Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Re: Nakup Fiat Stilo - prevara

Napisal/-a Zmaj78 Pe jan 03, 2014 11:23 am

Jaz bi se s tem prodajalcem pogajal za znesek razlike med cenama po Eurotax cenitvi, glede na razliko kilometrov kot jo imaš na števcu in dejanskim številom teh. ;)

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Pe jan 03, 2014 12:05 pm

ojnica je napisal/-a:
Men so jih dvakrat (tehnični in zavarovalnica) in ne vem zakaj ni to dovoljen vpogled.

Dovoljeno, vsekakor a kaj se zgodi, če km ne klapajo :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe jan 03, 2014 12:14 pm

Nič se ne zgodi,ker smo tok u qrcu da se noben s tem ne ukvarja,če pa se je vmes zamenjal še lastnik pa sploh nič.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Pe jan 03, 2014 12:30 pm

če potrebuješ kakšne informacije glede samega avta mi lahko pošlješ zs. imel sem stilota isti letnik 3 leta...

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Pe jan 03, 2014 2:45 pm

čare je napisal/-a:Nič se ne zgodi,ker smo tok u qrcu da se noben s tem ne ukvarja,če pa se je vmes zamenjal še lastnik pa sploh nič.

Lej, nekako tako sem mislil; ko je bivši lastnik bil na zadnjem tehničnem, je avto imel 190.000 km.
Potem ti, kot novi lastnik prideš in na avtu je 125.000 km.
Torej, takšna razlika je v igri.. Zanima me, kako bojo reagirali.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 03, 2014 6:42 pm

Verjetno nič... Jaz sem enkrat na AMZS pri optiki povedal premalo prevoženih (zamešal z drugim avtom), pa sem ga prosil, da popravi, da ne bi potem komu bilo kaj čudno :)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So jan 04, 2014 11:54 am

Kaj se države tiče kaj delaš s svojim avtom? Če hočem vsak mesec vrnit števec na nulo, je to čisto moj problem - edino k čemur sem zavezan je, da novemu kupcu povem realno stanje prevoženih kilometrov ali izpostavim nepoznavanje le-teh. Sem mislil, da smo svobodni? Kaj bomo čez kak mesec spraševali, če smemo resetirati telefon, ker ponastavi števce klicev na nulo?
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica So jan 04, 2014 2:17 pm

10 let stara octavia 1.9 D ima od sorodnika že okol 700.000km, zadnjič sem jo še videl na cest :D

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri So jan 04, 2014 3:23 pm

odprti clio je napisal/-a:Kaj se države tiče kaj delaš s svojim avtom? Če hočem vsak mesec vrnit števec na nulo, je to čisto moj problem - edino k čemur sem zavezan je, da novemu kupcu povem realno stanje prevoženih kilometrov ali izpostavim nepoznavanje le-teh. Sem mislil, da smo svobodni? Kaj bomo čez kak mesec spraševali, če smemo resetirati telefon, ker ponastavi števce klicev na nulo?

Glih to je problem, to tvoje mišljenje.
Državo bi še kako trebalo brigati vračanje km, pa če že zapisujejo na servisih in tehničnim, bi trebali voditi evidenco na način, da kaznujejo tistega, kateri je prevrtel km in ga kot takega prodal.
Kdo si ti ali bilo kdo, da bi mu jaz verjel zaradi prevrtenih km. Ti ali bilo kdo boste meni rekle; veš prevrtel sem samo 100.000 a v resnici si prevrtel 300.000 in po tvoje država mora biti tiho.
Zato je v državi tako, kot je.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 04, 2014 4:54 pm

Tole kar se s Slovenskimi vozili dogaja je pljunek v morje proti veliki večini avtomobilov pripeljanih iz tujine, ki jih že med potjo nekje pozabi par 100.000 in ravno pri uvoženih avtomobilih se na tak način kujejo veliki dobički.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx So jan 04, 2014 5:34 pm

Beri je napisal/-a:Glih to je problem, to tvoje mišljenje.
Državo bi še kako trebalo brigati vračanje km, pa če že zapisujejo na servisih in tehničnim, bi trebali voditi evidenco na način, da kaznujejo tistega, kateri je prevrtel km in ga kot takega prodal.
Kdo si ti ali bilo kdo, da bi mu jaz verjel zaradi prevrtenih km. Ti ali bilo kdo boste meni rekle; veš prevrtel sem samo 100.000 a v resnici si prevrtel 300.000 in po tvoje država mora biti tiho.

Samo moraš pa vedeti, da je za državo boljše da ljudje kupujejo nove avte, od rabljenih tako nimajo veliko. Če bi lahko imel kupec točen vpogled v podatke vozila (koliko km, ali je bil razbit...), zakaj bi pa potem kupil nov avto če pa lahko kupi rabljen. Sedaj velika večina ljudi kupi nov avto, ker tako ve kaj dobi.

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri So jan 04, 2014 6:02 pm

lancia hf je napisal/-a:Tole kar se s Slovenskimi vozili dogaja je pljunek v morje proti veliki večini avtomobilov pripeljanih iz tujine, ki jih že med potjo nekje pozabi par 100.000 in ravno pri uvoženih avtomobilih se na tak način kujejo veliki dobički.
Da, iz tujine so šele zgodbe, razen mogoče pri bencinarjih je verjetno manj vrtenja km.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 04, 2014 8:11 pm

To je res samo bencinskih motorjev je zelo malo uvoženih ravno zaradi pre majhnega dobička.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne jan 05, 2014 1:22 am

Beri je napisal/-a:Glih to je problem, to tvoje mišljenje.

Čakaj človek... Pa vam ljudem svoboda sploh ni potrebna, ker ne veste kaj bi z njo.

Ne, države se čisto nič ne tiče kaj delam s števcem, dokler je vozilo v moji lasti. Tu ne govoriva o tem, da zagovarjam namensko prirejanje dotičnega podatka z namenom prodaje vozila za višji znesek (=goljufija). Govorim preprosto o tem, da je tudi stanje na tem števcu del moje zasebnosti, v katero se nima nihče pravico vtikati. Vrtenje števca ne vpliva na vozne lastnosti vozila in posledično ne na varnost.

In je popolnoma isto, kot da bi zahteval, da se kaznuje vsakega uporabnika, ki ponastavi števec klicev na mobilniku. Čas je da dojamete, da se avtomobil ne kupuje na podlagi izpisanih številk na števcih in da nekateri cenimo svojo svobodo in zasebnost (za katero so mnogi umrli). Bolj naj vas skrbi, kaj bo sledilo pričetku beleženja prevoženih kilometrov. Vpogleda v stanje prevoženih kilometrov, ko bom delal tehnični, pa ne bom dovolil - se nikogar ne tiče.

In ti postavim nazaj enako vprašanje - kdo si ti, da bi se jaz moral ponižati in dovoliti nekomu, da nadzoruje koliko se vozim? Zgolj zato, ker te je mogoče nekdo našponal z rabljenim vozilom, ki si ga kupil po neumnosti navkljub moči interneta? Kolikor denarja dam državi z davkom in trošarinami za vsak kilometer jih niti pod razno nima kaj zanimati.

Da pa je v državi tako kot je si kriv tudi ti. Vsi ste glasni samo na forumih in gostilnah...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 05, 2014 10:06 am

Ti pa si najbolj glasen.Ne boš dovolil vpogleda ?? Ja čist simpl.Ne narediš tehničnega in kaj boš potem??

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 05, 2014 11:15 am

odprti clio je napisal/-a:In ti postavim nazaj enako vprašanje - kdo si ti, da bi se jaz moral ponižati in dovoliti nekomu, da nadzoruje koliko se vozim? Zgolj zato, ker te je mogoče nekdo našponal z rabljenim vozilom, ki si ga kupil po neumnosti navkljub moči interneta? Kolikor denarja dam državi z davkom in trošarinami za vsak kilometer jih niti pod razno nima kaj zanimati.

Državo in une na tehničnih parav boli ku...c kolk se ti voziš in kolk kilometrov ima avtomobil. Tukaj se gre za prekomerno prevrtavanje kilometrov in čisto nič drugega. Zaradi tega jih ti še vedno po želju letno lahko narediš tudi 100.000 če jih hočeš saj imaš svobodno izbiro.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne jan 05, 2014 11:22 am

Mogoče res lahko legalno vrtiš kilometre nazaj na svojem avtu. Ampak ob prodaji ne smeš nategnit kupca. Napisat v oglas, da ima avto manj kilometrov kot jih ima v resnici pa seveda pisno in ustno garantirat kupcu, da so kilometri na števcu 10000% realni :D

Števcev se ne vrti nazaj za zabavo ali za "tuning" ampak z jasnim namenom, da se nategne kupca.

Če fotr ponaredi dokumente 10 letne hčere in spremeni, da je 18 let stara in jo potem pošlje v prostitucijo pol to tudi državo ne sme zanimat ane? Sej dokumenti so od punčke oz. od njenih staršev...
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Ne jan 05, 2014 11:25 am

Ko omenjate tujino in uvoz vozil izven naših meja. V Nemčiji, ko je enkrat avto "totalka" je zadeva zaključila vožnjo. No ampak takrat nastopijo razni SLO in podobni trgovčki, ki tako vozilo kot nekarambolirano ali celo sestavijo iz treh razbitih potem enega, ga spolirajo in se pri nas prodaja kot odlično ohranjeno. :evil:

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Ne jan 05, 2014 11:49 am

Tole s popisovanji kilometrov in kolikor se pozna "našo" državo, mi bolj diši da se pripravlja novi davek kjer bomo morali plačevati na vsak prevožen KM. Če se to zgodi, bom začel tudi jaz prevrtavat števec na svojem avtu.

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Ne jan 05, 2014 12:57 pm

odprti clio je napisal/-a:
Ne, države se čisto nič ne tiče kaj delam s števcem, dokler je vozilo v moji lasti.

No, ko jaz kupim od tebe avto, pol mene še kako briga za km .
Če ne bi država kontrolirala, pol se ne bi nič vedelo.
Kako to imaju na zahodu pošlihtano, da si nobeden ne upa prevrteti km a v Sloveniji je zahvaljujo tebi in tebi podobnim tako kot je - vrtijo kot se jim/vam qurc dvigne.
odprti clio je napisal/-a:

Da pa je v državi tako kot je si kriv tudi ti. Vsi ste glasni samo na forumih in gostilnah...

A kakšen si ti ??
Ti bi še to preprečil =P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov