Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po jun 22, 2009 5:44 pm

Ali je sploh izbral/naročil/kupil? :?

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Po jun 22, 2009 6:38 pm

To niti ni tako pomembno.

Pomembno je da je prišel do odločitve, čeprav se bojim da se je zgodil fenomen foruma.
Ko kupuješ neko stvar in ob enem za odločitev spašuješ po forumu, se zna zgoditi da na koncu kupiš preveč/preveliko/predrago/... Sploh če si labilna osebnost. Pač problem forumov, da vedno predlagajo predimenzionirano...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po jun 22, 2009 6:53 pm

simply je napisal/-a:Ali je sploh izbral/naročil/kupil? :?

Kot prva se je zadeva glede službe razpletla drugače. Nismo bili sklepni glede potnih stroškov v celoti. Tako da ostajam v ljubljani. Zahvaljujem se vam za pomoč (tema bo sigurno še uporabna za nekoga).

Bom naročil eno novo zadevco takoj. ko razrešim spor z žensko. Ker bi morala dati ona dati denar za polog je sedaj problem ker nasprotuje takšnemu avtu (insignii). Želi da kupim, pa tudi če stane 1x več BMW335 xDrive, bo ona prispevala večji delež. Nimam pojma kaj naj naredim. Meni je škoda dati 57kEUR, ker dobim zato dva opla.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po jun 22, 2009 7:30 pm

Iz I30, na C5 do Insignie ter nakoncu 335i.

No srečno karkoli že bo.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jun 22, 2009 7:30 pm

je pa 3 kar manjša od insinge..

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Po jun 22, 2009 7:50 pm

kolesar je napisal/-a:je pa 3 kar manjša od insinge..

Ja saj to ji govorim ker je avto res neprostoren. Ma k*** ba te babe.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po jun 22, 2009 7:58 pm

Naj smo še tako racionalni, tehnično podkovani,...na koncu nas prepriča ženski okus. Če drugje ne, pa pri barvi...

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po jun 22, 2009 8:01 pm

lol. Se mi je zdelo da bo z insignio podobno kot z mustangom... in z 335 bo enako .. i presume :P
Baje si nek hud direktor s 140 kg ( mišičast ), hkrati ti pa punca ( študentka) ukazuje kater avtomobil kupi.. in ti jih tudi plača.. wtf? :roll: 8)
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Po jun 22, 2009 8:11 pm

a_sist je napisal/-a:lol. Se mi je zdelo da bo z insignio podobno kot z mustangom... in z 335 bo enako .. i presume :P
Baje si nek hud direktor s 140 kg ( mišičast ), hkrati ti pa punca ( študentka) ukazuje kater avtomobil kupi.. in ti jih tudi plača.. wtf? :roll: 8)

Ma saj sam ne vem kaj bi rad. Mustang je odpadel zaradi družinskih planov. Cajti se spremijajo.

P.S. nisem direktor..., ja in ženska je tista ki daje denar za "traparije", jaz imam čez pomembnejše izdatke. Tako pač je.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po jun 22, 2009 8:13 pm

A nisi ti tudi en muscle car enčas nazaj kupoval (Camaro SS)?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Po jun 22, 2009 8:20 pm

nevermind je napisal/-a:A nisi ti tudi en muscle car enčas nazaj kupoval (Camaro SS)?

Ja res je. Sem se premislil, ker sem povpraševal naokoli pristojne in nebi dobil certifikata in homologacije. Pod ameriško tablico nebi rad imel nobenih opravkov (kot še marsikdo).

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po jun 22, 2009 9:08 pm

mihaing je napisal/-a:
simply je napisal/-a:Ali je sploh izbral/naročil/kupil? :?

Kot prva se je zadeva glede službe razpletla drugače. Nismo bili sklepni glede potnih stroškov v celoti. Tako da ostajam v ljubljani. Zahvaljujem se vam za pomoč (tema bo sigurno še uporabna za nekoga).

Bom naročil eno novo zadevco takoj. ko razrešim spor z žensko. Ker bi morala dati ona dati denar za polog je sedaj problem ker nasprotuje takšnemu avtu (insignii). Želi da kupim, pa tudi če stane 1x več BMW335 xDrive, bo ona prispevala večji delež. Nimam pojma kaj naj naredim. Meni je škoda dati 57kEUR, ker dobim zato dva opla.
Hu, kakšna zgodba. :D
Sem vedel da se bo splačalo slediti tej temi, zapleti štorije so naravnosti bizarni...

Ampak kako je sedaj, a to pomeni da si pravzaprav brez denarja, če si odvisen od njenega pologa? Ker če si bi imel sam dovolj denarjal, se ti verjetno ne bi bilo treba uklanjati kapricam s strani SWMBO? (She Who Must Be Obeyed)...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jun 22, 2009 9:22 pm

mihaing je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:A nisi ti tudi en muscle car enčas nazaj kupoval (Camaro SS)?

Ja res je. Sem se premislil, ker sem povpraševal naokoli pristojne in nebi dobil certifikata in homologacije. Pod ameriško tablico nebi rad imel nobenih opravkov (kot še marsikdo).

zakaj pa ne pod ameriško tablico?

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Po jun 22, 2009 9:45 pm

sonic je napisal/-a:Sem vedel da se bo splačalo slediti tej temi, zapleti štorije so naravnosti bizarni...
...

:cry

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jun 22, 2009 10:19 pm

Prokarjon je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:Sem vedel da se bo splačalo slediti tej temi, zapleti štorije so naravnosti bizarni...
...

:cry

....res mal bedasto izpade :roll:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To jun 23, 2009 12:36 am

mihaing ti si res legenda.
iz hvaljenja i30 si prehodil trnovo pot do insigne, se hkrati spotaknil ob moj predlog po bemflu 5 in sanjal o ameriškem muscle, hkrati spraševal po porabi za ceno vsakega mililitra, želel udobje pri 19", spet hvalil avte 6x cenejše od 335i in zatrjeval da zadošča 105 konjev+en za volanom za spodobno vožnjo.
veš kaj lahko zaključi povprečen uporabnik tega foruma?
da je najboljše naročiti neopremljeno patrijo, predelati na plin in kupiti 25,5" felge, ker zimske priloži že tovarna in to brezplačno. res pa je da na žalost ni možnost doplačila original alu. seveda bi mu forum priporočil temnenje strelske line in znižanje s h&r za 22cm poleg tega bi pa še tekel pogovor o dimni zavesi in cleananju zunanjosti in kam zalepiti tablico... v glavnem krneki.

ps: kup ženi/punci/lubici 318i z m-tehnik paketom in doplači še za 19" felge in nebo nč opazla, tut če bo mel avto zbitih 350.000km in 7 nesreč.. aja pa xenon kit dej notri, točno... to je zdej v modi pri avtih za 40.000eu+ dajati v navadne parabole

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jun 23, 2009 6:07 am

Jerch_ je napisal/-a:mihaing ti si res legenda.
iz hvaljenja i30 si prehodil trnovo pot do insigne, se hkrati spotaknil ob moj predlog po bemflu 5 in sanjal o ameriškem muscle, hkrati spraševal po porabi za ceno vsakega mililitra, želel udobje pri 19", spet hvalil avte 6x cenejše od 335i in zatrjeval da zadošča 105 konjev+en za volanom za spodobno vožnjo.
veš kaj lahko zaključi povprečen uporabnik tega foruma?
da je najboljše naročiti neopremljeno patrijo, predelati na plin in kupiti 25,5" felge, ker zimske priloži že tovarna in to brezplačno. res pa je da na žalost ni možnost doplačila original alu. seveda bi mu forum priporočil temnenje strelske line in znižanje s h&r za 22cm poleg tega bi pa še tekel pogovor o dimni zavesi in cleananju zunanjosti in kam zalepiti tablico... v glavnem krneki.

ps: kup ženi/punci/lubici 318i z m-tehnik paketom in doplači še za 19" felge in nebo nč opazla, tut če bo mel avto zbitih 350.000km in 7 nesreč.. aja pa xenon kit dej notri, točno... to je zdej v modi pri avtih za 40.000eu+ dajati v navadne parabole
:EE :EE

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael To jun 23, 2009 6:41 am

Ok tole temo moramo dat pod mehiške nadaljevanke od avtomobilizem.com. Uglavnem ko bosta zaključila pri BMW 7 (podaljšana verzija), prosim za predstavitev v galeriji.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To jun 23, 2009 7:26 am

Uh, katera zgodba! :lol: Le kaj bo na koncu, Mercedes S klasa mogoče ali kak Porsche Carrera?! No saj ni važno, važno, da bo na koncu imela ženska glavno besedo... :twisted:

P.S. Ampak to mi pa res ne bo nikol jasno, kako ima pri marsikateremu tipu pri izbiri avta glavno besedo ženska, katera se na avtomobilizem spozna toliko, kot jaz na balet ali opero... Dobri ste, da se pustite...
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To jun 23, 2009 7:39 am

Polo78 je napisal/-a:
P.S. Ampak to mi pa res ne bo nikol jasno, kako ima pri marsikateremu tipu pri izbiri avta glavno besedo ženska, katera se na avtomobilizem spozna toliko, kot jaz na balet ali opero... Dobri ste, da se pustite...

Mlad si še :lol: Mal heca mora bit ;)

Vprašaj kateregakoli trgovca z avtomobili, kakšne izkušnje imajo, ko prodajajo avtomobile - s kupcem se domenita že do konca, napišeta predračun, potem pa se pred pologom are, zadnji trenutek pred odločinim trenutkom se v avtosalonu pojavi ONA!!! Verjemi mi, to je trenutek nočne more vsakega trgovca. Proces prodaje se začne znova! Posebej zanimiv primer so Škode, kjer je njen decission maker - ZNAČKA s perjanico! - preverjeno pri mnogih.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov