Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Re: Testni Leon, Mazda 3 (Astra, Octavia)

Napisal/-a xxl Pe dec 06, 2013 12:16 am

Še sreča da testov nisem videl pred nakupom,ker je očitno,da je niso šparali.Če ti je 7-8 preveč za 170 KM,potem nič,Leon pije manj,saj ima 50 KM manj.Test,ki sem ga zgoraj podal je pokazal 7,3 porabo,torej,ta je očitno normalno vozil,nek drug novinar je testiral prav ta isti avto za svojo revijo in izmeril 7,5.Pri nas v slo pa 9,6, 11. :roll:
Malo bolj natančen podatek za astro 140KM http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
za julko 170 http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
leon 122 http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
Pa še tvoja astra 116 KM http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe dec 06, 2013 12:31 am

Ma ni šans za Astro 1.6 :roll: :roll: Šest let jo vozim in cincam maksimalno ....večinoma relacijska in avtocesta (100-110 kmh) pa jo ne spravim pod 7,1
Zato so mi teli podatki smešni.
Poznam pa eno teto ki enako Astro ni spravila pod 11 litrov :shock: :shock: :shock: kar meni tudi ni jasno? Na koncu jo je prodala.
Predvidevam pa da je imela več mestne, ali pa je totalni antitalent za vožnjo. :mrgreen:

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Pe dec 06, 2013 8:49 am

Tale Julkin MultiAir je res šparovček za svoje konje, ampak če jih ne rabiš ti to nič ne pomaga, škoda ker tehnologije Multiair niso uporabili tudi pri šibkejših motorjih.

For, kako to da imaš na Astri tako veliko km, jih zdaj ne boš več delal, ker pri 28k km letno je vseeno poraba na zelo visokem mestu.

Drugače pa ideje in predlege si verjetno že izčrpal, ampak vseeno bi mogoče dal še kakšnemu, ki ti ni všeč na prvo žogo, šanso s testno vožnjo. Jaz osebno če bi me stiskala cena bi ksenon/LED črtal iz seznama, enostavno ni vreden denarja, če te stiska.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe dec 06, 2013 10:38 am

For je napisal/-a:Ma ni šans za Astro 1.6 :roll: :roll: Šest let jo vozim in cincam maksimalno ....večinoma relacijska in avtocesta (100-110 kmh) pa jo ne spravim pod 7,1
Zato so mi teli podatki smešni.
Poznam pa eno teto ki enako Astro ni spravila pod 11 litrov :shock: :shock: :shock: kar meni tudi ni jasno? Na koncu jo je prodala.
Predvidevam pa da je imela več mestne, ali pa je totalni antitalent za vožnjo. :mrgreen:

Podatki so dokaj merodajni,mogoče površno gledaš,skupno povprečje vseh uporabnikov je 7,55,kar je nekako v tvojih okvirih.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe dec 06, 2013 10:45 am

J.McLane je napisal/-a:Tale Julkin MultiAir je res šparovček za svoje konje, ampak če jih ne rabiš ti to nič ne pomaga, škoda ker tehnologije Multiair niso uporabili tudi pri šibkejših motorjih.

For, kako to da imaš na Astri tako veliko km, jih zdaj ne boš več delal, ker pri 28k km letno je vseeno poraba na zelo visokem mestu.

Drugače pa ideje in predlege si verjetno že izčrpal, ampak vseeno bi mogoče dal še kakšnemu, ki ti ni všeč na prvo žogo, šanso s testno vožnjo. Jaz osebno če bi me stiskala cena bi ksenon/LED črtal iz seznama, enostavno ni vreden denarja, če te stiska.

Jaz bi tudi črtal to s seznama,če ne gre drugače.
Kar se tiče multiair motorja,imajo šibkejšega 1.4 v punto evo TB 135,žal samo s 5 prestav,na testu naši strokovnjaki dosegajo spet 11 litrov,na spritmonitor 7,5,obstaja še evo 105 KM brez turba in 6 prestav,na testu so dosegli zmernih 7,5,spritmonitor 7,1.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe dec 06, 2013 10:55 am

1.4 105 km v giulietti je turbo. 1.4 105 v mito je atmosferski. Razen če nima giulietta na slo trgu še non-turbo verzijo 105 km.
Tale 105 km pa ima enako navora kot 120 km ter enako deklarirano porabo.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe dec 06, 2013 11:22 am

Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe dec 06, 2013 11:38 am

Blinder je napisal/-a:1.4 105 km v giulietti je turbo. 1.4 105 v mito je atmosferski. Razen če nima giulietta na slo trgu še non-turbo verzijo 105 km.
Tale 105 km pa ima enako navora kot 120 km ter enako deklarirano porabo.

