Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Enoprostorec Sharan vs Galaxy (S-max)

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 21, 2014 2:17 pm

TheOne je napisal/-a:Kako se obnese tale motor:

S-max Titanium 1.6STCi 118kW(160KM) EcoBoost Euro V-M6 M

Koliko zre avto?
Vlece v klanec?
kaksni so pospeski?

Tnx!

S temi konji ne more bit ravno počasen, ga bo pa najverjetneje zelo velik problem prodat (za nek normalen dnar).
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

TheOne
Nov uporabnik

Napisal/-a TheOne To jan 21, 2014 2:22 pm

hp6715s je napisal/-a:Copy paste iz standardnih nasvetov kolegom, ko kupujejo avto:

PORABA: Spritverbrauch - gre za bazo podatkov uporabnikov, ki si beležijo porabo: http://www.spritmonitor.de/ . Iščeš po znamki in modelu in nadalje se lahko še omejiš na tip motorja (bencin/diesel) in z vnosom kw (ps) in letnikom vozila.

priporočam ogled stani: http://avtonasveti.com/ kjer si lahko izbereš znamko in model in pogledaš katere so hibe določenega modela. Original verzija je: Honestjohn.co.uk

Sicer pa priporočam brskanje po strani avtomobilizem.com, kategorija: Kupovanje avtomobilov. viewforum.php?f=18 Obstaja že več podobnih tem!

Preglej tudi slovenske in tuje teste, slovenske teste najdeš na siol.net/avtomoto, avtomanija.com in najbolj super so na Avtomagazin.com, kjer pa pogosto precej pretiravajo glede porabe avtomobila (očitno niso najbolj nežni voziki), zato za preverjanje porabe raje preveri tisto nemško stran.

Glede določenih modelov preveri tudi na ostalih znamkarsko specializiranih forumih kot npr. ford-team.slo , http://www.team-vw.si ,. itd.

PS. vozil sem focusa (180 ps verzijo) s tem motorjem in se avto lepo premakne. Ni nekih sunkov ampak zvezno vleče čez vse območje. Mislim da bo 160 ps v s-maxu dovolj zaradi navora v nizkih obratih.

Super. Hvala.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To jan 21, 2014 2:31 pm

za tri sedeže zadaj jaz sploh nebi gledal c-maxov, zafir,picasotov........so konkretno manjši na zadnji klopi od Sharana, s-maxa,espacea.....

V s-max dobiš 3 sedeže zadaj normalno notri, s tem, da je sredinskega malo bolj zoperno zapet....je pa ok, ker je ful prostora na zadnji klopi ( med prednjimi in zadnjimi sedeži), tako da imaš dostop do srednjega sedeža dokaj lahek

picaso grand ima ful manj prostora zadaj, zafira ravno tako ( to sem osebno preizkusil).....o kakšnihše bolj osebnih sploh ne bi govoril.....

Jaz sem izbral S.max.......sharan ( alhambra?)...sta bila meni predraga( sta ravno prišla na trg) , niti me nista prepričala ne na zunaj ne znotraj....imata pa velik +++ zaradi drsnih vrat!!

Espacea....si po pravici povedano nisem upal sploh gledati

Glede 1.6 fordovega motorja sem slišal dosti dobrega, nisem pa ga vozil.......pa tudi za moje "potrebe" ne vem, če bi bil ustrezen, so mi ga pa pri nakupu ponujali
jaz sem gledal dizle....2.0 gre čisto zadovoljivo in suvereno......no jaz sem se odločil za 2.2 in sem več kot zadovoljen

TheOne
Nov uporabnik

Napisal/-a TheOne To jan 21, 2014 2:32 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
TheOne je napisal/-a:Kako se obnese tale motor:

S-max Titanium 1.6STCi 118kW(160KM) EcoBoost Euro V-M6 M

Koliko zre avto?
Vlece v klanec?
kaksni so pospeski?

Tnx!

S temi konji ne more bit ravno počasen, ga bo pa najverjetneje zelo velik problem prodat (za nek normalen dnar).

Lahko malo obrazlozis? Se bencinarji tezje prodajajo kot diesli? Delam med 15 in 20k na leto. Meni se zdi bencinar ok izbira. Avto kupujem za dolgo casa, ce bo seveda vse ok z njim.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To jan 21, 2014 2:42 pm

S-Max, z iskanim 1.6 Ecoboost motorjem, je bil tudi na našem testu: http://www.avtomobilizem.com/testi/ford ... 8-07-2012/

Gricko je napisal/-a:
picaso grand ima ful manj prostora zadaj, zafira ravno tako ( to sem osebno preizkusil).....o kakšnihše bolj osebnih sploh ne bi govoril.....

V povsem novem C4 Picasso Grand je ob treh otroških sedežih srednji sedež dejansko neuporaben (dokaj ozek). Zafiro pa si najverjetneje gledal še star model in ne Zafire Tourer (http://www.avtomobilizem.com/testi/opel ... 7-02-2012/)?
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To jan 21, 2014 2:53 pm

chan je napisal/-a:S-Max, z iskanim 1.6 Ecoboost motorjem, je bil tudi na našem testu: http://www.avtomobilizem.com/testi/ford ... 8-07-2012/

Gricko je napisal/-a:

V povsem novem C4 Picasso Grand je ob treh otroških sedežih srednji sedež dejansko neuporaben (dokaj ozek). Zafiro pa si najverjetneje gledal še star model in ne Zafire Tourer (http://www.avtomobilizem.com/testi/opel ... 7-02-2012/)?

res je....avto sem kupoval cca 1.5 leta nazaj....in gledal sem staro zafiro
Mene ni tako motila širina, kot me je motil prostor med zadnjo in prednjo klopjo.
v zafiri in picasotu, ko sem se zadaj vsedel, sem imel kolena na prednjih sedežih.....sharan , s-max imata tu konkretno več prostora

V s-max, ko otroci sedijo v sedežih, je v prehodu še vedno dovolj prostora, da gre otrok mimo ostalih sedežev...oz, da se jaz stisnem z eno nogo notri in lažje zapnem pas......vzafiri in picasotu to ni bilo mogoče

in po mojem tudi nova zafira nima te možnosti, saj je cca 20 cm krajša od s-maxa in še več od šarana

Prtljažni prostor imajo pa vsi zelo podobno velik

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To jan 21, 2014 3:08 pm

S-Max ima dejansko še največ prednosti - prvenstveno zaradi več prostora in zaradi zelo dobre akcijske cene, zaradi katere konkretno skače v zelje prej omenjenim (manjšim) opcijam. (btw. zgolj za info: še zaloga malce bolj opremljenih različic: http://ford.si/assets/Posebna%20ponudba/S-MAX1.pdf).

Zanimiv bi bil sicer tudi še večji Galaxy, a je že cca. 3.000 eur dražji (http://ford.si/Akcije/Osebna_Vozila/Galaxy). Dvojček VW Sharan in Seat Alhambra sta še prostornejša in uporabnejša zaradi stranskih drsnih vrat, a žal že dražja (nekako pa ne verjamem, da bi se kje našla kakšna nova Alhambra za podobno ceno akcijskega S Max-a).

TheOne
Nov uporabnik

Napisal/-a TheOne Sr jan 22, 2014 11:55 am

Situacija je taka. Trenutno gledam izkljucno nova vozila na zalogi, ker avto potrebujem takoj:

Seat Alhambra 2.0 CR Reference Start Stop - 4 leta garancije (7 sedezev)

Galaxy 2.0 Trend - 2 leti garancije (7 sedezev)

Sharan 2.0 BlueMotion Technology Comfortline - 4 leta garancije (5 sedezev)

Najdrazji je sharan, potem galaxy in nato alhambra (vendar so vsi trije v 1500 eur).

Zanima me vase mnenje. Dajte mi prosim malo pomagat. Sam se ne morem odlociti.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jan 22, 2014 12:11 pm

Kaj je torej z S-Maxom? To je ta trenutek gotovo daleč najbolj optimalen nakup. Samo gasa in obrnit žepe

Pri nakupu Ford S-MAXa iz redne ponudbe prihranite od 6.700 € do 7.500 €.

S-MAX Trend 1.6 118 kW (160 KM) EcoBoost s serijsko opremo: IVD, električni pomik prednjih in zadnjih stekel, el. nastavljivi vzvratni ogledali, dvopodročna klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature, potovalni računalnik, sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva, radio s CD predvajalnikom, 8 zvočnikov, obvolanske kontrole, ...
Redna cena

26.600 €
Popust

- 6.700 €
Akcijska cena

19.900 €*

*Cena ne vključuje stroškov transporta in priprave.

TheOne
Nov uporabnik

Napisal/-a TheOne Sr jan 22, 2014 12:14 pm

esem je napisal/-a:Kaj je torej z S-Maxom? To je ta trenutek gotovo daleč najbolj optimalen nakup. Samo gasa in obrnit žepe

Pri nakupu Ford S-MAXa iz redne ponudbe prihranite od 6.700 € do 7.500 €.

S-MAX Trend 1.6 118 kW (160 KM) EcoBoost s serijsko opremo: IVD, električni pomik prednjih in zadnjih stekel, el. nastavljivi vzvratni ogledali, dvopodročna klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature, potovalni računalnik, sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva, radio s CD predvajalnikom, 8 zvočnikov, obvolanske kontrole, ...
Redna cena

26.600 €
Popust

- 6.700 €
Akcijska cena

19.900 €*

*Cena ne vključuje stroškov transporta in priprave.

Tole sem gledal in bi ga takoj vzel,, pa ga ni na zalogi. Ne morem pa 4 mesece cakat na avto, ker sem brez.

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Sr jan 22, 2014 7:19 pm

Kaj pa nekaj takega (C8), drsna vrata,....
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=799 ... %20-%20S...

TheOne
Nov uporabnik

Napisal/-a TheOne Sr jan 22, 2014 8:10 pm

V igri sta ostala samo se ta dva:

Prosim za vasa mnenja. Jutri se moram odlociti.

lp

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Sr jan 22, 2014 8:34 pm

TheOne je napisal/-a:V igri sta ostala samo se ta dva:

lp

Pelji se z obema, pa se odloči!!

TheOne
Nov uporabnik

Napisal/-a TheOne Sr jan 22, 2014 8:36 pm

RedBaron je napisal/-a:

lp

Pelji se z obema, pa se odloči!!

Na zalost galaxy-ja kot testnega vozila ni v celi Sloveniji.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 22, 2014 8:44 pm

moj glas gre galaxyu. Za test pa vzam S-MAX-a če ga kje dobiš, sta zelo sorodna. Amapak še vedno...a nobenega S-maxa ni v SLO zate?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr jan 22, 2014 8:47 pm

lp

Na prvo žogo - Seat Alhambra. Zaradi praktičnih drsnih vrat, v končni fazi pa je tudi sodobnejši model (Galaxy je na trgu že od 2006, Alhambra od 2010).

TheOne
Nov uporabnik

Napisal/-a TheOne Sr jan 22, 2014 8:48 pm

maniaxxx je napisal/-a:moj glas gre galaxyu. Za test pa vzam S-MAX-a če ga kje dobiš, sta zelo sorodna. Amapak še vedno...a nobenega S-maxa ni v SLO zate?

3k je drazji galaxy od S-maxa. Ker sem imel prej Renault Espace, mi je Galaxy po velikosti prtljaznega prostora blizji in sem pripravljen to razliko doplacati.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Sr jan 22, 2014 8:49 pm

Takle način kupovanja avta je najslabši. Dal boš tako veliko denarja, pa sploh ne veš če ti bo avto vešč za vozit. Drugače pa gre glas za Alhambro.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 22, 2014 8:53 pm

TheOne je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:moj glas gre galaxyu. Za test pa vzam S-MAX-a če ga kje dobiš, sta zelo sorodna. Amapak še vedno...a nobenega S-maxa ni v SLO zate?

3k je drazji galaxy od S-maxa. Ker sem imel prej Renault Espace, mi je Galaxy po velikosti prtljaznega prostora blizji in sem pripravljen to razliko doplacati.

Če tebi ustreza potem še vedno glasujem za forda, in naj ti dajo vsaj 4 letno gaancijo gratis..vsaj toliko ti morajo dati
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov