čez vso mero. Kupujem nov avto, imel sem v "igri" Ceeda, I 30 in Aurisa (podobni motorji, oprema). Kia je daleč najdražja!

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po dec 09, 2013 11:29 am

S ceno so za določene modele res malce šli predaleč. Npr KIA Carens je s povporečno motorizacijo okrog 25.000 EUR. Podobno stane oz cenejši je npr večji Grand Scenic, če se ne motim.. Naj me kdo popravi?

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Po dec 09, 2013 6:05 pm

Danes temelji prodaja avtomobilov na tem, da ne prodaš le avta, ampak celoten "paket". Kar pomeni poleg avta še financiranje, obvezno zavarovanje pa kasko zavarovanje itd. Zgolj na takšen način lahko dosežejo prodajalci ustrezno raven poslovanja za normalno delovanje. V nasprotnem primeru greš prej ali slej v stečaj. Akcija je pa itak stalnica pri vseh znamkah, ki še kažejo kaj življenja. Meni se zdi to čisto normalno, enako velja za brezobrestno financiranje pri katerem si lahko za razliko od ostalih finančnih "paketov" vsaj izračunaš, kaj boš dejansko plačal. :D
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Po dec 09, 2013 6:35 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:Danes temelji prodaja avtomobilov na tem, da ne prodaš le avta, ampak celoten "paket". Kar pomeni poleg avta še financiranje, obvezno zavarovanje pa kasko zavarovanje itd. Zgolj na takšen način lahko dosežejo prodajalci ustrezno raven poslovanja za normalno delovanje. V nasprotnem primeru greš prej ali slej v stečaj. Akcija je pa itak stalnica pri vseh znamkah, ki še kažejo kaj življenja. Meni se zdi to čisto normalno, enako velja za brezobrestno financiranje pri katerem si lahko za razliko od ostalih finančnih "paketov" vsaj izračunaš, kaj boš dejansko plačal. :D

V tej paketni ponudbi so še fiktivni ženski osebki, ki ti upravičujejo tvoje nakupe in ti pihajo na dušo, da je prav, da o kii resno razmišljaš in da naj bo tvoj favorit, četudi je najdražja, sploh pa ker nima nobene slabosti in je najboljša v svojem razredu ker ima 7 letno garancijo. :roll:

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi To dec 10, 2013 8:35 am

V tej paketni ponudbi so še fiktivni ženski osebki, ki ti upravičujejo tvoje nakupe in ti pihajo na dušo, da je prav, da o kii resno razmišljaš in da naj bo tvoj favorit, četudi je najdražja, sploh pa ker nima nobene slabosti in je najboljša v svojem razredu ker ima 7 letno garancijo. :roll:

Res je, brez ženske duše in njenega prispevka ni nakupa, čeprav konec dneva odpre denarnico večinoma moški. Sem si pa jaz več ali manj sama kupila mojega pro_cee'da, malce je primaknil le očka. To, da je Kia najdražja se pa verjetno hecaš, ima pa res 7 letno garancijo :lol:
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To dec 10, 2013 10:00 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:Danes temelji prodaja avtomobilov na tem, da ne prodaš le avta, ampak celoten "paket". Kar pomeni poleg avta še financiranje, obvezno zavarovanje pa kasko zavarovanje itd.

Saj se hecaš? Jaz potrebujem avto, ostalo si bom sam uredil. Edina dobrodošla zadeva je garancija, za katero si vsak kupec želi, da naj bo čim daljša. In za garancijo so kupci pripravljeni vozit avtomobil k pooblaščencu. A ne za mali servis v višini ~300 € (za Sportage 1.7 CRDi).

Če se res posvetiš nakupu novega vozila, ugotoviš (no, vsaj zase bom to rekel), da je avto najbolje kupiti izven paketa. Ne nuca mi 1.000 € popusta na financiranje, če me pride financiranje (obresti, stroški odobritve ipd.) 2.500 €. Ne potrebujem 2 leti starih Sava S3 pnevmatik, če bom za njih ob 500 € popusta. Ne nuca mi brezplačni kasko paket, ki me bo koštal tisočaka popusta.

Paketi so naravnost odlični - za prodajo, saj ti ponudijo 3.000 € popusta, ki jih košta kakega tisočaka.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To dec 10, 2013 11:02 am

KMAG ima na slovenskem avtomobilskem trgu daleč najbolj agresivno politiko marketinga. Tisti, ki je malo na tekočem s Kijinimi ceniki, bo vedel, da ni nujno, da so avtomobili ki jih prodajajo v "IZJEMNI AKCIJI" cenejši kot so bili izven akcije, celo dražji so. Ampak očitno smo slovenski kupci tako naivni, da KMAGu ni treba prodajati "IZJEMNE KUPČIJE", ampak "IZJEMEN MARKETING"...
No v bistvu niti ni tako izjemen in mislim, da se pri KMAGu ne zavedajo kakšno škodo si delajo na dolgi rok s takšnim norčevanjem iz strank. O KMAGu imam mnenje, da je najman profesionalen in do strank najmanj spoštljiv uvoznik kar jih poznam in bom dobro razmislil, če jih bom še kdaj podpiral z nakupom Kije.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik To dec 10, 2013 5:34 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:

Res je, brez ženske duše in njenega prispevka ni nakupa, čeprav konec dneva odpre denarnico večinoma moški. Sem si pa jaz več ali manj sama kupila mojega pro_cee'da, malce je primaknil le očka. To, da je Kia najdražja se pa verjetno hecaš, ima pa res 7 letno garancijo :lol:

moj očka ima konjička dva... :roll:

voznik5
Novinec

Napisal/-a voznik5 To dec 10, 2013 5:49 pm

pa pozabite vse te IZJEMNE popuste. najprej povišajo cene, nato pa dajo te IZJEMNE popuste. ko sem sam kupoval, sem gledal samo zadnjo ceno. celo rekel sem vsem prodajalcem, naj mi ne govorijo o popustih ker je to nateg, ker brez teh "popustov" ne prodajo nobenga avta. velja za vse avtohiše in prodajalce!

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer To dec 10, 2013 7:45 pm

Pa še kasko se plačuje na ceno novega!! Ne na ceno z popusti. Recmo tukaj je tudi Citroen zakon. Ne vem pa kako je z kaskom in krajo če ti ga ukradejo v 10 mescih dobiš nazaj za ceno novega. Ali ceno brez popustov, ali imajo pa tam ceno z popusti??

Se pravi če je ceed 17000 pa popusti 13800, plačaš za 17000 in ne ca 13800, kar je pomoje ene 150-200 eur razlike. (te cene sem kr tko vn vrgel)

voznik5
Novinec

Napisal/-a voznik5 To dec 10, 2013 8:03 pm

kdo bi pa kupil ceeda za 17.000€????? Nihče! Ti popusti so pesek v oči. Glede zavarovalnic pa je tako, verjemi da boš dobil ceno s popusti oz najbolj oklesteno ceno! Ko sklepajo polico so vsi sladki, ko jih pa ti potrebuješ pa tvoj avto takoj ni vreden 0!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To dec 10, 2013 9:42 pm

kia niti ni 17k ampak blizje 20k...preveč je to :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr dec 11, 2013 10:48 am

voznik5 je napisal/-a:kdo bi pa kupil ceeda za 17.000€????? Nihče! Ti popusti so pesek v oči. Glede zavarovalnic pa je tako, verjemi da boš dobil ceno s popusti oz najbolj oklesteno ceno! Ko sklepajo polico so vsi sladki, ko jih pa ti potrebuješ pa tvoj avto takoj ni vreden 0!

Ne bo držalo. Včasih take neumnosti klastite nekateri; važno je da se godrnja in pljuva čez vse skupaj.

Pa še nekaj ti povem - najraje imam take, ki mi pridejo sikat v stilu ne govori mi o popustih... Tako zdaj v zavarovalništvu kot tudi prej pri KMAG-u.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če dec 12, 2013 12:26 am

Marek_ je napisal/-a:KMAG ima na slovenskem avtomobilskem trgu daleč najbolj agresivno politiko marketinga. Tisti, ki je malo na tekočem s Kijinimi ceniki, bo vedel, da ni nujno, da so avtomobili ki jih prodajajo v "IZJEMNI AKCIJI" cenejši kot so bili izven akcije, celo dražji so. Ampak očitno smo slovenski kupci tako naivni, da KMAGu ni treba prodajati "IZJEMNE KUPČIJE", ampak "IZJEMEN MARKETING"...
No v bistvu niti ni tako izjemen in mislim, da se pri KMAGu ne zavedajo kakšno škodo si delajo na dolgi rok s takšnim norčevanjem iz strank. O KMAGu imam mnenje, da je najman profesionalen in do strank najmanj spoštljiv uvoznik kar jih poznam in bom dobro razmislil, če jih bom še kdaj podpiral z nakupom Kije.

Se strinjam absolutno. Pri KMAG-u sem šel gledat novega carensa ki je prvo kot prvo orenk predrag, drugo pa imajo samo tisto kar je na zalogi! Sem bil dokaj resen kupec z lešniki v žepu pa me je od a-ž vse odbilo pri njih! Cena,odnos, in avto ki stane cca.23k eur ne morem sestavit po svojih željah oziroma naročiti bolj oskubljene verzije(ja smo tudi taki ki jim oprema ne pomeni ama nič :) ) Dejansko mi je prodajalec rekel "tole imamo drugih ne bo" Pa še to je zvenelo vzemi ali pusti. Namesto,da v teh časih po rokah nosijo stranke ampak po rokah! :roll:

Kasneje sem bil v drugem salonu KIA kjer je bilo drugače(odnos) in še sam prodajalec je tam rekel ,da so na KMAG-u dejansko usmojeni z temi carensi in njihovimi verzijami opreme ter ceno za ta avtomobil. Pa je rekel,da bi mi z veseljem naročil oskubljeno verzijo ampak glavni uvoznik noče!

Vse ostalo ste pa že povedali glede financiranja, gratis gume itd....pffff :lol:

Kot je nekdo omenil vi men prodajte avto(če kdo želi financiranje se mu ponudi) ostalo bom že sam uredil.
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če dec 12, 2013 9:48 am

Ne maram delati reklame KMAG-u, ma vseeno - če boste že hodili na KMAG, se obvezno obrnite na Dejana. Mladi dečko z nekaj dirkaškimi izkušnjami.

Še osebna opazka: take izkušnje, kot jih imate na KMAG-u... še hujšo sem imel z ljubiteljem Kie :lol: bi si že upal trditi, da gre za izjemno podoben profil ljudi.

blaz2013
Stalni uporabnik

RENAULT AKCIJA da ali ne?

Napisal/-a blaz2013 Pe dec 13, 2013 1:34 pm

Pozdravljeni,

zasledil sem da je nekdo napisal Kia akcije, sedaj sem se odločil da odprem temo RENAULT AKCIJA. Zbodla me je akcija zastonj 4 zimske gume plus vinjeta. Vse lepo in prav
ampak prodajalec mi je rekel da, če se odločim za to akcijo je 400 eur višja cena za novo vozilo. Torej če kupujem clia, ena zimska guma je okoli 50 eur, vinjeta 110 eur, to nanese 310 eur. Kje je tu akcija, če preplačam 90 eur?
Potem je še larifari z podaljšano garancijo. Če vzamem RENAULT financiranje je zastonj podaljšana garancija za 3.,4., 5. leto. Tudi to se lepo sliši, vendar so tako zviti, da bistvu pri tem ne pridobiš veliko, saj je 5 let ali 100.000km. Drugače brez financiranja je 2 leti ali 100.000km. To se potem splača samo tistemu, ki ne dela veliko kilometrov.
Kakšne izkušnje imate pri drugih znamkah z temi novoletnimi akcijami. Hvala za vse odgovore.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Re: RENAULT AKCIJA da ali ne?

Napisal/-a odprti clio Pe dec 13, 2013 2:02 pm

Če bi pozorno bral omenjeno temo, bi videl, da Renault ni bil izvzet. Ma... si ti ziher, da nis' s Kie?

blaz2013
Stalni uporabnik

Re: RENAULT AKCIJA da ali ne?

Napisal/-a blaz2013 Pe dec 13, 2013 2:24 pm

Ne nisem iz kie. Tu ni poanta da bi blatil kakovost katerekoli znamke, poanta je v nepoštenem marketingu pa naj bo to renault, kia, vw, ford ali katerakoli znamka. Zaenkrat sem bil samo v renault prodajnih salonih zato me zanima še mnenje za druge znamke in izkušnje. Nekateri so res takoj užaljeni po nepotrebnem.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost