Ogo je napisal/-a:Pa še to me zanima, zakaj VW v Sloveniji tako skriva garancijske pogoje, ki jih ima? Na wesajtu nimajo nič, v uradnih katalogih vozil se tudi neradi razpišejo o tem. Se imajo česa za bati?
Nihče nič ne skriva...samo dve minuti časa si je potrebno vzeti pa človek hitro najde vse željene informacije! Seveda pa lahko vse senzacionalistično napihneš in narediš iz muhe slona

- Splošna garancija: 2 leti
- Garancija na vse originalne dele in dopolnilno opremo Volkswagen: 2 leti
- Garancija na lak: 3 leta
- Garancija na prerjavenje: 12 let
Ogo je napisal/-a:Pri Golfu je treba za zavese zadaj pri vseh modelih opreme dodatno odcolati denar.
Ne vem, kje si to neumnost pobral, vendar imajo vsi Golfi od najosnovnejšega pa do najbolje opremljenega poleg dveh čelnih in dveh sprednjih bočnih tudi zračni blazini za glavo (tako za voznika in sovoznika, kot tudi za zunanja potnika na zadnji klopi) že serijsko! Kot dodatno pa lahko naročiš še dve bočni zračni blazini zadaj.

Ogo je napisal/-a:Enako gre za klimatsko napravo, ki bi morala biti avtomatska pri takšnem cenovnem rangu serijsko brez debate.
Če si pogledal cenik in seznam opreme si videl, da akcijski model Edition že vsebuje dvopodročna avtomatska klimatska naprava Climatronic.

Ogo je napisal/-a:Po drugi strani pa ima Toyota prednost pri zanesljivosti in poceni servisiranju. En velik kup denarja se prišpara že pri tem, ker Toyote nimajo velikega servisa na 120.000 km. Koliko slednji znese pri VW, po govoricah med 800 - 1200 EUR? Pri Toyoti je takrat samo menjava olja in filtrov, pa je mir.
Govorice pusti za lokalne krčme, saj je realnost precej drugačna!

Ogo je napisal/-a:In to s strani samih "genijalcev", ki o strojništvu pojma nimajo (sam sem slednje študiral), zapovrh pa se imajo za super šoferje, kljub 15.000 km napravljenih na leto (jaz jih napravim 45.000)?
Upam, da si uspel tudi doštudirati, glede na to, da nas je diplomiranih strojnikov bolj malo...

Ogo je napisal/-a:Več kot veš, lažje se odločiš. Svet tudi ni črno bel, je tudi dosti sivega vmes. Idealnega avta itak ni, so samo kompromisi, nekateri ti ustrezajo manj, nekateri več.
To je pa prekleto res!