opelboy je napisal/-a:Glede na vse skupaj je od vseh treh najbolj primeren 1.6T bencinar. Kot že povedano, 2.0 je dražji, 1.6 pa malce (pre)švoh.
Mi je pa smešno kako nekateri potegnete kar nekakšno vzporednico - če ti zdej pije tolk, ti bo nov avto tolk pa tolk. Govora pa o dveh čisto različnih motorjih

Iz izkušenj z 1.6 turbo-bencinarji pomojem lahko pričakuješ porabo nekje od 7l
naprej.. Seveda sem čist od oka vrgel ven eno majhno cifro, ker pač motorja ne poznam.
You do the maths

Jaz sem potegnil vzporednico iz njegovih in svojih izkušenj.Če ima 4,5 na dizlu,sklepam,da varčno vozi,drugače bi ta motor kuril liter več,kot tudi kaže spritmonitor,za mojega spritm.kaže 8,sam imam 7,ford 1,6T ima 7,5,torej...to je samo predvidevanje.Te porabe 6-7,kot si on želi,ne bo dosegel,če bo užival v zvoku in zmogljivosti tega motorja.Kar naenkrat bo na 10.Zato trdim,da so sodobni TB,pogojno šparovni.Pri dizlu je mogoče več svobode na pedali plina,da se ne bo tako drastično poznalo na črpalki.
ps-imel sem prej dizla 147 116KM,imel sem 6,2,zdaj s 170KM bencinarjem pa dober liter več,je pa res,da sem pri dizlu imel malce težjo nogo,če bi vozil enako,predvidevam,da bi imel čez 8,ampak,konji so tudi težko primerljivi.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.