Najprej hvala za takšen odziv
Zmaj78_ Laguna mi je sicer vizualno vredu avto vendar se mi zdi, da so Renaulti dokaj slabi avtomobili glede pokvarljivosti.
Čare_ Tista Vectra na plin mi je malo sumljiva zaradi cene. Sumim, da je kaj za zamenjat/porpavit v zvezi z plinom.
dejanz75_ Tvoj odgovor je smešen ampak vseeno_ Se ti mogoče ne zdi, da glede nato, da kupujem avto za 1000Eur mogoče nimam 13000Eur za nov avto ali celo še več???
Sedaj, če imaš ti dobro redno službo še ne pomeni, da jo imamo vsi. Če bi bilo tako bi odpru temo Nakup Audi A4 B7...
Kaj kar vsem trem je Vectra 1.6 delala probleme? Koliko so bili stroški za vse te okvare? A z 1.8 Vectro pa ni bilo težav? Kateri letnik si imel?
pskoda_ Alfe vsekakor nebi kupoval. SO znane kot slab nakup. To še moja draga ve pa pojma nima o avtomobilih
Čare_ Pufov sicer nimam. Sem pa trenutno brez službe

VSeeno nekaj Eur se vedno najde in trenutna Ford FIesta mk4 mi gre res na živce. Težko mi je popravljat avto kateri nima niti servovolana, el.pomik stekel itd. pa vseeno moram redno nekaj popravljat. Zato bi nabavil neki malo večji avto kateri ima vsaj kaj od opreme.
Opelcar_ TI si tudi imel polno težav z Vectro?
Glede na poste razberem, da je Opel Vectra B+ še vedno dober nakup z UPAM ne preveč rednimi VISOKIMI stroški vzdrževanja. Seveda pa se vsak star in tudi ne tako star avto redno vzdržuje in tudi KVARI.
Čeprav sta me Opelcar in Dejanz75 prestrašila z temi okvarami
KATERE LETNIKE STa TO VOZILA?
Me pa zanima še glede porabe olja. Nekaj sem razbral, da Vectra z 1.6 16v motorjem zna popiti kar veliko olja. Kako je z tem? Res 1.8 16v motor ne pije toliko olja?
Katero olje pa se toči v Vectro? 5w40, 10w40? Najboljša firma olja?
Glede porabe. Z porabo 7l AC/8l kombiniran/9l mestna bi šlo skozi.
Največji minus je pa nakup 14let starega avtomobila. V realne kilometre itak ne verjame več. Čeprav mi pri 14let staremu avtomobilu 150-180k kilometrov ravno ni neki + saj je to znak, da se je avto malo vozil kar ni vedno najbolje. SPloh pri tako velikem družinskem avtomobilu. Sem imel 12let star avto z 120k kilometri pa sem nakoncu moral menjati vse po vrsti, ker avto enostavno ni bil navajen vsakodnevno prevozizi min 70km..
Malo me tudi skrbi, ker bi seveda rad Vectro za katero se bom ogrel in mi bo všeč tudi zapeljal en konkreten krog, da vidim kako se obnaša in pa seveda peljal na tehnični pregled, da potrdijo, če vse štima oz. kaj ne štima. Problem je v tem, da večina teh avtomobilov ni registriranih zaradi čeesar potem test drive ni izvedljiv
Preizkusnih tablic pa tudi nemorem kupiti dokler vozilo ne naredi tehničnega pregleda. Vsaj mislim, da je tako.
Še kakšen nasvet glede Opel Vectre? Argument proti?
Lp