svetilnik je napisal/-a:Ne glede na kilometre se mi ga zaradi porabe žal ne izplača kupiti... Vsekakor bi si avto "privoščil" pri vožnji, pri priganjanju pa naredi kar lep vrtinec iz rezervoarja v motor

Tudi prodajalec, ki mi je prodal tega focusa, katerega imam sedaj, mi ga je zaradi načina vožnje posteno odsvetoval, čeprav je bil v močni akciji... ga je pa zelo pohvalil
Ni mi pa jasno, zakaj se v slo ne prodaj focus 2.0 dizel, saj ga je potrebno naročiti in čakati dva meseca. Vsi kopujejo 1.6 disel, katerega mi je trgovec odsvetoval, da bom z njim nezadovoljen, kar se je tudi potrdilo s testno vožnjo..
Malo sem zašel iz posta...

Kupujem avto v tem razredu. Vozil sem Ceed, I30, Aurisa in Fokusa. Podvozje ima Fokus zagotovo najboljše, Auris le malo zaostaja (čeprav ima zadaj poltogo premo), korejca sta premehka,. Testni Fokus (prevoženih 10000km) me je izredno razočaral s črički! Tako, da tudi pomislim ne o nakupu Forda!
Ni bilo dosti polemike kaj kupiti, naročil sem dizel Toyoto, ki je od teh najcenejša , najbolj zanesljiva, najbolj drži ceno...
Motor bom imel tak kot sem ga vozil 8,5 let v Corolli 1,4 D4D. Prevozil sem 200 000 km brez problemov, pod pokrovom motorja ni bilo nikakršnih posegov!
Za marsikoga je tak motor s "samo" 90 KM moped, vendar v praksi deluje odlično. Ni pa mi jasno kje so konji pri 128 KM korejcih, ki ne "vlečeta" tako kot je napisano na papirju?