Ne,tale 105TB so,tako je videti,izpeljali iz 120TB in je samo v giulietti,zaradi nižje cene,ampak ni to to,poraba je za te konje previsoka,praktično enaka kot pri 170 TB multiair.
Novinarji pa napačno navajajo da je ta 105TB iz Mita,ne vem,mogoče kje drugje prodajajo ta motor v Mitu,pri nas je non-turbo,je pa multiair.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Pe dec 06, 2013 11:46 am

105 in 120 km sta enaka, 170 je pa poleg TB še Multiair. Uradni podatki Alfe o porabi so malo smešni:
105 in 120 KM: 6,4 l/100 km
170 KM: 5,8 l/100 km

Ko gledaš spritmonitor imajo vsi podobno porabo, ampak verjetno zato ker po 170 KM posežejo bolj zahtevni in "potratni" vozniki, umirjeno se ga očitno, da peljati na nižji porabi kot 105 in 120 KM. Če pogledaš Fiat Bravo ima podobno uradno razliko v porabi, samo da je tam Multiair 140 KM. Na spritmonitor pa spet brez razlike.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe dec 06, 2013 12:02 pm

Pa to jaz ves čas pišem in vem,ampak v praksi je res tako,kot je na spritmonitor.Tast ima bravota 120TB,na enaki relaciji kot jaz ima liter in več višjo porabo,res pa je,da ne gleda na nogo.
Ampak,tale leon,nekje piše 1395 ccm,drugje 1390,kaj zdaj,je to nov ali še star TSI,ker jaz bi raje imel novega.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe dec 06, 2013 4:15 pm

J.McLane je napisal/-a:Tale Julkin MultiAir je res šparovček za svoje konje, ampak če jih ne rabiš ti to nič ne pomaga, škoda ker tehnologije Multiair niso uporabili tudi pri šibkejših motorjih.

Ne razumem tvojega vprašanja?

Saj ....poraba mi je zelo pomembna, zato sem vse avtomobile preizkusil z svojo umirjeno vožnjo. Hotel sem se sam prepričat, ker vse te debate in podatki na netu mi ne povejo veliko.
Evo tukaj je en dooooooolg post (osmi po vrsti) viewtopic.php?f=18&t=97671&start=300 z vtisi.

Debata je šla k Alfi, ampak sem prepričan da ne izpolnjuje moje pogoje. Hočem biti racionalen z motorjem. Od opreme hočem imeti vsaj to kar imam zdaj.
Xenon je meni nujna zadeva. Imam težave ponoči in navajen sem. Razlika je občutna. Tudi na parkirne senzorje sem se navadil .... skoraj da sploh več ne gledam nazaj ko vozim v rikverc. :mrgreen:

In kot pravijo ....zarečenega kruha se največ poje, sem šel (namesto Alfo) firbcat Peugeot 308. Na hitro naredil en krog z bencinskim 1.6 da preverim porabo.
Se mi zdi da je v redu in podobno kot konkurenca (razen Astre) porabi.
V bistvu mi žena teži že par dni da grem pogledat. Servis mi je skoraj sosed, kar je zelo pozitivno, vsakih 20.000 je treba nazaj.
Avto se lepo pelje, nemško trd, sedeži (srednji paket opreme) niso na nivoju Leona. Do konca vzdignjen vzglavnik me tišči v ramena, zadaj je manj prostora, cena še Astri konkurira :shock: :shock: :D
Nov 308 1500 cenejši od testnega Leona :shock: Nekaj več opreme (najvišji novo opreme Alure) Financiranje baje gre tudi gladko ... :)
Volanski obroč je tisto kar me najbolj moti. Zdaj ko sem ga na kratko probal, bi ga mogoče še prebavil ....ni tako hudo.
Škoda da ni bilo Alure opreme za v živo pogledat. V prospektih pa tudi ni nič konkretnega.
Zanesljivost pa ..... ????
Tudi cenitev moje Astre ni slaba, čeprav sem največ dobil pri enem Oplovem prodajalcu.

Glede moje Astre so me pri Mazdi čisto užalili ...kot da bi šajtrgo dal staro za novo!? :roll: :evil:

Leon in Mazda sta si blizu z ceno http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=754 ... art%20Stop
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=790 ... n%20NAVIG..
Astra in 308 tudi (-3000€)

Zdaj si predstavljajte 308 in Astro cirka 2000 ceneje, ampak nova vozila?!
Govorim o najvišjem paketu opreme, bencinarju, 120 KM, xenon/LED, park senzorji in ostalimi bobmbončki ki jih imajo vsi že serijsko. Eni več eni manj. Eni eno opremo, drugi pa nekaj drugega .....kar mi je itak postranskega pomena.

Kdo je pameten da odloči namesto mene? :mrgreen: :huh:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe dec 06, 2013 4:27 pm

Peugeot bencinar THP je cuker od motorja... mene tudi malo sedež moti, volan malo manj, je pa avto dober tu ni dvoma. Razlika v ceni je pa kar konkretna. Sicer če boš se odločil za mazdo jo pejt kupovat v Zagorje k Kržišniku, sam sem še največ iztržil pri njih in za svoj kot za njihov avto.

http://www.auto.cz/test-peugeot-308-1-6 ... ahli-77575

Če ne znaš češko malo uporabi google translator
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe dec 06, 2013 5:02 pm

@For: Kakšno ceno so ti naredili za 308ko?

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe dec 06, 2013 5:07 pm

Ma mislim da sem v prejšnjem postu lepo napisal neke primerjave da se da izločit koliko je cirka? ;)

Poglej ZS

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Pe dec 06, 2013 7:20 pm

Ravno sem mislil predlagati da pojdi pogledat 308. Meni je bil tudi všeč na testu, sploh notranjost je res lepa in meni je tisti mali volan prav super :) Malo me je motil menjalnik zaradi dolgih hodov ročice (vsaj pri dizlu, drugače je presenetljivo dober za Peugeota), malo manj prostora na zadnji klopi (podobno kot v Alfi) in rahla neodzivnost media sistema ter več "klikanja", ker nima ločenih kontrol za klimo. Je pa 308 povsem nov model in Francozi so dokaj znani po raznoraznih porodnih težavah. Tk da je mogoče malce bolj loterija, čeprav po drugi strani imaš itak garancijo, če bi šlo karkoli narobe.

Lahko pa premisliš tudi o Leonu 1.2 TSI s style opremo, design paketom in LED, ki bo cenovno precej bližje P308. Sicer ima malo manj konjev, ampak so *zelo* iskrivi (sem enkrat fural Golfa 6 z njim) pa še bolj varčen in ugoden za registrirat (http://www.spritmonitor.de/en/overview/44-Seat/392-Leon.html?fueltype=2&constyear_s=2013&power_s=100&power_e=110&powerunit=2). Žal style nima tako hudih sedežev kot FR, a so vseeno zelo dobri. Proti P308 ima tak Leon več prostora, garancije in boljši menjalnik ter par konjev in kak kos opreme manj.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Pe dec 06, 2013 7:45 pm

Kaj mislite kateri od teh štirih iz ožjega izbora bo najboljše držal ceno, se pravi bo najmanj izgubil do obdobja prodaje? S tem podatkom se ponavadi najbolj hvalijo vozniki VAG group. 8)

Lahko, da se je v zadnjih letih kaj spremenilo, včasih pa vem, da sem se lahko le čudil kako hitro Alfa Romeo izgublja na ceni, da praktično nobena druga znamka ni toliko izgubljala. V mislih imam generacijo 156 in 159. ;)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe dec 06, 2013 7:47 pm

Držanje cene pa mi res dol visi. Itak gre za pleh ...euro gor al pa dol :roll:

tha_man: Leon mi je zdaj šel k Astri v oklepaje :mrgreen: Style me ne gane. Že ta občutek ki sem prej opisal (tema Leon III) in ki ga je Tattoo tudi potrdil, mi je dala mislit. Pač ...raje dam prednost 308-ici in Mazdi ker furajo neko svojo filozofijo in nimajo nekega velikega šefa nad sabo ki jim ukazuje koliko dobri smejo biti. :roll:

Če bo še kaj ugodnega pri Mazdi, bi bilo fajn. Sem že Kržišnika kotaktiral kot je rekel maniaxxx.
Če ima še kdo kakšno podobno izkušnjo kot maniaxxx, naj napiše. Poskusiti ni greh... ;)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe dec 06, 2013 7:49 pm

glede drzanja cene bi bil dizel v prednosti, se posebej golfi se dobro prodajajo, je pa res sa ne ves kam bo sla gospodarska kriza in kupna moc ipd. Ce gledas na ceno po stirih letih potem kupi leto, dve star avto.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe dec 06, 2013 7:51 pm

Meni je 308 tudi zanimiv,predvsem 156KM,ker naj bi poraba bila enak kot slabša inačica.Ta motor 125KM je itak bolj začasen,po moje,ker drugo leto pride 1.0 turbo mlinček,ki bo imel v močnejši inačici 130KM,in po vsej verjetnosti bo varčnejši od 1.6 THP 125.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Pe dec 06, 2013 8:12 pm

Vprid (dizajnu) Mazdi3 je tudi to, da je še povsem sveža na trgu ter precej drzno in izstopajoče oblikovana ter se vsaj kakih 5 ali 6 let njena oblika ne bo drastično spreminjala. Je pa res, da so tudi ostali navedeni konkurenti precej "frišni", razen Astra ima nekoliko slabše izhodišče od navedenih vozil. :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov