Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Ali se alfe pogosteje kvarijo kot ostale znamke?

Da
95
42%
Ne
132
58%

Skupaj glasov : 227

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato To dec 19, 2006 6:16 pm

Jaz sem šel tja zamenjat zajlo za ročno, pa mi je ona plastika odspodaj na robovih dol štrlela, ker jo je kilavo nazaj gor dal....

It's hard to find good help this days :P
Slika

fajn se mamo :)!

Uporabniški avatar
quasimodo
Novinec

Napisal/-a quasimodo To dec 19, 2006 9:19 pm

ta tema se pa vlece in vlece.

Svaka cast.
Vsak dan nekaj novega in zanimivega branja :)

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 To dec 19, 2006 9:41 pm

Tema je zato toliko dolgo odprta ker hočejo doseč, da bo v anketi prevladal odgovor A in bodo vsi veseli ker bo potrjeno da je alfa sranje :evil:
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To dec 19, 2006 9:57 pm

danes sem videl taksista v Alfi 166 2,4 jtd.
Ali se vam ne zdi, da nekdo ki si z avtom služi kruh prekleto dobro izbere dovolj kvaliteten in zanesljiv avtomobil?
Že samo to je dokaz, da se alfe ne kvarijo nič bolj od kakšnih volkswagnov.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To dec 19, 2006 10:16 pm

ghandaed je napisal/-a:danes sem videl taksista v Alfi 166 2,4 jtd.
Ali se vam ne zdi, da nekdo ki si z avtom služi kruh prekleto dobro izbere dovolj kvaliteten in zanesljiv avtomobil?
Že samo to je dokaz, da se alfe ne kvarijo nič bolj od kakšnih volkswagnov.

lol :lol: Ker si videl enega taksista z alfo je to zate dokaz da so zelo trpežne? :) Potem bi moral jaz reči da so Passati neuničljivi glede na to kolk taksistov sem videl že z njimi ;) Si mi pa dal misliti...sam osebno nevem če sem kdaj zasledil taksista z alfo :D Le zakaj, mogoče si imel ti samo srečo? :lol:

Ne ne fantje, tole zadnje je blo mišljeno bolj za hec, prosm ne me bičat 8)

Vsakemu svoje, kar komu ustreza. Men so Alfe sicer lepe ampak (za razliko od nove 159 in Brere, ki sta lepota na kubik :bow ) nič kaj pretresljivo. Vsak ima svoj okus, zato se na to temo res nima smisla kregat.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks To dec 19, 2006 10:17 pm

take teme slej ko prej peljejo do :/:o:/ in posledično do posega moderatorja, ki se mu reče zaklenjeno.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To dec 19, 2006 10:17 pm

Ja sam tema je zdržala že 12 strani kar pomeni da se še znamo pogovarjat človeško :)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks To dec 19, 2006 10:27 pm

Spyker je napisal/-a:Ja sam tema je zdržala že 12 strani kar pomeni da se še znamo pogovarjat človeško :)

...z raznimi izpadi seveda...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To dec 19, 2006 10:33 pm

mah ste kot 3 letni otroci!!! ajt vse igrače prjet pa na drevo! :evil:

se prerekate kaj je dobro, kaj ni.....pa koji vam je falus....tistim ki nam je alfa všeč je bomo imeli, tisim ki ni všeč je ne boste imeli, tisti ki še ne veste ali bi jo imeli ali ne.....bolje da ne!!!!...ko bo, če bo prišel čas, vas bo itak "alfa" zagrabila in jo bost kupili ne glede kaj drugi govorijo, drugače pač ne!!

PS: ta tema je ratala tolk bedna 10 strani nazaj, ker se eni in isti samo prerekate glede bedarij!!!

PPS: glede ankete.....boli me falus kaj pokaže, avto sem kupil zase , da je meni všeč in da mi služi....in zaenkrat mi prekleto dobro!

LP

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso To dec 19, 2006 11:02 pm

adamovc je napisal/-a:Pri Alfi se mi vedno dozdeva, kot da odgovorni še niso ugotovili, da je izdelava avtomobilov industrija, ne umetnost, da je težje avto prodati kot izdelati. Že ta debata kaže na to, kaj je problem Alf - slab ugled v splošni javnosti (če je upravičen ali ne, je tuka nepomembno), predvsem z vidika kvalitete. Cena alf sploh ne bi bil problem pri prodaji, če bi bili kupci prepričani, da bi za to ceno dobil primerno kvaliteto in postrežbo. S pametno strategijo upravljanja z blagovno znamko se to da vse izboljšati, a zaenkrat na tovrstne ukrepe še čakamo. Že s podaljšanjem garancije (3-5 let) bi dali dober signal trgu, kakšno vodilno mesto na lestvicah zanesljivosti pa tudi ne bi škodilo.

Ssamo kot opomba.

159, brera, spider imajo 3letno garancijo, plus stroške vseh servisov v nabavni ceni vozila. Torej prva 3 leta ni z njimi nič stroškov.

Glede ostalega napisanega pa se v večini strinjam.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
fifty
Novinec

Napisal/-a fifty To dec 19, 2006 11:09 pm

Alfa se ne kvari. Alfa rules
8)
cuore sportivo

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti To dec 19, 2006 11:23 pm

Moj nasljdenji avto je Alfa ali pa ostanem na Fordu. WV pa itak samo :roll: . Ajde BMW-ja bi tudi mel, samo zadnji pogon...ne hvala...Pohorje pozimi pa zadnji pogon...nepremičnina! :P
Slika

sviz2000
Novinec

Kraj: nova gorica

Napisal/-a sviz2000 Sr dec 20, 2006 12:20 am

De_Tomaso je napisal/-a:
adamovc je napisal/-a:Pri Alfi se mi vedno dozdeva, kot da odgovorni še niso ugotovili, da je izdelava avtomobilov industrija, ne umetnost, da je težje avto prodati kot izdelati. Že ta debata kaže na to, kaj je problem Alf - slab ugled v splošni javnosti (če je upravičen ali ne, je tuka nepomembno), predvsem z vidika kvalitete. Cena alf sploh ne bi bil problem pri prodaji, če bi bili kupci prepričani, da bi za to ceno dobil primerno kvaliteto in postrežbo. S pametno strategijo upravljanja z blagovno znamko se to da vse izboljšati, a zaenkrat na tovrstne ukrepe še čakamo. Že s podaljšanjem garancije (3-5 let) bi dali dober signal trgu, kakšno vodilno mesto na lestvicah zanesljivosti pa tudi ne bi škodilo.

Ssamo kot opomba.

159, brera, spider imajo 3letno garancijo, plus stroške vseh servisov v nabavni ceni vozila. Torej prva 3 leta ni z njimi nič stroškov.

Glede ostalega napisanega pa se v večini strinjam.

ja, samo kje? pri nas to lahko kar pozabiš, v dojčlandu je pa že 156 mela triletno garancijo, ker drugači je ne bi nobeden kupil.
pri nas je pa tako, da še za dvoletno bi te najraje najebali, da si sam kriv za vse, in če rečeš da slišiš udarce izpod avta, ti dajo napotnico za sluhdoktorja, namesto da bi premaknili rit pod avto in ugotovili, katrere vijake so lahi pozabli stisnit priu končnem pregledu

aja pa še to, za taksi pa alfa nikakor ni primerna, no, malo resnosti, razen če ima taksist 1,25 metra in sedež prou spredaj ;)

Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Novinec

Napisal/-a GEISTERFAHRER Sr dec 20, 2006 8:36 am

sviz2000 je napisal/-a:..ja, samo kje? pri nas to lahko kar pozabiš, v dojčlandu je pa že 156 mela triletno garancijo, ker drugači je ne bi nobeden kupil.
pri nas je pa tako, da še za dvoletno bi te najraje najebali, da si sam kriv za vse, in če rečeš da slišiš udarce izpod avta, ti dajo napotnico za sluhdoktorja, namesto da bi premaknili rit pod avto in ugotovili, katrere vijake so lahi pozabli stisnit priu končnem pregledu

aja pa še to, za taksi pa alfa nikakor ni primerna, no, malo resnosti, razen če ima taksist 1,25 metra in sedež prou spredaj
;)

Slika
Alfa-146 BOXER, za dušo in telo!
Slika

Uporabniški avatar
quasimodo
Novinec

Napisal/-a quasimodo Sr dec 20, 2006 3:22 pm

sviz2000 je napisal/-a:
aja pa še to, za taksi pa alfa nikakor ni primerna, no, malo resnosti, razen če ima taksist 1,25 metra in sedež prou spredaj ;)

me don't get it

Uporabniški avatar
LUCKY LUKE
Novinec

Kraj: notranjska

Napisal/-a LUCKY LUKE Sr dec 20, 2006 4:13 pm

alfa se ne pokvari, ampak se le začasno ustavi :P

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Sr dec 20, 2006 4:16 pm

hehe tako kot pravijo za Rolls R-je... they do not brake down! They just fail to proceed. 8) :lol:

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Sr dec 20, 2006 7:45 pm

sviz2000 je napisal/-a:

Moj kolega vozi alfo 166 2.4 jtd za taxi, velik je malo manj kot 2m tako da ne pametuj u prazno. Aja pa za foro sem se zadaj za njega usedel in se še vedno spodobno sedi.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

sviz2000
Novinec

Kraj: nova gorica

Napisal/-a sviz2000 Sr dec 20, 2006 8:03 pm

alanq4 je napisal/-a:
sviz2000 je napisal/-a:

Moj kolega vozi alfo 166 2.4 jtd za taxi, velik je malo manj kot 2m tako da ne pametuj u prazno. Aja pa za foro sem se zadaj za njega usedel in se še vedno spodobno sedi.

ko sem kupoval zadnjo 156 sem imel na probi par dni tudi 166(zakaj je potem nisem kupil je druga zgodba, povezana z inteligenco tistega, ki bi dal 10 mio za alfo :roll: ), velik sem 191 in zadaj ni blo prostora za normalno taxi vozilo( pustimo pri miru da se tudi spredaj ni ravno udobno sedelo).
kaj dela tvoj kolega, in koliko so njegove stranke vesele, ko se stiskajo tam zadaj, me zanima ravno toliko kot lanski sneg. ko pa boš imel kakšne lastne izkušnje, se pa lahko tudi spet oglasiš.
sicer pa so včasih kot taxije vozili tudi zastavo 128

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Če dec 21, 2006 1:32 am

Zanimiva tema. Ko enkrat alfo omeniš je komad folka pametnga. Ko pa enkrat omeniš MB al BMW, pa so vsi tiho oziroma govorijo, kako ima sosed probleme ali pa da je od fotra S klasa zanič. Čudno, kajne?
Svaki čedo svoga konja hvali!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov