Ogo je napisal/-a:Okej, jaz ne bi šel v fajt dizel versus bencin. 1.6 bencinar v Aurisu namreč pusti 1.9 TDI daleč odzadaj, le psihološko barijero 4000 vrtljajev je treba izbit iz glave, ker se tam pri Toyotinih VVTi bencinarjih veselje šele začne. Torej kle ni resnega argumenta, Ogo
Ogo je napisal/-a:Tole je forum VW/VAG/Seat/Škoda manijakov ali splošen avtomobilski forum?![]()
Bog ne daj kakšno rečt čez TDI? Ker slednji je oh in sploh in najboljši?
In to s strani samih "genijalcev", ki o strojništvu pojma nimajo (sam sem slednje študiral), zapovrh pa se imajo za super šoferje, kljub 15.000 km napravljenih na leto (jaz jih napravim 45.000)?
Fantje, vi s svojim neumnim fanatizmom delate tako škodo prej omenjenemu koncernu in temu forumu, da se vsako sekundo bolj nagibam, da si spet naročim Toyoto, ter se iz tega foruma odlogiram za vselej. Namreč razen brezpredmetnega glupega fanatizma, nisem od vaju dveh modelov, ki me odganjata, izvedel nič pametnega. Po mojem si ban na temu forumu zaslužita ravno vidva. Bo vsaj kakovostni nivo zrastel.
Ogo
Zaradi mene lahko kdorkoli šimfa čez TDI in VAG po mili volji, amapk včasih mi gre na jetra, če ljudem povem svojo konkretno izkušnjo, pa mi nekdo na podlagi neke teorije (ali kdove česa) naklada, da ni tako kot je v resnici. Bom pa že menda vedel kako je z obema avtoma, če sem oba pogosto vozil v vseh običajnih razmerah!Bog ne daj kakšno rečt čez TDI? Ker slednji je oh in sploh in najboljši?
hladni je napisal/-a:Ogo je napisal/-a:Sonic, oprosti, ampak sedaj resno nakladaš. Imam za seboj 200.000 km v dizlih in 150.000 km v bencinarjih in vem kaj govorim ter pišem, tako, da mi ni treba nakladat, kako dizli bolje "potegnejo". Ne potegnejo bolje od bencinarja z 20 KM več.
Ogo
Mislim da boš s takimi zelo hitro letel s foruma.
Ogo je napisal/-a:Toyota Auris 1.6 Dual VVTi je brez turbača in ima po papirjih 124 KM (DIN) pri 6000 vrtljajih, do 100 km/h pride v 10,4 sekunde, končna hitrost pa je 190 km/h.
VW Golf V 1.9 TDI (močnejši) ima po papirjih 105 KM pri 4000 vrtljajih, 11,7 sekund naj bi rabil do 100 km/h, končna hitrost pa 187 km/h.
Vsekakor Golf ni slab, vendar je vseeno za 1,3 sekunde prednosti pri bencinskem Aurisu.
Ogo
Točno tako. Ko bi rad prehiteval v klanec navzgor z 1.6 bencinarjem, ti podatki o pospešku 0-100 na papirju nič ne nucajo, s tistim papirjem si lahko samo nekaj obrišeš. S TDIjem (al pa verjetno tudi npr. z 1.9 dCi-jem, da ne bomo samo VAG hvalili) bo šlo pač ponavadi občutno lažje....Polo78 je napisal/-a:V realnosti oz. vsakdanji vožnji so vsaj zame veliko bolj kot štarti od 0 do 100 km/h iz mesta pomembni podatki o prožnosti
Polo78 je napisal/-a:Ogo je napisal/-a:Toyota Auris 1.6 Dual VVTi je brez turbača in ima po papirjih 124 KM (DIN) pri 6000 vrtljajih, do 100 km/h pride v 10,4 sekunde, končna hitrost pa je 190 km/h.
VW Golf V 1.9 TDI (močnejši) ima po papirjih 105 KM pri 4000 vrtljajih, 11,7 sekund naj bi rabil do 100 km/h, končna hitrost pa 187 km/h.
Vsekakor Golf ni slab, vendar je vseeno za 1,3 sekunde prednosti pri bencinskem Aurisu.
Ogo
V realnosti oz. vsakdanji vožnji so vsaj zame veliko bolj kot štarti od 0 do 100 km/h iz mesta pomembni podatki o prožnosti, se pravi koliko rabi določen avto v npr. 4. prestavi od 40 do 100 km/h ipd. Tu pa ne bi bil več prepričan v Aurisa.
Ogo je napisal/-a: In ja, Toyota Auris 1.6 Dual VVTi z 124 KM (bencinar) performančno brez nobenih težav "naščije" VW Golf V z 1.9 TDI motorjem in 105 KM. To je jasno vsem, razen par fanatikom. V potrditev temu pa gredo tudi tovarniški podatki obeh vozil.
sašo5 je napisal/-a:Ogo je napisal/-a: In ja, Toyota Auris 1.6 Dual VVTi z 124 KM (bencinar) performančno brez nobenih težav "naščije" VW Golf V z 1.9 TDI motorjem in 105 KM. To je jasno vsem, razen par fanatikom. V potrditev temu pa gredo tudi tovarniški podatki obeh vozil.
....Hondam "kapo dol", ampak ta ToYotin j**c....številke ne lažejo: 124 konjev/10.4 sek do 100/ 190 končne/ 9 lit porabe/ 157 navora pri 5200 (haloooo) avto za "vragu rep spipat" pa čist nov motor...........skratka, še ena j***a, kar tudi prodajne številke povedo....Astra in Golf sta že v letih, pa Aurisko "pelejo scat" na vseh trgih v Evropi.....
Ogo je napisal/-a:
Pri Toyoti vem, da bi iztržil kvečjemu za par 100 EUR popusta na ceno iz cenika, vendar mi pa ponujajo za trenutno Toyoto, ki jo vozim skoraj 2000 EUR več, kot ostali, ki se kot pijanci plota žele držati EuroTAXa. Sicer bi lahko avto prodajal sam, samo če si od avta v celoti odvisen, ti je pač prednost, da greš do prodajalca X in tam pustiš stari ter prevzameš novi avto, kot pa da imaš komplikacije z logistiko prodaje starega, pa potem iti peš po novega, vzet dopust v službi, ker si brez avta in podobne male komplikacije.
Ogo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov