Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

nooblette
Novinec

Re: Kupujem zanesljiv nov avto

Napisal/-a nooblette Po feb 25, 2013 10:34 pm

MBtouran je napisal/-a:Komu se se ljubi pisati nasvete, ko pa se ze na dalev vidi samo bluzenje brez nekega resnega namena.

Ti prebereš kaj napišeš? Oziroma ti bom hvaležen če vsaj meni razložiš kako misliš "brez resnega namena" ? Morda ti je samo dolgčas...

@Lancia hf, si lepo odgovoril.
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To feb 26, 2013 12:07 am

Vem kako je ko se kupuje drug avto, še toliko "slabše" je če se kupuje nov avto. Jaz sem kupoval rabljenega za okoli 3-4.000 evrov, pregledal in povprašal vse in marsikomu deloval totalno neresno. V treh mesecih sem šel na ogled dveh avtov, tretjega sem si ogledal in sem ga tudi kupil še isti dan. Še prodajalec mi je rekel da ne delujem zainteresiran in naj raje premislim če sploh hočem ta avto. No, dve ure kasneje je bil že prepisan name in ga imam še danes.

Kar hočem povedat, dajte človeku malo dihat, saj ne kupuje spodnjih gat. Nakup avta ni kar tako in je odločitev težka, še toliko težja če se vzame nov avto in moraš odštet preko 10.000 evrov.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To feb 26, 2013 6:47 am

nooblette je napisal/-a:Mah sej vem, da kompliciram. Zdej grem počasi že sam sebi malo na živce

Bolje komplicirati kot se zaleteti in nato obžalovati nakup. Če se ti ne mudi si vzami čas ;)

off:
Kdo je mojemu konju v oklepaju dodal 4x4pogon :?:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To feb 26, 2013 10:23 am

Da imam priliko dobit lizing grem takoj v nakup Cruza SW 1.8. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6659710&show=1 Ima vse kar rabim pa še več od 13jurjev ne more izgubit na vrednosti ;) Zdržat pa mora 5 let in vsaj 130.000km brez kake okvare, ki bi pomenila NE voznost ?! Upam.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To feb 26, 2013 10:33 am

po tole pojdi...http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6578625&show=1

sem ga stestiral...pelje so zelo dobro, gre dokaj v redu, poraba okoli 6 l/100, sicer je 2008 letnik, ampak je očuvan + 4x4, ne izgleda slabo....
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 26, 2013 10:42 am

TOYOTA je napisal/-a:po tole pojdi...http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6578625&show=1

sem ga stestiral...pelje so zelo dobro, gre dokaj v redu, poraba okoli 6 l/100, sicer je 2008 letnik, ampak je očuvan + 4x4, ne izgleda slabo....

A prav tega konkretnega si stestiral?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To feb 26, 2013 11:09 am

Aljo82 je napisal/-a:Idealen avto zate nooblete, zanesljiv atmosferski bencinar, vajen dolgih relacij in AC :D

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6466629&show=1

-206KM,požrešna nepremičnina,po moje,drugače pa zanimiva zadevica,verjetno veliko potenciala za nadgradnjo :)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To feb 26, 2013 11:59 am

~toMmy~ je napisal/-a:
TOYOTA je napisal/-a:po tole pojdi...http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6578625&show=1

A prav tega konkretnega si stestiral?

ja, točno ta avto, sem ga hotel zamenjat za mojega avensisa, pa nisva prišla skup s ceno...tako, da sem obdržal toyoto...je pa res v redu avto
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 26, 2013 12:18 pm

Drugače pa uvožen? A kaj veš, zanesljivost je še takšna kot pri starih, diesel se dobro obnese? Sicer notranjost ni ravno nek presežek, ampak drugače pa zanimiv avto...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette To feb 26, 2013 11:07 pm

DePalmo je napisal/-a:Vem kako je ko se kupuje drug avto, še toliko "slabše" je če se kupuje nov avto. Jaz sem kupoval rabljenega za okoli 3-4.000 evrov, pregledal in povprašal vse in marsikomu deloval totalno neresno. V treh mesecih sem šel na ogled dveh avtov, tretjega sem si ogledal in sem ga tudi kupil še isti dan. Še prodajalec mi je rekel da ne delujem zainteresiran in naj raje premislim če sploh hočem ta avto. No, dve ure kasneje je bil že prepisan name in ga imam še danes.

Kar hočem povedat, dajte človeku malo dihat, saj ne kupuje spodnjih gat. Nakup avta ni kar tako in je odločitev težka, še toliko težja če se vzame nov avto in moraš odštet preko 10.000 evrov.

Lepo napisano, hvala za razumevanje.

Odločil sem se, da subaru odpade tako gremo naprej.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 26, 2013 11:22 pm

xxl je napisal/-a:
Aljo82 je napisal/-a:Idealen avto zate nooblete, zanesljiv atmosferski bencinar, vajen dolgih relacij in AC :D

-206KM,požrešna nepremičnina,po moje,drugače pa zanimiva zadevica,verjetno veliko potenciala za nadgradnjo :)

Požrešna nepremičnina? No ja, kokr komu. Relacijsko sem imel s takim šestakom okoli 10l porabe. Potencial nadgradnje? Ja, v tem avtu se nadgradnja začne tako,da ga prodaš in kupiš V8. Pol pa dalje :D In kakorkoli ga obrneš...tole ni nikol vredno 18,5k€.Je enostavno preveč.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr feb 27, 2013 12:22 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:

Požrešna nepremičnina? No ja, kokr komu. Relacijsko sem imel s takim šestakom okoli 10l porabe. Potencial nadgradnje? Ja, v tem avtu se nadgradnja začne tako,da ga prodaš in kupiš V8. Pol pa dalje :D In kakorkoli ga obrneš...tole ni nikol vredno 18,5k€.Je enostavno preveč.

Tole odpade kot knof od starih gat. Mogoče če bi bile cene goriva na ravni libije.

Tale mi je namreč zelo všečen ampak sem skoraj ziher,da je delan samo za ameriški trg? Lahko kdo potrdi?
http://www.google.si/search?q=toyota+su ... 600%3B1067

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 Sr feb 27, 2013 12:56 pm

Če želiš poceni in dokaj udobno vožnjo, je morda med dizli najboljša in verjetno najbolj trajna rešitev novi aveo 1.3D. Vanj je vgrajen najbolj preverjen in hvaljen dizelski agregat, ki ga vgrajujejo v fiate, ople....
Skratka, prostornost tega avtomobila je odlika, še posebej če se kupi limuzinska različica. Vem,da se najdejo komentatorji v smislu ...limuzine so za turke pa za ruse, mi evropejci se vozimo s hatchbacki. Ok, vse lepo in prav...malo morgen, recesija bo še naprej tolkla in zniževala naše dohodke. Cena goriva bo šla navzgor, tako da težko berem komentarje o tem, da rabimo velike pa nevem kakšne super truper avte.
Priznam,da sem pred enim letom veliko razmišljal in preračunaval in se nazadnje odločil za avea 1.3D. Bil sem na tem da kupim novi kia rio s podaljsanim zadkom, na koncu je odločil dizelski motor, ki ga v podaljšani verzija ria ni . Za ceno 11800 eur sem dobil avto, s katerim se vozim vsak dan v službo, letno naredim nad 30kkm, tako da računam, da sem na razliki v porabi (prej seat cordoba 1.4 16v 2006 l ) v enem letu privarčeval (3 eur/100km) od 800 do 1000 eur. In če bom tole vozil najmanj 5 let, to pomeni na gorivu kar precejšen prihranek. Garancija pa velja 5 let in to je zame dovolj.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr feb 27, 2013 1:24 pm

nooblette je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:

Tole odpade kot knof od starih gat. Mogoče če bi bile cene goriva na ravni libije.

Tale mi je namreč zelo všečen ampak sem skoraj ziher,da je delan samo za ameriški trg? Lahko kdo potrdi?
http://www.google.si/search?q=toyota+su ... 600%3B1067

podoben je orlandu. Če nimaš predsodkov proti daewoo-ju poglej še všečno captivo.
No escape from the mass mind rape...

krasevec
Nov uporabnik

Napisal/-a krasevec Sr feb 27, 2013 4:33 pm

@ de palma kateri avto si kupil če ni skrivnost? tudi sam kupujem avto v tej vrednosti.po preglediih raznih forumov sem se odločil za japonca in sicer Nissan primera ali pa Mazda 6.
@ nobblet-ostani na japoncu najmanj rizika za okvare,sicer pa to veš iz lastnih izkušenj.Jaz bi se na tvojem mestu odločil za subaruja.

P.s.-fantje kakor kol komplicira,zdajšnji avto je vozil 18 let bp.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr feb 27, 2013 4:59 pm

To ni nobeno kompliciranje. Tudi jaz bi verjetno zdaj vse 100x okrog obrnu preden bi se odločil za menjavo. Sploh, ker se gre za nov avto ki ni ravno poceni. To se pa ne kupuje ravno vsake tri mesce/vsako leto. Zato je povsem neupravičeno označevat tole kot kompliciranje.
Zase trenutno niti približno nevem kaj bi vzel kot nov avto. Sploh ko berem in slišim za te in one večje probleme pri praktično novih avtomobilih. Namerno pa ne želim izpostavljati določenih primerov, ker vem v katero smer se bi debata odvila.
@nooblette

upam, da tudi najdeš tisto kar iščeš.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr feb 27, 2013 5:47 pm

krasevec je napisal/-a:@ de palma kateri avto si kupil če ni skrivnost? tudi sam kupujem avto v tej vrednosti.po preglediih raznih forumov sem se odločil za japonca in sicer Nissan primera ali pa Mazda 6.

Peugeot 406 Coupe 2.0 16V, 2000 letnik. Ampak če bi še enkrat kupoval, bi vzel 3.0 motor s 207 konji. 2.0 je enostavno prelen.

tomzzi je napisal/-a:Zase trenutno niti približno nevem kaj bi vzel kot nov avto. Sploh ko berem in slišim za te in one večje probleme pri praktično novih avtomobilih.

Jaz tudi če bi imel sedaj na strani 20.000 evrov za nov avto, ga nebi kupil, vzel bi kaj starejšega in ga poštimal v nulo, ter užival. Pri (skoraj) vseh novih avtih so problemi, pri enih večji, pri drugih manjši. Da bi pa odštel toliko denarja samo zato da bi postal redna stranka na servisu, ne hvala.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr feb 27, 2013 7:01 pm

Razen, ce kupis novega japonca :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr feb 27, 2013 7:08 pm

BoneS je napisal/-a:Razen, ce kupis novega japonca :mrgreen:

Mazda cx5 polna napak, toliko o tem da so japonci brez napak

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr feb 27, 2013 8:25 pm

MBtouran je napisal/-a:
BoneS je napisal/-a:Razen, ce kupis novega japonca :mrgreen:

Mazda cx5 polna napak, toliko o tem da so japonci brez napak

No tega nisem vedel. Mogoce sem prevec splosno napisu.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov