Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: Clio, Corsa ali Polo

Napisal/-a _furby_ Sr jan 29, 2014 12:00 am

Samo spet corsa 1.4 zna bit kar pozresna :?
turbo inside

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr jan 29, 2014 1:38 pm

Ekola tovarniše podatke tudi o porabi
1.2 = http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=16967 tole pa ne gre več od 165 kmh ? :shock:
1.4 = http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=16970 zanimiv podatek MAX 180 kmh
Še ostale Corse
http://www.auto-data.net/en/?f=showSubM ... eli_id=248

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Sr jan 29, 2014 3:39 pm

Imaš PM ;)

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Sr jan 29, 2014 4:20 pm

Na tvojem mestu bi vzel ibizo oz. še raje fiesto, ker je pač najbolj ženski avto. Polo je neke vrste golf tega razreda in je kao "najboljši" v tem razredu a tudi najdražji, clio pa nekaj srednjega pa najcenejši (a tudi najgrši). Corse bi se pa izogibal, ker ima slabe bencinske motorje (nikamor ne grejo, glede na konje), pa notranjost je tudi taka vzhodno nemška.

Drugače pa pojdi v avtohiše na testne vožnje novih (corsa je ista, polo tudi, clio itak odpade, fiesta in ibiza tudi dost podobna). Potem pa poiščeš kako dobro rabljeno od tistega, kar se ti najbolj dopade.

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Sr jan 29, 2014 4:23 pm

tukaj sploh ni dvoma, v tem razredu v vsem kraljuje vw polo, predvsem kvalitera :))

lp

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr jan 29, 2014 5:32 pm

Pozdravljeni!

V kolikor še ni izbira omejena samo na omenjene tri modele..
Čeprav ni ravno istega velikostnega ranga (itak se stalno večajo iz generacije v generacijo) je sedaj na ceste prišel tudi novi Hyundai i10, ki je velik korak naprej od prejšnjega modela..presenetil me je s prostornostjo glede na zunanje dimenzije in kvaliteto izdelave, pa tudi 1.2 bencinski motor dobro potegne v breg. Za na morje pa mogoče strešni kovček na streho, ki ga snameš, ko ga ne rabiš...
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Sr jan 29, 2014 6:11 pm

i10 je mestni avto, druga stvar je pa da kupuje rabljen avto, i10 je pa čisto novi model (in presega njen proračun). Ta stari je pa slabši in manjši, tak da no go.

Daky
Nov uporabnik

Napisal/-a Daky Sr jan 29, 2014 6:30 pm

Anja, svetujem ti da vprašaš enega prjatla, ki se malo bolj spozna na avte pa naj ti on pomaga in svetuje. Ker kle je že zdej 2 strani odgovorov in predvidevam da bo šla debata še naprej, zate pa sploh nisem siguren če ji lahko slediš, tako da je najbolje če si najdeš enega ki ti lahko v živo pomaga in razloži kaj je kaj. Sama pri sebi pa preštudiraj ali misleš kupiti nov ali rabljen avto, koliko ti je pomben strošek zavarovanja, letne dajatve, servisov itd, koliko denarja boš imela za rezervo, ali se ti splača dizel, bencin, plin in pa še podobne stvari. Predvsem pa pojdi pogledat in testirat vse 3 avte in boš že tako sama videla keri ti je bolj všeč.

Uporabniški avatar
Krazy
Nov uporabnik

Kraj: Nm

Napisal/-a Krazy Sr jan 29, 2014 6:35 pm

Ko smo že pri ibizi, prodajam skoraj idealen avto zate anjaE. Sicer sem želel poslati PM, da ne bi smetil tu, vendar mi ne deluje, zato prilagam link http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=757 ... 01.2%20TSI
Cena je za resnega kupca še zelo fleksibilna.
Veselje do vožnje.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Sr jan 29, 2014 6:42 pm

Evo, ji prodaš za 8k€, pa gasa...

Je pa tole kar lepo poskočna zadevca ;)

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Sr jan 29, 2014 7:29 pm

uu, :D :D lušna ibiza, pa še kr poskočn mora bit tole, in poraba mala :D :D :D

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 29, 2014 7:56 pm

maarkec je napisal/-a:uu, :D :D lušna ibiza, pa še kr poskočn mora bit tole, in poraba mala :D :D :D

=P :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Če jan 30, 2014 1:10 pm

Krazy je napisal/-a:Ko smo že pri ibizi, prodajam skoraj idealen avto zate anjaE. Sicer sem želel poslati PM, da ne bi smetil tu, vendar mi ne deluje, zato prilagam link http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=757 ... 01.2%20TSI
Cena je za resnega kupca še zelo fleksibilna.
Zadnjič spremenil dennisCe, dne Če jan 30, 2014 1:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Če jan 30, 2014 1:12 pm

srcnik je napisal/-a:Na tvojem mestu bi vzel ibizo oz. še raje fiesto, ker je pač najbolj ženski avto. Polo je neke vrste golf tega razreda in je kao "najboljši" v tem razredu a tudi najdražji, clio pa nekaj srednjega pa najcenejši (a tudi najgrši). Corse bi se pa izogibal, ker ima slabe bencinske motorje (nikamor ne grejo, glede na konje), pa notranjost je tudi taka vzhodno nemška.

Drugače pa pojdi v avtohiše na testne vožnje novih (corsa je ista, polo tudi, clio itak odpade, fiesta in ibiza tudi dost podobna). Potem pa poiščeš kako dobro rabljeno od tistega, kar se ti najbolj dopade.

motor 1.2 je čist dovolj za osnovo uporabo, 1.4 pa še bolj.. Notranjost je vzhodno nemška? pomoje se hecaš malo.. poglej recimo novo ibizo pa primerjaj notranjost? ni primerjave!!

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če jan 30, 2014 3:11 pm

Hahahahaha, pa niste vi resni čist :mrgreen: Ženska kupuje avto, da bo malo porabil, da bo čim ceneje vzdrževala avto in da ji bo VŠEČ! Vi pa o menjalnikih pa hidraulikah pa koliko je kater volan sterilen in koliko drug ne in kako gre polo 0.12587 sekunde hitreje v ovinek pred avtopralnico... :roll:
Corsa je luškan avto, meni osebno zaspan in pa ni bil ravno mi pojem mehkobe (domen, malce dvomim v tvoje izjave glede na to da je Corsa trša od Pola, Clio pa že dolgoooo časa ni več ravno mehak avto (že clio letnika 2001+ je imel že solidno čvrste sedeže in ne ravno mehko podvozje...), poraba je sorazmerno visoka (1.4 90KM). Clio ima lušno porabo, nizke stroške vzdrževanja - motor 1.2 je eden izmed zaneslivejših motorjev, vsaj pri starejših je bilo tako, pri novem pa dvomim da so kaj spreminjali...

Bi pa dodal avtorici še Ford Fiesto (všečen ženksi avto z mojega vidika, poraba zelo ugodna, avtoček pa v tej kombinaciji lepo poskočen):
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=780 ... ium.%201.4
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=801 ... 01.4%2016V
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=808 ... 01.4%2016V

Pa še tole: te trende, ki si zapisala (Polo najbolj zanesljiv, clio najmanj porabi) enostavno pozabi, ker ne držijo. Polo ni najbolj zanesljiv, Clio ne porabi najmanj (poraba je pri podobnih avtih podobna in ne bo nekih drastičnih razlik)... Poglej in izberi avto ki ti je všeč, potem pa z očetom/prijateljem/fantom (nekom, ki se spozna na avte) pojdi na ogled in vzami takega, da bo kvalitetno vzdrževan, da boš imela potem čim manj stroškov!

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer Če jan 30, 2014 6:11 pm

Jaz kot poznavalec in uporabnik Cliov, definitivno priporočam Clia. Sploh Clia 3, bencinarja. Polo je tut dobra opcija, ampak ne TSI. Corsa se mi pa nikoli ni preveč dopadla.

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann Če jan 30, 2014 11:05 pm

Jaz ti bom pa napisal kar to kar povem bolj ali manj vsakemu, ki se dvoumi (ali troumi :) ) glede nakupa avta. Pogledaš napake in hibe določenih modelov, si ustvariš ožji izbor, nato si pa te avte v živo ogledaš in jih tudi zapelješ - lasten okus tudi dosti velja. Kaj ti pomaga če se ti en avto zdi na papirju best buy, potem pa ugotoviš da to ni to (meni je dolgo bil Twingo II luštno vozilce, ko sem se pa enkrat usedel vanj, sem ga zapustil poparjen). Kot frankofil bi sicer priporočil Clia, ker Clio III načeloma res nima nekih večjih hib, ampak moja opelmanijaška stran se nagiba tudi k Corsi (dobro no, bencinarji so mogoče malo leni). Vendar tudi drugi avtomobili tega razreda niso na odmet. Kakšna Fabia ti ne sede?

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Pe jan 31, 2014 5:39 pm

Badzo je napisal/-a:Hahahahaha, pa niste vi resni čist :mrgreen: Ženska kupuje avto, da bo malo porabil, da bo čim ceneje vzdrževala avto in da ji bo VŠEČ! Vi pa o menjalnikih pa hidraulikah pa koliko je kater volan sterilen in koliko drug ne in kako gre polo 0.12587 sekunde hitreje v ovinek pred avtopralnico... :roll:
Corsa je luškan avto, meni osebno zaspan in pa ni bil ravno mi pojem mehkobe (domen, malce dvomim v tvoje izjave glede na to da je Corsa trša od Pola, Clio pa že dolgoooo časa ni več ravno mehak avto (že clio letnika 2001+ je imel že solidno čvrste sedeže in ne ravno mehko podvozje...), poraba je sorazmerno visoka (1.4 90KM). Clio ima lušno porabo, nizke stroške vzdrževanja - motor 1.2 je eden izmed zaneslivejših motorjev, vsaj pri starejših je bilo tako, pri novem pa dvomim da so kaj spreminjali...

Bi pa dodal avtorici še Ford Fiesto (všečen ženksi avto z mojega vidika, poraba zelo ugodna, avtoček pa v tej kombinaciji lepo poskočen):
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=780 ... ium.%201.4
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=801 ... 01.4%2016V
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=808 ... 01.4%2016V

Pa še tole: te trende, ki si zapisala (Polo najbolj zanesljiv, clio najmanj porabi) enostavno pozabi, ker ne držijo. Polo ni najbolj zanesljiv, Clio ne porabi najmanj (poraba je pri podobnih avtih podobna in ne bo nekih drastičnih razlik)... Poglej in izberi avto ki ti je všeč, potem pa z očetom/prijateljem/fantom (nekom, ki se spozna na avte) pojdi na ogled in vzami takega, da bo kvalitetno vzdrževan, da boš imela potem čim manj stroškov!

Kaj ti streljaš, misliš da če je ženska, ji je pa vseeno kakšen avto vozi? Moja nima pojma o avtomobilih, pa porajta razliko med športnim avtomatskim in navadnim avtomatskim menjalnikom (BMW 8stopenjski), razliko med volansko letvijo v polotu in corsi, med turbo mlinčkom in mlinčkom atmosfercom bi pa razliko porajtalo še žensko truplo. Nihče ni govoril o pospeških, o tem klobasaš ti. Turbak ima več navora, to pa je tisto, kar se čuti pri pospeševanju in nenazadnje dobrodošlo in naredi avto vsaj malo manj sterilen za vozit. Pa da ne boš spet iz mojih trditev vlekel ven nekih zaključkov, da ne bo dirkala in da ne rabi tega ali onega. Razlika med enim in drugim je, ravno to je pa tisto, kar te pri določenem avtu privlači ali pa odbije. In ko že trobiš o porabi, turbo motor porabi manj.

Drugače pa te tega cliota (1.4 90 konjev) imamo službenega in ne gre nikamor! Pri 130kmh ima že tako visoke obrate, da podzavestno nenehno preverjaš, da nimaš slučajno v tretji prestavi. Hvala lepa za tak avto, prestavna razmerja ima obupna, ne bi imel tega avtomobila, pa če bi mi ga želeli zastonj dati.

Ne vem kakšno corso si ti vozil, podvozje sicer imajo čvrsto tako kot vsi nemški avtomobili, vendar je bočnega nagibanja vseeno več. Dvopasovno krožno križišče v Šenčurju (rentacar na letališču Brnik) smo vedno odvozili kot šikano in polo se je od vseh teh jajčkov odrezal najbolje z najmanj nagibanja in kot najbolj stabilen. Glede na to, da sem s temi avtomobili prevozil več tisoč kilometrov (z vsakim od njih!), mislim, da sem bolj kredibilen, razen če si si ti vzporedno lastil corso in pola ter z njim prevozil vsaj nekajkrat večjo kilometrino.

Kot je nekdo predlagal - tudi škoda fabia je dobra izbira. Ubistvu je to preoblečen polo, za manj denarja. Za vozit definitivno dober avto, ampak dvomim, da ji bo všeč.

Škoda Citigo je tudi lušten avto za vozit, mi smo imeli v floti sicer VW Up!, ki je enak avto. Trivaljni bencinar je presenetljivo poskočen, ker so ti jajčki lahki. Porabi vse skupaj nič dobre 4 litre.

PS: Stranke so dostikrat pohvalile polota, corso in up!-a. Nekatere stalne stranke so pri rezervaciji grupe B vnaprej izrazile željo po Corsi ali Polu, kar jasno nakazuje, da sta oba za vozit odlična avtomobila, kateri je boljši, pa je stvar osebne preference. Cliota ni hotel nihče, zato smo ga porinili v cenejšo grupo A (v tej grupi je bil VW Up!), pa so se ga vsi še zmeraj otepali. Na koncu smo jih prodali hrvatom v njihovo floto, ker jih enostavno nihče ni hotel vozit (razen če je kdo prvič najel ta avto in se nasral). Pa še to, če že šteje mnenje češplje, izmed omenjenih je bil moji najbolj všeč Polo, v grupi C pa Golf.
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 31, 2014 5:45 pm

Tvoja pa res nima okusa =P .

Če govorimo o tazadnjem polotu ( 6r al kaj je že to sranje ) je corsa boljši avto, predvsem pa prostornejši...pa sem ( oziroma smo si ) lastili oba, tako da vem kaj govorim. Edino TSI motorček je boljši od NA bencinarja, kar je normalno, samo pri Oplu NA bencinar vsaj dela, kar za TSI ni ravno 100% :mrgreen: . Pa kot zanimivost, s corso C, z tem tako "požrešnim" 1.4 TP bencinarjem sem imel zelo podobno ali celo nižjo porabo kot s TSI polotom,
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Pe jan 31, 2014 6:20 pm

maniaxxx je napisal/-a:Tvoja pa res nima okusa =P .

Če govorimo o tazadnjem polotu ( 6r al kaj je že to sranje ) je corsa boljši avto, predvsem pa prostornejši...pa sem ( oziroma smo si ) lastili oba, tako da vem kaj govorim. Edino TSI motorček je boljši od NA bencinarja, kar je normalno, samo pri Oplu NA bencinar vsaj dela, kar za TSI ni ravno 100% :mrgreen: . Pa kot zanimivost, s corso C, z tem tako "požrešnim" 1.4 TP bencinarjem sem imel zelo podobno ali celo nižjo porabo kot s TSI polotom,

Hja, moji je bil bolj všeč turbo motor zaradi navora, pa notranjost je manj plastična kot pri corsi, kjer je armaturka res obupna, tista trda plastika ni za nikamor, pa še moteč odsev ima v šipi. Polo je kvalitetnejši in kompaktnejši, že pri zapiranju vrat (zvoku in občutku) je razlika, da materialov v notranjosti in ozvočenja ne omenjam. Saj pravim, vsakemu svoje, kot sem že v prvem komentarju dejal, naštevam dejstva in moje poglede, nikogar ne prepričujem da je polo boljši. Nenazadnje je dražji in osebno bi raje kupil novo corso kot pa rabljenega pola, razen če bi se pojavil kakšen res dober deal (1. lastnik in do 50.000km). Prostornost se mi ne zdi večja pri corsi, res pa je, da nikoli nisem vozil naloženega avta. Zadaj so v obeh avtomobilih imeli vsi dovolj prostora za kolena, v prtljažniku so pa prtljago vozile stranke, ne mi. Ima pa polo dvojno dno prtljažnika, česar corsa nima.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov