Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Nov avto, golf VII

Napisal/-a King1 So sep 14, 2013 6:29 am

Da ne bom predolg..... svašta pi..... a rodi!!! Al buče buče, ki jih eni navajate in prodajate :roll: :roll: Ma pa sej nimam besed no.

lp

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So sep 14, 2013 6:45 am

dejanz75 je napisal/-a:Malo berem tole temo in se malo smejim, malo pa mrščim...sam skoraj ne poznam človeka, ki s svojim avtom sem in tja ne bi imel kakih težav, pač cena ki jo plačujemo za stalno ostrejše zahteve glede emisij in vedno več opreme. Bolj, kot koliko se kaj kvari, je pomembno, kako se te okvare rešujejo.
Sam vozija VWja in če bi še enkrat kupoval bi absolutno kupil enako, saj mi je ergonomija, udobje in kvaliteta materialov v notranjosti pač všeč, pa še zunanjost mi je lepa.
Sem imel pa tudi jaz prek kratkim težavo, spustila mi je hladilna tekočina ko je bilo zunaj 40+ stopinj. Sem pač natočil tiste pol litra in vozil naprej, dokler se čez kak teden zadeva ni ponovila. Avto sem peljal direkt na najbližji pooblaščeni servis (ni bil moj redni serviser). Avto so takoj vzeli v delavnico, meni častili kavo, in mi v dobre pol ure sporočili da je problem malo večji, ne samo staknjena ali prežrta cevka ali kaj podobnega, in da mora avto ostati pri njih. V 10ih minutah sem dobil nadomestni avto (nov, okoli 1000 km) in se odpeljal naprej domov. Čez dva delovna dni so me poklicali, da je moj avto fertik: zamenjana vodna pumpa in vse kar sodi v veliki servis skupaj z zamenjavo le-te. Vse skupaj mi je vzelo kako uro časa, od tega večino odpadlo na pitje kave. Lahko rečem samo "kapo dol".
Mimogrede: notranjost je po 75k km dejansko kot nova, razen par prask na volanu, ki sem jih pri izstopanju sam naredil z neti na kavbojkah. Bom naredil par fotk čez pol leta, ko bom na 100k. ;)

Evo spet... 8) Bom jaz naredil fotko danes pri 105k. Je tudi kot nova. ;)
Jao.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So sep 14, 2013 9:14 am

King1 je napisal/-a:Da ne bom predolg..... svašta pi..... a rodi!!! Al buče buče, ki jih eni navajate in prodajate :roll: :roll: Ma pa sej nimam besed no.

lp

Od malih do mega velikih, pri meni je vse zastonj :mrgreen:

Onadva, od katerih se je eden moral oglasiti, drugi se pa mršči, sta pa risanki :lol:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So sep 14, 2013 9:26 am

yashica je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:Da ne bom predolg..... svašta pi..... a rodi!!! Al buče buče, ki jih eni navajate in prodajate :roll: :roll: Ma pa sej nimam besed no.

lp

Onadva, od katerih se je eden moral oglasiti, drugi se pa mršči, sta pa risanki :lol:

Rabim par komadov.... kam lahko pridem? ;)

lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So sep 14, 2013 9:31 am

INFINITI je napisal/-a:
mrtwelvetrees je napisal/-a:ja pa kaj pol če golfu 7 odteka vodo od klime v kabino ? sej je zato garancija ? a zato ne boš kupu avta ? pa ne hvalim nobene znamke sploh golfa ne

Ko boš hotel uveljaviti te tovarniške garancije pri naših tumplcih na Porsche Slovenija in naletel na totalen idiotizem in izgovarjanje, samo da jim ni treba kaj poštimati, boš spremenil mnenje ;)

Vidiš, tukaj mam pa poplnoma nasprotne izkušnje :arrow: več kot 20-set letne; trije audiji en golf + 2x službeni golf - nikoli niti najmanjšega problema, še celo več: "šlajfrink" na golfu IV let. 1999 je bil hin(svetila lučka air-baga) ker je bil avto služben, statr 4 leta km 160.000 sem (firma) bil seveda pripravljen dat naročilnico, pa je vodja(lastnik) servisa samo odmahnil........tudi pri mojih smo dosti stvari menjali po izteku garancije, vedno uveljavljana kulanca, na sedanjem A4 let. 2008 lani po izteku jamstva menjan (preventivno) vztrajnik, pa zadeva v kompletu pride skoraj 2 jurja........od 2011 je zunaj nova izboljšana verzija vztrajnika, sem omenil, da če se da uredit, da ne bo kasnejših težav, bi zadevo kr zamenjali_zopet brez najmanjšega ugovarjanja ali izmikanja, le vprašanje: "kdaj ti paše pridet"

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So sep 14, 2013 9:36 am

King1 je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:

lp

Rabim par komadov.... kam lahko pridem? ;)

lp

Ni treba nikamor hodit, pripeljem na dom :D Če ne drugač pa na avtovleki :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So sep 14, 2013 9:42 am

@yashica: še nisi prodal ta j***a :roll:

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So sep 14, 2013 9:45 am

http://www.youtube.com/watch?v=lQ3-0gzst2w 8)
za butalce pa še en link :mrgreen:
A common problem is rust on the fenders on VW Jetta TDI, VW Golf TDI, and other models. This is caused by rubbing and should be covered by the rust warranty.
http://www.myturbodiesel.com/1000q/a4/f ... repair.htm
Slika
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So sep 14, 2013 9:46 am

yashica je napisal/-a:
Ni treba nikamor hodit, pripeljem na dom :D Če ne drugač pa na avtovleki :mrgreen:

Sej zato govorim, da bi jest uletu, ker se bojim, da bo slaba volja k boš svojga gnojfa v moje klance teral... Ni najbolj varno sej veš lahko verigo odtrga. Zaenkrat moj smrduh laufa ko nov in še manj porabi. =P

lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So sep 14, 2013 9:53 am

ko govorite o filcu pod blatnikim, tudi pri audiju enaka bedarija, ko se napoji enostavno prebije prek in motorni prostor je kot da si čez gnojšnjico vozil....ne vem zakaj ni notranji blatnik dokončan in povezan z zunanjim, ampak puščena luknja in spodaj zafilcano :arrow: katastrofa (sem gruntal neko pametno rešitev, pa sem odnehal) ....prilagam še sliko, se lepo vidi, da bo umazanija odarila direkt po posodi za volansko olje in nato še po ABS/ESP modulu, na desni pa vdor umazanije za zračnim filtrom,še večja jeba spucat........sicer pa čistim koliko se le da.....ampak traja samo do prvega deža...
Slika

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So sep 14, 2013 10:18 am

peroRS je napisal/-a:@yashica: še nisi prodal ta j***a :roll:

Ne še, sem se nekam sumljivo navezal nanj :mrgreen:

King1 je napisal/-a:Ni najbolj varno sej veš lahko verigo odtrga

Kaj bi dal, se mi to zgodi dokler je še v garanciji... od srca bi se nasmejal kretenom na Porscheju, ko bi naročali nov motor ;)
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So sep 14, 2013 10:24 am

yashica je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:@yashica: še nisi prodal ta j***a :roll:

Ne še, sem se nekam sumljivo navezal nanj :mrgreen:

King1 je napisal/-a:Ni najbolj varno sej veš lahko verigo odtrga

Kaj bi dal, se mi to zgodi dokler je še v garanciji... od srca bi se nasmejal kretenom na Porscheju, ko bi naročali nov motor ;)

ha ha ha... čeprav res ne razumem tega z avtom........................................ Joni buče me zanimajo.... =P

lp

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So sep 14, 2013 11:18 am

King1 je napisal/-a:
ha ha ha... čeprav res ne razumem tega z avtom.

Kako boš, če še men ni nič jasn :DDD

Joni buče me zanimajo

Pražene s timijanom in čilijem =P

sašo5 je napisal/-a:ko govorite o filcu pod blatnikim, tudi pri audiju enaka bedarija, ko se napoji enostavno prebije prek in motorni prostor je kot da si čez gnojšnjico vozil....ne vem zakaj ni notranji blatnik dokončan in povezan z zunanjim, ampak puščena luknja in spodaj zafilcano :arrow: katastrofa (sem gruntal neko pametno rešitev, pa sem odnehal) ....prilagam še sliko, se lepo vidi, da bo umazanija odarila direkt po posodi za volansko olje in nato še po ABS/ESP modulu, na desni pa vdor umazanije za zračnim filtrom,še večja jeba spucat........sicer pa čistim koliko se le da.....ampak traja samo do prvega deža...
Slika

Vržeš dol filc in kupiš faceliftan kos iz plastike, ki bolj zapre prostor... ravno to počnejo Nemci, ki kolnejo čez nabiranje svinjarije v motornem prostoru ;)
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr sep 18, 2013 1:14 am

Evo probal danes 122konjskega TSIja z DSGjem :D :D :D :D

Ma avto je fantazija!

Vse kar je o njem dobrega napisano, sigurno drži, razen zanesljivosti in odnosa Porsche Slovenija ko gre za reklamacije.

Prodajalec je zadevo zagnal pred mano da ga prestavi ...motorja sploh ne slišiš :shock:

Ma res je kompleten ...ima vse kar imajo veliki :mrgreen: ...da ne bom dolgovezil preveč ...
Najbolj me je zanimala poraba z DSGjem. Nisem dvomil v tiste podatke na papirju. Sicer malo več pije kot piše, ampak nič hudega.

Ljubljana - Radovljica po avtocesti, potem nazaj po stari cesti do Kranja. Zelo agresivna in za motor stresna vožnja je bila. Hotel sem biti čim bolj grob z pedalo plina, hotel sem sprovocirat DSG, pa mi ni uspelo. Se kar prilagaja voznikovim trenutnim željam. Sicer malo rabi da dojame da hočem prehiteti ...potem pa reagira suvereno in se vrti skoraj do rdečega :mrgreen:

Vse to maltretiranje je preživel z 7,2 litra, kar je fenomenalno!

No potem sem probal še tisto mojo umirjeno vožnjo. Po stari cesti Kranj - Šentvid - obvoznica - Lj Vič - Tržaška - Celovška do Petrola zraven Avtotehne ...rezultat je 4,7 https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... tif_t=like

Bencinar, 122KM, Avtomatik .... :shock: :shock: to je več kot odlično! To sem tudi pričakoval z takšno vožnjo. Jaz tudi sicer vozim umirjeno....vsako toliko tudi pritisnem, ampak to je redkost.

Čeprav tukaj nisem preveč hvalil Golfa, mu moram priznat da je res boljši....

Pa vseeno, ne vem če si upam kupiti to .....moje izkušnje od prej, in to kar tukaj vidimo, pa še izkušnje z Porsche Slovenija :? :? :?

Servis na 15.000 bi še požrl, ampak to da za raznorazne neumne okvare skoz visim na VW servisu, pijem njihove brezplačne kavice, gledam njihove prijazne obraze, vozim njihova NOVA nadomestna vozila, in čakam dva-tri dni na svoj avto....to pa res ne bi preživel! :( :? :(

Enostavno ne upam ....da ne govorim o ženi, njo itak ne morem prepričat, ni šans! :|

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 18, 2013 7:45 am

Ženo maš pa pametno, kr obdrži jo :mrgreen: .

Drugače je pa poraba spoštovanja vredna, čeprav mi je zanimivo, da je brat sicer na vi in z ročnim menjalnikom na 18colah dosegal 7 litrov na AC s tempomatom na 120...mogoče pa res VII žre še manj od VI kot trdijo.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr sep 18, 2013 8:04 am

maniaxxx je napisal/-a:Ženo maš pa pametno, kr obdrži jo :mrgreen: .

Drugače je pa poraba spoštovanja vredna, čeprav mi je zanimivo, da je brat sicer na vi in z ročnim menjalnikom na 18colah dosegal 7 litrov na AC s tempomatom na 120...mogoče pa res VII žre še manj od VI kot trdijo.

:mrgreen:

Tudi jaz osebno ne vem če bi bil pripravljen sedaj kupit pa čeprav je tehnika odlična in dober paket kot celota.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr sep 18, 2013 9:04 am

For je napisal/-a:Evo probal danes 122konjskega TSIja z DSGjem :D :D :D :D

Ma avto je fantazija!

Vse kar je o njem dobrega napisano, sigurno drži, razen zanesljivosti in odnosa Porsche Slovenija ko gre za reklamacije.

Prodajalec je zadevo zagnal pred mano da ga prestavi ...motorja sploh ne slišiš :shock:

Ma res je kompleten ...ima vse kar imajo veliki :mrgreen: ...da ne bom dolgovezil preveč ...
Najbolj me je zanimala poraba z DSGjem. Nisem dvomil v tiste podatke na papirju. Sicer malo več pije kot piše, ampak nič hudega.

Ljubljana - Radovljica po avtocesti, potem nazaj po stari cesti do Kranja. Zelo agresivna in za motor stresna vožnja je bila. Hotel sem biti čim bolj grob z pedalo plina, hotel sem sprovocirat DSG, pa mi ni uspelo. Se kar prilagaja voznikovim trenutnim željam. Sicer malo rabi da dojame da hočem prehiteti ...potem pa reagira suvereno in se vrti skoraj do rdečega :mrgreen:

Vse to maltretiranje je preživel z 7,2 litra, kar je fenomenalno!

No potem sem probal še tisto mojo umirjeno vožnjo. Po stari cesti Kranj - Šentvid - obvoznica - Lj Vič - Tržaška - Celovška do Petrola zraven Avtotehne ...rezultat je [size=150]4,7 https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... tif_t=like

Bencinar, 122KM, Avtomatik .... :shock: :shock: to je več kot odlično! To sem tudi pričakoval z takšno vožnjo. Jaz tudi sicer vozim umirjeno....vsako toliko tudi pritisnem, ampak to je redkost.

Čeprav tukaj nisem preveč hvalil Golfa, mu moram priznat da je res boljši....

Pa vseeno, ne vem če si upam kupiti to .....moje izkušnje od prej, in to kar tukaj vidimo, pa še izkušnje z Porsche Slovenija :? :? :?

Servis na 15.000 bi še požrl, ampak to da za raznorazne neumne okvare skoz visim na VW servisu, pijem njihove brezplačne kavice, gledam njihove prijazne obraze, vozim njihova NOVA nadomestna vozila, in čakam dva-tri dni na svoj avto....to pa res ne bi preživel! :( :? :(

Enostavno ne upam ....da ne govorim o ženi, njo itak ne morem prepričat, ni šans! :|
[/size]

Mah ti preveč kompliciraš... ali pa si preveč pesimista...nevem...
vse se ti zdi oh in sploh super dbest, ampak ti že kar v naprej veš, da se ti bodo zgodile nevšečnosti...
če bi vsi tako razmišljali, potem ne bi bilo nobenega golfa na cesti... pa passata, pa jette, pa polota...

LAHKO pa boš imel tako srečo, kot npr. jaz, pa boš servis videl samo na 15000km...
kdo pa pravi, da se mazda, ford, reno ipd... ne morejo kvarit??? halo? :roll:

kot komplet je zelo dober avto... ČE nimaš problemov...
ampak to je že loterija... LP
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr sep 18, 2013 12:07 pm

.com, veš kako pravijo pri nas....

"Koga zmija ujede, i guštera se boji"

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr sep 18, 2013 1:54 pm

For je napisal/-a:.com, veš kako pravijo pri nas....

"Koga zmija ujede, i guštera se boji"

vredu, razumem ampak potem pa nehaj ''sanjati'' o golfu in ga preprosto spreglej... ker drugače ti bo pa zmeraj ostalo v glavi; npr. ko boš kupil renoja(npr), ga peljal po cesti..in kar naenkrat... jooj, kok se je golf lepše peljal, pa lepše pretikal, pa poraba nizka... joooj... razumeš? :D
golfa ven z glave zbit pa sploh nanj več ne pomislit... pa bo takoj nekaj bremena z rame padlo...
ali pa ga kupit... simpl k pimpl :lol:
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr sep 18, 2013 3:37 pm

Ja, prav imaš.....se strinjam, amapk nočem ga še črtat..... mogoče pa bo kakšna priložnost (rabljen, testni, drug prodajalec, drugačno finansiranje ...itd.) pa ga vseeno vzamem.
Mogoče se žena omehča, pa me "pregovori" :mrgreen:

Imam še čas....moram še Mazdo 3 in tole njihovo tehnologijo sprobat. Tudi oni obljubljajo kar v redu porabo.
Pa še Oplovo SIDI tehnologijo. V bistvu se bom odločal med Astro in Mazdo....mogoče pa še Golf pade, nikoli se ne ve :mrgreen: ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov