Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Kakšne so vaše splošne izkušnje z marketingom?

Nimam negativnih izkušenj
15
17%
Nisem bil žrtev zavajajočega marketinga, ga pa opažam dostikrat.
40
45%
Take rabote mi dvigajo pritisk in odvračajo od nakupa tudi v prihodnosti
25
28%
Bil sem žrtev zavajajočega marketinga - do 100 €
2
2%
Bil sem žrtev zavajajočega marketinga - do 500 €
2
2%
Bil sem žrtev zavajajočega marketinga - nad 500 €
3
3%
Zaradi nepoštenega marketinga sem uporabil pravna sredstva (tudi prijave) - neuspešno
1
1%
Zaradi nepoštenega marketinga sem uporabil pravna sredstva (tudi prijave) - uspešno
1
1%

Skupaj glasov : 89

peroRS
Mojster foruma

Re: Nepošten in zavajajoč marketing (KIA, Renault...- ANKET

Napisal/-a peroRS So jun 14, 2014 11:21 am

V zalivskih vojnah (in drugod) so zgorele "neomejene" količine nafte, bogve koliko atomskih bomb so stestirali v teh 70 letih, da ne omenjamo nesreč tankerjev itd. :roll: :huh:
Jaz pa naj se sekiram za tistih nekaj litrov olja, ki jih btw ne stresem v najbližjo podtalnico ampak ga dam v reciklažo.

markopoje
Nov uporabnik

Nakup vozila na lizing

Napisal/-a markopoje Ne mar 22, 2015 6:15 pm

Lep pozdrav zanima me če mi kdo lahko odgovori zakaj je nakup vozila opel na lizing cenejše kot nakup na gotovino?

Primer Če neko vozilo opel stane 18.000€ če ga kupim z gotovino če ga pa kupim na lizing me stane 15.000€

Gosic
Poznavalec foruma

Re: Nakup vozila na lizing

Napisal/-a Gosic Ne mar 22, 2015 6:31 pm

Si preveril obrestno mero?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne mar 22, 2015 6:37 pm

Zato, da se lahko potem vsi hvalijo kako so kupili poceni avto za 15.000€, čeprav ga na koncu z obrestmi plačajo več kot tisti drug z gotovino.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne mar 22, 2015 6:49 pm

Fotr pa mat sta leto nazaj kupovala nov avto in so jim na vsak način hotli v različnih avtohišah usilit lizing, kasko ......... in ostalo kramo, ki spada zraven, ker na gotovino je pa 2-3k dražje.
Nazadnje sta v Avtotrade Bajc kupila Fiat Sedici za isti denar kot ga oglašujejo in brez kakšnega dodatnega usiljevanja o kasku itd....
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Ne mar 22, 2015 8:09 pm

Treba je EOM pogledat in si izračunat koliko se preplača posojila denarja(leasing, kredit), ker pri popustih vezanih na financiranje je potem obrestna mera višja kot je normalno. Nekje si prodajalci morajo "notri" pridet.
No zgoraj pravi nekdo da Fiat ne vsiljuje tega, jaz vem še za MB in BMW, ki tudi ponudita isto ceno ne glede na način plačila... mogoče bo še kdo povedal za katero drugo znamko.
Pri brezobrestnem financiranju pa dostikrat malo preden je akcija tega financiranja zvišajo ceno po ceniku ali pa ne dobiš nobenega popusta na ceno po ceniku in si potem dejansko na istem kot če dobiš 7% popusta po ceniku in vzameš financiranje z 7% EOM.
Igranje s številkami je zanimivo in hitro se da kupca zavest. :mrgreen: Zastonj ni nič in tudi nikoli ne bo, posebej pa ni zastonj posojilo denarja ;) Se pa sliši podarimo, akcija, gratis zelo mamljivo kajneda?

Treba je pogledat cifro koliko avto stane in kaj za ta denar dobiš, preslišat je pa treba pojem akcija. Kolegica je kupovala osnovno ford fiesto in ji je vneto prodajalka govorila trenutno je velika akcija je Fiesta znižana iz 14.500 eur na 10.500eur. Kdo bi pa dal 14 jurjev za navadno fiesto z belo barvo in navadnim atmosfercem z nič dodatne opreme? Jaz že ne, pa še model gre proti koncu...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Kovactrader in 11 gostov