Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

čare
Mojster foruma

Re: Nakup Opel Vectra B - Mnenja, izkušnje, stroški

Napisal/-a čare Ne jan 05, 2014 12:40 pm

dejanz75 je napisal/-a:Mislim da je to najbolj nekvaliteten avto zadnjih 40 let. Sem ga imel in je crknilo pol stvari na avtu, pa je bil takrat star 5 let, 15 let stari so verjetno še večje truge. Če delaš res toliko km kot pišeš si kupi spodoben nov ali mogoče leto star avto ne pa da na cesti ogrožaš sebe in vse ostale s starimi jajci.

Če ma model 1000€ na razpolago kako naj potem kupi leto star avto?Ti pa si s svojo pač imel smolo,načeloma niti ni tok slab avto.1.6 zna žret olje,pa rja jih najeda to je pa to.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne jan 05, 2014 1:03 pm

Zakaj pa nebi naprimer tele alfe? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=798 ... 20ohranjen
osebno mi je lepša kot vektra
Lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 05, 2014 1:08 pm

Raje luknjo v koleno kot staro alfo bencinarco.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne jan 05, 2014 1:20 pm

Osebno imam zelo dobre iskušnje z alfami oz moj prvi avto je bil alfa samo da je bila 145 2.0 in sem z njo brez večjih problemov naredil 100kkm zdaj si pa že stalna stranka na servisu, da narediš 100kkm.
Kolikor vem so teli 1.6 bencinarji zelo trpežni
Lp

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Po jan 06, 2014 8:38 pm

čare je napisal/-a:
dejanz75 je napisal/-a:Mislim da je to najbolj nekvaliteten avto zadnjih 40 let. Sem ga imel in je crknilo pol stvari na avtu, pa je bil takrat star 5 let, 15 let stari so verjetno še večje truge. Če delaš res toliko km kot pišeš si kupi spodoben nov ali mogoče leto star avto ne pa da na cesti ogrožaš sebe in vse ostale s starimi jajci.

Če ma model 1000€ na razpolago kako naj potem kupi leto star avto?Ti pa si s svojo pač imel smolo,načeloma niti ni tok slab avto.1.6 zna žret olje,pa rja jih najeda to je pa to.

Trije kolegi smo imeli takrat te Vectre in vsi smo imeli totalno sranje. Pri meni so šli brisalci (en levo, drugi desno), klima, računalnik, pri zaviranju je avto blendal itd. In vse to v pol leta. Mašina 1.8 bencin - z njo sicer ni bilo težav.

Kupovat avto za 500 eur pri 35.000 km je pa tako kot iti z japankami na Triglav. Možno, ampak neumno. Toliko km verjetno ne dela nekdo ki je na sociali in brez službe ampak jih je večinoma za službo (predvidevam). Jaz sam delam 45k km letno tako da imam na mesec vsaj jurja kilometrine.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jan 06, 2014 8:53 pm

Ja on pa mogoče nima plačano,al pa ima tok pufov.Kaj veš,yebi ga 100 ljudi 100 čudi

opelcar
Nov uporabnik

Napisal/-a opelcar Po jan 06, 2014 9:36 pm

Jaz sem imel vectro b 1.8 16v l.1996 kupil pri realnih 180000km, prodal pri 215500km imel sem 3 leta. Pri meni je crknila lambda sonda, kable pri motorju sem moral menjat (ki grejo pod plastiko na motorju-100€), okvara kompresorja klime, crknil števec - ni kazal več hitrosti, okvara motorčka za prosti tek, .... Glavno sekret od sekreta. Sem se odločil, da opela k hiši več živ nikoli.

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo To jan 07, 2014 12:18 am

Najprej hvala za takšen odziv :D

Zmaj78_ Laguna mi je sicer vizualno vredu avto vendar se mi zdi, da so Renaulti dokaj slabi avtomobili glede pokvarljivosti.

Čare_ Tista Vectra na plin mi je malo sumljiva zaradi cene. Sumim, da je kaj za zamenjat/porpavit v zvezi z plinom.

dejanz75_ Tvoj odgovor je smešen ampak vseeno_ Se ti mogoče ne zdi, da glede nato, da kupujem avto za 1000Eur mogoče nimam 13000Eur za nov avto ali celo še več???
Sedaj, če imaš ti dobro redno službo še ne pomeni, da jo imamo vsi. Če bi bilo tako bi odpru temo Nakup Audi A4 B7... :lol:

Kaj kar vsem trem je Vectra 1.6 delala probleme? Koliko so bili stroški za vse te okvare? A z 1.8 Vectro pa ni bilo težav? Kateri letnik si imel?

pskoda_ Alfe vsekakor nebi kupoval. SO znane kot slab nakup. To še moja draga ve pa pojma nima o avtomobilih ;)

Čare_ Pufov sicer nimam. Sem pa trenutno brez službe :? VSeeno nekaj Eur se vedno najde in trenutna Ford FIesta mk4 mi gre res na živce. Težko mi je popravljat avto kateri nima niti servovolana, el.pomik stekel itd. pa vseeno moram redno nekaj popravljat. Zato bi nabavil neki malo večji avto kateri ima vsaj kaj od opreme.

Opelcar_ TI si tudi imel polno težav z Vectro?

Glede na poste razberem, da je Opel Vectra B+ še vedno dober nakup z UPAM ne preveč rednimi VISOKIMI stroški vzdrževanja. Seveda pa se vsak star in tudi ne tako star avto redno vzdržuje in tudi KVARI.

Čeprav sta me Opelcar in Dejanz75 prestrašila z temi okvarami :(

KATERE LETNIKE STa TO VOZILA?

Me pa zanima še glede porabe olja. Nekaj sem razbral, da Vectra z 1.6 16v motorjem zna popiti kar veliko olja. Kako je z tem? Res 1.8 16v motor ne pije toliko olja?

Katero olje pa se toči v Vectro? 5w40, 10w40? Najboljša firma olja?

Glede porabe. Z porabo 7l AC/8l kombiniran/9l mestna bi šlo skozi.

Največji minus je pa nakup 14let starega avtomobila. V realne kilometre itak ne verjame več. Čeprav mi pri 14let staremu avtomobilu 150-180k kilometrov ravno ni neki + saj je to znak, da se je avto malo vozil kar ni vedno najbolje. SPloh pri tako velikem družinskem avtomobilu. Sem imel 12let star avto z 120k kilometri pa sem nakoncu moral menjati vse po vrsti, ker avto enostavno ni bil navajen vsakodnevno prevozizi min 70km..

Malo me tudi skrbi, ker bi seveda rad Vectro za katero se bom ogrel in mi bo všeč tudi zapeljal en konkreten krog, da vidim kako se obnaša in pa seveda peljal na tehnični pregled, da potrdijo, če vse štima oz. kaj ne štima. Problem je v tem, da večina teh avtomobilov ni registriranih zaradi čeesar potem test drive ni izvedljiv :evil:

Preizkusnih tablic pa tudi nemorem kupiti dokler vozilo ne naredi tehničnega pregleda. Vsaj mislim, da je tako.

Še kakšen nasvet glede Opel Vectre? Argument proti?

Lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jan 07, 2014 1:05 am

miraldinjo je napisal/-a:Preizkusnih tablic pa tudi nemorem kupiti dokler vozilo ne naredi tehničnega pregleda. Vsaj mislim, da je tako.

Kako pa misliš, da peljejo nereg. avto na tehnični? Ga z avtovleke skipajo direkt na valje?
Ravno temu so namenjene preizkusne tablice, problem pa je, ker jih lahko dobi samo lastnik in ti le-ta morda ne bo šel na roko. Kar po drugi strani dovolj pove o stanju avta in resnosti prodajalca.

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo To jan 07, 2014 1:13 am

esem je napisal/-a:
miraldinjo je napisal/-a:Preizkusnih tablic pa tudi nemorem kupiti dokler vozilo ne naredi tehničnega pregleda. Vsaj mislim, da je tako.

Kako pa misliš, da peljejo nereg. avto na tehnični? Ga z avtovleke skipajo direkt na valje?
Ravno temu so namenjene preizkusne tablice, problem pa je, ker jih lahko dobi samo lastnik in ti le-ta morda ne bo šel na roko. Kar po drugi strani dovolj pove o stanju avta in resnosti prodajalca.

Sem pogoolav.

Res je prav imaš.

Seveda, če mi prodajalec nebi pustil avtomobila za eno popoldne(pa magari gre zraven) ga itak nebi kupil.

Odp rodajalca to pričakujem, da recimo se ogrejem za njegovo vozilo nabavim(va) preizkusne tablice in se lahko zapeljem en konkreten krog.

Nato pa vozilo odpeljem TJA KAMOR jaz želim na tehnični pregled oz.kar do mehankarja. če mi tako paše ;)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To jan 07, 2014 10:12 am

Isti razred vozila kot Vectra. Udobje neprimerljvo.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8007603&show=1

Vse razen centralno na daljinca dela kot mora.
CZ na ključ dela normalno.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 To jan 07, 2014 11:22 am

Miraldinjo, kar se R Lagune tiče (še zdaleč nisem ljubitelj Renojev, da smo si na jasnem), je bila 1.generacija še zelo zanesljiv avtoček, potem z 2.generacijo se je pa začela "veselica" :twisted:

Če ti je všeč kakšno od Japonskih vozil, ti lahko svetujemo tudi kaj glede tega? Je pa res, da za moj okus v tem razredu in tem letniku ter za podobno ceno, so oblikovno v zaostanku za Vektro. =P

titanium
Nov uporabnik

Napisal/-a titanium To jan 07, 2014 8:39 pm

No, da še ti jaz napišem moje izkušnje z Opelico!
Vectra 1,6 l.97 kupljena pri 123000km, prodana po 7 letih pri 230000km, s tem, da ko sem jo kupil je imela vsaj kakih 50-60kkm več, kot na števcu, Tako da se skupni kilometri približujejo nekje 300000km.
V tem času sem menjal: 2x akumulator, 2x izpuh (samo zadnji), 1x veliki servis, 2x obe sprednji vertikalni ročki, 1x zadnje puše (tisto škripa kot hudič, ko je zanič), na treh vratih preribani kabli za centralno (strošek zanemarljiv), in še mogoče kaka malenkost, ki se je zdaj ne spomnim. Kot vidiš vse kar sem delal na avtu, spada nekako v redno vzdrževanje, ki ga boš moral delati na čisto vsakem avtu. Z mašino nisem nikoli imel nobenega resnega problema, razen ko je prvič začel cukat so bili krivi neki kabli (cca 20€) in ko je drugič začel cukat pa smo menjali svečke in je šlo naprej. Res pa je, da 1.6 mašine znajo spit olja, več kot vaški pijanček žlahtne kapljice, no mojemu je uspelo od menjave do menjave polokati celo 5l kanto. Pri 1.8 mašinah naj tega problema nebi bilo. Mojega sem vedno napajal GM 10w40 oljem, ki pa je tudi skoraj najcenejšo, kar jih najdeš in pa verjetno največji klump, kar ga najdeš (kolko dnarja, toliko muzike). No moram pa priznat, da me na cedilu ni pustil nikoli!
Jaz ti priporočam, da če boš vzel vectro, vzami 1,8 mašino, ostalo pa je pač kako naletiš, če prej bil dobro vzdrževan, bi ti znal dobro služit, moraš pa se zavedati, da kupuješ star avto in da bodo na njem znaki obrabe, ter bo potrebno marsikaj zamenjati.

Skratka jaz sem bil z mojo kar zadovoljen, res da me je prodajalec olja že dobro poznal, ampak to je bil strošek 24€ na 1500€ za gorivo. (kje se mi potem tukaj splača delat generalko)

Dobro kupi!

opelcar
Nov uporabnik

Napisal/-a opelcar To jan 07, 2014 9:41 pm

Jaz sem imel polno tezav z avtomobilom, me je opel cisto razocaral. Jaz sem ga po 3letih prodal, ker sem bil skoraj vsak mesec pri serviserju.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream To jan 07, 2014 10:21 pm

Laguna ni nič slabša. Je mehkejša in če rad pritisneš čez ovinke (ali pa je tvojim otrokom slabo v plavajočem avtu) potem to ni to. V ostalih pogledih pa je popolnoma primerljiva. Mene še vedno mika kakšna 2.0 bencinka z Concorde opremo.. : )

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Sr jan 08, 2014 4:29 pm

opelcar je napisal/-a:Jaz sem imel polno tezav z avtomobilom, me je opel cisto razocaral. Jaz sem ga po 3letih prodal, ker sem bil skoraj vsak mesec pri serviserju.

Zanimivo, avto ki ti dela probleme, ga obdrzis 3 leta :D

opelcar
Nov uporabnik

Napisal/-a opelcar Sr jan 08, 2014 10:12 pm

h4ck je napisal/-a:
opelcar je napisal/-a:Jaz sem imel polno tezav z avtomobilom, me je opel cisto razocaral. Jaz sem ga po 3letih prodal, ker sem bil skoraj vsak mesec pri serviserju.

Zanimivo, avto ki ti dela probleme, ga obdrzis 3 leta :D

Obdržal sem ga samo zaradi tega ker je imel vlečno kljuko, ki sem jo rabil zaradi gradnje hiše. Sem vsaki dan rabil vlečno kljuko za kaj malega pripeljati. Ko je hiša tako daleč bila zgrajena, da je več nisem rabil je šel avtomobil v prodajo.

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Če jan 09, 2014 11:33 am

znanec ima takšno vectro 1.6 16V automatic od izrednih popravil je menjal menjal volansko ključavnico(ni šel ključ več ven) in pa zadnja prema kje dobila luft(prevaža večkrat konja) drugače pa samo tanka in vozi že 14 to leto.
pleh je pa druga zgodba

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Če jan 09, 2014 10:49 pm

miraldinjo je napisal/-a:KATERE LETNIKE STa TO VOZILA?

l. 1996
Kupil sem jo l.2000 in jo po pol leta prodal za kakih 40% manj, samo da sem se je znebil. Potem sem kupil nov avto.

Nisemte hotel žaliti ampak sem pač predvideval da je pri tvoji kilometrini večina voženj za potrebe služenja denarja...

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo Če jan 09, 2014 11:33 pm

dejanz75 je napisal/-a:
miraldinjo je napisal/-a:KATERE LETNIKE STa TO VOZILA?

l. 1996
Kupil sem jo l.2000 in jo po pol leta prodal za kakih 40% manj, samo da sem se je znebil. Potem sem kupil nov avto.

Nisemte hotel žaliti ampak sem pač predvideval da je pri tvoji kilometrini večina voženj za potrebe služenja denarja...

Hmm, to si imel pa res smolo, da so pri skoraj novemu vozilu bile take težave :o

Predvidevam, da niso vse Vectre take.

Vglavnem sedaj sem že odločen, da starejše od letnika 1999/2000 ne kupim in sem pripravljen tudi malo čez 1000Eur odšteti, noja vbistvu gledam Vectre od 1000EUr dalje.

Sicer bi sam raje imel 1.8 16v motor vendar jih je extremno malo.

- Mi lahko nekdo pove kako prepoznati Vectro B in Vectro B+, je kakšna vizualna razlika? Kako ju ločiti?

- Kaj je razlika med oznakami CD, GL pa še več jih je. JE to stopnja opreme? Imajo Vectre B+ posebno oznako?

- Tukaj sem gledal specifikacije Vecter pa sem se čisto izgubil, ker je toliko tipov :DDD http://www.cars-data.com/en/opel-vectra-1999/1937

Danes sem šel eno Vectro za foro pogledat(spotoma) l 12/1999 vendar mi je bilo čudno, da je imela pnevmatike 185/65/14 katere se mi zdijo res majhne za takšen avto. Mar ni original od 15col dalje?

Poleg tega pa je bilo na vse štirih steklih na nalepki številka 6(kar naj bi pomenilo 1996 letnik če se ne motim) namesto 9. Imam filing, da je bila razbita.

Pa še, ko sem malo obrnil volan se je slišal tak čuden ne prev glasen bzzzzzzzz zvok. Predvidevam, da je to nekaj narobe z servotom?

- Tukaj piše za 1.6 CD 195/65/15 http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=2262

Dajte mi malo pomagat z nasveti kakšna mora Vectra iz prve sploh izgledati, da vem da vse štima saj mi tole z 14colskimi pnevmatikami in številkicami 6 na steklih deluje uzredno sumljivo.

Nebi se rad nategnil že v štartu :(
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973, fulgur in 11 gostov