J.McLane je napisal/-a:Tale Julkin MultiAir je res šparovček za svoje konje, ampak če jih ne rabiš ti to nič ne pomaga, škoda ker tehnologije Multiair niso uporabili tudi pri šibkejših motorjih.
For, kako to da imaš na Astri tako veliko km, jih zdaj ne boš več delal, ker pri 28k km letno je vseeno poraba na zelo visokem mestu.
Drugače pa ideje in predlege si verjetno že izčrpal, ampak vseeno bi mogoče dal še kakšnemu, ki ti ni všeč na prvo žogo, šanso s testno vožnjo. Jaz osebno če bi me stiskala cena bi ksenon/LED črtal iz seznama, enostavno ni vreden denarja, če te stiska.
Ne razumem tvojega vprašanja?
Saj ....poraba mi je zelo pomembna, zato sem vse avtomobile preizkusil z svojo umirjeno vožnjo. Hotel sem se sam prepričat, ker vse te debate in podatki na netu mi ne povejo veliko.
Evo tukaj je en dooooooolg post (osmi po vrsti)
viewtopic.php?f=18&t=97671&start=300 z vtisi.
Debata je šla k Alfi, ampak sem prepričan da ne izpolnjuje moje pogoje. Hočem biti racionalen z motorjem. Od opreme hočem imeti vsaj to kar imam zdaj.
Xenon je meni nujna zadeva. Imam težave ponoči in navajen sem. Razlika je občutna. Tudi na parkirne senzorje sem se navadil .... skoraj da sploh več ne gledam nazaj ko vozim v rikverc.

In kot pravijo ....zarečenega kruha se največ poje, sem šel (namesto Alfo) firbcat Peugeot 308. Na hitro naredil en krog z bencinskim 1.6 da preverim porabo.
Se mi zdi da je v redu in podobno kot konkurenca (razen Astre) porabi.
V bistvu mi žena teži že par dni da grem pogledat. Servis mi je skoraj sosed, kar je zelo pozitivno, vsakih 20.000 je treba nazaj.
Avto se lepo pelje, nemško trd, sedeži (srednji paket opreme) niso na nivoju Leona. Do konca vzdignjen vzglavnik me tišči v ramena, zadaj je manj prostora, cena še Astri konkurira
Nov 308 1500 cenejši od testnega Leona

Nekaj več opreme (najvišji novo opreme Alure) Financiranje baje gre tudi gladko ...
Volanski obroč je tisto kar me najbolj moti. Zdaj ko sem ga na kratko probal, bi ga mogoče še prebavil ....ni tako hudo.
Škoda da ni bilo Alure opreme za v živo pogledat. V prospektih pa tudi ni nič konkretnega.
Zanesljivost pa ..... ????
Tudi cenitev moje Astre ni slaba, čeprav sem največ dobil pri enem Oplovem prodajalcu.
Glede moje Astre so me pri Mazdi čisto užalili ...kot da bi šajtrgo dal staro za novo!?
Leon in Mazda sta si blizu z ceno
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=754 ... art%20Stop http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=790 ... n%20NAVIG..
Astra in 308 tudi (-3000€)
Zdaj si predstavljajte 308 in Astro cirka 2000 ceneje, ampak nova vozila?!
Govorim o najvišjem paketu opreme, bencinarju, 120 KM, xenon/LED, park senzorji in ostalimi bobmbončki ki jih imajo vsi že serijsko. Eni več eni manj. Eni eno opremo, drugi pa nekaj drugega .....kar mi je itak postranskega pomena.
Kdo je pameten da odloči namesto mene?