Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Re: Golf VI ali Mazda 3

Napisal/-a mihaing Če sep 22, 2011 7:53 pm

Kere face. Pol litra ralike v porabi ob teh lizingih, ki jih imate vam lahko res spremeni življenje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (malo zares malo zahec)

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Če sep 22, 2011 9:47 pm

Lukcv je napisal/-a:Jaz imam na moji Mazdi3, 1,6 105km, z lepo vožnjo, brez naglih gasov ipd. kombinirano 6.5. Drugače v mestu pa do 7, 7.5 max... drugače čez naselja, do 100km/h, sem jo spravil tudi na 5.2.. 8)

Ko štertaš v mestu zjutraj, takoj resetiraj BC in se vozi po mestu cca pol ure...
Če pade poraba pod 9 litrov svaka čast....kateri koli 1.6 bencinec pod to porabo po mestu ne gre ....s tem da govorim za mesto...LJ,MB; CE itd....gužva, semaforji.... ne nedelja popoldan, prazno mesto, zeleni val...pelješ v 5 prestavi 50km/h....
Ne, govorimo za mesto...poraba po mestu....

1.2 tsi izven naselja do 100km/h ima porabo 4 do 4,5 l/100km..5-6 prestava in brez gasa praktično...poraba minimalna.AC je pa spet drugo.
Tu zna bit problem pri vožnji nad 130km/h, ko poraba naraste nekako čez 7 litrov.....vendar ne veliko....več kot 7,2 jaz še nisem imel, pa sem recimo s klimo vozil na tempomatu 150km/h...kar je že kar veliko za ta motor.
Najbolje mu odgovarja120km/h....obrati na 2500..poraba trenutna med 5,2 in 5,6 litra....odvismo od ravnine....malo naklona itd...
FOLCIKA - SCIROCCO

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Pe sep 23, 2011 8:04 am

Ste hecni s to porabo. Sam vozim 2.0 dti dizla pa imam porabo zmer okol 7 po mestu se še lahko približa 8. Mislim da nihče ne dela nekih bajnih kilometrov, da bi bila razlika ali ti avto spije 5,6 l/100km ali 6,1 l/100km. Pol pa ni čudno zakaj nastanejo prometne konice, gužva na avtocesti ko vsi vozijo 110,...
Zakaj je tolko problemov z AGR ventili, DPF, FAP,... Če folk vozi z prenizkimi obrati.
Pol pa čuješ ko se v gostilni dva pogovarjata, pa se prvi hvala kako malo poraba ima in oh in ah hvali svoj avto. Na koncu pa pove da je plačal €€ za AGR ker se je le-ta zafilal z sajami. Pa da je imel tudi probleme z DPF filtrom. In pol sem se malo pošpilal z številkami in sem naračunal, da ga je popravilo prišlo dosti več kot je prišparal v enem letu, pri par deci plinskega olja.
Sam vozim svojo na območju med 1900 in 2200 obrati, in avto špila tako kot je treba. Prave prestave in obrate sem preštudiral preko BC in tam spremljal trenutno porabo.... Lahko bi imel porabo 6l ampak se mi ne da po avtocesti 110 vozit. Za tisti liter se glih ne sekiram
Se opravičujem za OFF, lahko tudi zbrišete, če je preveč.
lp
Kupite tsi, če hočete porabo okoli 5litrov. Zgornjo mejo doseže pri astronomskih 7litrih in višje ne gre. :lol:

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe sep 23, 2011 10:17 am

Verjamem da ima 1.2 TSI tako nizko porabo. 1.4 TSI 140 KM Touran relacija Gaj nad Mariborom - Maribor 6.8 litra

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe sep 23, 2011 11:01 am

matayus je napisal/-a:Kupite tsi, če hočete porabo okoli 5litrov. Zgornjo mejo doseže pri astronomskih 7litrih in višje ne gre. :lol:

A tako porabo ima, ko stoji na štand-gasu? :lol:
Jest vozim 1,8tdci...zadnja relacijska vožnja po AC smer KK-KP-KK je bila s porabo 4,7l med 120 - 140 km/h. Po mestu tipa LJ,MB pa 6,3l.
Tak da folk...kupte si tdci.... =P
Zadnjič spremenil TrijoAdijo, dne Pe sep 23, 2011 3:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Pe sep 23, 2011 11:45 am

Skoraj vsak avto je šparovček če ga voziš 120 km/h v šesti prestavi, in da si sam v avtu. Evole, iz realnosti: Golf VI - 1.2TSI, relacija 650km, 4 osebe, hitrost 160km/h-180km/h = cca. 10,5litra. Sam imam Mazdo 3 2.0 GTA - ista relacija, isto št. ljudi, ista hitrost, poraba cca. 11,5litra. Je pa res, da nove Mazde 3, rešuje 6ta prestava...ker v prejšnjem modelu res manjka. Drugače pa...poraba je zadnja stvar ki jo gledam, tisti liter gor ali pa dol...2 pira manj na 200km pa maš notri. :D

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe sep 23, 2011 1:50 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
matayus je napisal/-a:Kupite tsi, če hočete porabo okoli 5litrov. Zgornjo mejo doseže pri astronomskih 7litrih in višje ne gre. :lol:
ožnja po mestu (MB)

Jest vozim 1,8tdci...zadnja relacijska vožnja po AC smer KK-KP-KK je bila s porabo 4,7l med 120 - 140 km/h. Po mestu tipa LJ,MB pa 6,3l.

za 4.7 povprečne ti nisi smel videt AC al pa moj foki preveč pije :mrgreen:

Sam imam porabo večinoma med 5 in 6 litri , če sem dost na ac tudi več...samo je res da na ac ne vozim 110

Tsi je žrl več, kljub doooooooolgi 6 prestavi, ki manjka fordu...sploh na AC je ratal žolna, kar je en izmed razlogov da je šel stran od mene.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Pe sep 23, 2011 1:53 pm

WMB je napisal/-a:
1.2 tsi izven naselja do 100km/h ima porabo 4 do 4,5 l/100km...

:lol: :lol: :lol: :lol: Taka poraba je pri normalni vožnji možna samo pri kakem 1.4 tdci, 1.5 dci, 1.2 tdi..., mogoče tudi pri 1.6 tdi :!:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe sep 23, 2011 3:36 pm

speedfreak je napisal/-a:

Sam imam porabo večinoma med 5 in 6 litri , če sem dost na ac tudi več...samo je res da na ac ne vozim 110

Tsi je žrl več, kljub doooooooolgi 6 prestavi, ki manjka fordu...sploh na AC je ratal žolna, kar je en izmed razlogov da je šel stran od mene.

Tako porabo sem mel pri hitrosti 120-140km/h :D Če bi ga pa juru 190-200km/h..hja..bi blo pa več :mrgreen: :mrgreen:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe sep 23, 2011 4:44 pm

Tako porabo sem mel pri hitrosti 120-140km/h :D Če bi ga pa juru 190-200km/h..hja..bi blo pa več :mrgreen: :mrgreen:

ah kje, tdci še pri 200 žre 5.5 :mrgreen: , ja sej sm vidu hitrost....bom mogu enkrat probat se vozit po omejitvah po AC da vidim porabo, sam bo večja kot tvoja....bog ve zakaj
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe sep 23, 2011 6:31 pm

eh,kje pa :) pr 200 je bila poraba po bc-ju okol 7,5l....več ga nisem spravu :D
Ti mu samo drži konstantno brzino, pa bo šlo pod 5l.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Pe sep 23, 2011 8:07 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:eh,kje pa :) pr 200 je bila poraba po bc-ju okol 7,5l....več ga nisem spravu :D

Človek, pa ti imaš težave že potem? Pri hitrosti cca. 70-80km/h ti avto že proizvaja nafto. Dej ne basej z 7.5
po BCju pri 200km/h. Ali imaš avto težak 200kg pa tanek kot list papirja, ali ti pa BC prikazuje
vrednost porabe vbrizganega goriva na en cilinder :roll:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So sep 24, 2011 2:35 pm

Badzo je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:eh,kje pa :) pr 200 je bila poraba po bc-ju okol 7,5l....več ga nisem spravu :D

Človek, pa ti imaš težave že potem? Pri hitrosti cca. 70-80km/h ti avto že proizvaja nafto. Dej ne basej z 7.5
po BCju pri 200km/h. Ali imaš avto težak 200kg pa tanek kot list papirja, ali ti pa BC prikazuje
vrednost porabe vbrizganega goriva na en cilinder :roll:

Hm...kulk mi je znano..nimam absolutno nobenih težav....mam pa forda.....o ja, to pa...in to z nizko porabo :)))
Po BC-ju in hitrosti med 70-80km/h v peti pa kaže med 3,5 - 3,8l.
Hja, če bi vozu neki iz VAG-a pol pa bi avto proizvajal nafto pri tej hitrosti...vsaj po pričevanju 3/4 lastnikov vozil iz vag-a :vc :vc

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So sep 24, 2011 2:37 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Hm...kulk mi je znano..nimam absolutno nobenih težav....mam pa forda.....o ja, to pa...in to z nizko porabo :)))
Hja, če bi vozu neki iz VAG-a pol pa bi avto proizvajal nafto pri tej hitrosti...vsaj po pričevanju 3/4 lastnikov vozil iz vag-a :vc :vc

Veš men pa dci pije še manj. Okoli 3,1 - 3,4!! :twisted: :twisted: =P =P

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So sep 24, 2011 2:51 pm

King1 je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Hm...kulk mi je znano..nimam absolutno nobenih težav....mam pa forda.....o ja, to pa...in to z nizko porabo :)))

lp

Sam to je še zmer velik v primerjavi s TSI-jem :mrgreen:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So sep 24, 2011 2:52 pm

King1 je napisal/-a:

lp

Sam to je še zmer velik v primerjavi s TSI-jem :mrgreen:

Ja je.... ga tisto je pač vw. oops oops

lp

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 So sep 24, 2011 4:30 pm

A to bi naj blo zdej smešn?
Slika

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo So sep 24, 2011 4:35 pm

Hm...kulk mi je znano..nimam absolutno nobenih težav....mam pa forda.....o ja, to pa...in to z nizko porabo :)))

Očitno tvoj BC laže še bolj kot vsi tajkuni skupaj.

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy So sep 24, 2011 4:39 pm

WMB je napisal/-a:1.2 tsi izven naselja do 100km/h ima porabo 4 do 4,5 l/100km..5-6 prestava in brez gasa praktično...poraba minimalna.AC je pa spet drugo.
Tu zna bit problem pri vožnji nad 130km/h, ko poraba naraste nekako čez 7 litrov.....vendar ne veliko....več kot 7,2 jaz še nisem imel, pa sem recimo s klimo vozil na tempomatu 150km/h...kar je že kar veliko za ta motor.
Najbolje mu odgovarja120km/h....obrati na 2500..poraba trenutna med 5,2 in 5,6 litra....odvismo od ravnine....malo naklona itd...

Se podpišem, čisto realno napisano. Pri meni na Golfu 1.2 tsi, identična poraba.

Sem pa enkrat poleti, na relaciji mejni prehod Petrina-Kočevje-Ljubljana imel povprečje 4,4l ;).

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So sep 24, 2011 6:11 pm

Badzo je napisal/-a:

Očitno tvoj BC laže še bolj kot vsi tajkuni skupaj.

Ja, to se strinjam. Večkrat sem tega lažnivca zasledil, da laže za do 0,5L....v plus :evil:

King1 je napisal/-a:

lp

Si siguren? Ker to je za TDI čist realna poraba...za dci je pa kr malo velik...Ali pa imaš težko nogo... :twisted:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov