[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 868: Undefined offset: 0
AVTOMOBILIZEM.com - Poglej temo - Kupujem Volkswagen Golf 7
Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Za nakup predlagam:

Skupaj glasov : 0

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Kupujem Volkswagen Golf 7

Napisal/-a ~toMmy~ Ne nov 30, 2014 5:55 am

1. To da Golfa daješ v račun in ga ne prodajaš privat, vsekakor ne gre skupaj s tem, da bi rad prišel čim bolje skoz! Če si že v štartu pripravljen šenkat kakšnega tisočaka, potem ti jurja gor ali dol ne bi smelo imet posebnega vpliva! ;)

2. Po mojih izkušnjah ti za 8,5 let starega Golfa še zavarovalnica izplača kakšnega tisočaka več, kot za podobno stare/motorizirane konkurente (tudi z več konji in opreme), tako da moraš bit sam res nesposoben, da si ne (vsaj) povrneš razlike, ki si jo "doplačal" v štartu...

Po drugi strani, če ne bi Golfa ukradli, me niti najmanj ne bi zanimala cenitev, ker je avto po skoraj 200k km maltretiranja (3-5 oseb s prtljago, večkrat težka prikolica, dva se z njim učila vozit, čipan cca. 125k km, dober poznavatelj rdečih obratov, nepričakovanih jam/ležečih, kakšnega obračanja pod ročno...) bil še vedno v tako odličnem stanju, da ga enostavno ni imelo smisla prodajat...

3. Za dokaj realen izračun stroškov v času lastništva, je treba upoštevat nabavno ceno, potencialno prodajno, cestnino, servise, porabo, ceno gum... in v skupnem seštevku za 5 in več let je Golf VI marsikaterega dokaj hitro "prehitel", ne glede na višjo začetno ceno!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne nov 30, 2014 10:15 am

Indel je napisal/-a:To vem da morajo imet dobiček ampak če isti avto z več kilometri in več lastniki prodajajo drugje za 2000eur dražje, Peugeot bi mi pa ponudil pri odkupu 1000 eur več, je to več kot dobiček. Če imajo od enega starega vozila 500 eur profita in jim to ni dovolj so več kot očitno požrešni. Pri novem pa tudi nekaj zaslužijo. Dvakrat je treba stranko na**gnit.

Kaj pa pričakuješ? Trgovci so zaposleni, da te na**gnejo... Če bi se ti strinjal bi ti dali 500€ za avto in ga prodali za 5k€, če bi ga lahko.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne nov 30, 2014 12:46 pm

Indel je napisal/-a: Prvi lastnik sem, garažiran, niti ene pikice na vozilu, nikoli barvan, niti kramboliran, redno servisiran-še nekaj malega je garancije ostalo

Če imaš namen menjat, ga sam prodajaj in pozabi na odkupne cene po eurotaxu, s katerimi te pomolzejo avtohiše.
Spiši oglas in na koncu pod opombo napiši "Preprodajalci nezaželjeni"

Ko sem v letu 2010, prodajal 4 leta starega Nissana (prvi lastnik, 40.000km) v odličnem stanju, je bilo v prvem tednu na dvorišču za en vagon preprodajalcev, tako da sem že skoraj obupal in dal avto staro za novo... potem pa v opombi napišem, da so dilerji zaželjeni, kot črna kuga in mi pride v nedeljo - ob desetih zvečer, sprva sila skeptični kupec in ga avto čisto prevzame, ker je dejansko stanje ustrezalo opisu!
Šlo je za znanega jeseniškega zdravnika in avto se še danes vozi na Gorenjskem.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne nov 30, 2014 12:55 pm

Par mojih misli:
- P308 vs Golf 7 - dobro premisli, kaj ti bolj ustreza in če je občutek v Golfu toliko boljši, kolikor je višja cena; jaz sem se leta 2007 odločal med takratnim Golfom 5 in Meganom, razlika je bila cca jurja in se mi je vsekakor zdelo vredno plačati ga - ni pa nujno, da leta 2014 podobno drži zate in za Golf 7 vs. P308..

- mislim, da je povsem res, da Golf bolje drži ceno - ampak samo v relativnem smislu, v absolutnem pa ne (razlika v evrih pri ceni novega - cena rabljenega čez x let bo vseeno približno enaka...)

- prodaja dosedanjega avta - tukaj ni filozofije, ponavadi največ iztržiš, če se potrudiš in ga prodaš sam.
Jasno da če ga daš v račun 'staro za novo', ti bodo ponudili manj kot bodo sami potem prodajali, pa tudi manj kot bi iztržil sam.
Ampak užaljenost tukaj ni na mestu:

1. dejstvo je, da pač želijo maksimizirati svoj profit in s tem ni čisto nič narobe, saj s tem namenom se podjetja ustanavljajo.
Edino pravilno je, da želijo izvleči vsak evro iz kupčije - saj bi ga tudi ti rad, kajne?

2. nihče te ne sili da daješ staro za novo, in nikjer ne piše da so dolžni tvoje vozilo odkupiti, za x evrov.

3. Ne pozabit, da zate je 'staro za novo' zelo elegantna rešitev - dokler ni novi avto na voljo, se pač kot doslej voziš s starim avtom, na dan nakupa se z njim lepo pripelješ tja, doplačaš dogovorjeno razliko za nov avto, narediš prepis in se veselo odpelješ z novim, ne da bi se rabil še kaj ukvarjat s starim. Skratka zate minimalno dela in sitnosti (ves čas imaš na voljo avto), in to se pač plača.
Če greš avto sam prodajat, ga moraš pa lepo poslikat, objavit oglas, prenašati razne idiote po telefonu in še kakšnega na ogledih, skratka vložiš čas, trud in morda tudi nekaj živcev. In če prodaš stari avto preden pride naročeni novi avto, imaš vmes problem s prevozom.
Ampak ker lahko na ta način hitro dobiš kakega jurja več kot sicer, se še vedno splača - če bi gledal vložene ure dela in na njih razdelil 'profit', ugotoviš da v Sloveniji skoraj ni službe ki bi na uro prinašala toliko neto plačila (razen variant DUTB in podobno, ki pa niso za navadne smrtnike)
Pa moraš razumet tudi avtohišo - oni res dajo višjo ceno ko tvoj avto prodajajo naprej, in ponavadi celo več kot lahko ti sam prodaš drugi fizični osebi - ampak to je zato, ker avtohiša lahko ponudi financiranje ali 'staro za staro' in ni nujno da ima kupec celotno kupnino že v roki; in trgovec lahko ponudi garancijo in mnogi ljudje jim bolj zaupajo (ne vem zakaj, a tako pač je), pa sitno jim je klicariti po oglasih...
Zato je avtohiša v poziciji, da navije ceno ko rabljen prodaja naprej, v predhodni fazi pa prejšnjega lastnika čimbolj stisne pri ceni. Ampak oni morajo tudi imeti prostor za avto dokler ni prodan (in prostor stane), morajo ga pregledati in tudi morda kaj porihtati, vse to stane... hkrati pa so dobavitelju dolžni za plačilo celotnega novega avta, dobili pa so šele del potrebne gotovine...

Naj zadnji stavki ne izpadejo kot da jokam nad usodo ubogih prodajalcev (ker ne), ampak je dobro pomisliti še na drugo plat zgodbe.

Ne glede na vse povedano pa ostaja preprosto dejstvo: pri prodaji rabljenega avta še najbolj zaslužiš, če se potrudiš sam, tako pač je.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Ne nov 30, 2014 12:56 pm

Dober avto (pa to resno dober, ne ''dober'' po mnenju prodajalca) od prvega lastnika, nekaramboliran z malo km in redno servisiran ter slovenski, se zelo hitro proda na avto.net-u, če je cena vsaj približno normalna. Običajno taki avti gredo z avto.net-a v enem ali dveh dneh, če so kakšne bolje nezaželene znamke pa traja nekaj dlje.
Če je avto Golf dizel, se bo ob vsaj malo normalni ceni prodal v enem dnevu. Garantiram. In to po ceni, ki bo krepko višja od tiste, ki so mu jo ponudili pri Peugeot dilerju.
Ampak ok, zdej je to dealbreaker, ker so mu pri VW dilerju ponudili nikakršno ceno, pri Peugeotu pa + čukca gor. Zanimivo. :lol:
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Ne nov 30, 2014 2:51 pm

Indel je napisal/-a:Kako bo dizel, če sem napisal da dizla še nikoli nisem vozil..

Hotel sem ga dati v račun zato, ker potem bi lahko kakšnega vzel iz zaloge, tako če ga pa sam prodajam se bo pa vse skupaj zavleklo.

Ok, nisem bral cele teme, tako da nisem vedel, da je dizel.

Indel je napisal/-a:Sigurno ga pa nisem čuval zato, da bo kdo z preprodajo služil na njemu. To mi je malo mimo.

:lol: :lol: :lol: Ne vem zakaj se potem sploh pogovarjaš o tem, da bi dal avto staro za novo. Ker tudi tile bodo na njem zaslužili, ne zgolj preprodajalci. Torej daj oglas na avto.net in boš videl, kako in kaj. Kateri motor pa ima?

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Ne nov 30, 2014 3:24 pm

Huh, lapsus, da NI dizel.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Ne nov 30, 2014 3:55 pm

O tem,da se ljudi ne da napizdovat se ne strinjam...pri enih bo samo sosed reko da je zadovoljen z golfom in pade odločitev,gremo po golfa ker je en sosed zadovoljen z njim ;) In če še niste opazili je peugeot 308 II postal avtomobil katerega si ljudje precej želijo,zato vsekakor bo ceno držal bolje že samo zaradi tega,pa že prejšnja 308 je ceno držala kot golf kar si lahko preberete na spletu...Če imaš rad nove stvari(predvsem obliko),boš kupil peugeota,če pa tisto kar je že 10 in več let isto pa pač golfa in bo volk cel,koza sita.Tukaj izvzemam golfa V,ki je daleč najbolj izvirno oblikovan vw. Realno-koliko ljudi vidi razliko med golf 6 in 7? Pa tudi za golfa 8 že itak vemo da bo isti. Pa ni nujno da vsi dobro držijo ceno pri vw,caddy je definitivno ne drži dobro zato je bolje kupiti malo cenejši avto ker pri prodaji bo razlika manjša,če sploh. SIcer pa če se v avtomobilu počutiš odlično,ti za tistih -10 let ne bo škoda 2000 evrov,saj je dobro počutje v avtu neprecenljivo. Sam sem za peugeota,imamo pa drugače doma še tudi volkswagna...

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Ne nov 30, 2014 4:48 pm

pleomax je napisal/-a:Realno-koliko ljudi vidi razliko med golf 6 in 7? Pa tudi za golfa 8 že itak vemo da bo isti.

med 6 in 7? med 1 in 4 je blo nekaj razlike, od 5 naprej pa samo luči pa mal drugačni odbijači.

pleomax je napisal/-a:O tem,da se ljudi ne da napizdovat se ne strinjam...pri enih bo samo sosed reko da je zadovoljen z golfom in pade odločitev,gremo po golfa ker je en sosed zadovoljen z njim ;)

S tem se pa popolnoma strinjam. Čeprav osebno niti nimam želje po nemških avtih. Druge znamke imajo meni osebno lepše avte, ne pa nemci ko sedaj vem da bo golf 9 isti.

Saj ne rečem da so nemški avti grdi, ampak raje ne hvala. Pa ne bit užaljeni ;)

golfko di zlodko
Nov uporabnik

Napisal/-a golfko di zlodko Ne nov 30, 2014 6:47 pm

darkside je napisal/-a:med 6 in 7? med 1 in 4 je blo nekaj razlike, od 5 naprej pa samo luči pa mal drugačni odbijači.

Cilj golfa je en sam, in sicer ta, da ga vsak človek laik prepozna na 100 metrov, poznavalec pa na to razdaljo prepozna njegovo serijo.

Lp! :D

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne nov 30, 2014 7:26 pm

Slika :mrgreen:

Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne nov 30, 2014 7:39 pm

Tej vw imajo vsi neke podobne števce.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Ne nov 30, 2014 8:37 pm

Ravno v tem je stvar. Se usedeš v petko ali pa sedaj v sedemko in je vse tam kjer mora biti. Ne pa razmetano vsepovsod in z vsako generacijo nov space dizajn. Nekomu je to všeč, nekaterim ni. A ni dobro, da je toliko znamk in lahko vsak izbere tisto, kar mu je najbolje?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne nov 30, 2014 9:06 pm

Dokler se bo golf prodajal kot se ga bodo samo osvežil, ker jim je najceneje (veliko strojev ostane istih) pa tudi brezveze je nekaj spreminjat (si delat stroške) kar ima narod rad
Lp

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Ne nov 30, 2014 9:22 pm

pskoda je napisal/-a:Dokler se bo golf prodajal kot se ga bodo samo osvežil, ker jim je najceneje (veliko strojev ostane istih) pa tudi brezveze je nekaj spreminjat (si delat stroške) kar ima narod rad

No ja, to drži za 6-ko, pri 7-ki so se pa kar izprsili potem s popolnoma novo platformo :lol: ? Ampak že vedo zakaj :twisted: .

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne nov 30, 2014 10:13 pm

Osebno ker se ne zanimam za golfe veliko mi je med 6 in 7 vizualno zunaj zelo malo razlike poznavalcem mogoče bolj. Kaj je pod kožo je pa druga stvar samo to je itak skrito očem
Lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po dec 01, 2014 7:45 am

To da je novi model podoben prejšnemu ni čisto nič narobe, kot kažejo prodajne številke je večini celo zelo všeč. Sicer pa obstaja še na desetine drugih znamk, ki imajo drugačno oblikovalsko politiko kot VW.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po dec 01, 2014 8:07 am

Volkswagen obvlada svojo politiko, ki jo vleče še iz časa Hrošča. Preden so uvedli nov model Golf, je bil Hrošč že davno zastarel glede zasnove, oblike in motorizacije. Nikoli pa se jim ni mudilo uvajati nov model, ker se je stari dobro prodajal oz. nikoli niso posegali po kakšni hudi oblikovalski revoluciji, če jim ni ravno tekla voda v grlo. Pač nekoliko konservativen pristop za konservativne kupce.

Hvalabogu, da so tudi druge avtomobilske firme, ki oblikovno popestrijo izbor vozil in da lahko človek izbira med več opcijami, še posebej cenovnimi.
Me pa čudi miselnost nekaterih, da že ob nakupu novega mislijo na kasnejšo prodajo..kot da je to bistven podatek in ne počutje v vožnji, prostornost, uporabnost itd. Ekonomska računica se tako ali tako ne izide (izguba v vsakem primeru), še najbolj ugodna pa je na daljši rok - in zato ta daljši rok uživaj!
Človek brez problema, to strašna je stvar!

golfko di zlodko
Nov uporabnik

Napisal/-a golfko di zlodko Po dec 01, 2014 6:36 pm

ban je napisal/-a:To da je novi model podoben prejšnemu ni čisto nič narobe, kot kažejo prodajne številke je večini celo zelo všeč. Sicer pa obstaja še na desetine drugih znamk, ki imajo drugačno oblikovalsko politiko kot VW.

Se popolnoma strinjam tudi sam s tole izjavo.

Kupci golfom natančno vedo/vemo, kaj jim/nam je všeč na tem modelu. Pred leti, ko sem se sam odločal za nakup drugega/novega vozila, sem imel v spodnjem srednjem razredu dva favorita, in sicer opel astro H in VW golfa serije 5. Po temeljitih preizkusih obeh sem se odločil relativno enostavno. In še dandanes mi za to odločitev ni niti najmanj žal. Če pa je komu golf kot takšen (ne glede na serijo) preveč dolgočasen, pa ima možnost izbrati druge modele, tipe in znamke, ki morda bolj kot ne spominjajo na kakšno vesoljsko ladjo (vsaj v notranjosti). Po lastnem prepričanju in okusu pač. Tako je. Golf serije VII mi je zelo všečen (sicer sem bil v njem do sedaj prisoten zgolj kot sopotnik in ne ŠE voznik) in verjamem, da bo še naprej ponosno predstavljal tisto, kar se je začelo v Wolfsburgu 29. marca 1974.

Lp! :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 01, 2014 7:34 pm

Firediver je napisal/-a:Volkswagen obvlada svojo politiko, ki jo vleče še iz časa Hrošča. Preden so uvedli nov model Golf, je bil Hrošč že davno zastarel glede zasnove, oblike in motorizacije. Nikoli pa se jim ni mudilo uvajati nov model, ker se je stari dobro prodajal oz. nikoli niso posegali po kakšni hudi oblikovalski revoluciji, če jim ni ravno tekla voda v grlo. Pač nekoliko konservativen pristop za konservativne kupce.

Hvalabogu, da so tudi druge avtomobilske firme, ki oblikovno popestrijo izbor vozil in da lahko človek izbira med več opcijami, še posebej cenovnimi.
Me pa čudi miselnost nekaterih, da že ob nakupu novega mislijo na kasnejšo prodajo..kot da je to bistven podatek in ne počutje v vožnji, prostornost, uporabnost itd. Ekonomska računica se tako ali tako ne izide (izguba v vsakem primeru), še najbolj ugodna pa je na daljši rok - in zato ta daljši rok uživaj!

Najprej poudarjaš cenovne opcije, potem pa daješ ceno ob prodaji v nič. Seveda to ni odločilni dejavnik pri nakupu, je pa zelo pomemben pri izračunu, koliko te bo avto dejansko stal, ker ni nujno, da te bo najcenejši najmanj.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov