Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Re: Nategatorji !!!!

Napisal/-a GoGo To jan 03, 2012 11:08 am

Ja, redno vzdrževan.

Olje, veliki servisi (že trije), redno menjane obrabljene komponente na podvozju, zavorne ploščice, diski,
avto redno čiščen. To jaz smatram pod POTREBNO redno vzdrževanje.

Problem pri ročni je bila zajla in ena od čeljusti, tudi eden od abs-senzorjev je crknil pred kratkim. Torej smatraš da zaradi
tega, ker sem ga prodal z nekaj napakami (s katerimi sem seveda seznanil kupca), avto ni bil REDNO VZDRŽEVAN?

Opozoril sem pač morebitne kupce na kaj naj bodo pozorni, če si ogledujejo ta avto! Se pa spotikate čisto ob vsako stvar...
Lep dan!

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr jan 04, 2012 8:11 am

GoGo je napisal/-a:Ja, redno vzdrževan.

Olje, veliki servisi (že trije), redno menjane obrabljene komponente na podvozju, zavorne ploščice, diski,
avto redno čiščen. To jaz smatram pod POTREBNO redno vzdrževanje.

Problem pri ročni je bila zajla in ena od čeljusti, tudi eden od abs-senzorjev je crknil pred kratkim. Torej smatraš da zaradi
tega, ker sem ga prodal z nekaj napakami (s katerimi sem seveda seznanil kupca), avto ni bil REDNO VZDRŽEVAN?

Opozoril sem pač morebitne kupce na kaj naj bodo pozorni, če si ogledujejo ta avto! Se pa spotikate čisto ob vsako stvar...

V bistvu ja, čisto legitimno lahko podvomim, da je redno vzdrževan. Ima vendarle nekaj napak, ki niso lepotne narave. Razumem, da ne menjaš vsake znucane plastike ipd., ampak kar se tiče podvozja in motorja pa spada VSE pod redno vzdrževanje. Sorry. Če pa mi prodajalec podaja zgodbo, da je nekaj crknilo ravno pred kratkim, imam pa čisto lep razlog, da dvomim. Bi ti kupil rabljen avto s takimi okvarami brez pomišljanja?

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Če jan 05, 2012 11:48 pm

Nategator v Vogljah (zraven Kranja) prodaja R Laguno karavan l.98 1.8 120KM RXE za 750€.
Sicer je po mojem prihodu oglas umaknil z avto.net, je pa možno da ga postavi nazaj z drugačnimi podatki.
V oglasu je pisalo da je dobro ohranjen. Na slikah je bil avto lep, po telefonu je omenil eno prasko na vratih.
Ko sem prišel tja, sem takoj po vžigu slišal da je nekaj narobe z izpuhom. Ko sem mu to omenil, je rekel da je samo ena majhna luknjica--- tega v oglasu ni pisalo!!.
Motorni prostor je opran!
potem sem odkril da spredaj manjka meglenka, ki jo ima vrženo kar v prtljažniku. Druga meglenka ki je na svojem mestu, pa ne sveti.
Na vratih je velika praska, ki se je tudi slučajno ne da samo spolirat, kot je omenil prodajalec. Po praski sklepam da so bila vrata že menjana. Pokrov motorja je tako zamaknjen, da sem to ugotovil z razdalje dveh metrov. Tudi luči sta zamaknjeni. Alu platišča so potolčena, pokrovček na eni feltni je nataknjen tako šlampasto, da sem že mislil da je feltna zvita. Ključavnica na prtljažniku se zatika. Pločevina je na splošno v ZELO slabem stanju. Več kot očitno je, da je bil avto razbit, ampak prodajalec to zanika, oziroma pravi da če je to res, je to naredil prejšnji lastnik. Zavore so čisto na koncu in komaj še primejo. Na desnih vratih so očitne sledi površnega snemanja armature. Ta vrata tudi ropotajo med vožnjo.

In še zadnje: Pomik volana gor in dol je uničen, tako da je bila med volan in armaturo zabita ZAGOZDA (KAJLA), da se volan med vožnjo ni premikal gor in dol!!!!
Prodajalec je ves čas ponavljal, da je avto dobil od nekoga ki mu je bil dolžan denar, on pa ga je popravil da sedaj "dela". Menda je zamenjal pečko, porihtal podvozje, napolnil klimo,...
Saj je res, da podvozje ne škriplje, ampak to je pa tudi vse. Naj še enkrat omenim, da vsega tega po telefonu ni omenil, v oglasu je pa pisalo da je avto nekaramboliran in dobro ohranjen.

Verjetno je mislil da mu bo nateg uspel, ker ga je po telefonu zanalašč poklicala moja mati in se naredila neumno, potem sem pa še jaz prišel, 20 letnik, za katerega je verjetno mislil da tako nimam pojma.

Papirjev sploh nisem gledal ker mi je bilo takoj jasno v katerem zajcu tiči grm :)

Če koga zanima, pa lahko objavim še kakšno sliko ki sem jo naredil na hitro med testno vožnjo.

V glavnem, to je krsta na kolesih!

Uporabniški avatar
DJ-DUST
Novinec

Napisal/-a DJ-DUST Pe jan 06, 2012 8:25 am

Ni mi jasno, šel si gledal avto za 750 eur in 98 letnik, kaj si pričakoval nov avto?
Lagune tega letnika (brezhibne) imajo malenkost višjo ceno. Ne pričakovat da bo vsak oglas do potankosti obrazložen, zato pa greš na ogled...

Borak
Nov uporabnik

Napisal/-a Borak Pe jan 06, 2012 9:05 am

Nič glede petovia avto hiše? Po oglasih sodeč imajo veliko avtomobilov, da ne bi nihče nič vedel? Hmmm, bom šel sam pogledat pa da vidimo kako imajo.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Pe jan 06, 2012 9:18 am

Borak je napisal/-a:Nič glede petovia avto hiše? Po oglasih sodeč imajo veliko avtomobilov, da ne bi nihče nič vedel? Hmmm, bom šel sam pogledat pa da vidimo kako imajo.

Tako, kot sem že rekel, pri njih očitno avti iz francije vozijo v rikverc v mb. Ne trdim pa, da so slabi avti. Večina avtov je namenjena avkcijam. Poznam vsaj 2, ki sta ga tam kupila pa vozita že par let brez težav. Odvisno od kupca do kupca, kaj opazi in kaj ne, ter koga ima zraven. Greš pa na ogled in vmes še avto zapelješ na pregled in je to to. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Pe jan 06, 2012 9:25 am

DJ-DUST je napisal/-a:Ni mi jasno, šel si gledal avto za 750 eur in 98 letnik, kaj si pričakoval nov avto?
Lagune tega letnika (brezhibne) imajo malenkost višjo ceno. Ne pričakovat da bo vsak oglas do potankosti obrazložen, zato pa greš na ogled...

Razlika med razbitim in nerazbitim avtom je ogromna. Če bi to prej vedel sploh nebi hodil na obisk...
A zdaj naj se pa vsak dan za brezveze vozim okoli in zapravljam bencin?

Ne pričakujem novega avtomobila, ampak da vsaj tisti podatki ki so, da so pravilni. če niso, je tip zame nategator.

Borak
Nov uporabnik

Napisal/-a Borak Pe jan 06, 2012 8:31 pm

Hehe, hvala la Mike, sem bil danes tam, malce razgledal, no ta C5 je slab, pa še akumolator hin, pri dve leti starem avtu?????? No tud to se zgodi, sem potem gledal še mal druge, nekateri so bili prav všečni. Je pa res glede km. Ravno tu je problem pri vseh, ker predvidevaš da imaš XXXX km in je torej do velikega servisa še XXXXX km, se voziš in potem khmmmm. No moram priznati da sam na srečo do sedaj še nisem imel teh problemov, vem pa da se lahko naredi pri vsakem nakupu drugega avta. Ko kupim rabljen avto ga takoj peljem svojemu mehaniku da naredi rahel servis in podroben pregled, nato se odločujeva naprej. Trenutno imam xantio HDI l99, ima 290,000km, strah me je da bo šla sklopka...., karkoli kar znese več kot par sto E, ker potem se vprašaš če je smiselno popravljat.....
Zato malce ogledujem nove potencialne kandidate :-) sem pa neobremenjen glede znamke, je pa res da imam raje bolj "eksotične" modele :D pa čeprav je malce več servisiranja, 8) No n bom več filozofiral, skratka pri tej avtohiši nisem videl nič pretirano napačnega, imajo vsega po malem, od zelo dobrih avtov do slabše ohranjenih, zaenkrat ne vidim problema, da če bi imeli avto, ki bi mi padel v oči, da ga ne bi tudi kupil.
La Mike, hvala
Lp, Bor

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To jan 10, 2012 7:58 pm

Avto se je pred kratkim prodajal z veliko manj kilometrov. Jaz vem koliko jih je imel. Se spomni še kdo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5486730&show=1

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To jan 10, 2012 8:01 pm

mihaing je napisal/-a:Avto se je pred kratkim prodajal z veliko manj kilometrov. Jaz vem koliko jih je imel. Se spomni še kdo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5486730&show=1

Kok? ;)

lp

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To jan 10, 2012 9:26 pm

kolikor vidim barva tud ni čisto točna, lahko pa da perla tako prinese pod kotom...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe jan 13, 2012 11:27 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5550604&show=1

Corsa D GSi (ena redkih) pred letom in pol se je prodajala za 12.000, vredna je realno manj kot 10.000 ;)
avto je bil spredaj karamboliran, vidno tudi z slik da manjka plastika v odbijacu, neoriginal prednje luci... (sem se tudi sam zanimal za njega)
turbo inside

slovencek
Nov uporabnik

Napisal/-a slovencek Po jan 16, 2012 7:36 pm

Pozna kdo mogoče tole firmo:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5426822&show=1

Včeraj ogledal avtomobil. Merilec laka ni pokazal nobenega barvanja ali popravljanja. Avto je iz Avstrije.

Aleen_RS
Nov uporabnik

Kraj: RS

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Sr jan 18, 2012 9:53 am

Evole še eno podjetje katerega lahko dodamo pod nategatorje:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5568690&show=1

Avto je sicer ok, redno servisiran ipd. kilometrov je pa do prejšnjega tedna imel 231.000

En revež se je že nategnil...upam da bo vsaj servis naredil, da ne bo na koncu pluval čez Mazdo namesto čez prodajalca k ga je nategnu.
Priponke
avto.png
Zadnjič spremenil Grega_, dne Pe jan 20, 2012 7:55 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
KlemenM
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a KlemenM Če jan 19, 2012 6:09 pm

screenshot je treba naredit takoj ko je oglas še aktualen, trgovci še posebaj nategatorji gledajo to temo, in vkolikor se pojavi njihov link na strani ga hitro izbrišejo :?

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Pe jan 20, 2012 9:07 am

Ima kdo izkušnje z A&F avtotrgovina, d.o.o. iz Celja ?

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Pe jan 20, 2012 9:52 am

mITJA122 je napisal/-a:Ima kdo izkušnje z A&F avtotrgovina, d.o.o. iz Celja ?

Poglej malo po tej temi, ker ravno o njih največ piše ;)

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe jan 20, 2012 10:08 am

Si eden izmed mnogih ki jih zanima A3 1.8tq. Bilo že veliko povedanega.

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Pe jan 20, 2012 4:06 pm

Vikking je napisal/-a:

Si eden izmed mnogih ki jih zanima A3 1.8tq. Bilo že veliko povedanega.

Pred kratkim punca razbila avto in sem na net-u zasledil, da prodajajo enga Clio-ta, ki mi je padel v oči.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov