Energetik81 je napisal/-a:Ja, sej to smo na tem forumu že večkrat "ugotovili".
Ampak problem je, ker v SLO nikoli ne veš, kje boš naletel na tistih par metrov snežne podlage, zaradi katere bi letel s ceste. Ali pa greš zjutraj po mokri cesti v službo, za nazaj te pa "preseneti" 2 cm plundre na cesti - in boš vozil s 50km/h s ketnami celo pot?
simply je napisal/-a:Kako je bilo?![]()
Primorci ga nimamo. Zato kupujemo Golfe, da nimamo predolge zavorne poti.![]()
Pri Golfu V GTI so bile zame najslabši člen avtomobila zavore. Ali se bo ponovila zgodba pri 6?
Polo78 je napisal/-a:Ne ampak resno me zanima način testiranja pri AM. Ker tole ni prva tovrstna cvetka (spomnim se, da so ceed-u namerli skoraj 42 metrov zavorne poti od 100, pri Autobildu pa skoraj 4 metre manj). Pa mislim, da so imeli suho podlago - sicer to nikjer ne piše, sklepam iz podatka o vlažnosti. Ja, lahko bi bile zimski gume krive, ampak tako zelo?
TrijoAdijo je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:Ne ampak resno me zanima način testiranja pri AM. Ker tole ni prva tovrstna cvetka (spomnim se, da so ceed-u namerli skoraj 42 metrov zavorne poti od 100, pri Autobildu pa skoraj 4 metre manj). Pa mislim, da so imeli suho podlago - sicer to nikjer ne piše, sklepam iz podatka o vlažnosti. Ja, lahko bi bile zimski gume krive, ampak tako zelo?
V AM testih vedno najdeš take cvetke, ki dokazujejo, da so njihovi testni vozniki ali nesposobni, ali pa še nikol niso vidli avta (morda so pa njihovi testni vozniki ženske)
LP!
Žumi je napisal/-a:On!!
te tvoji viri so mogoče resnični!! so pa moji viri tudi resnični, da se vračajo ladije polhnih novih petic in x5 iz amerike, ki jih ne morjo prodat. tko da kaj zdaj bolj štima misliš?? en kurčov porsche slovenija al en trajek na katerega gre 20.000 avtomobilov??
kaj misliš kaj je večji pokazatelj resnice???
koper 3 mesce nebo dobival dodatnih zalog. ker je vse polhno!!
tko da čakat, šparat!!
neki si zapovnite.
MONEY IS THE KING
CupraR je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:Ne ampak resno me zanima način testiranja pri AM. Ker tole ni prva tovrstna cvetka (spomnim se, da so ceed-u namerli skoraj 42 metrov zavorne poti od 100, pri Autobildu pa skoraj 4 metre manj). Pa mislim, da so imeli suho podlago - sicer to nikjer ne piše, sklepam iz podatka o vlažnosti. Ja, lahko bi bile zimski gume krive, ampak tako zelo?
V AM testih vedno najdeš take cvetke, ki dokazujejo, da so njihovi testni vozniki ali nesposobni, ali pa še nikol niso vidli avta (morda so pa njihovi testni vozniki ženske)
LP!
Tist ki ima mal pojma o teh zadevah, bi mu bilo takoj jasno da so krive gume. In 4m je še relativno majhna razlika med letno in zimsko gumo.
JamesTheMan je napisal/-a:Poleg vseh stvari (videza, cene, itd.) se pozanimaj koliko je kje garancije. Ker kvarijo se vsi avtomobili, tudi VW pa če si to priznate ali ne. In če dobiš kje 4 leta garancije, nekje pa samo 2, je tudi za premislit.
Sam sem kupil Renault-a med drugim tudi zato, ker sem dobil 4 letno garancijo, tako da če bi že kaj crknilo, jim ga peljem in naj poskrbijo za zadevo. Pa nisem obseden na znamko, tako da mi je načeloma vseeno ali je Renault ali VW, samo da je avto varen in da služi svojem namenu.
JamesTheMan je napisal/-a:Poleg vseh stvari (videza, cene, itd.) se pozanimaj koliko je kje garancije. Ker kvarijo se vsi avtomobili, tudi VW pa če si to priznate ali ne. In če dobiš kje 4 leta garancije, nekje pa samo 2, je tudi za premislit.
Sam sem kupil Renault-a med drugim tudi zato, ker sem dobil 4 letno garancijo, tako da če bi že kaj crknilo, jim ga peljem in naj poskrbijo za zadevo. Pa nisem obseden na znamko, tako da mi je načeloma vseeno ali je Renault ali VW, samo da je avto varen in da služi svojem namenu.
Polo78 je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:No, za vse ki dajete toliko pozornosti na teste...Tule je Avtomagazinov test Volkswagen Golf 6 2.0 TDI (81 kW) Comfortline:
http://www.avto-magazin.si/avtomobilski ... 596@2.aspx
Zanimiv test. Sploh tam, kjer so zapisane njihove meritve. Zdaj pa res več ne vem kako to oni merijo ali pa so kaj narobe zapisali (tiskarski škrat), ker npr. zavorna pot od 100 do 0 km/h 44,2 metra je katastrofalen podatek (za primerjavo: Audi A3 in KIA Proceed imata prvi 38,6 in drugi 38,2 metra - vir: Autobild). In pa prožnost, ki so jo namerili je tudi slabša od marsikaterega primerljivo močnega turbodizla...
Polo78 je napisal/-a:Se pravi potemtakem še en dokaz, da zimske gume tudi pri nižjih temperaturah niso to, kar nam nonstop v medijih tupijo, češ kako letna guma izgubi prožnost pri nizkih temperaturah in nasplošno za zimo ni primerna. Realni testi pa več kot očitno kažejo nasprotno in sicer da so letne gume v vseh pogojih - razen seveda na snegu in ledu - superiorne napram zimskim!
jakaracman je napisal/-a:Pri AM že dolgo dopovedujemo, da so zimske gume bljše le na snegu/ledu. Na asfaltu so letne boljše, pa če je -10 ...
sašo5 je napisal/-a:jakaracman je napisal/-a:Pri AM že dolgo dopovedujemo, da so zimske gume bljše le na snegu/ledu. Na asfaltu so letne boljše, pa če je -10 ...
ok. če je guma do rec. 195/65/15 ...........ampak, če je 245/40/18 nimaš kaj pri -10 z njo delat: že samo zavijanje na izvozu z avtoceste recimo, ti da mislit, ko dodajaš volan, avto gre pa proti "bandi" (zaščitni ograji) - kot bi se dogajalo neke vrste "podkrmarjenje".....guma enostavno "plastična" rata.....
jakaracman je napisal/-a:Zimske gume ...
jakaracman je napisal/-a:Pri AM že dolgo dopovedujemo, da so zimske gume bljše le na snegu/ledu. Na asfaltu so letne boljše, pa če je -10 ...
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov