[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 868: Undefined offset: 0
AVTOMOBILIZEM.com - Poglej temo - Kupujem Volkswagen Golf 7
Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Za nakup predlagam:

Skupaj glasov : 0

golfko di zlodko
Nov uporabnik

Re: Kupujem Volkswagen Golf 7

Napisal/-a golfko di zlodko Po dec 01, 2014 8:01 pm

Indel je napisal/-a:Da ne bo pomote, Golf 7 je v mojih očeh zelo dober avto v vseh pogledih.
Zanimivo se mi pa zdi, kako se nekateri zagovorniki VW tako burno odzovete, ko nekdo pohvali drugo znamko(kot bi mački stopil na rep). Pa saj konkurenca mora biti in več jo je bolje je za nas končne uporabnike.

Pozdravljen.

Upam, da tole ne leti name. Jaz se nikakor nisem burno odzval. Če pa si dobil takšen vtis, potem je to tvoja stvar. Jaz pohvalim tisto, kar je za pohvaliti in pograjam tisto, kar je za pograjati. Kako naj pohvalim corso C, ki sem si jo lastil pred golfom, če pa z njo enostavno nisem bil zadovoljen!? Toliko enih problemov od novega, in vsega v treh letih uporabe? :roll:

Kar pa se tiče konkurence, sem vedno za. Prav je, da je več avtomobilskih ponudnikov na trgu. Konec koncev, kako pa bi to izgledalo, če bi bili na cesti sami golfi (pa čeprav so baje kvalitetni)? Jaz bi potem takem svojega verjetno takoj prodal. :lol:

Vsak naj si na avtomobilskem trgu najde "tisto nekaj zase" in bo volk sit in koza cela. Pa ne glede na znamko, model ali razred vozila.

Lp! :D

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Po dec 01, 2014 10:25 pm

Indel je napisal/-a:Cofko ne leti na vas.

Kaj nihče ni vozil navadnega Golfa 7 in Golfa 7 z športnim podvozjem, da bi malo povedal kakšne so razlike razen vizuelnega.,,

Midva sva zadnjič govorila po tel. ;) Vidim, da se še vedno sprašuješ enako. Pojdi do pooblaščenega prodajalca, se pelji z enim in drugim pa boš videl. Glede na to, da je športno podvozje pogojeno z 17col platišči, razlika bo. Velika. Ali na bolje ali slabše pa je stvar okusa. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po dec 01, 2014 10:46 pm

sem vozil navadno podvozje, comfortline in 16", takoj za tem pa 40 let paket, ki ima 17" kolikor se spomnem in "športno" podvozje..
razlika je občutna, tako velika, da si je oseba poznih srednjih let takoj premislila, čeprav je želela opremo od tega paketa 40 let ali kaj je že..
meni osebno avto še vedno precej mehak glede na enko ;) se pa pelje dosti boljše kot prejšnja generacija, ki je bila poraz kar se tiče odnašanja nosu..

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po dec 01, 2014 11:33 pm

Firediver je napisal/-a:Volkswagen obvlada svojo politiko, ki jo vleče še iz časa Hrošča. Preden so uvedli nov model Golf, je bil Hrošč že davno zastarel glede zasnove, oblike in motorizacije. Nikoli pa se jim ni mudilo uvajati nov model, ker se je stari dobro prodajal oz. nikoli niso posegali po kakšni hudi oblikovalski revoluciji, če jim ni ravno tekla voda v grlo.

To ni res, uvajali so nove modele na hroščevi mehanični zasnovi, a niso bili prodajno uspešni.
Pri razvoju povsem novih modelov pa bi potrebovali denar, tu pa jih je oviralo izplačilo odškodnine, za katero so se l. 1967 pogodili v tožbi s Čehi (Tatra - so tožili VW, ker so velik del hrošča sunili od Tatre 97).
Uspelo je šele s Passatom in Golfom, ki ju ne bi bilo brez tehnološkega prispevka Audija, ki ga je VW kupil nekaj let prej.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike To dec 02, 2014 11:28 am

Indel je napisal/-a:Ne verjamem da sva midva govorila, ker sem do sedaj klical samo eno avtohišo z VW, pa še ta ni iz Maribora ali tistega konca. Če bi bila možnost bi že probal, probal sem comfortline, ni pa bilo možnosti probati športnega podvozja r line ali kaj takega. Da se bom pa 200 kilometrov vozil da probam, mi je lažje da vprašam na forumu. Je kaj razlike v trdoti ali ne?

Moja replika je prilično jasna...

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside To dec 02, 2014 4:41 pm

Indel je napisal/-a:Da ne bo pomote, Golf 7 je v mojih očeh zelo dober avto v vseh pogledih.
Zanimivo se mi pa zdi, kako se nekateri zagovorniki VW tako burno odzovete, ko nekdo pohvali drugo znamko(kot bi mački stopil na rep). Pa saj konkurenca mora biti in več jo je bolje je za nas končne uporabnike.

isto je en moj kolega :D Če rečeš da ti je katera druga znamka všeč začne kar pravit da je VW boljši. Pogovor o avtih z njim je kot da bi VW-ja koval v zvezde, vse ostalo je sekret.

Pri nemcih mi je notranjost malo dolgočasna kot pri mojem 2002 letniku, ki nima neke opreme, všeč mi je le zunanjost :twisted: (ampak ne dovolj da bi ga kupil)

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če dec 04, 2014 11:02 am

~toMmy~ je napisal/-a:
Firediver je napisal/-a:Volkswagen obvlada svojo politiko, ki jo vleče še iz časa Hrošča. Preden so uvedli nov model Golf, je bil Hrošč že davno zastarel glede zasnove, oblike in motorizacije. Nikoli pa se jim ni mudilo uvajati nov model, ker se je stari dobro prodajal oz. nikoli niso posegali po kakšni hudi oblikovalski revoluciji, če jim ni ravno tekla voda v grlo. Pač nekoliko konservativen pristop za konservativne kupce.

Hvalabogu, da so tudi druge avtomobilske firme, ki oblikovno popestrijo izbor vozil in da lahko človek izbira med več opcijami, še posebej cenovnimi.
Me pa čudi miselnost nekaterih, da že ob nakupu novega mislijo na kasnejšo prodajo..kot da je to bistven podatek in ne počutje v vožnji, prostornost, uporabnost itd. Ekonomska računica se tako ali tako ne izide (izguba v vsakem primeru), še najbolj ugodna pa je na daljši rok - in zato ta daljši rok uživaj!

Najprej poudarjaš cenovne opcije, potem pa daješ ceno ob prodaji v nič. Seveda to ni odločilni dejavnik pri nakupu, je pa zelo pomemben pri izračunu, koliko te bo avto dejansko stal, ker ni nujno, da te bo najcenejši najmanj.

Poudarjam konservativnost Volkswagna in oblikovno naprednost konkurence ter dostopnost cenejših modelov glede na dražjo konservativnost.

OFF topic: Sedaj se mi pa res poraja vprašanje, ali ljudje sploh znajo uživati v vožnji ali jim je bolj mar končni obračun koliko so izgubili pri avtomobilu? Naj namesto končnega naredijo vmesni obračun, koliko je stalo dosedanje vzdrževanje samega sebe pri življenju in vsi bodo šli bodo na štrik, ko bodo videli znesek ob predpostavki, da bomo še dolgo živeli, a na koncu vsi umrli. Get a life, man!
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Če dec 04, 2014 12:23 pm

Ravno danes sem naredil kar nekaj km z golfom 7 in sicer 1.6 TDI 105 KM :vrum

Motor sploh ni slab, je lepo prožen (čeprav je 5 stopenjski menjalnik kar dolg), in že od 1500 rpm čisto OK vleče. Pa tudi v višjih vrtljajih se premakne. Tako, da meni se sploh ne zdi zaspan, seveda pa ni to dragster!! Za normalno vožnjo je pa prav fajn motor!! Tako da, če bi zdajle kupoval, bi se verjetno odločil kar za 1.6TDI 105 KM, ker je zavarovanje in cestni sklad kar precej ceneje od 2.0 TDI.

Tudi na AC se lepo pelje, motor se ne muči, sem ga pritisnil 180 in je avto lepo stabilen in daje zanesljiv občutek. 150 se pelješ pri trenutni porabi med 6 in 7l (odvisno od naklona ceste), in pri 160 km/h ima okrog 3000 rpm (5. prestava).

Skratka, ni slab tale 1.6 TDI, sem mislil da nikamor ne gre, ker je bilo kar precej kritik na forumu, predvsem kar se prožnosti pod 2000 rpm tiče. Možno pa, da so vmes kaj spremenili krmiljenje, da je zadeva sedaj bolj živahna.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če dec 04, 2014 6:32 pm

Indel je napisal/-a:Golfa 7, 40 let, 17 col lita, 1.6 TDI 105 konjičkov...

Drag šmorn je ta avto, ampak nuja.

Vsi bi imeli max opremo, ko je treba plačat je pa drago. A 17'', led, bixenon, radii z velikimi zasloni ipd. je po novem nuja?

Nuja:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=674 ... endline-...

"Nek se vidi razkoš":
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=850 ... ET%20GOLFA

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če dec 04, 2014 10:05 pm

Torej boš jutri šel v salon in nekaj kupil ?! :DDD :/:o:/ :con Daj pohiti že !

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 04, 2014 11:57 pm

Firediver je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
Firediver je napisal/-a:Volkswagen obvlada svojo politiko, ki jo vleče še iz časa Hrošča. Preden so uvedli nov model Golf, je bil Hrošč že davno zastarel glede zasnove, oblike in motorizacije. Nikoli pa se jim ni mudilo uvajati nov model, ker se je stari dobro prodajal oz. nikoli niso posegali po kakšni hudi oblikovalski revoluciji, če jim ni ravno tekla voda v grlo. Pač nekoliko konservativen pristop za konservativne kupce.

Hvalabogu, da so tudi druge avtomobilske firme, ki oblikovno popestrijo izbor vozil in da lahko človek izbira med več opcijami, še posebej cenovnimi.
Me pa čudi miselnost nekaterih, da že ob nakupu novega mislijo na kasnejšo prodajo..kot da je to bistven podatek in ne počutje v vožnji, prostornost, uporabnost itd. Ekonomska računica se tako ali tako ne izide (izguba v vsakem primeru), še najbolj ugodna pa je na daljši rok - in zato ta daljši rok uživaj!

Najprej poudarjaš cenovne opcije, potem pa daješ ceno ob prodaji v nič. Seveda to ni odločilni dejavnik pri nakupu, je pa zelo pomemben pri izračunu, koliko te bo avto dejansko stal, ker ni nujno, da te bo najcenejši najmanj.

Poudarjam konservativnost Volkswagna in oblikovno naprednost konkurence ter dostopnost cenejših modelov glede na dražjo konservativnost.

OFF topic: Sedaj se mi pa res poraja vprašanje, ali ljudje sploh znajo uživati v vožnji ali jim je bolj mar končni obračun koliko so izgubili pri avtomobilu? Naj namesto končnega naredijo vmesni obračun, koliko je stalo dosedanje vzdrževanje samega sebe pri življenju in vsi bodo šli bodo na štrik, ko bodo videli znesek ob predpostavki, da bomo še dolgo živeli, a na koncu vsi umrli. Get a life, man!

Ne vem zakaj bi bila bolj kičasta oblika bolj napredna, ker kolikor vidim, je moderen dizajn (stavbe, tehnika, pohištvo, ...) sila "enostaven". Golf ima mogoče zadržano obliko, ampak je sestavljena iz kupa zelo dodelanih (čeprav diskretnih) detajlov, s tako dovršeno notranjostjo se pa marsikdo ne more pohvalit niti v višjem rangu.

A ti si nesramno bogat, da se ti zdi absurdno gledat na to, koliko te avto dejansko stane? Polj si pač nabaviš kakšen V8 z 19" za toliko kot ti trenutno odobribo kredita in basta... :roll: Kako boš užival v vožnji, če te bo avto stal več kot si lahko privoščiš? Blagor tebi, če te boli k. za par tisočakov, večini ni ravno vseeno.

Če tebi en avto ne odgovarja oz. ti je dolgočasen, še ne pomeni, da ga vsi ostali dojemajo enako kot ti in da ga kupujejo zato ker je "konvencionalen" itd. Verjemi, da se marsikdo z zelo velikim užitkom vsede v Golfa in mu ni noben konkurent niti približno tako zanimiv. Glede na to, koliko materiala se najde po forumih, koliko vrhunskih predelav obstaja, kako vrhunske so konstantno prodajne številke, ... verjetno ni konkurenta z niti pol toliko lastniki, ki v svojem avtu uživajo.

Skratka, ti si misli svoje, jaz bom pa čakal na priložnost za nakup 3.2 250 KM avta s 4x4 in nešteto možnostmi za predelave in dodelave (vizualne, mehanske, softverske, ...), podprtimi s številnimi navodili ljubiteljev s celega sveta in bom v njem verjetno užival bistveno bolj kot si ti v bilokaterem svojem avtu. Zato ker sem tako zdolgočasen in racionalen...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe dec 05, 2014 7:31 am

Priporočam ti še, da vzameš rezervno kolo 16" in dvigalko za 48€.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe dec 05, 2014 7:41 am

@~toMmy~:

Nisem nič od tega, kar si opisal, da naj bi jaz bil, je pa res, da najbrž nisem tako reven, da bi moral za tisto, kar si privoščim (pa si ne privoščim velikih in dragih stvari, niti VW-ja ne za primerjavo), delat obračune kaj me je v celoti prišlo ceneje ali dražje. Pač živim svoje življenje in me taki obračuni ne zanimajo, ker je to zame nepomemben podatek. Tako nepomemben, kot račun za kurjavo v primeru, da že kuriš na ekonomičen način in ni več možnosti prihrankov. Če ti je znesek še vedno previsok, pa zmrzuj!

Privoščim ti vse, kar si nameravaš privoščiti..me pa res zanima - ker rad delaš celovite obračune - kaj boš ugotovil, ko bodo vse številke na dlani?
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Pe dec 05, 2014 8:47 am

Indel je napisal/-a:Živjo,

nekak sem uspel znanca naprosit in mi je posodu svojega Golfa 7 in sva šla skupaj na vožnjo 30 kilometrov. Ima Golfa 7, 40 let, 17 col lita, 1.6 TDI 105 konjičkov...

Prav ste imeli, je kar trdo vse skupaj. Ni kot kakšen s.line ali m.sport je pa kar blizu po trdoti. Pri 140km/h je imel po ravnem trenutno porabo 6 litrov. Celotno vožnjo pa 5,5. Enkrat sem ga malo pritisnil, pa še to je bilo res malo in za kratek čas, tako da se mi poraba na koncu ni zdela majhna, saj sem vozil večinoma na tempomat 110 km/h po avtocesti. Bilo je tudi kakšna 2 kilometra mestne vožnje, vendar to ni nek procent celotne vožnje. Verjetno je poraba malo večja zaradi večjih pnevmatik.

Odebeljenemu zgoraj dodaj še temperaturo okrog 2° in verjetno kar nekaj vode na cesti, pa potem ta poraba ni več tako slaba. Na paketu 40 let so denarja vredne luči ostalo, je za mene osebno dokaj nepotrebna oprema. Jaz bi vzel 110 konjskega bluemotiona Comfortline za jurja manj, seveda če gre verjeti cenam iz cenika, ampka jaz sem malo čuden :mrgreen:
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Pe dec 05, 2014 9:05 am

nekak sem uspel znanca naprosit in mi je posodu svojega Golfa 7 in sva šla skupaj na vožnjo 30 kilometrov. Ima Golfa 7, 40 let, 17 col lita, 1.6 TDI 105 konjičkov...

Prav ste imeli, je kar trdo vse skupaj. Ni kot kakšen s.line ali m.sport je pa kar blizu po trdoti. Pri 140km/h je imel po ravnem trenutno porabo 6 litrov. Celotno vožnjo pa 5,5. Enkrat sem ga malo pritisnil, pa še to je bilo res malo in za kratek čas, tako da se mi poraba na koncu ni zdela majhna, saj sem vozil večinoma na tempomat 110 km/h po avtocesti. Bilo je tudi kakšna 2 kilometra mestne vožnje, vendar to ni nek procent celotne vožnje. Verjetno je poraba malo večja zaradi večjih pnevmatik.

Drugače se avto lepo pelje, malo me je motilo da je pokalo v sovoznikovih vratih ob vsaki luknji. Je rekel da čaka na prvi servis in da bo takrat dal popravit. Motor prede po dizelsko vendar ni preveč glasen, še vedno je pa benciner 1.2 TSI za njega tiha miška(radi al ne čuješ ;) )

Glede na cestni skladi in začetno visoko ceno Golfa, se bom moral zadovoljiti z 1.6 Tdi, čeprav bi si želel 2.0Tdi. Za slovenske ceste je pa tako dovolj. Sedaj sledi še obisk dveh pooblaščenih prodajalcev in nakup. Drag šmorn je ta avto, ampak nuja.

Na tem mestu bi se zahvalil vsem, ki ste sodelovali v moji temi in pomagali z nasveti. Jaz vedno pravim da vsako mnenje šteje in več glav več ve. Hvala. ;)

Kot je McLane predlagal, je dobra opcija BlueMotion. :)

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe dec 05, 2014 12:19 pm

No, je avto kupljen?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe dec 05, 2014 8:21 pm

Indel je napisal/-a:Jaz sem očitno slep, ker sem danes videl, da ima 15 col lita platišča gor in ko sem ga vprašal je rekel da so bila tudi včeraj 15 col. 17 col ima poleti. Včeraj ni deževalo na našem koncu tako da je bilo cestišče suho. Temperatura zrak je bila okoli 5 stopinj. Verjetno ker je avto spuščen mi je delovalo kot da ima 17 col gor.

Slika

Razlika je očitna 15 16 in zadaj 17 col ALU Če pa to ne ločiš :shock:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Pe dec 05, 2014 8:23 pm

Indel je napisal/-a:Jaz sem očitno slep, ker sem danes videl, da ima 15 col lita platišča gor in ko sem ga vprašal je rekel da so bila tudi včeraj 15 col. 17 col ima poleti. Včeraj ni deževalo na našem koncu tako da je bilo cestišče suho. Temperatura zrak je bila okoli 5 stopinj. Verjetno ker je avto spuščen mi je delovalo kot da ima 17 col gor.

toplo ti priporočam navadno podvozje in 16" za poleti in 15 železne za pozimi. Te ne poznam, ampak o trdoti si mi povedal isto kot tašča. če ti je bilo na 15" trdo za se vozit s športnim podvozjem se zavedaj da s 16" bo malenkost bolj trdo, s 17 pa že kar precej glede na 15" ;)
Poraba pa pričakovana. Če se boš vozil bolj sam in ne bo hitrosti 140+ je več kot dovolj teh 105km

ps: poraba na relaciji pri 130-140 je skoraj enaka pri vseh pnevamtikah, dvomim da je več kot 3dl razlike med 15 in 17, sploh če jih malo bolj napolneš ;)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Pe dec 05, 2014 8:27 pm

J.McLane je napisal/-a:

Odebeljenemu zgoraj dodaj še temperaturo okrog 2° in verjetno kar nekaj vode na cesti, pa potem ta poraba ni več tako slaba. Na paketu 40 let so denarja vredne luči ostalo, je za mene osebno dokaj nepotrebna oprema. Jaz bi vzel 110 konjskega bluemotiona Comfortline za jurja manj, seveda če gre verjeti cenam iz cenika, ampka jaz sem malo čuden :mrgreen:

x2
110km motor je precej bolj prožen v nižjih obratih (ali pa se je meni v sportsvanu tako zdelo) in z daljšimi razmerji pri bluemotion sploh bolj priemren za AC..

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So dec 06, 2014 1:20 pm

Kateri avto imaš, da se ti je zdela sedmica trda?

Jaz sem bil nekoliko presenečen, da se mk7 s športnim podvozjem in 225/45 17" platišči, lepše in tišje pelje od predhodnika, ki ga imam... z enako dimenzijo letnih gum in normalnim podvozjem. Tukaj je prehod iz 17", na zimske balonarce (195/65 15"), tako občuten.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov